Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gigian

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

831 profile views

gigian's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Θα χρειαστώ την βοήθεια σας σε ένα θέμα που έχω σχετικά με την νέα εγκατάσταση κεραίας και δορυφορικού πιατου στην μονοκατοικία μου. Η μονοκατοικία είναι καινούρια και υπάρχει η εξής εγκατάσταση. Στην σκεπή υπάρχουν κατάλληλα τοποθετημένες 2 γαλβανιζέ σωλήνες για την στήριξη των κεραιών Επίγειου και Δορυφορικού. 4 tv-sat καλώδια ξεκινούν απο την σκεπή του σπιτιού και καταλήγουν στο υπόγειο σε ένα μικρο δωμάτιο. Απο το δωμάτιο αυτό ξεκινούν 7 ξεχωριστά tv-sat καλώδια προς τους ορόφους του σπιτιού τα οποία καταλήγουν σε τερματικές πρίζες TV-SAT (Vimar) που ξεχωρίζουν το σήμα αυτόματα. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ PHOTO - ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. Ο στόχος μου είναι ο εξής: ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1 Να μπορέσω να διοχετεύσω τα δύο σήματα σε κάθε τερματική πρίζα tv-sat στο σπίτι έτσι ώστε να έχω την δυνατότητα μετακινώντας το αποκώδικοποιητή της NOVA χειροκίνητα απο δωμάτιο σε δωμάτιο να μπορώ να λειτουργήσω. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 Να μπορέσω να διοχετεύσω τα δύο σήματα σε κάθε τερματική πρίζα tv-sat στο σπίτι τοποθετόντας το αποκωδικοποιητή μόνιμα στο υπόγειο σεταρισμένο σε ένα συγκεκριμένο κανάλι το οποίο θα προβάλετε σε κάθε tv του σπιτιού. Και σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω κανάλι απλά θα κατεβαίνω στο υπόγειο , δεν με ενοχλεί σαν διαδικασία. Μπορεί κάποιο φίλος να μου πεί τι εξοπλισμό θα χρειαστώ σε κάθε περίπτωση. π.χ. (combiner, multiswitch, ενισχυτή, διακλαδωτές κλπ), και αν έχετε να προτείνεται καποια κεραία για επίγειο έχω δεί την DAT BOSS 790 UHF (LTE) http://www.televes.com/en/catalogo/producto/antena-dat-hd-boss-790-embalaje-individual Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
  2. Έχετε δίκιο σχετικά με το πώς γίνεται στεγανοποίηση σωστά... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑ νωρίτερα. Έπαθα για να μάθω.... Το θέμα είναι τι θα μπορούσα να κάνω για να αποφύγω σκάμα 8 μέτρων και επανατοποθέτηση δαχτυλιδιών. Το ξέρω ότι σίγουρα ειναι η καλύτερη λύση αλλα είναι και πολυέξοδη. Λύσεις που προτείνει η STS με μονωτικά που λειτουργούν και μέσα στο νερό ?? Μια άλλη λύση που μου πρότειναν είναι να τον στραγγίξω πάλι με αντλία, να φύγει όλο το νερό και άμεσα επειδή ο υδροφόρος το καλοκαίρι κατεβαίνει συνεχώς να τον περάσω τότε με μονωτικά υλικά, εννοείται με κάποιο συνεργείο που ξέρει τι κάνει !!! Όσο για το αποστραγγιστικό, δεν είναι κοντά στον βόθρο απέχει τουλάχιστον 40 μέτρα από το βόθρο και είναι κοντά στο κτίσμα για να αποσυμφορίζει τον υδροφόρο κοντά στο σπίτι, και από τη στιγμή που ο βόθρος είναι στεγανός (όχι διάτρητα δατυλίδια) γιατι θεωρείται ότι το αποστραγγιστικό θα αποστραγγιζει λύματα !!?? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
  3. Καλησπέρα σας, Θα χρειαστώ τις γνώσεις σας, για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζω στην οικοδομή μου και πιο συγκεκριμένα στον βόθρο μου στην Άνοιξη. Πρίν ένα χρόνο στην οικοδομή μου, σκάψαμε 6,5 - 7 μέτρα βάθος και τοποθετήσαμε βόθρο "1 καπάκι ανεστραμένο και 3 δαχτυλία ( 3m διαμετρο x 1m υψος) στεγανά + 3 ακόμα μικρότερα για πρόσβαση/καπάκι" για να πετύχουμε κλίση 3% προς τον βόθρο ώστε να πηγαίνουν και τα λύματα του υπογείου αλλά και του ισογείου. Αν και αυτός που τα τοποθέτησε είπε ότι τον στεγανοποίησε, τον χειμώνα που πέρασε παρατηρήσαμε ότι είχε νερό περίπου 3,5 μέτρα. Αρχικά υποθέσαμε ότι λόγω τον βροχών του 2013 αρκετό νερό μπήκε από το καπάκι, αλλά προσφάτως βάλαμε αντλία, τραβήξαμε όλα τα νερά για να μπορέσει να μπεί άνθρωπος να τον στεγανοποιήσει εσωτερικά. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι το εξής: Σε 8-10 ημέρες είχε πάλι 1 μέτρο νερό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο υδροφόρος βρίσκει δίοδο από τα (και καλά) στεγανοποιημένα δαχτυλίδια "τσιμεντοσωλήνες" και γεμίζει τον βόθρο. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΠΙΘΑΝΕΣ (όσο το δυνατόν οικονομικές) ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΒΟΘΡΑΤΖΙΔΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ. Ps. Ύστερα από παρότρυνση φίλων, δημιούργησα ένα αποστραγγιστικό σε βάθος 5 μέτρα, το οποίο είναι μια τρύπα διαμέτρου 1,5μ στην οποία έριξα κροκάλα στον πάτο, τοποθέτησα 5 δαχτυλίδiα διάτρητα (1μ x 1,20μ) και το υπόλοιπο 0,30 το γέμισα με κροκάλα και πάλι. Έβαλα αντλία έτσι ώστε κάθε φορά που γεμίζει η αντλία αδειάζει το νερό σε αυλάκι εκτός του οικοπέδου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Γιάννης.Γ
  4. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ αρχικά που ασχολείστε με το θέμα μου. ΝΑΙ το οικόπεδο είναι κατωφερές προς τον δρόμο. Η ΑΥΛΗ, ίσως να μπορεί να λειτουργήσει σαν στραγγιστήριο, αλλά ως τώρα αυτο που παρατηρείται είναι ότι τα νερά μετά απο κάθε βροχή λιμνάζουν και ο υδροφόρος ανεβαίνει ψηλά κατά τα λεγόμενα του μηχανικού μου. Ο ΒΟΘΡΟΣ, από τα λίγα που ξέρω είναι στεγανός - "στεγανοποιημένος" δεν είναι απορροφητικός. Τα δαχτυλίδια τοποθετήθηκαν και μονώθηκαν εσωτερικά ώστε να στεγανοποιηθούν. Τα λεγόμενα του τοποθετητή ήταν ότι, όσο και στεγανός το μπετό ρουφάει και ότι θέλει χρόνο να δημιουργηθούν άλατα που θα τον στεγανοποιήσουν περισσότερο "ποιός ξέρει".. ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΝΔΡΟΤΟΙΧΟ περιμετρικά και δεν μπορώ να έχω 1) γιατί επειδή το οικόπεδο με το διπλανό είναι εξ'αδιαιρέτου το διαχωριστικό μεταξύ μας δεν μπορεί να είναι μάντρα βάσει νόμου και 2) το οικονομικο ξεφεύγει διότι το μήκος κάθε πλευράς είναι πάνω απο 100 μέτρα. Ο μόνη μάντα που υπάρχει είναι αυτή που βρίσκεται δεξιά στο σχέδιο και έχει πέδιλα, κόστισε πανάκριβα και έγινε γιατί τα νερά της βροχής μαζεύονταν στα απο αριστερά 2 οικόπεδα που είναι ψηλότερα και έτρεχαν στο δικό μου.... άρα με την μάντρα μείωσα "λογικά" τα νερ΄'α έστω απο εκεί. PS. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ MHXANIKOY MOY EINAI... να σκάψω στα πέδιλα της μάντρας "ψιλοδύσκολο μιας και εχω στρώσει διαδρόμους parking και δεν μπαίνει εκσκαφέας" και να βάλω διάτρητους σωλήνες με κλίση προς τα κατω-έξω στο δρόμο. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ 2 ΘΕΜΑΤΑ: 1. ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟ ΒΟΘΡΑΤΖΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ.? 2. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.? Σας βάζω συνημμένο ένα ακόμα ερασιτεχνικό σχέδιο που δείχνει τα διπλανα αριστερά και δεξιά μου οικόπεδα από πλευράς ύψους. Και περιγράφει τα επίπεδα στα χώματα του οικοπέδου μου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!
  5. Καλησπέρα σας, Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής... Έχω μια νέα οικοδομή στην Ανοιξη και όταν λέω νέα εννοώ ότι έχω κάνει Rantier, έχω ρίξει μπετά, χτίσει, σοβατίσει εσωτερικά, κάνει θερμομόνωση εξωτερικά και βάλει κουφώματα. Ακόμη έχω περάσει υδραυλικά και τοποθετήσει έναν στεγανό βόθρο στον κήπο που αποτελείται απο 4 δαχτυλίδια 3m διάμετρο x 1m υψος. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΤΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. Υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα νερά στον κήπο (στο οικόπεδο). Τα υπεδάφια φρεάτια που είχα δημιουργήσει για να περνούν ρεύματα και νερά κατά μήκος της μάντρας μου τα κατήργησα διότι σε κάθε βροχή γέμιζαν μέχρι επάνω με νερό και τώρα θα περάσω όλες τις παροχές πάνω στην μάντρα. Ο στεγανός βόθρος που αν και κατά τα λεγόμένα του τοποθετητή είναι στεγανοποιημένος, έχει γεμίσει μέχρι επάνω νερό και τώρα τα γυρνάει μερικά από τα νερά στο υπόγειο του σπιτιού όπου απο εκεί φεύγει ο υπόγειος αγωγός λυμάτων προς τον βοθρο (ευτυχώς δεν υπάρχουν ακόμα λύματα παρά μόνον νερό). ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΩ, ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΩ για να μην αντιμετωπίζω συνεχώς προβλήματα με συνεχές άδειασμα βόθρου, λιμνάζοντα νερά στον κήπο και πιθανές μελοντικές υγρασίες στο υπόγειο π.χ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ --ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ-- στο πρόβλημα μου. Σας επισυνάπτω και ένα ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ του οικοπέδου, με θέση της μάντρας, του βόθρου και κλίσεις. Ελπίζω να βοήθησα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Γιάννης.Γ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.