Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

JoannaTom

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by JoannaTom

  1. sdim το ποσό που πληρώνεις ανά εξάμηνο μου φαίνεται αστρονομικό και τρομακτικό.. ήδη μου φαίνονταν πολλά τα 300 το μήνα που χρειαζόταν να πληρώσω όταν έμεινα για λίγο άνεργη. Απλά όταν διάβασα το άρθρο είχα μια ελπίδα ότι θα υπάρξει μια λογική πλέον στο θέμα αυτό, γιατί αν συνεχιστεί έτσι τότε πραγματικά ο κλάδος μας θα εξοντωθεί. ikaros13 συμφωνώ αλλά κάποιος δεν το ρισκάρει όμως να τα χάσει όλα ξαφνικά, γι'αυτό και ίσως θα γίνονται μαζικές διαγραφές σιγά σιγά. Και έτσι απλά σκίζουμε τα πτυχία μας, πολύ ωραία
  2. Ενδεχομένως να προσπαθήσουν να μας πάρουν ότι προλάβουν μέχρι να ισχύσει (αν ισχύσει) η Νομοθεσία αυτή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο οι αιρετοί του επαγγέλματος μας δεν έχουν φτιάξει ως τώρα ένα οργανωμένο αίτημα για να τεθεί επίσημα στη Βουλή και να αλλάξει αυτή η ασύλληπτη οπισθοδρομική και αντικοινωνική Νομοθεσία που ισχύει μόνο για τους Μηχανικούς, εκτός αν έχει ήδη γίνει και μου διαφεύγει. Όταν είχα μπει ταμείο ανεργίας μου είχαν δηλώσει ρητά στο ΤΣΜΕΔΕ ότι το ποσό που θα παίρνω θα πρέπει να το δίνω για τις εισφορές τους, σαν να είναι το πιο αυτονόητο πράγμα. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και δεν αντιδρά κανείς. Μἀλλον περισσότερο βολεύονται από την κατάσταση αυτή
  3. manosanagn Ο ΟΑΕΔ δεν δικαιολογεί πρόσληψη για μηχανικούς, και δεν πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ γι'αυτό σε προσέλαβαν σαν απλό υπάλληλο γραφείου. Μετά το πέρας του διαστήματος που τις εισφορές σου τις δικαιολογεί ο ΟΑΕΔ να διεκδικήσεις την αλλαγή της σύμβασης σου ως Μηχανικός. (Τώρα το πληρώνεις από την τσέπη σου?) Γενικά το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να σου δώσει βεβαίωση προϋπηρεσίας ως Μηχανικός στις εταιρείες που εργάστηκες ως μισθωτός, με τα ακριβή χρονικά διαστήματα σε κάθε εταιρεία. Ενδεχομένως να σου χρειαστεί κάτι τέτοιο αν θελήσεις να συμμετάσχεις σε κάποιο δημόσιο διαγωνισμό, ή να παρουσιάσεις τη βεβαίωση σαν αποδεικτικό προϋπηρεσίας σε κάποια νέα θέση. Όπως και να έχει ενημέρωσε το λογιστή να το αλλάξει αυτό όταν έρθει η ώρα γιατί όντως μόνο εσύ βγαίνεις ζημιωμένος και θα το καταλάβεις όταν το χρειαστείς κάποια στιγμή.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος εάν ισχύουν τα λεγόμενα για τη νέα Νομοθεσία ενιαίου φορέα ασφάλισης εργαζομένων όπως αναφέρει το άρθρο στα ΝΕΑ : http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=28980 ? Εάν ισχύει αυτό ενδεχομένως να καταργηθεί ο παραλογισμός που ισχύει αυτή τη στιγμή με το καθεστώς του ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ και οι άνεργοι συνάδελφοι να μη βιαστούν να εξοφλήσουν τις εισφορές τους διότι το άρθρο αναφέρει ότι η ενοποίηση θα ξεκινήσει το 2015.
  5. Ένα νέο βιβλίο προστίθεται στην Ελληνική βιβλιογραφία με τίτλο “ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, θεωρία και πρακτικοί κανόνες”. Αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια του μελετητή Νικόλαου Ψαρρά να παρουσιάσει τις βασικές αρχές της αβαθούς γεωθερμίας. Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί ένα πλήρες εγχειρίδιο για τα γεωθερμικά συστήματα κλιματισμού και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις περί αβαθούς [ή επιφανειακής] γεωθερμίας. Στόχος του συγγράμματος είναι η κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας των γεωθερμικών συστημάτων κλιματισμού, αλλά και η ανάλυση των διαφόρων ειδών και χρήσεων των συστημάτων αυτών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.aidengineering.gr .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.