Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νίκος Π

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Νίκος Π's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, τελικά ποιές μελέτες είναι υποχρεωτικές σε ένα μικρό κτίριο <2 ορόφων μετά από την ισχύ του κενακ? Η αμοιβή για το ΚΕΝΑΚ θα είναι 20% επί των όλων αμοιβών (εκτός στατικών)?
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση gsakel, θα ήθελα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος όμως.. Δίνω την απάντηση βάζοντας το υπογειο ως βοηθητικό χώρο απλά ή προσβλέποντας σε μία διαφορετική χρήση του χώρου; Το άρθρο 5 δεν γράφει κατι ως προς τις βοηθητικές χρήσεις της κατοικίας.
  3. Καλησπέρα στο φόρουμ, Έχω αναλάβει την μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας τριών ανεξάρτητων εξοχικών κατοικιών με υπόγειο. Το υπόγειο αποτελέι βοηθητικό χώρο της κάθε κατοικίας και γι'αυτό δεν προσμετράται στον Σ.Δ.Η κύρια χρήση της κατοικίας αναφέρεται μόνο για το ισόγειο. Στον υπολογισμό λοιπόν του θεωρητικού πληθυσμού της κατοικίας (1άτομο/18τ.μ.) δεν θα συνυπολογίσω και τα τετραγωνικά του υπογείου. Σωστά; Έχουν πέσει κάποιες μελέτες στο χέρια μου που υπολογίζουν θεωρητικό πληθυσμό για τις αποθήκες με την αναλογία 1ατομο/40τ.μ. Αυτό θεωρώ πως είναι λάθος γιατί η αναλογία αυτή αναφέρεται σε κτίρια με κύρια χρήση "Αποθήκη" (βιομηχανίες-βιοτεχνίες). Θεωρώ πως το υπόγειο πρέπει απλά να το αναφέρω σαν ύπαρξη βοηθητικού χώρου στην κύρια χρήση της κατοικίας χωρίς κανέναν υπολογισμό. Σκέφτηκα μήπως το κάνουν αυτό άτυπα γιατί στην πράξη μπορεί και τα υπόγεια να χρησιμοποιηθούν σαν χώροι κύριας χρήσης και θέλουν να είναι καλυμένοι πλήρως. Από την άλλη πως το δέχεται αυτό η πολεοδομία;(στην πραγματικότητα αμφιβάλλω αν ποτέ κοιτάνε την μελέτη) Αν γνωρίζει κάτι κάποιος επ'αυτού η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα στο φόρουμ, Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και καλούμαι να κάνω την εξής μελέτη θέρμανσης. Σε υπόγειο λεβητοστάσιο πολυκατοικίας 6 διαμερισμάτων θα τοποθετηθούν ατομικοί λέβητες πετρελαίου για κάθε διαμέρισμα. Ποιές είναι οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των λεβήτων και των τοίχων του χώρου.Οι ξεχωριστές δεξαμενές πετρελαίου μπορόυν να τοποθετηθούν σε συνεχή διάταξη ή χρειάζετε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθει μία καπνοδόχος για όλους. Προσπάθησα να βρώ σχετικούς κανονισμούς και περιπτώσεις και δεν τα κατάφερα. Κάθε βοήθεια πολύτιμη. Ευχαριστώ θερμά!
  5. Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ, Πώς καθορίζεται πότε είναι απαραίτητα η κατασκευή αλεξικέραυνου σε ένα κτίριο? Το πρότυπο ΕΛΟΤ 1197 "προστασία κατασκευών από κεραυνούς" αναφέρει στο παράρτημα έναν τρόπο εκτίμησης κινδύνου ζημιάς από κεραυνούς με τον οπόιο επιλέγεται η στάθμη της αντικεραυνικής προστασίας, η οπόια αν είναι μικρή δεν είναι θεμιτή η λήψη της. Παρόλαυτά στην εφαρμογή αυτήε της μεθόδου υπεισέρχονται πολλοί παράμετροι οι οποίοι καθορίζονται δύσκολα με μεγάλη πιθανότητα λάθους μέσα από στατιστικούς πίνακες χωρίς όμως να αναφέρονται στο σχέδιο ΕΛΟΤ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος άλλος,πιό πρακτικός ή έστω εμπειρικός κανόνας που να καθορίζει την αναγκαιότητα κατασκευής αλεξικέραυνου. Αν όχι που θα βρώ τα απαραίτητα στοιχεία-πίνακες για την εφαρμογή της μεθόδου του ΕΛΟΤ? Πώς θα ξέρω αν η πολεοδομία απαίτήσει μία τέτοια μελέτη (για την ακρίβεια αν θα πρέπει να συμπεριλάβω αντικεραυνική προστασία στην μελέτη της θεμελιακής γείωσης.) Η περίπτωση που μελετώ αφορά μία 5 όροφη πολυκατοικία με κεραμοσκεπή. Ευχαριστώ θερμά!
  6. καλησπέρα στο φορουμ, Διάβασα με ενδιαφέρον όλα τα σχόλια που αφορούν στην θεμελιακή γειώση τα οποία όμως αγγίζουν σημαντικά ερωτήματα του κατασκευαστικού μόνο μέρους του θέματος. Αναφορικά με την μελέτη και τους υπολογισμούς θεωρώ πως υπάρχουν αρκετά ερωτήματα τα οποία αντιμετωπίζω και εγώ ο ίδιος που καλούμαι να εκπονίσω μία τέτοια μελέτη χωρίς να έχω στην διάθεσή μου κάποιο έτοιμο λογισμικό υπολογισμών. Θα ήθελα να ζητήσω από τα μέλη του φόρουμ αν είναι εφικτό να ανεβάσουν μία πρότυπη μελέτη θεμελιακής γείωσης η οποία θα φανεί ιδιαίτερα χρήσημη σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό το θέμα. Ευχαριστώ θερμά.
  7. Καλησπέρα στο φορουμ, Εκτελώ την μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας για μια πολυκατοικία 4 ορόφων με πιλοτή. Σύμφωνα με την Π.Δ.71/88 στην παράγραφο 4.2 των ειδικών διατάξεων απαιτέιτα η εγκατάσταση αυτόματου συστήματος πυρανύχνευσης στο λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο "σε κάθε κτίριο κατοικίας µέχρι 4 ορόφους και µε εµβαδόν ορόφου µεγαλύτερο από 500 τ. µέτρα, καθώς και σε όλα τα κτίρια µε 5 ή περισσότερους ορόφους". Ήθελα να ρωτήσω αν η πιλοτή θεωρείται όροφος σε αυτήν την περίπτωση. Η συγκεκριμένη οικοδομή έχει πιλοτή στο 50% της κάλυψης ενώ στο άλλο 50% ισόγειο διαμέρισμα. Αν το κτίριο θεωρηθεί 5όροφο τότε χρειάζεται αυτόματο σύστημα πυρανύχνευσης και θα χρειαστεί να σταλλέι στην π.υ. για έλεγχο. Ευχαριστώ θερμά!
  8. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, ιδιαίτερα χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, το μηχάνημα φαξ θεωρείται hardware ή θα ακυρωθεί η επιδότησή του? Ευχαριστώ θερμά. Επίσης να ρωτήσω, ο καταστροφέας εγγράφων και το UPS αποτελούν και αυτά HARDWARE? Ευχαριστώ. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Παράβαση Κανόνα 5 περί διαδοχικών δημοσιεύσεων. Τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής. Chilon
  9. χαιρετώ όλους στο forum, είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εκπονώ την πρώτη μου μελέτη φυσικού αερίου. χρησιμοποιώ το πιό διαδεδομένο πρόγραμμα μηχανολογικών μελετών στην Ελλάδα, σχετικά πρόσφατη έκδοση του 2002. Σύμφωνα με την εφημερίδα κυβερνήσεως η μελέτη απαιτεί συν τις αλλοις 2 τυποποιημένα φύλλα, ένα για τον προσδιαρισμό διαμέτρων σωληνών και ένα για την σύνοψη συντελεστών τοπικών απωλειων. το πρόγραμμα δεν παρουσιάζει αναλυτικά αυτούς του υπολογισμός και τα φύλλα,και τώρα καλούμαι να τα κάνω μόνος μου "με το χέρι" που είναι πολυ χρονοβόρο και με μεγάλη πιθανότητα λάθους. έχω πληροφορηθεί ότι σε ένα σεμινάριο για το φ.α. είχαν δωθεί αυτά τα τοιποποιημένα φύλλα σε μορφή excel τα οποία απλοποιούν πολύ το έργο αυτό. παρακαλώ θερμά αν κάποιος έχει αυτά τα φύλλα ή κάτι παρόμοιο, θα ήταν τρομερή βοήθεια αν μπορούσε να τα ανεβάσει στο site. οποιαδήποτε συμβουλή για το πως να κινηθώ είναι επίσης πολύτιμη. Ευχαριστώ θερμά!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.