Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

DT_MECH_ENG

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Ποδηλασία, καταδύσεις.
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

DT_MECH_ENG's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Εργάζομαι σε μια εταιρία σαν μισθωτός μηχανικός ( όπου γίνονται κανονικά όλες οι νόμιμες κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ ) και σκέφτομαι να κάνω έναρξη εργασιών προκειμένου να κόψω ΑΠΥ για κάποια σχεδιομελέτη έργου βιομηχανίας ( μηχανολογικού χαρακτήρα ) που θα κάνω για λογαριασμό κάποιας άλλης εταιρίας που δεν σχετίζεται με την εταιρία που εργάζομαι σαν μισθωτός. Θα ήθελα να ρωτήσω στο ποσό που θα ζητήσω για την αμοιβή μου, πέρα από τον φόρο και το ΦΠΑ που αναλογεί ( υπάρχει απαλλαγή έκτακτης εισφοράς για κάποιον που κάνει έναρξη από 01-01-13 για μια πενταετία ) θα πρέπει να υπολογίσω ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ ; Υπάρχει απ' ότι έχω πληροφορηθεί σαν έναλλακτική λύση για την λήψη αμοιβής από την 2η εταιρία με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης που την δίνει η 2η εταιρία. Σε αυτή την περίπτωση παρακρατείται από τη 2η εταιρία 20% φόρος και 3,6% για χαρτόσημο. Δηλαδή για αμοιβή 1.000 Ευρώ παρακρατούνται από τη 2η εταιρία 200 Ευρώ φόρος και 36 Ευρώ για χαρτόσημο. Έτσι παίρνω στο χέρι 1.000-200-36=764 Ευρώ και θα φορολογηθώ για αυτά σαν μισθωτός, δηλαδή για εισόδημα μέχρι 50.000 θα αποδώσω στο τέλος του χρόνου για τα 764 Ευρώ που εισέπραξα το ποσό των 764Χ( 26%-20% η παρακράτηση που μου έγινε )=45,84 Ευρώ. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνω έναρξη εργασιών αν το συνολικό ποσό που θα εισπράξω δεν υπερβαίνει τα 5.000 Ευρώ μέσα στον χρόνο. Θα ήθελα τα σχόλιά σας για τα παραπάνω. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα συνάδελφε. Νομίζω πως θα σε βοηθήσει το ΦΕΚ 1557 Β/22-09-2010, σελ.24770 : το Ειδικό Πρόγραμμα ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συ− στημάτων μέχρι 10kWp, σε κτιριακές εγκαταστάσεις ως ακολούθως: 1. Η παράγραφος 2 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής: «2. Το πρόγραμμα αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήμα− τα για παραγωγή ενέργειας που εγχέεται στο Δίκτυο, τα οποία εγκαθίστανται στο δώμα ή τη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων στεγάστρων βεραντών, προσό− ψεων και σκιάστρων, όπως αυτά ορίζονται στη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 11, του ν. 1577/85, όπως ισχύει, καθώς και βοηθητικών χώρων του κτιρίου, όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης, όπως αυτά ορίζονται στη διάταξη της παραγράφου 17 του άρθρου 2 του ίδιου νόμου.»
  3. Θα το δω για 100 KW. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 125 KW σε αγροτεμάχιο εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και εντός ζ.ο.ε. αττικής το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, οι διαδικαστικές ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν είναι : α. βεβαίωση απαλλαγής από έγκριση περιβαλλοντικών όρων β. έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας γ. προσφορά όρων σύνδεσης από ΔΕΗ και δ. υπογραφή σύνδεσης αγοραπωλησίας με ΔΕΣΜΗΕ. Γνωρίζετε αν 1. οι παραπάνω ενέργειες πρέπει να γίνουν με τη παραπάνω σειρά ; 2. δέχεται η ΔΕΗ αιτήσεις για πάρκα επί εδάφους, εγκρίνονται πλέον αιτήσεις για πάρκα 100 KW ; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.