Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos80

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Panos80's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι! Για να δω αν έχω καταλάβει σωστά το όλο θέμα θέτω το εξής υποθετικό παράδειγμα: Τακτοποιείται διαμέρισμα το 2022 με 4495. Το 2023 βάζει ο ιδιοκτήτης κλιματιστικό , βάφει τα κάγγελα ΧΩΡΙΣ να βγάλει βεβαίωση του άρθρου 30. Καλείται ας πούμε το 2024 μηχανικός να δώσει βεβαίωση νομιμότητας για μεταβίβαση κλπ. Τη δίνει κανονικά αφού αυτές οι εργασίες που έγιναν (κλιματιστικό, βάψιμο) δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια ή άδεια μικρής κλίμακας ;
  2. Καλησπέρα σε όλους! Αν υποβάλλει την αίτηση υπαγωγής μιας οριζόντιας ο επικαρπωτής πρέπει να πάρει συναίνεση από τον ψιλό κύριο ; Από όσο καταλαβαίνω από το άρθρο 99 δεν είναι απαραίτητη η συναίνεση, Σωστά ;
  3. Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Δημήτρη ουσιαστικά σε αυτό αναφερόμουν όταν έγραφα για το τι απαιτείται για άδεια δόμησης σε τέτοιες περιπτώσεις. Παύλο κατάλαβα την ουσία σε αυτό που λες/
  4. Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια γενική απορία που μου δημιουργήθηκε από όσα διαβάζω. Στην περίπτωση που σε εντός σχεδίου περιοχή το ρυμοτομικό δείχνει ρέμα (που όμως δεν είναι εμφανές πια) σε μια απόσταση 25-30 μέτρων πρέπει να εξεταστεί τι κατηγορίας είναι (μικρό,μεσαίο,μεγαλό) έτσι ώστε κάποιος να προχωρήσει σε τακτοποίηση με τον 4495 ; Μιλάω για τακτοποίηση σε κτήριο με οικοδομική άδεια (πριν βέβαια τον τελευταίο νόμο των ρεμάτων). Γνωρίζω ότι σε τέτοια περίπτωση για έκδοση οικοδομικής αδείας απαιτείται σχετικό έγγραφο ότι έχουν κατασκευαστεί αγωγοί (συνήθως από την Περιφέρεια) και η άδεια προχωράει κανονικά. Αλλά για τον 4495 δεν γνωρίζω πως το αντιμετωπίζει κάποιος. Και από όσο φαντάζομαι δεν είναι καθόλου σπάνια περίπτωση. Τουλάχιστον σαν τοπογράφος έχω δει πολλές φορές ρέμα στο ρυμοτομικό, το οποίο έξω δεν είναι εμφανες.
  5. Ευχαριστώ ια την απάντηση! Ναι το δέχεται κανονικά. Δε γνωρίζω κάποιον συνάδελφο να βάζει αρίθμηση, και γω θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα.
  6. Καλησπέρα! Βάζει κάποιος στο layer BLD αρίθμηση κτηρίων; Δεν μιλάω στην περίπτωση που υπάρχει μια σύσταση ας πούμε και τα αριθμεί. Λέω για την απλή περίπτωση να υπάρχουν δύο κτίσματα ανεξάρτητα εντός του οικοπέδου. Πάντως το σύστημα δεν το απαιτεί, με την έννοια ότι ένα ή δύο ή περισσότερα BLD πολύγωνα χωρίς αρίθμηση εντός αυτών προχωράνε κανονικά τη διαδικασία. Ευχαριστώ.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Πολύ λογικό την στιγμή που δεν έχουμε να κάνουμε με λειτουργούν Κτηματολόγιο.
  8. καλησπέρα σε όλους, έχω μια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να υποβάλει ένσταση στο Κτηματολόγιο γιατί στα χαρτιά που έλαβε από την ανάρτηση (Δήμος Αθηναίων) το οικόπεδο δεν απεικονίζεται σωστά. Το τοπογραφικό διάγραμμα σε αυτην την περίπτωση τι προδιαγραφές έχει; Φαντάζομαι δεν ακολουθεί το Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών που κάνουμε στην περίπτωση που έχουμε λειτουργούν κτηματολόγιο.
  9. Καλησπέρα σε όλους, γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τα ρέματα που απεικονίζονται στο ρυμοτομικό αλλά δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα; Μου έχει τύχει περίπτωση σε ρυμοτομικό προ του ν. 880/1979 (Α΄ 58) και ακολούθησα ότι λέει ο νόμος 4258/14 (με την προσθήκη της παρ. 3γ του αρθρου 143 του ν. 4495/17), παίρνοντας τις κατάλληλες βεβαιώσεις από ΕΥΔΑΠ και Περιφέρεια έτσι ώστε να προχωρήσει η άδεια οικοδομής. Αν όμως υπάρχει ρέμα εντός σχεδίου σε ρυμοτομικό μεταγενέστερο του ν. 880/1979 ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί ; Μιλάω πάλι για ρέμα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Ευχαριστώ !
  10. Συνάδελφε και εγώ το έψαχνα αλλά δεν βρήκα κάποια διευκρίνηση. Όπως τα λες είναι 99.99 % σίγουρο ότι θα υπάρχει έστω και μια μικρή απόκλιση μεταξύ μετρήσεων δύο μηχανικών (ακόμα και την ίδια μέρα). Το παράλογο για μένα είναι ότι αυτή την διάταξη κάποιες Υπηρεσίες Δόμησης την εφαρμόζουν, κάποιες όχι. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Εγώ εξέφρασα την απορία αν υπάρχει καμία τέτοια είδους απαίτηση από συμβόλαιο σε συμβόλαιο (σύγκριση δηλαδή του εμβαδού συμβολαιου του 2015 με σήμερα για παράδειγμα) αλλά δεν έχω ακούσει (ευτυχώς) κάτι τέτοιο.
  11. Νομίζω ο συνάδελφος ρωτάει ότι αν είναι ένας τρόπος να μην χαρακτηρισθεί ως ΓΥΠ ένα γεωτεμάχιο επειδή έχει μεγάλη κλίση (20-30%) Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν αυτό ισχύει.
  12. καλησπέρα συνάδελφοι, έχω και εγώ μια περίπτωση που μου ζητήθηκε (επειδή άργησε να γίνει η διαδικασία) να γίνει πάνω στο διάγραμμα η σχετική δήλωση που αναφέρει ο Avgoust αλλά και άλλοι συνάδελφοι νωρίτερα. 1) η δήλωση είναι απλά αυτή που αναφέρει ο Avgoust ? 2) τι πρέπει να προσεχθεί ως αναφορά αυτά που δηλώνουμε? (ουσιαστικά ρωτάω το ίδιο που ρώτησε ο συνάδελφος Avgoust)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.