Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

SemiRigid

Members
  • Περιεχόμενα

    118
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.928 profile views
  • zazeng

  • ispyros

  • tecnica

  • stpetrid

  • WakG

  • inio

SemiRigid's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

45

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τρελοβοσκέ, Που να πιάσεις την υπερωθητική. Θα τραβάς τα μαλλιά σου....
  2. Όπως βλέπετε και στις νεες FAQ του vivawallet συστήνεται η δημιουργία επαγγαλμετικού λογιαριασμού. Επομένως είναι στην ευχέρεια του καθενός να κρίνει αν είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει επαγγελματικό λογαριασμό ή όχι. https://www.freepos.gr/static/freepos/files/freepos-legal-memo.131acbed89d3.pdf
  3. Γιάννη, ο μονος λόγος που ρώτησα είναι γιατί κάπως έτσι την πατήσαμε όλοι με την απόφαση του ΕΤΑΑ πριν από κάποιο καιρό για την παραταση εως 30/3/17 η οποία απαιτούσε και έγκριση από το υπουργείο. Επαναλαμβάνω οτι δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα . Σε κάθε περίπτωση τα νεα είναι καλά για το συνολο του κλάδου. Ας μη μας διχάσουν λογικές του "εγω ειμαι μ@...ς που έτρεξα να βρω τα χρηματα στην ωρα τους κλπ"
  4. Συνάδελφοι, ειναι οριστικό και επίσημο? Περιμένουμε και κάποια απόφαση/εγκριση από υπουργείο για να είμαστε σίγουροι οτι ισχύει η παράταση?
  5. Συνάδελφε σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%A7%CE%9B465%CE%A7%CE%A0%CE%99-%CE%96%CE%9E%CE%96?inline=true Μια ερώτηση ίσως χαζή αλλά δεν ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα (κακώς). Ισχύει και επίσημα η παράταση ή περιμένουμε και έγκριση από υπουργούς κλπ??
  6. Μήπως θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να ανεβάσει τα σχέδια που βγάζει το Scada ανεπεξέργαστα (χωρίς επέμβαση χρήστη)?
  7. Συνάδελφε, κα ταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δεν θέλεις να αναφέρεις το όνομα. Ωστόσο, θα σε παρότρυνα να αναφέρεις τους προβληματισμούς σου σχετικά με τα παράπονα σου στα μεταλλικά, τεύχος σε σε σχετικό topic του λογισμικού. Θα προστατέψεις πολλούς συναδέλφους ή θα τους βοηθήσεις να έχουν πιο ολοκληρωμένη άποψη. Αν αναφέρεσαι σε ένα σχετικό νέο Module γνωστού λογισμικού να σου πω ότι δεν είσαι ο μόνος που θα έχει παράπονα όπως α) δεν αναφέρονται οι αναλυτικοί έλεγχοι στο τεύχος β) τα μήκη λύγισμού όταν αλλάζουν αφού έχει εκτελεστεί ανάλυση τότε διαβάζονται λανθασμένα γ) Δύστροπο τεύχος δύσκολο προς επεξεργασία Σχέδια, όπως όψεις, τομές κλπ δεν κάνουν πολλά λογισμικά τα οποία απευθύνονται κυρίως σε κτιριακού τύπου κατασκευές. Δεν συνεχίζω άλλο όμως στο τεχνικό ζήτημα μιας και είναι άλλος ο τίτλος του θέματος. Σχετικά με την μεταβίβαση άδειας έχω να πω τα εξής: 1) Υπάρχουν εταιρίες που σε αφήνουν να μεταβιβάσεις τις άδειες των λογισμικών όπως η CCS. Ελπίζω να μην αποτελεί την εξαίρεση και να είναι και άλλες οι εταιρίες που εφαρμόζουν παρόμοια πολιτική 2) Στο τελευταίο ΕΣΠΑ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο έλεγχος απαιτούσε βεβαίωση στην οποία θα αναφέρονταν ότι η άδεια του λογισμικού δεν παρακρατείται από την εταιρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα λογισμικά μπορούν να μεταβιβαστούν αργότερα από τον ιδιοκτήτη της άδειας? Εκτός και αν η πολιτική τους αλλάζει για άδειες που χορηγούνται από το ΕΣΠΑ.
  8. Συνάδελφε, αν δεν σε πειράζει, ενημέρωσε μας σε ποιο λογισμικό αναφέρεσε.
  9. Συνάδελφε, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το ETABS προσφέρει σε επίπεδο ανάλυσης πράγματα που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ελληνικά πακέτα λογισμικού. Αναμένουμε την παρουσίαση του νέου module για τα σύμμικτα και περιμένουμε να απαντηθούν ερωτήματα όπως: 1) Αν εφαρμόζονται οι αντισεισμικές διατάξεις του ΕΚ8 για κατηγορία πλαστιμότητας μέση ή υψηλή 2) Αν εφαρμόζεται μερική διατμητική σύνδεση στα σύμμικτα δοκάρια 3) Αν ελέγχεται η διατμητική σύνδεση της διεπιφάνειας χαλυβα σκυροδέματος στα σύμμικτα υποστυλώματα. Αν τα παραπάνω είναι θετικά τότε έχει γίνει ένα καλό βήμα για την διαστασιολόγηση των συμμικτων στοιχείων. Αν όχι, πολύ φοβάμαι ότι οι χρήστες θα μείνουν τοσο ευχαριστημένοι όσο και απο το αντίστοιχο λογισμικό για σύμμικτες κατασκευές "Expert Composite" Το ΡΑΦ έχει αφήσει μια θετική εικόνα λόγω του οτι φαίνεται να προχωρά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και έχει εξαιρετικά προσιτή τιμή. Ωστόσο, δεν ειναι το μονο λογισμικό που διαθέτει παρα πολλά module διαστασιολόγησης. Αντίστοιχα module (και ακόμα περισσότερα) διαθέτει και το SCADA αλλά ο χρόνος έδειξε ότι δεν είναι αυτό η συνταγή της επιτυχίας. Σε κάθε περίπτωση συγχαίρω την προσπάθεια του ΤΟΛ και ευελπιστούμε να εστιάσουν αυτή την φορά στα προβλήματα που τους έχουμε αναφέρει (στην υποστήριξη) εδω και καιρό και που είναι πάρα πολύ κρίσιμα για να γίνουν τα module λειτουργικά και αποτελεσματικά.
  10. Συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ!!! Με γλίτωσες από ένα ανήσυχο ύπνο .
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω πληρώσει τις εισφορές του Β'εξαμήνου 2015 στις 7/1/2016 λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να τις περάσω σαν έξοδα (ασφαλιστικά) για το φορολογικό έτος 2015?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχει κανείς κάποιο νεότερο για την έκδοση του ΡΑΦ με τα σύμμικτα? Είχε ανακοινωθεί ότι θα βγει η έκδοση μέσα στο Μάρτιο αλλά δεν βλέπω κάποια επίσημη έκδοση διαθέσιμη στην ιστοσελίδα τους. Μήπως κυκλοφορεί κάποια beta έκδοση μόνο για αυτούς που την είχαν προ-πληρώσει μέσα στο 2015?
  13. Terry, Πρόλαβες να λειτουργήσεις το ΡΑΦ? Τι εντυπώσεις έχεις μέχρι τώρα σε σχέση με το Fespa?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.