Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mariekyr

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλ(λλλ)ονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mariekyr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι. Ανέλαβα πρόσφατα μία άδεια λειτουργίας για κατάστημα που θα λειτουργήσει ως παραδοσιακό καφενείο. Αφού διάβασα την νέα υγειονομική διάταξη,Η ερώτηση μου είναι η εξής. Οι κατηγορίες πχ καφενείο σνακ μπαρ με ή χωρίς παρασκευαστήριο κτλ ισχύουν? Τα ελάχιστα εμβαδά για κουζίνες παρασκευαστήρια κτλ συνεχίζουν να ισχύουν ? Έχω μερικά χρόνια να ασχοληθώ με κυε και μπερδεύτηκα. μπορεί με άδεια καφενείου να έχει και μεζέδες ζεστής κουζίνας δλδ να μπουν τηγάνια κτλ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι. Ανέλαβα πρόσφατα μία άδεια λειτουργίας για κατάστημα που α λειτουργήσει ως παραδοσιακό καφενείο. Αφου διάβασα την νέα υγειονομική διάταξη,Η ερώτηση μου είναι η εξής. Οι κατηγορίες πχ καφενείο σνακ μπαρ με ή χωρίς παρασκευαστήριο κτλ ισχύουν? Τα ελάχιστα εμβαδά για κουζίνες παρασκευαστήρια κτλ συνεχίζουν να ισχύουν ? Έχω μερικά χρόνια να ασχοληθώ με κυε και μπερδεύτηκα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Σε αυτή την περίπτωση για υπολογισμό δόμησης όμως τι παίρνεις? της επιτρεπομένης εννοώ!
  4. Καλησπέρα! Μου έτυχε και εμένα μία περίπτωση όπου το σύστημα δόμησης ήταν πτερύγων. Διάβασα τον ορισμό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς να υπολογίσω από αυτό την επιτρεπόμενη δόμηση. Στην άδεια που είναι παλιά αναφέρει μόνο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης , ότι το σύστημα δόμησης είναι πτερύγων χωρίς να αναφέρει συντελεστή δόμησης. Είναι για Ν.4014 και θέλω να δω αν έχει υπόλοιπο για νομιμοποίηση! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Πολύ καλά όλα αυτά ρε παιδιά αλλά δεν πρέπει να καταλήξουμε και κάπου? Αν συμφωνήσουμε όλοι να καταγγέλλουμε στο ΤΕΕ τους μηχανικούς που μας ξεφτιλίζουν ok. Αλλά όλους και τους γνωστούς μας, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι! Πέρα από αυτό τι ποσό θεωρείτε ότι είναι μία λογική αμοιβή την εποχή μας? για αυθαίρετα εννοώ χωρίς άδεια?
  6. Μόλις βρήκα ανακοίνωση σχετική με τις αμοιβές εδω: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1303&language=el-GR αν δεν δουλεύει το link το βρίσκεις στο γραφείο τύποΥ του ΥΠΕΚΑ θα γίνει το ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  7. Καλησπέρα! θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί δεν πρόλαβα να ασχοληθώ αναλυτικά με το θέμα και μου ζήτησε ένας φίλος βοήθεια! Πρόκειται να αγοράσει μονοκατοικία 80 τετραγωνικών κατασκευασμένη το 82. θα πρέπει προφανώς ο πωλητής να φροντίσει για την έκδοση ΠΕΑ. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι χαμηλής κατηγορίας λόγω παλαιότητας και έλλειψη ανακαίνισης. Μπορεί να το πουλήσει ή είναι απαραίτητη τουλάχιστον η Β κατηγορία? Ο αγοραστής θα πρέπει μετά να το αναβαθμίσει μέσα σε 1 χρόνο όπως διάβασα κάπου? Η βαθμολογία του πιστοποιητικού θα ρίξει και την αντικειμενική αξία του ακινήτου και μαζί όλους τους φόρους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση πάρω και συγνώμη που είμαι τελείως αδιάβαστη!! στο θέμα!!!!!
  8. καλησπέρα! θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Ασχολούμαι με μία τακτοποίηση ημιυπαιθρίου. Στο τοπογραφικό έχει συντελεστή δόμησης 0,8 και με χρήση Κ.Σ. 1,6. Στο στέλεχος αδείας αναφέρει ότι η οικοδομή έχει κοινωνικό συντελεστή. Τί είναι αυτός ο κοινωνικός συντελεστής ? και εγώ προφανώς στην τεχνική έκθεση θα χρησιμοποιήσω το 1,6 για την έκταση γης ? Ευχαριστώ πολύ!!
  9. Στο site της δομικής πληροφορικής αν θυμαμαι είχα βρει! Ειναι στην γενική σελίδα που δεν χρειάζεται να είσαι συνδρομητής.
  10. TheoTDM900, αν δηλαδη τα καταθέσω εγώ θα συμπληρώσω προφανώς κάποιο έντυπο. Αυτό θε είναι φμυ ή άλλο? και θα το καταθέτω κάθε πότε? Ευχαριστώ για την διευκρίνηση! Αγχώθηκα γιατι αυτός που δουλέυω είναι άσχετος (ή το παίζει) με αυτά και δεν θέλω να κάνω κανένα λάθος και μετα να τραβάω τα μαλλιά μου!!!!
  11. help!!!!! τα έχω μπερδέψει τελέιως στο μυαλό μου! Η παρακράτηση 20% για ποιό λόγο ακριβώς γίνεται? Αν είναι να εισπράτουμε το σύνολο του ποσού πότε πρεπει να το απόδώσουμε στην εφορία? Το ΦΕΜ είναι ? διαφορετικό ? Καπου αλλου διάβασα ποσοστα για το φεμ 10% και 4% για τοπογραφικα. Ποτε είναι φεμ και πότε παρακράτηση 20% ?????? Εχω ψιλοφρικάρει!!! Υπάρχει τρόπος κάπου να μου απαντήσουν όλες μου τις απορίες??? Στην εφορία υπάρχει γραφείο για τέτοιες ερωτήσεις?
  12. Καλησπέρα! μήπως γνωρίζει κανείς το κόστος αγοράς συρματοπλέγματος ρομβοειδούς για περίφραξη? η αν υπάρχει κάποιο site με τιμοκατάλογο ? Θα με βοηθήσει πολύ! Ευχαριστώ!
  13. Καλημέρα! Πελάτης ήρθε και μου ζήτησε στέγαση του εξώστη του. Είναι ρετιρέ σε οικοδομή παλιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μελλοντικά σκέφτεται και να το κλείσει παράνομα... Η λύση της πέργκολας (που δεν χρειάζεται άδεια, όπως διάβασα σε σχετικά posts) προφανώς δεν τον βολέυει λόγω των μελλοντικών του σχεδίων. Υπάρχει λύση χωρίς να απαιτηθεί άδεια? Αν γίνει στέγαστρο με ξύλινα υποστηλώματα θέλει άδεια? προφανώς ναι? Και αν τελικά δεν αποφευχθεί η παρανομία υπάρχει καμιά άλλη ιδέα στέγασης? με κάποιο άλλο υλικό? π.χ. με μεταλλικό πλαίσιο αλλα η επικάλυψη απο τι? για να είναι και όμορφο σχετικα... Ευχαριστώ!
  14. Λοιπόν poiosallos, ρώτησα τον πατέρα μου που χρόνια είχε φορτηγά καιμου είπε οτι για την ταξινόμηση πας στο μηχανολογικό πληρώνεις παράβολο ( λειτουργεί 10-2 καθε μέρα ) και εκεί μηχανολόγος του υπουργείου σου μετράει τους άξονες, τις αποστάσεις τους, τη διάμετρο ελαστικών κτλ και σου βγάζει το πρακτικό της ταξινόμησης. Στην συνέχεια πάς το χαρτί αυτό στο τεχνικό τμήμα του μηχανολογικού και σου υπολογίζουν ουσιαστικά το ωφ φορτίο και προφανώς καταχωρούν και τις καρότσες στον τρακτορα. Αυτά εμαθα, αλλά μία ερώτηση στο μηχανολογικό θα σε κατατοπίσει περισσότερο. P.S. Ο πατέρας μου δούλευε θεσ/νίκη αν έχει αλλαγές αλλού δεν το ξέρω. Α! και μου είπε οτι δεν χρειάζεται να έχει κανείς δικό του μηχανολόγο. Ιδιώτη δηλαδη! τωρα τί θα πείς στον πέλάτη αυτό είναι δικό σου θέμα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.