Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΕΞ

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ΑΛΕΞ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σήμερα γύρισα από ΔΟΑΤΑΠ όπου είχα πάει να ρωτήσω σχετικά με το θέμα που άνοιξα και εδώ. Ας ξεκινήσω από την ερώτηση. Εξετάζω το εξής σενάριο. Είμαι πτυχιούχος ΑΣΠΑΙΤΕ (4ετής ΑΤΕΙ) Μηχανολογίας. Η σκέψη είναι ότι κάνωντας τα χαρτιά σου σε ξένα πανεπιστήμια, συγκεκριμένα σε αγγλικά, γίνεσαι δεκτός, αναλόγως του ιδρύματος στο 1ο, 2ο ή 3ο έτος. Η ερώτηση λοιπόν είναι: Σε περίπτωση που γίνω δεκτός στο Χ αγγλικό πανεπιστήμιο -μιλάμε για 4στερο πάντα- στο 3ο έτος, κάνωντας 1 χρόνο σπουδών για BEng (Bachelor in Engineering) και 1 χρόνο επιπλέον για MSc, μου αναγνωρίζει το ΔΟΑΤΑΠ τις σπουδές έτσι ώστε να μπορώ να γραφτώ στο ΤΕΕ και να έχω τα αντίστοιχα δικαιώματα με πολυτεχνείο; Η απάντηση λίγο-πολύ ήταν ότι, με τον νόμο που ισχύει (άρα worst case scenario) πρέπει να κάνεις στο ίδιο πανεπιστήμιο το 50% των μαθημάτων, δηλαδή αν είναι 3της η φοίτηση, να κάνεις 2 χρόνια, γιατί με ένα δεν συμπληρώνεις το 50% των μαθημάτων (στο ίδιο πανεπιστήμιο, σημαντικό). Το MSc ναι μεν προσμετράει, αλλά και πάλι δεν έχεις κάνει το 50% των σπουδών στο ίδιο πανεπιστήμιο. Όμως, πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο νόμος πρόκειται να αλλάξει και να γίνει πιο ελαστικός (υπονοώντας ότι ίσως αναγνωρίζεται το πτυχίο σου και με λιγότερο από το 50% των μαθημάτων στο ίδιο πανεπιστήμιο). Ωστόσο, μας είπε ως όφειλε, ότι αυτό δεν ισχύει αλλά συζητιέται και το πότε και αν θα αλλάξει είναι στον αέρα ακόμα. Συνοψίζοντας, είπε ότι μόνο αν πας στο 2ο έτος είσαι καλυμμένος. Θα παρακαλούσα θερμά αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό, να γράψει μια απάντηση. Ευχαριστώ!
  2. Λοιπόν επειδή μίλησα πριν από λίγο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχεις δίκιο CVENG. Έκανε 1 ετος Foundation + 3 έτη BEng + 1 έτος για MSc (και όχι MEng όπως είχα καταλάβει) Με αυτά εξίσωσε το πτυχίο του με πολυτεχνείο και γράφτηκε ΤΕΕ δίνοντας όμως και 3-4 μαθήματα στο πολυτεχνείο. Εγώ θέλω να κάνω το αντίστοιχο, με τη διαφορά ότι έχω τελειώσει ήδη μια σχολή 4τους φοίτησης και με δέχονται κάποια πανεπιστήμια στο 3ο έτος. Σημειωτέον δε ότι θα έχω και ένα MSc in Energy. Σημαίνει αυτό σε κάποια περίπτωση ότι δεν χρειάζεται να κάνω έναν χρόνο επιπλέον για MSc έξω; Άρα με ένα χρόνο Αγγλία για BEng καθαρίζω; Συνεπώς μιλάμε με νέα δεδομένα. CVENG, δώσε μου τα φώτα σου!
  3. Γνωστός μου που έκανε εξ'ολοκλήρου σπουδές Αγγλία ακολούθησε την εξής πορεία. 1 έτος Foundation Ελλάδα + 3 έτη σπουδές για απόκτηση BEng (Bachelor of Engineering) + 1 χρόνο επιπλέον για MEng (Master of Engineering). Επέστρεψε Ελλάδα, ο ΔΟΑΤΑΠ τον ανάγκασε να δώσει 3-4 μαθήματα στο πολυτεχνείο και τώρα είναι ΟΚ. Γιατί όχι κατατακτήριες στο ΕΜΠ; Επειδή θα χρειαστεί τουλάχιστον 9 μήνες σοβαρή προετοιμασία σε εξειδικευμένο φροντηστήριο -με την οποία δεν έχω πρόβλημα- για ένα αβέβαιο αποτέλεσμα. Επίσης επειδή έχω ακούσει ότι και εκεί παίζει μέσον. Και επειδή δεν προτίθεμαι να "χάσω" 9 μήνες minimum για ένα αβέβαιο αποτέλεσμα, προτιμώ με 2 χρόνια στην ώρα μου να έχω αυτό που θέλω. (με άλλο κόστος φυσικά) Πώς έχεις προσωπική εμπειρία ότι είναι 100% καλύτερα στο ΕΜΠ αν δεν έχεις σπουδάσει και Αγγλία για να κρίνεις;
  4. Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά ομολογώ ότι κάπου μπερδεύτηκα. Ειδικά εκεί που λέει ο φίλος ότι το MEng είναι 4ετές. Ας πάρουμε την περίπτώση μου που είναι απλή και η εξής: Δεδομένα: Έχω τελειώσει ΑΣΠΑΙΤΕ (ΑΤΕΙ) -4ετής φοίτηση- κλπ. (Πρόκειται να τελειώσω εδώ MSc in Energy -του χρόνου τελειώνω-) Οπότε ξεκινάω για Αγγλία με ΑΣΠΑΙΤΕ (ΑΤΕΙ) 4 έτη + MSc. Σκέφτομαι να κάνω τα χαρτιά μου σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αγγλίας, συγκεκριμένα σκέφτομαι στο Newcastle χωρίς να αποκλείσω όμως και άλλα. Βασικές προϋποθέσεις επιλογής είναι 1) Να είναι φυσικά αναγνωρισμένο και 4 αστέρων το Facultry of Engineering του. 2) Να γίνω δεκτός στο 3ο έτος σπουδών του BEng. Στόχος μου: Γίνομαι δεκτός στο 3ο έτος και αποκτώ από εκεί με 1 έτος φοίτησης BEng (Bachelor of Engineering). Συνεχίζω για άλλο 1 έτος για απόκτηση MEng. (Master of Engieering). Τελικός σκοπός: Εξίσωση πτυχίου μου με πολυτεχνείου, άρα αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ και τέλος εγραφή μου στο ΤΕΕ. Σε όλα αυτά η απορία μου είναι αν έρχεται ο ΔΟΑΤΑΠ και σου κάνει τη ζωή δύσκολη ζητώντας σου επιπλέον μαθήματα στο πολυτεχνείο ή επιπλέον χρόνια σπουδών έξω κλπ. Φυσικά θα το ψάξω και θέλω να το ξεκαθαρίσω πριν μπω σε τέτοια έξοδα και κόπο, είμαι ανοιχτός όμως σε απόψεις και συμβουλές. Εκεί που κάποιος γράφει ότι όλα είναι ΟΚ, εμφανίζεται κάποιος και γράφει ότι δεν είναι όλα ΟΚ και χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Να σημειώσω ότι από πληροφορίες που έμαθα και εγώ σύντομα (?) θα μπορείς να κάνεις BEng και εδώ στην Ελλάδα σε κάποιο κολλέγιο, οπότε γιατί να πας Αγγλία όταν μπορείς να πάρεις εδώ το πτυχίο. Πας μόνο για MEng. Σας παρακαλώ αν είστε ψαγμένοι και σίγουροι ρίξτε λίγο φως!
  5. Πλέον μόνο τα χαρτιά μετράνε; Κάποτε τουλάχιστον όταν πήγαινες το academic transcript σου στον ΔΟΑΤΑΠ αν έβλεπε ότι έχεις κάνει 1 έτος Αγγλία (για BEng) (επειδή σε δέχτηκαν στο 3ο έτος σε κάποιο πανεπιστήμιο) και ένα χρόνο επιπλέον για MEng σου έλεγε ότι εδώ φαίνεται ότι έκανες πχ 12 μάθηματα. Που είναι τα υπόλοιπα; Πήγαινε στο πολυτεχνείο να περάσεις και άλλα 5 πχ. Προς αποφυγής λοιπόν κάτι τέτοιου ρώτησα. Σταύρο, γνωρίζεις αν άλλαξε αυτό;
  6. Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει ή έχει εμπειρία ας απαντήσει τεκμηριωμένα και αναλυτικά. Αν πτυχιούχος ΑΤΕΙ Μηχανολόγος Μηχανικός, γίνει δεκτός στο 3ο έτος πανεπιστημίου (αναγνωρισμένου) στην Αγγλία και πάρει από εκεί με 1 έτος φοίτησης Bachelor of Engineering (BEng), στη συνέχεια με άλλο 1 έτος φοίτησης συνεχίσει και πάρει Master of Engineering (MEng) τότε εξισώνεται το πτυχίο του με εκείνο του πολυτεχνείου; (Γράφεται στο ΤΕΕ, έχει επ. δικαιώματα = πολυτεχνείου; κλπ); Δηλαδή με απλά λόγια: 4,5 χρόνια ΑΤΕΙ + 1 χρόνος Αγγλία για Bachelor + 1 χρόνος Αγγλία Master = 6,5 χρόνια = 5 χρόνια πολυτεχνείο; Ή Έρχεται ο ΔΟΑΤΑΠ και σου λέει ότι δεν αναγνωρίζετε το πτυχίο σου επειδή δεν είναι 3 χρόνια στην Αγγλία και πρέπει να δώσεις επιπλέον μαθήματα και πάει λέγοντας; Κάτι άκουσα τώρα τελευταία οτί αυτό καταργήθηκε και πλέον από τη στιγμή που πάρεις BEng + MEng (ασχέτως αν σε δέχτηκαν στο 1ο,2ο,3ο έτος) το πτυχίο σου εξισώνεται με εκείνο του πολυτεχνείου χωρίς περαιτέρω μαθήματα και "τραβήγματα".
  7. Λοιπόν επειδή πλέον παρακολουθώ το Master in Energy, αν και σχετικά νωρίς και προς αποκατάσταση. Γίνεται καλή δουλειά. Το θεωρώ ένα αξιόλογο και δυνατό πραγματικά στον χώρο των ΠΜΣ. Δεν έχω μετανοιώσει που το άρχισα και το παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Για να δώσω λίγο ώθηση στη συζήτηση. Απ'ότι γνωρίζω από ΑΤΕΙ με κατατακτήριες ΕΜΠ σε δέχοντε στο 5ο εξάμηνο.
  8. Θα προχωρήσω σε αγορά Laptop στο οποίο θέλω να τρέχει και το Autocad, (αλλά και ProEngineer) άνετα και γρήγορα. Τί θα προτείνατε να κοιτάξω, τί να προσέξω στην αγορά; Budget έως 1500. ΥΓ - Τί είναι αυτό το downgrade; Παρατήρηση: Χρησιμοποιείτε την αναζήτηση πριν ανοίξετε καινούργιο θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, iovo.
  9. ΑΛΕΞ

    Pro/Engineer

    Υπάρχει πιστοποίηση για Pro/Engineer; Σεμινάρια εκμάθησης;;
  10. Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι 4ετής και έχω proficiency, οπότε νομίζω μπορώ. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, gvarth.
  11. Το πρόσεξα ότι έληξε και θέλω να γνωρίζω μελλοντικά αν μας αφορά.(ΤΕΙ/ΑΣΠΑΙΤΕ)
  12. Η EUREC Agency σε συνεργασία με πανεπιστήμια αναγνωρισμένου κύρους και υποστηριζόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε το μεταπτυχιακό «European Master in Renewable Energy». Το μεταπτυχιακό είναι διάρκειας 3 εξαμήνων και για την ολοκλήρωσή του απαιτείται η παραμονή των σπουδαστών σε 2 τουλάχιστον Ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότερες πληροφορίες στον κόμβο http://www.master.eurec.be Educational Requirements Applicants are required to hold at least a four-years higher education degree of a high standard, normally in an Engineering, Mathematics or Physics subject OR equivalent appropriate work experience. Γνωρίζει κανείς σε ποιούς απευθύνεται αυτό το μεταπτυχιακό; Αφορά και πτυχιούχους TEI/ΑΣΠΑΙΤΕ;
  13. Κάτσε να μπουν τα κολλέγια στον χορό, να δεις τι έχει να γίνει!
  14. Μια απάντηση εδώ; ------------------------------------------------------------------------------------------- Συγνώμη εκ των πρωτέρων αν αυτό το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στην κατηγορία εκπαίδευση. Είμαι μηχανολόγος και με ενδιαφέρει η εκμάθηση των σχεδιαστικών προγραμμάτων ProEngineer και Inventor. Υπάρχει κάποια πιστοποίηση και φορείς που παρέχουν αυτή;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.