Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Nikos S

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Nikos S's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. σε πολεοδομια νοτίων προαστίων μου ζητησαν να την μετρησω στο συντελεστη με το σκεπτικο οτι απο χωρο κυριας χρησης σε χωρο κυριας χρησης ειναι εντος δομησης. δεν ηθελα να χαλασω το κλιμα και το κατηργησα. οπως επισης, παρεμφερες, ειχα κλιμακοστασια κοινοχρηστα και εκανα κοινοχρηστη κυκλοφορια απο η.χ και εξωστες για τους οροφους (εμπορικο κτιριο, οχι σπιτι) και παλι μου ζητησαν να τα μετρησω στο συντελεστη με το ιδιο σκεπτικο... δεν ειναι σαφες το δευτερο παραδειγμα, μιλαω για τους διαδρομους 1.20 πλατος σε εξωστη και ημιυπαιθριο - αυτα τα θελαν εντος σδ
  2. αντιλαμβανεσαι φιλε μου απο την γενικη σιωπη οτι δεν ειναι μια απαντηση που μπορει να δωσει ευκολα καποιος. Οτι και να πει κανεις μπορει να κατηγορηθει για δυσφημηση του ενος ή διαφημιση του αλλου. Επίσκεψη σε χρωματοπωλειο, κουβεντα με γνωστο μηχανικο ή εργολάβο για εμπειρίες μπορώ να προτείνω εγώ. Τώρα για να σε βοηθήσω με πλάγιο τρόπο, στις συγγραφές υποχρεώσεων που κάνω για αντιπαροχές όλοι ζητάν τη πιο γνωστή μαρκα που όλοι ξέρουμε, για να είναι σίγουροι οτι η ποιότητα θα είναι συγκεκριμένη....
  3. αγαπητη dargi (συγγνωμη για το λαθος) ολα αυτα που γραφεις τα εκανα ηδη - ακρη δεν εβγαλα με την κουβεντα και επειδη εχω κι αλλες δουλεις πιο σοβαρες δεν καθομαι αλλο να ασχολουμαι με τοσο περιεργους πελατες (μιλαμε οτι μια βδομαδα που μαλωνουμε η αδεια θα ειχε βγει). λυπαμαι τον συναδελφο που θα παει να βγαλει ακρη, αν συμβει κατι τετοιο. πολυ χρησιμες οι αποψεις ολων - still on the fence. ευχαριστω παντως για τις συμβουλες.
  4. παντως συναδελφοι να πω και τον πονο μου για το θεμα του χρονου γιατι βλεπω επιμονη απο την πλευρα σας (ορθη) παρολο που εχω αναφερει 3 φορες ο ιδιος οτι εκανα επιπολαιοτητα και σαφεστατο λαθος που ειπα 25 μερες... η αδεια ηταν προσθηκη περγκολας. Χωρις απαγορευση απτον κανονισμο, με συμφωνη γνωμη συνιδιοκτητων, γενικα ολα ρολοι εξ αρχικης μελετης του φακελου. Εγω θεωρησα οτι και το 25 που ειπα μου εδινε ανεση. καταθεση + 2 μερες χρεωση + 2 μερες τοπο + 3 μερες χρεωση + 5 μερες αρχιτεκτονικα + 5 μερες επαε (για σιγουρια) + 1 μερα υπολοιπα + 1 μερα τρεξιμο + 1 μερα διαφορα = 20 μερες εργασιμες. Τωρα τι εγινε στην πραγματικοτητα στην πολεοδομια, αλλο καπελλο...
  5. φιλε dargi αυτο ακριβως ειναι το προβλημα μου. Ειπα κατι και δεν εγινε. Εγω σαν ασχετος θα ζητουσα τα λεφτα μου πισω...σωστα απο την πλευρα μας αυτα που λεν οι συναδελφοι και σιγουρα κι εγω ετσι θα συμβουλευα καποιον αλλο μηχανικο - αλλα οταν ο αλλος σου ζηταει την γνωμη σου, που ειναι η επαγγελματικη μας γνωμη, λεμε κατι και τελικα βγαινουμε τελειως λαθος (δεν περασαν 2-3 μερες, εδω παει να κλεισει δευτερος μηνας) αισθανομαι πολυ ασχημα να πω "δεν δινω τιποτα πισω". Μια στο εκατομμυριο να ΜΗΝ πουλαν τρελα και να μην τους ενδιαφερει πραγματικα για τον οποιοδηποτε λογο, ουσιαστικα θα με λεν μια ζωη απατεωνα, οτι τους εφαγα τα λεφτα κλπ... το σκεφτομαι ακομη...
  6. η επαε ηταν υποχρεωτικη. δεν διαφωνω ως προς την επιπολαιοτητα του χρονου που ειπα και πανω απο ολα θελω να τα εχω καλα με τον εαυτο μου, γιαυτο συζητω και το θεμα. θελω να συμπεριφερομαι παντα σωστα ακομη και οταν ο πελατης παραλογιζεται οπως στην περιπτωση αυτη. προς ilias. εχω σκεφτει το θεμα του σεντονιου γιαυτο και το ανεφερα. ομως μου καναν χαρτι οτι δεν επιθυμουν την εκδοση της αδειας. μαλλον θα κρατησω το 1500αρι και θα δωσω πισω τα υπολοιπα, κι ας τα δουλεψα.
  7. η καθυστερηση δεν ειναι ουσιαστικα καθυστερηση, η αδεια για να βγει ηθελε τελικα φυσιολογικα πανω απο εναμιση μηνα αφου ειχαμε και επαε που επεσε και μια φορα σε απεργια. εγω για να μην χασω τη δουλεια ειπα 20-25 μερες (δεν το αρνουμαι). εχουμε ερθει σε συγκρουση (βαζει τον δικηγορο του να μου μιλαει) αλλα το μονο προβλημα ειναι η μη τηρηση των 25 ημερων που ειχα πει. Δεν υπαρχει λογικη, μπορει καλλιστα να κανει την εργασια του και σε 1 χρονο, απλα παρεξηγηθηκε με την "ασυνέπειά" μου...
  8. Ξεκινησα μια αδεια. Ο πελατης μου ειχε δωσει ολα τα λεφτα μπροστα - απο αυτα κατεθεσα στον εαυτο μου μια αμοιβη 1500 € για να καταθεσω τον φακελο στην πολεοδομια. Τελικα την αδεια δεν θα την παρουμε. Ο πελατης ζηταει τα λεφτα του πισω. Η μονη γραπτη "συμφωνια" ειναι το σεντονι. Τι θα κανατε στην θεση μου? Θα δινατε ολα τα λεφτα πισω? ο χρονος μου για τα σχεδια, τοπογραφικα, εκθεσεις κλπ? Η παρουσια μου σε πολεοδομια, ΕΠΑΕ? Να εμφανισω ενα κοστολογιο και να κρατησω καποια? Ή να του παραδωσω τα αντιγραφα του φακελου ωστε να αντιληφθει το μεγεθος της εργασιας και να τον "γλυκανω"? Να σημειωσω πως ο λογος που δεν θα προχωρησουμε ειναι πρωτον οτι δεν τηρηθηκε το χρονοδιαγραμμα εκδοσης της αδειας (φταιω εγω που ειπα 25 μερες, αλλα κι ο ασχετος πελατης θελει να ακουσει κατι συγκεκριμενο - ειμαστε αισιως στις 50 ημερες) και δευτερον οτι για να παρω τελική χρειαζεται να κανει κατι ο πελατης και αυτος προφασιζεται οτι αφου δεν τηρηθηκε το χρονοδιαγραμμα, δεν θελει την αδεια πια, αρα δεν κανει τιποτα. Απόψεις?
  9. επειδη εχω μεινει σε εστια στο εξωτερικο ενημερωνω πως και μουσικη εχει και φασαρια και οτι μπορει να φανταστει κανεις για φοιτητικη ζωη για τον απλουστατο λογο οτι το διαβασμα και το σχεδιο στην περιπτωση μας γινόταν στο στουντιο ή στην βιβλιοθηκη ή στο computer room. Επισης τα μεγαλα πανεπιστημια ειχαν διαφορετικες εστιες για πρωτοετεις - δευτεροετεις και αλλες για τους υπολοιπους (επι πτυχιο ή μεταπτυχιακους) - τοσο απλο αλλα μεγαλοφυες αφου στις πρωτες γινοταν ο χαμος ενω στις δευτερες ήταν το κλιμα πιο....κυριλε!
  10. φιλε μου πρεπει να αξιολογησεις την πιθανοτητα να μπει καποιος επειδη ειδε ταμπελα μηχανικου, καθως και το τι δουλεια θα προκυψει απο τετοιες επισκεψεις. εγω πιο παλια το αντιμετωπισα και κατεληξα πως επειδη δεν ειμαι εμπορος αλλα επαγγελματιας, προτιμω να κανω οικονομια στο ενοικιο και παραλληλα να εχω ησυχια απο επισκεψεις καθε ειδους. η προσωπικη μου εμπειρια ηταν πως οσοι μπαιναν ετσι, θελαν απλα να ρωτησουν τα κουφα τους και ουτε μια φορα δεν προεκυψε κατι ουσιαστικο. απλα γιατι ο σχετικος εχει ηδη τους μηχανικους του ενω ο ασχετος θα ψαξει απο γνωστους και φιλους για συσταση. στο τοσο "ρουκου" δεν ειδα ποτε κανεναν συναδελφο να βγαζει ακρη παρα για πολυ μικρες δουλειες. Βεβαια αυτα απο περιορισμενη εμπειρια - αλλοι συναδελφοι μπορει να εχουν αλλες παραστασεις. προσοχη επισης στο θεμα του ενοικιου γιατι η επιχειρηματικη λογικη λεει πως οταν εισαι στην αρχη καθε δραστηριοτητας επαγγελματικης, πρεπει να εχεις τα λιγοτερα δυνατα fix costs, το μεγαλυτερο των οποιων ειναι ο χωρος. Εξου και πολλοι νεοι μηχανικοι ξεκιναν απο το σπιτι τους. Ειδικα και στην εποχη μας με τις πολυ λιγοτερες δουλειες, προσοχη.
  11. για την φύτευση βεβαίως και υπάρχει περιορισμός. στην πολεοδομία που πηγαίνω συχνά δεν δέχονται πια την θέση "πάνω στο γκαζόν" και αφαιρείται όλη από την φύτευση. για "ελεύθερο χώρο" όπως το εννοείς, αν κατάλαβα, δεν υπάρχει περιορισμός πλην της κάλυψης - αν εννοείς για να περνά κόσμος, απαιτείται ελάχιστο 1,20 για κατοικίες και μικρά καταστήματα εκτός αν είναι συνάθροισης κοινού που θέλει περισσότερο. "αλλαγή χρήσης σε Η/Χ" δεν το εχω δει ποτέ αλλά μόνο αν το συζητήσεις με τον μηχανικό που θα το ελέγξει θα βγάλεις άκρη. Ουσιαστικά μιλάς για αλλαγή του διαγράμματος κάλυψης οπότε μπαίνεις και σε ιδιοκτησιακά.
  12. αγαπητε vagelp, εχεις μηχανικο? γιατι περα απο την ερώτησή σου εμένα με προβληματισε η κουβέντα του αν το σπιτι θα ειναι με φερουσα τοιχοποιια ή μπετονένιο, όταν εσύ ήδη βγάζεις δάνειο και όταν το ένα σπίτι με το άλλο, όπως αναφέρθηκε, θα είναι τελείως διαφορετικά. Σχέδια έχετε κάνει? όψεις? πως θα επηρρεαστούν αυτά απο την κουβέντα που κάνεις εδώ? όλοι οι τρόποι δόμησης (υπάρχουν πολλοί) έχουν θετικά και αρνητικά, ο εργοδότης (δηλαδή εσύ) θα διαλέξει βεβαίως αλλά νομίζω δεν είσαι ενημερωμένος. Αν δεν έχεις απευθυνθεί σε μηχανικό και σε καθοδηγεί εργολάβος/κατασκευαστής ή αυτός που σου πουλάει το οικόπεδο, κάντο άμεσα.
  13. το κιοσκι που καλυπτει πισινα έχει κυρια χρήση και μετρησες το χωρο στην δομηση? πως το δεχτηκες αυτο αγαπητε? σου δειξαν καποιο χαρτι?
  14. αγαπητε johnengineer οχι μονο δεν θα βρεις κανεναν που να εχει κανει αυτη τη διαδικασια, αλλα μαλλον δεν ξερεις και που εχεις μπλεξει. ωχρια η μαφια μπροστα σε καθε ασφαλιστικο φορεα στο ελλαδισταν. κανε αυτο που σου ειπαν εδω. γραμματακι με αιτημα διαγραφης για τον οποιο λογο εχεις και βλεποντας και κανοντας. αποψη μου πως θα σου πουν οχι, τουλαχιστον αρχικα.
  15. εγω το εχω κανει και το ονομασα "μαρκιζα προστασιας απο βροχη" (κατ' απαιτηση του ελεγκτη), το περασαν και απο ΕΠΑΕ. Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.