Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Arche

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.117
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    43

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arche's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,1k

Φήμη στην κοινότητα

  1. αριθμό οικοδομικής άδειας και κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πότε φτιάχτηκε το κτίριο έχεις?
  2. εξαρτάται, μπορεί να ακολουθήσει κάποια παλιότερη μελέτη ή πρέπει να κάνει νέα
  3. Ενα μεγάλο μπράβο στον Τέτρις που δείχνει άλλη μια φορά με την συμπεριφορά του τι Μηχανικός είναι. Και Τριπσιανός, τι θέλεις να σου πούμε δηλαδή, μια δοκιμή θα σε πείσει. εμπρός είναι ο γυαλός, προχώρα
  4. εγώ το έγραψα πως δεν σου δίνουν τιμολόγιο μπερδεύτηκα, αυτό που αναφέρθει, ότι δεν σου δίνουν αποδεικτικό γνησιότητας εννοούσα
  5. Πριν πολλά πάρα πολλά χρόνια είχαμε φτιάξει μια κατασκευή κοντά στην θάλασσα και μερικούς εξωτερικούς τοίχους τους είχαμε χτίσει με ytong. Ακούστηκε τότε παλιά, αρκετά πριν το 2000 ότι το ytong είχε προβλήματα με την υγρασία, παρόλα αυτά όμως ο μηχανικός κατασκευαστής σε λίγα σημεία το έβαλε. Το κτίριο στέκει εκεί και πριν μερικά χρόνια τους είχα δει αυτούς τους τοίχους. Παρότι έχουν σοβαντιστεί αυτοί βλέπεις σημάδια υγρασίας πάνω τους , ενώ στους διπλανούς δεν έβλεπες. Τα χρόνια έχουν περάσει βέβαια και η εταιρεία που φτιάχνει τα ytong μπορεί να έχει λύσει τα προβλήματα που έχουν/ είχαν? Με την υγρασία, αυτό όμως τώρα δεν το ξέρω.
  6. Δεν το ξέρω, δεν μου εμπνέουν όμως αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να αγοράσω από αυτούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Autodesk αν αγοράσεις δεν σου δίνει ένα τιμολόγιο αγοράς, εξάλλου το περνάς στα επαγγελματικά σου έξοδα οπότε το αποκλείω πολύ ότι δεν δίνουν. Β) Αν πάρουμε ένα άλλο πρόγραμμα, οχι το Autocad, ας πούμε εμείς οι Αρχιτέκτονες το είδα πρόσφατα σε έναν συνάδελφο το Archicad με το οποίο μπορείς από τις πρώτες γραμμές να στήνεις το κτίριο σου σε 3Dκαι ανά πάσα στιγμή να το βλέπεις 3σδιάστατα το κτίριο σου, να βλέπεις σχήματα, εξώστες κλπ να βλέπεις ταυτόχρονα το κτίριο σου και σαν σχήμα με 3 διαστάσεις στον χώρο, σου επιτρέπουν να πάρεις μια έκδοση, δεν ξέρω το 23, το 24, το 25, ποιό είναι τώρα το τελευταίο, αλλά αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις από το πρόγραμμα πχ το δουλεύεις να φτιάξεις κυρίως 2D σχέδια και σπάνια 3D, αγοράζεις ας πούμε αυτό το Archicad το 23. Η εταιρεία σε αναγκάζει να αγοράζεις κάθε χρόνο και όποια νέα ενημέρωση, αλλαγή βγει?
  7. Εντάξει αλλά αυτό φέρνει τον επιχειρηματία στην λύση καφάσι και περιμένω αυτοκίνητο όποτε του πει ένας, δεν είναι εσένα η θέση! Δεν το περίμενα ότι θα έλεγε ο Δήμος - ποιός Δήμος ? Ας το μάθουμε και αυτό.. ότι ζητάει 10€ το τμ. Σήμερα με 10€ το τμ νοικιάζεις κατάστημα σε αρκετές ακριβές περιοχές.
  8. θα συμφωνήσω με εσάς Ιάσονα και Jbosda αλλά έχω πέσει σε ένα ιδιόρυθμο καθεστώς. Καθώς την συμβολαιογράφο αυτήν την ξέρω πολλά χρόνια και εμένα με εκνευρίζει και εγώ θα ήθελα να της φωνάξω και να πω αυτά που λέτε αν την έβλεπα από κοντά, το γεγονός όμως ότι συνήθως μιλάμε με email δεν μου επιτρέπει εύκολα να την βάλω στην θέση της. Σωστό το βλέπω ο καθένας να κάνει την δουλειά του και να κοιτάζει μόνο αυτήν. Το ξέρω ότι σαν πρόσωπο είναι απαιτητική και ψείρας με την δουλειά του, εγώ δεν είμαι τόσο, αφήνω να περάσει μια μικρή μύγα να κάτσει στο σπαθί μου και σήμερα το βλέπω ότι εύκολα της χάριζα' Και άλλη συμβολαιογράφος με πρόσβαλε πρόσφατα, λέγοντας μου μπροστά σε πελάτες, Δικηγόρο, καλά εσένα Arche μου ότι σου πω το κάνεις και ότι δικαιολογητικά σου ζητήσω μου τα φέρνεις αμέσως, αναγνωρίζω όμως τα λάθη μου. Αναγνωρίζω ότι πολλά τους χάρισα και έχω τον λόγο μου σπαθί και ξέρω την δουλειά μου, οπότε ανυπομονώ να μου ξαναδωθεί η ευκαιρία να τις ξαναβρώ για να μάθουν να κάνουν την δικιά τους δουλειά και όχι την δικιά μου.
  9. ενδέχεται να υπάρχει άλλη κοστολόγηση αν πει θέλω να δεσμεύω τον χώρο 2 ώρες την ημέρα και άλλη αν πει 5
  10. ένα άλλο tip αν δεν το ξέρετε μερικοί, είναι ότι στο πρώτο πεδίο, στην πρώτη σελίδα, εκεί που συμπληρώνουμε τα πρώτα και βασικά στοιχεία ενός ακινήτου, πχ ενός διαμερίσματος. Θα γράψετε τον αριθμό ΚΑΕΚ, το όνομα του ακινήτου καλό είναι να το γράψετε καλύτερα όπως αναφέρεται στην σύσταση οριζ. Ιδιοκτησιών, να γράψετε πχ το διαμέρισμα Α' ορόφου, ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΛΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ, να γράψετε το όνομα του όπως το βλέπετε στην σύσταση οριζ. Ιδιοκτησιών. Και εκεί στην πρώτη σελίδα όταν φτιάχνουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα ενός διαμερίσματος, στην πρώτη σελίδα κάτω δεξιά θα δείτε ένα τετράγωνο και έξω γράφει "Τεχνική περιγραφή". Εκεί μια συμβολαιογράφος μου είπε ότι, έγραφα εγώ φέρον οργανισμός με beton arme, τοιχοποιίες τούβλα, σοβαντισμένα και βαμένα εσωτερικά και εξωτερικά. Μου ζήτησε να συμπληρώσω, το οποίο έχει τακτοποιηθεί με την δηλ. Με α/α: 1597532, Ν.4495/17 και ηλεκτρονικό κωδικό: 5DDD8DDCDB. Και της λέω, την τεχνική περιγραφή πρέπει να γράψω!! Να τα γράψεις μου είπε, πρέπει σύμφωνα με τον Νόμο, δεν θα μου την δεχτεί και η υποθηκοφύλακας, αυτό μπορεί να μου το είπε για κάτι άλλο παρόμοιο αν δεν το είχα γράψει στην δήλωση ρύθμισης αυθαιρέτων. Εντάξει, της τα γράφω πια, δεν γκρινιάζει, την δέχεται, κάνει την δουλειά της, πληρώνεται, πληρώνομαι και δεν το θεώρησα σημαντικό να μην τα γράψω. Μια εκδούσα αρχή
  11. μήπως αν τους ζήταγες να κλείνεις τον δρόμο 3 ώρες μειωνόταν η τιμή?
  12. Pavlo μήπως είναι άλλο εσωτερικό πρόβλημα του συστήματος και να αφήσω ήσυχο λίγο το adblocker και αυτό που είπες με το antivirus μου δεν ξέρω να το φτιάξω, μήπως να το αφήσω λίγη ώρα μήπως φτιαχτεί αργότερα?
  13. Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω σήμερα έχει κάποιος άλλος τελευταία πρόβλημα με το σύστημα έκδοσης ΗΤ? Συγκεκριμένα εμφάνιση error ... όταν προσπαθεί να πληρώσει το παράβολο (20€) για να εκδόση μια ηλεκτρονική ταυτότητα?
  14. ναι ακριβός Δήμος για άδεια στάθμευσης, φωρτοεκφόρτωσης, μη κλεισίματος βιτρίνας καταστήματος να ζητάει 10€ το τετραγωνικό μέτρο για μερικές ώρες τον μήνα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.