Jump to content

Arche

Core Members
 • Content Count

  2,916
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by Arche

 1. ελπίζω κάτι να γίνει, καθώς δεν ειδοποιήθηκα εγκαίρως ότι τις εισφορές του Μαρτίου του 2020 έπρεπε να τις είχα πληρώσει ως 5 Μαίου του 20, χάνω την έκπτωση. Τώρα μπορεί να γίνει κάτι??
 2. τελευταία πάντως εμένα δεν λένε έτσι, μίλησα πρόσφατα με πελάτισσα η οποία μίλησε με δικηγόρο όταν την ενημέρωσα για κάποια δικαιολογητικά που έπρεπε να μου δώσει και φυσικά απόλυτα σωστά κατά την άποψη του την ενημέρωσε τελείως λάθος οσον αφορά τα δικαιολογητικά που ζήτησα. Της εξήγησα, της ανάφερα και νόμους να τα δει γραμμένα αυτά που της έλεγα και πείστηκε ότι τις βλακείες τις έλεγε ο δικηγόρος. Μην μακρυγορούμε όμως όσον αφορά το εύλογο ερώτημα σου "ποιός θα κάνει την δήλωση, αφού το σπίτι δεν έχει περιέλθει σε μάνα και κόρη ακόμα", η συμβολαιογράφος όταν της το λες τι σου λέει?
 3. γιατί να μείνεις ανένδοτος? Αφού όπως λες αργότερα θα χρειαστεί να κάνεις δήλωση Ν.4495, φτιάξε την τώρα καθώς η συμβολαιογράφος μπορεί να πρέπει κάτι να πει κάπως σε συμβολαιογραφικό σύλλογο ή υποθηκοφυλακείο το οποίο εσύ μπορεί να μην το ξέρεις.
 4. έχω την εντύπωση πως στο Ν.4495/17 ΥΠΆρχει κάπου παράγραφος η οποία αναφέρει ότι "σαν χρόνος που κατασκευάστηκε η παράβαση" κάπως έτσι "λαμβάνεται ότι φτιάχτηκε προ 28/7/11 αν ο φ.ο. του κτιρίου αποδυκνύεται ότι φτιάχτηκε προ 28/7/11" οπότε ξεπερνιέται το πρώτο εμπόδιο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να αποδείξεις ότι το κλείσιμο έγινε προ 28/7/11 ώστε να μπορείς να τακτοποιήσεις, κατόπιν αν δεν μπορείς να το βάλεις ότι έγινε όποιο παλιότερο έτος έγινε, αναγκαστικά θα το βάλεις ότι έγινε μεταξύ των ετών 2004 - 2011. Νομίζω δεν υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα
 5. Να ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου, τα 10 χιλιοστά που λέτε στην ταράτσα για το "δικαίωμα υψούν" σε ποιόν ή ποιούς έχουν δοθεί?
 6. για να καταλαβω, έχετε ανεξάρτητη μονοκατοικία μέσα σε οικόπεδο και λέτε ότι αφού σας την πούλησε ο οικοπεδούχος έγινε άλλη πράξη μεταξύ κατασκευαστή μονοκατοκιών και ο κατασκευαστής πούλησε τον αέρα πάνω στο δικό σας σπίτι? Ο οποίος αέρας πάνω στο δικό σας σπίτι έχει χιλιοστά και εμφαίνεται στην Σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών , ως "αέρας" (μη βατο, ή βατο δωμα ) πανω σε κτιριο που κατοικειται εσείς. Δεν υπάρχει δηλαδή σε ενιαίο κτίριο στο οποιο υπαρχουν κι αλλες ιδιοκτησίες, ειναι ας πουμε μια μεζονετα ισογειο και Α' όροφος και υπόγειο και βατό δώμα. Και λέτε ότι μετά που σας το πούλησαν, ο κατασκευαστής πουλησε τον αερα πανω στο σπιτι σας σε καποιον αλλον??
 7. έχεις δίκιο, όποιος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Ελληνική πραγματικότητα δέχεται σαν αυθεντία όποιον του διαφημίζουν τα Ελληνικά και τα Ευρωπαικά πανεπιστήμια, μια βόλτα σε άλλη ήπειρο, αν και το έργο του είναι γνωστό σε τρεις ηπείρους θα σε έπειθε ότι το έργο του Antoine Predock, και του Richard Meier είναι κλάσης ανώτερο του Piano. Για τον Piano είχα ακούσει πολύ κουβέντα να γίνεται κοντά στο Ε.Μ.Π. πριν σχετικά λίγα χρόνια, μετά είδα ένα έργο του σαν container σε ένα δάσος και δεν μου άρεσε, αλλά ας μείνουμε στο παρόν θέμα. Το πρώτο σχέδιο, το οποίο δείχνει κάτι σαν σκαλωσιές μπροστά σε κτίριο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι σχέδιο και όχι σκίτσο και το δεύτερο που δημοσιεύεται στην προηγούμενη σελίδα, δηλαδή όσο αφορά τα 3 πράσινα σκιτσάκια που εμφανίστηκαν στη β' σελίδα μπορείς να μου πεις σαν έργο πολύ αναγνωρισμένου Αρχιτέκτονα - δεν λεω, πολύ τον παραδέχονται, εγώ με τα λίγα που έχω δει δεν ενθουσιάστηκα αλλά δεν θέλω να πω ότι δεν ξέρουν οι πολλοί ή ότι κάτι άλλο συμβαίνει, δέχομαι μόνο το ότι έχω άλλη γνώμη, σύμφωνα με το ότι έχω δει - πες μου λοιπόν τα 3 σκιτσάκια στην προηγούμενη σελίδα σαν Αρχιτέκτονα σου άρεσαν πολύ?
 8. μα τότε πρέπει να γίνει μια ανακαινιση!
 9. Μα ποιός που το λέει αυτό βρε Ιάσονα? Αφού ο άνθρωπος θέλει να κάνει μια δήλωση και να συγκεντρώσει σε αυτή όλες τις αυθαιρεσίες του και ότι αφορά το ακίνητο του, ποιό πρόβλημα ο παλιός Μηχανικός ή ο ιδιοκτήτης αν το έχει, να δώσει του νέου Μηχανικού το 5 σέλιδο της παλιάς δήλωσης, αυτός να γράψει στα φ.κ. τις ίδιες παραβάσεις, να δηλώσει τα πρόστιμα που έχουν πληρωθεί, να υπολογιστούν τα νέα, να κάνει ότι συμπληρώσεις θέλει να κάνει και τελικά για το ακίνητο να έχει μια δήλωση με όλα δηλωμένα, όλα τακτοποιημένα?
 10. επί τη ευκαιρία ας πω και εγώ ότι, εφόσον κάποιες βάνες μέσα στο σπίτι είναι σάπιες - κατά τα λεγόμενα σου - κάλεσε ένα καλό υδραυλικό να στις αλλάξει και αυτές, γιατί αν σου σκάσουν θα δεις τον λογ/μο του νερού πιο φουσκωμένο και πολύ νερό στο σπίτι
 11. αρχικα κοιτα απο akto αν υπαρχει κατι να σε ενδιαφερει....
 12. δεν το ξερω ξέρω μόνο ότι τις μέρες αυτές το ΤΕΕ, μονο με email επικοινωνουσε..
 13. δεν θα το λεγα, εμείς δηλαδή που δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε αυτές τις μέρες, δεν πηραμε 800€.
 14. το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ.. δεν βρισκεται στο γραφείο του.. μήπως λέω μήπως οι μισθωτοί δεν απωζημιώνονται επειδή εργάζονται και σε επιχείρηση??
 15. Αλλο σου λεω Παυλο, εγω λεω αν τακτικά βρίσκεις ανθρώπους να μπορούν να δεχτούν την μίνιμουμ νόμιμη αμοιβή όπως την ανακοινώνει το πρόγραμμα ΤΕΕ, διότι μερικοί που γνωρίζω αν δεν τους κάνεις μια έκπτωση περίπου 20% δεν δέχονται εύκολα.
 16. Πάντως Didoni, γνώμη μου είναι ότι τον Renzo Paino, τον τρως κανονικά!!!! Μα τι ειναι αυτά? Και το πρώτο σκίτσο, σαν να έχει φωτογραφίσει σκαλωσιά οικοδομής και το γούστο το δικό μου αλλά και των περισσοτέρων πιστευω δεν είναι αυτό, αλλοιώς θα αφήναμε τις σκαλωσιές στην οικοδομή, ποτέ όμως δεν είδα κανένα όσο τις είχαμε στημένες να φωτογραφίζει και να μου λέει " πω φιλε, τι ωραιο σχεδιο..." ωστε να τις αφήσω και έτσι τις μαζεύαμε, όπως κάνει και ο περισσότερος κόσμος. Τωρα όσον αφορά τα δευτερα σκίτσα, τι να πω?Μουτζουρίτσες που κάνω σε dt μου θυμίζουν και απορώ αυτού τι του έχουν βρει και τον θαυμάζουν τόσο οι Αρχιτέκτονες??
 17. θα συμφωνησω οτι ούτε εγώ θυμάμαι αν περαιώνω το πέρασμα του "έργου" στα "εργα μου" στο σύστημα αμοιβών στο ΤΕΕ. Εντύπωση μου κάνει ότι για μια τακτοποίηση ζητάτε την μίνιμουμ αμοιβή Μηχανικού για 4,5 μέρες εργασίας και την αμοιβή του τοπογραφικού επιπλέον. Και βρίσκετε άνθρωπο να σας τα πληρώνει? Δεν μου έχει τύχει καμία τακτοποίηση να χρειαζόταν να φτιάξω νέο τοπογραφικό. Υποθετικά μιλόντας, δηλαδή αν τύχει εντός σχεδίου και το τοπογραφικό άδειας έχει χαθεί και φτιάχνετε καινούριο, αμοιβή ζητάτε την αμοιβή Μηχανικού για 4,5 μέρες εργασία και αμοιβή για το τοπογραφικό επιπλέον?
 18. εγώ όπως τα έχω υπολογίσει ως το τέλος του Σεπτέμβρη αποκλείεται να γίνουν εκλογές και θα ναι για το καλό μας
 19. Δεν εχω καταλαβει καλα, μιλας ότι πχ κάνεις μια δήλωση Ν.4495/17 και αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να περαιώσεις ή να την αφήσεις σε κάποια ενδιάμεση "υπαγωγή"?
 20. οκ.... να αρχίσω με το σχέδιο.. αφορά συγκρότημα κατοικιών που γινόταν η μελέτη να γίνει σε χωριό με ορισμένα παλιά σπίτια, πλησίον της πόλης του Ρεθύμνου.. Δεν μπορώ με ακρίβεια να θυμηθώ τον χρόνο που έγινε το σκίτσο, θυμάμαι μόνο ότι το έκανα προκειμένου να βρω λεπτομέρειες, υλικά όταν θα προχώραγα τις όψεις, επειδή ορισμένα πράγματα σε δισδιάστατο σχέδιο που μελετάται ένα ακίνητο, ειδικά σε επίπεδο που φαίνονται μόνο οι κατόψεις του δεν φαίνονται. Ενοείται από την μελέτη των όψεων ακινήτου ακόμα και από το επίπεδο σκίτσου, προέκυπταν αλλαγές που αφορούσαν τις κατόψεις ή προσθήκες ή αφαιρέσεις αρχιτεκτονικών λεπτομερειών κ.α. Οπότε υπήρξε επιστροφή στις κατόψεις να γίνουν οι συγκεκριμένες αλλαγές και μετά προχώρησε ως το επίπεδο της ολοκληρωμένης μελέτης, εν συνεχεια της εκδοσης της άδειας και της κατασκευής. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον χρόνο που μελετήθηκε το συγκρότημα, υπολογίζω όμως ότι ήταν μεταξύ των ετών 2005 - 2008. υγ: με ανυπομονησία Didonis περιμένω να δω κάτι δικό σου
 21. Didonis, το αρχείο το έχω σωσμένο σε tiff καιρό και φυσικά δεν ξέρω που βρίσκεται το αρχικό σχέδιο για να το κάνω jpg τώρα. Θα προσπαθήσω να το ανοίξω με άλλο πρόγραμμα και να δω αν μπορώ να το βάλω σαν jpg, διαφορετικά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. υγ: (λίγο αργότερα). Οκ Didonis, το πέτυχα! Τώρα νομίζω ότι φαίνεται.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.