Jump to content

Arche

Core Members
 • Posts

  3,724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Everything posted by Arche

 1. δηλαδή αν κατάλαβα καλά το ύψος οροφής του κτιρίου είναι πιο πάνω από όσο το δείχνει η οικ. άδεια και πάνω σε αυτό σε έβαλαν έναν ολόκληρο αυθαίρετο όροφο, άσε το κάτω να απασχολεί τον κάτω, ουσιάστικά εσύ έχεις μια υπερ. δόμησης, μπορεί και κάλυψης, αυτά δεν τα ξέρω, θα τα ψάξεις εσύ και μας λες ότι έχει μπει πάνω ένας ολόκληρος όροφος και ρωτάς τι υπερ. Υψους έχεις. δεν θυμα΄μαι αν εξεταζεις με την άδεια ή το επιτρεπόμενο περιοχής, θα πρέπει να δεις τον νόμο.
 2. δεν είμαι σιγουρος οτι έχω καταλάβει τι λες αλλα θα δοκιμασω να απαντησω λιγο αν μπορεσω. Σκέφτομαι πως άν έχεις να τακτοποιήσεις την ιδιοκτησία τελευταίου ορόφου και βρεις πχ ότι αυτή έχει γίνει 15πόντους παραπάνω από το πως την δείχνει η οικ. άδεια θα μπορούσες να την βάλεις σε ένα φυλ. κατ. και να την βάλεις υπερ. Υψους <20%. Μετά όσο αφορά τον ολόκληρο αυθαίρετο όροφο θα πρέπει να βάλεις την υπρ. υψους ανάλογα αν είναι >20% τότε >20% . Δεν ξέρω σε περιπτώσεις που ξεφεύγει από το στερεό μέσα στο οποίο θα πρέπει να βρισκεται το κτιριο, τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις..
 3. δεν γίνετε φυσικά έτσι όπως το λέτε αυτό δυστυχώς , όμως καμιά φορά υπάρχουν πιο απλές λύσεις από το να βγάλετε την αποχέτευση έξω από το κατάστημα. Και μπορεί να βγει? Που θα πάει? Θα συνδέεται με το δίκτυο απομάκρυνσης ακαθάρτων από εκεί? Γίνεται απλά και μην κοιτάτε που άλλος μπόρεσε να την κουνήσει στην δικιά του ιδιοκτησία με έξοδα και των άλλων συνιδιοκτητών. Αλλες φορές μπορεί να γίνεται και άλλες οχι, ακόμα και για τις φορές που δεν γίνεται υπάρχουν λύσεις ώστε να μην περνάει μέσα από σπίτι, βέβαια ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος που περνάει μια αποχέτευση από το σπίτι του, σκεφτείτε μόνο μέσα στην Αθήνα πόσα διαμερίσματα υπάρχουν και πώσες αποχετεύσεις, σωληνώσεις, σωλήνες εξαερισμού περνάνε μέσα από τα σπίτια των άλλων.
 4. η διαδικασία είναι και δεν είναι απλή, την κάνει ένας Μηχανικός που να ξέρει και το πρώτον πριν κάνετε οτιδήποτε είναι να "νομιμοποιήσετε" ρυθμίσετε την αλλαγή χρήσης που έχει γίνει, πριν πάτε σε Δήμο θα πρέπει να απευθηνθείτε σε Μηχανικό αν δεν το έχετε κάνει ήδη και να ρυθμίσετε την αλλαγή χρήσης που έχει γίνει να υφίσταται νόμιμα, κατόπιν εσείς ή ο μηχανικός με αμοιβή πάει στον Δήμο με τα χαρτιά ότι έχει τακτοποιηθεί το ακίνητο, εξουσιοδότηση και άλλα και ζητάει αρχικά ο Δήμος να ενημερωθεί για την αλλαγή χρήσης που έχει γίνει στο ακίνητο.
 5. Ιάσονα εντάξει αλλά να μην ξεχνάμε ότι ιδιοκτήτες με ακίνητα μπορεί να ενδιαφέρονται να πουλήσουν ΣΔ και αυτή μια μέθοδος βιοπορισμού είναι...
 6. μιλάς για ισόγειο χώρο στάθμευσης σε pilotis? Ως γνωστόν ως τον ΝΟΚ και σίγουρα ίσχυε τα έτη 2002-2012 επιτρεπόταν στην pilotis το 50% του ελεύθερου χώρου της να το κάνεις κλειστές ισόγειες θέσης στάθμευσης χωρίς να υπολογίζονται στην δόμηση που χτίζεται σε ένα οικόπεδο. Για τέτοιον χώρο μιλάς?
 7. σύμφωνα με τα παραπάνω δηλαδή ενεργοποιείται επιτέλους η διαδικασία ακίνητα όπως διατηρητέα να μπορούν να πουλήσουν τον συντελεστή που δεν μπορούν να χτίσουν σε άλλα ακίνητα τα οποία θα βρίσκονται στις Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή, αυτές οι τελευταίες όμως έχουν καθοριστεί ? Με ποιά διαδικασία θα φαίνεται αν ένα ακίνητο μπορεί να "υποδεχτεί" Συντελεστή δόμησης ?
 8. δεν ξέρω ούτε εγώ, όμως αυτή η αποθήκη δεν θα έπρεπε να απέχει 15μ από το όριο του γηπέδου στο δρόμο ? Δεν ξέρω. Η άδεια πως το δείχνει, φαίνεται κάποια επισήμανση, η νόμιμη αποθήκη φαίνεται να απέχει 15μ από το όριο του γηπέδου με τον δρόμο?
 9. το υπόγειο αν θα πιαστεί όλο σαν αυθαίρετο το ξέρεις εσύ, θα συγκρίνεις τι υπάρχει σήμερα, τι φαίνεται στα σχέδια της άδειας και ότι δεν φαίνεται στα σχέδια της άδειας είναι αυθαίρετο. Η περίπτωση το υπόγειο στο μπροστινό τμήμα του κτιρίου που δεν φτιάχτηκε αν θα λογιστεί κάτι σαν αυθαίρετο δεν το ξέρω τώρα, πρόσεξε όμως τα ύψη, αυτές είναι σύνθετες περιπτώσεις και όταν ο μηχανικός, ο κατασκευαστής, ο ιδιοκτήτης μπαίνουν σε διαδικασίες να φτιάχνουν σε εντελώς διαφορετική θέση το υπόγειο ενώ η άδεια το δείχνει αλλού, δεν είναι το μόνο αυθαίρετο που φτιάχνουν συνήθως.
 10. καλά το εντοπίσατε ότι το πρόβλημα - ερώτημα είναι αν υπάρχει αποχέτευση για το δεύτερο μπάνιο εκεί που βρίσκεται η κουζίνα, πάντως εναλακτικά το μπάνιο γίνεται εκεί που είναι το υπάρχον από πίσω στην τραπεζαρία με είσοδο μέσα από τον διάδρομο που κινούμαστε να πάμε προς τα υπνοδωμάτια, στην συνέχεια θα μπορούσε και η κουζίνα να μεταφερθεί στον χώρο της τραπεζαρίας, αφήνοντας τον χώρο που βρίσκεται ήδη για τρίτο δωμάτιο ή να παραμείνει στην θέση που φαίνεται σήμερα..
 11. εμένα με έχει κουφάνει ότι στα δικαιολογητικά που πρέπει να βάλουμε όταν κάνουμε την ΗΤΚ ενός ακινήτου, νομίζω το τελευταίο ζητάνε να βάλουμε μέσα και το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτότητας του ίδιου ακινήτου. Μα στην ΗΤΚ που ο μηχανικός που θα συνδεθεί μπορεί να δει το πιστοποιητικό ηλεκτρ. Ταυτότητας θέλουν να τους ξαναβάλουμε στην δήλωση του ίδιου συστήματος ένα πιστοποιητικό το οποίο ήδη υπάρχει σε αυτό το σύστημα ?
 12. έχει κάποιος δείγμα δήλωση ανάθεσης ανάληψης έκδοσης άδειας εργασιών μικρής κλίμακας και το ΣΑΥ ΦΑΥ για διάνοιξη ανοιγμάτων σε χώρο που έχει τακτοποιηθεί με Ν.4495 και τώρα θέλει να ανοίξει παράθυρα ο ιδιοκτήτης σε αυτόν, ζητήθηκε ΕΕΜΚ. Εχει κάποιος προσχέδιο το ΣΑΥ ΦΑΥ που ζητείται?
 13. Εντάξει δεν διάβασα το άρθρο που αναφέρθηκε ακόμα, έχω μια ερώτηση ακόμα και το πήρα απόφαση θα το τακτοποιήσω. Πιστεύω αυτό σαν μια "λοιπή παράβαση" , θα το υπολογίσω με αναλυτικό, νομίζω έτσι πρέπει να το κάνω.
 14. μα το οικόπεδο δεν είναι δικό σου? Συμβόλαιο δεν έχεις? Εχεις το τοπογραφικό που κατέθεσες πριν! Εγώ θα έλεγα με αυτά τα στοιχεία, παρότι μπορεί να μην χρειάζονται και αυτά να πας στην Αστυνομία, καταρχήν θα μπορούσες να του πεις αρχικά ότι θα πας στην Αστυνομία να τον καταγγείλεις αν δεν το απομακρύνει. Βρες και τον γείτονα σου, βρες και κανένα ακόμα που να του δημιουργεί και αυτουνού πρόβλημα και κινειθείτε ομαδικά.
 15. αυτός γιατί δεν πάει να το βάλει κάπου αλλού να μην σας δημιουργεί πρόβλημα?
 16. Καλημέρα Συνάδελφε Τετρις, ποιό πρόβλημα είναι νομικό, ότι έχει έναν δρόμο πλ. 3μ να πάει σπίτι του και κάποιος με ένα αυτοκίνητο με πλάτος 1,70 - 1,80 με τους καθρέπτες το βάζει μέσα στην μέση του δρόμου, δεν χωράει να πάει με το αυτοκίνητο σπίτι του, να πάρει την γυναίκα του με το καρότσι με ένα μωρό, να περάσει να πάει σπίτι του με κάτι που θέλει να περάσει.. Νομίζετε ότι είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται και κάποιο νομικό έλεγχο?
 17. ωραία φτάνουμε σιγά σιγά στο κυρίως. Οσον αφορά το αν είναι νόμιμο θα πρέπει να αναθέσετε σε Μηχανικό να αναζητήσει τα σχέδια στην Υπηρεσία Δόμησης ή όπου πρέπει ώστε να δει και να μάθετε αν το μπάνιο εκεί είναι νόμιμο. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχει πιο μεγάλο πρόβλημα εδώ από το να τρέχουν λιγα νερά σπίτι σας, νερά στο σπίτι από κάτω και ραγισμένο μπετόν σημαίνει ότι νερά περνάνε την πλάκα beton, διαβρώνουν το beton και τον οπλισμό μέσα σε αυτό, ακόμα κάτι δυσάρεστο λίγο δεν ξέρετε πόσο καιρό το κάνει και ποιά είναι η κατάσταση της οικοδομής σήμερα. Οπότε σου συνιστώ βρες έναν Πολιτικό Μηχανικό που να ξέρει να εκτιμήσει αυτές τις ζημιές άμεσα θα έλεγα, τα δικαστήρια αργούν και τα νερά να περνάνε στο σπίτι σου χαλάνε το beton, οπότε έτσι απλά κάλεσε έναν Πολιτικό Μηχανικό και αυτός θα ξέρει να σε κατατοπίσει πιο καλά.
 18. για να πάτε στο σπίτι σας περνάτε έναν δρόμο πλάτους 3 μέτρων.- Εννοείτε ότι ο γείτονας στο ύψος των οικοπέδων "8" και "9" βάζει ένα αυτοκίνητο στον δρόμο αυτό και δεν χωράτε (εσείς ή/και οι δικοί σας) να περάσετε με τα αυτοκίνητα σας να πάτε μέσα στο οικόπεδο σας που έχετε χώρο να παρκάρετε μέσα με το αυτοκίνητο σας?
 19. εύλογα τα ερωτήματα του Δημήτρη..Οντως το κάνετε να ακούγεται σαν να έχει βάλει την drums ο Lombardo o drummer των Slayer πάνω από το υπνοδωμάτιο σας και να κάνει εξάσκηση κάθε νύχτα... Εντάξει ένα μπάνιο είναι, δεν είναι κακό να κάνετε μήνυση, συμφωνώ, τι εννοείτε ότι "αν είναι νόμιμο στο σημείο που είναι" Κατόπιν αυτό που βλέπω ανησυχητικό κάπως είναι ότι περνάνε τα νερά στον όροφο σας, αυτό ΝΑΙ είναι πρόβλημα!!
 20. Το κοίταξα Συνάδελφε Παύλο και το αρχικό ερώτημα της Roukat. Εγώ βλέπω πως στο "επιφάνειες" το δηλώνεις. Και μπορείς να δηλώσεις και χώρους κύριας και βοηθητικής και λοιπούς χώρους ακόμα. Συμφωνα με τους ορισμούς που αναφέρθηκαν παραπάνω φαίνεται πως το κλιμακοστάσιο πια θεωρείται βοηθητικός χώρος. Αυτά. Ακόμα στο "χρήσεις" που αναφέρατε εκεί μια περιγραφή μόνο με λίγες λέξεις μπορείτε να γράψετε.- Φιλικά
 21. σύμφωνα με τα παραπάνω και στο κτίριο που λέτε, εγώ ξεκάθαρα πια τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια πολυκατοικίας, σκάλες και διαδρόμους, θα τα έβαζα σαν χώρους βοηθητικής χρήσης, αφού ξεκάθαρα η νομοθεσία το αναφέρει πια ότι "κλιμακοστάσια", "διάδρομοι κτριίων" άρα ο κοινόχρηστος διάδρομος μιας πολυκατοικίας που συνενώνεται με την σκάλα θα τα καταχωρούσα σαν βοηθητικούς χώρους.
 22. νομίζω πως όταν μιλάς για τέτοιο μήκος διαδρόμου μιλάς για διάδρομο μεγάλου κτιρίου. Το 1,20μ πλάτος διαδρόμου το θεωρώ μίνιμουμ.
 23. με το τους μαζεύω όλους πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοείς?? Ποιούς να μαζέψω δηλαδή, μια θέση έχω εγώ. Για τους άλλους ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία μιλάς?? Τι δουλειά έχουν αυτοί...? Τους άλλους ιδιοκτήτες γιατί θα έπρεπε να τους μαζέψω δηλαδή??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.