Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arche

Core Members
 • Περιεχόμενα

  2.309
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  25

Everything posted by Arche

 1. αν βγει βεβαια πάνω σε ένα ξύλινο δάπεδο το κάνει ...
 2. φανταζόμαστε ότι άλλο είναι το κόστος αν μιλάμε για κάποιο οικόπεδο του οικισμού της Οιας και άλλο της Λάρισας. Οπότε τα δεδομένα είναι ελλιπή ώστε να απαντηθεί η ερώτηση,
 3. όπως το περιγράφεις ακούγεται σαν απέξω να είναι το πρόβλημα, εξάλλου παρατήρησες μεγάλη εισροή υδάτων την ώρα που έβρεχε. Φαίνεται πως το νερό βρήκε τρόπο από το μπαλκόνι σου να εισέρχεται στο εσωτερικό δάπεδο. Το ότι έχεις ξύλινο δάπεδο εσωτερικά δεν είναι καλό. Και καλύτερα να επιληφθείς το συντομότερο.
 4. To ποιος θα κάνει την εργασία έχει να κάνει με τον ποιόν εμπιστευεσαι οτι θα κάνει καλύτερη επίβλεψη της δουλειάς με τα δικά του συνεργεία. - κατά εμένα τίθεται - το κατα πόσον συνεργάζεται ο Αρχιτέκτονας, αν κάνει μόνο τα σχέδια με ένα συνεργείο που εχεις επιλεξει ισως ηδη. Θα πρεπει να γνωριστουν. Δεν θελω να κουνησω ολο το παζλ λεγοντας οτι να γνωρισεις εναν αρχιτέκτονα με δικα του συνεργεια. Θα πω ομως πως "το καλο αποτελεσμα ειναι προιον εργασιας διαφορων προσωπων." και πως δεν θέλω να πω τιποτα αλλο.
 5. Εγώ δεν το γνωρίζω και δεν κλέβω, είμαι Μηχανικός και μελετητής, την περίοδο 2001 - 2011 έκανα τα σχέδια αρκετών οικοδομών. Σε πολλά διαμερίσματα ξαναέμπαινα το 2010 - 2014 όταν έκανα ρυθμίσεις αυθαιρετων χώρων, με το Νόμο 3843 και άλλους. Η εμπειρία η δικιά μου λέει ότι δεν κλέβουν. Σε εσάς τι κάνουν δεν το ξέρω.
 6. η εμπλοκή του Αρχιτέκτονα είναι ότι κάνει τα σχέδια λίγο καλύτερα από τους άλλους, μπορεί να δει χώρους εκεί που δεν βλέπεις, λύσεις εκεί που δεν ξέρεις. Ενοείται ότι κάνει καλύτερα το σπίτι από Πολιτικό Μηχανικό, Αρχιτεκτονική διαμόρφωση κατοικίας αυτός έχει σπουδάσει να κάνει. Εργονομικά, λειτουργικά είναι οι τομείς του ενδιαφέροντος του. Ορισμένοι κάνουν και την επίβλεψη, μάλιστα οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί του ΕΜΠ - ξέρω εγώ - είναι και Μηχανικοί. Και δομική μηχανική έχουν διδαχτεί και τεχνολογία υλικών και εμπειρικά όταν ξέρουν πολλά ξέρουν πολλά. Θα πρότεινα το άτομο να έχει εμπειρία και αφού σκοπεύεις να κάνεις μια καλή δουλειά μην παρακάμψεις τον Αρχιτέκτονα. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ο πρώτος που εμπλέκεται με το σχεδιασμό, ο πρώτος που συμβουλεύει σωστά με σχέδια, εως σχέδια λεπτομερειών όσον αφορά μια ανακαίνιση. Ισως γραφείο τεχνικού ο οποίος επίβλεψη εργασίας θα κάνει να έχεις. Απο Αρχιτέκτονα αρχίζεις όμως πάντα. Και ο Θεός ο μεγάλος Αρχιτέκτονας ονομάζεται. Η αρχή και το τέλος (το "Α" και το "Ω" λεγεται "Εγω υμην" ) Χωρίς σχέδια (και σχέδια ειδικού) μην πας πουθενά. Ακόμα υπάρχει η μελέτη εφαρμογής, που λεπτομέρειες σχεδιάζονται σε κλίμακα ως 1:1 ώστε να υπάρχει το καλό αισθητικο αποτελεσμα.
 7. όταν τα εγκατεστημένα σώματα έχουν υπολογιστεί ώστε να θερμαίνουν μια συγκεκριμένη ιδιοκτησία, ποιός ο λόγος να αλλάξει κάποιος το μέγεθος τους?
 8. με αφορμή αυτό: https://www.michanikos.gr/forums/topic/54955-η-ελλάδα-θα-αντιμετωπίσει-αυξημένη-λειψυδρία-στο-μέλλον/ δηλώνω ενδιαφέρον για κατασκευή δεξαμενών σε δώμα κτιρίου ώστε να συλλέγεται το βρόχινο νερό και να τροφοδοτούνται με αυτό τα καζανάκια και γιατί οχι? Το πότισμα. Ενα πρόβλημα που έχω σκεφτεί, είναι η πιθανή ανάπτυξη κουνουπιών στη δεξαμενή και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα σοβαρά, αφού δεν έχω βάλει κάτι μπροστά, να ξέρω πως θα το λύσω. Οποιος ομως θέλει μπορεί εδώ να πει την άποψη του, πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Καθώς σπίτια και ακίνητα καμιά φορά, δεν έχουν δώμα ώστε να φτιαχτούν οι δεξαμενές να αποθηκευτεί το βρόχινο νερό, εδώ δηλώνω ότι μια άλλη κατασκευή που σκέφτομαι είναι μεγάλα λούκια σαν υδρορόες, ειδικά σχεδιασμένα για κουπαστές στηθαίων μπακλονιών ώστε μαζί με τη συλλογή βρόχινου νερού που θα μπορούσε να επιτευχθεί από αλλού, να δημιουργήσουν τις "κατασκευές" που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το νερό σε δεξαμενές να χρησιμοποιηθεί το βρόχινο νερό. Λεω για κάτι απλό, όπως την τροφοδοσία που απαιτούν τα καζανάκια ενός ακινήτου και σίγουρα δεν θα είναι η μόνη χρήση. Όποιος νοιώθει ότι εδώ μπορεί να πει κάτι σχετικό, μπορεί. Ακόμα να πω οτι, δεν πιστεύω με αυτον τον τρόπο δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όμως έκαστος ιδιωτικά ή κάποιος Δημόσιος οργανισμός μπορεί να φωτιστεί ώστε να δράσει με αυτόν τον τρόπο. Ευχαριστώ Arche
 9. maneni δεν αναφερόμουν σε εσένα. Αναφερόμουν στον προηγούμενο ομιλητή, ο οποίος έκανε λόγο για εγκατάσταση συστήματος που μπορεί να καθαρίζει τα ακάθαρτα να χρησιμοποιούνται ξανά. Αυτά ονόμασα ως ακριβή και άσχημη διαδικασία για εμένα να την κάνω κια ς αφορά μόνο το καζανάκι μου, το οποίο έγραψα εδώ ότι με απασχολεί να το τροφοδοτώ με βρόχινο νερό. Αυτό που είπες για την ταμπλέτα, είδα το μήνυμα σου παραπάνω, το κρατώ σε περίπτωση που θα προβώ σε κατασκευή του συστήματος και αν δω ότι υπάρχει πρόβλημα από τα κουνούπια θα κοιτάξω αν μπορώ να το αντιμετωπίσω έτσι και ευχαριστώ υγ: μου κάνει ένας ένα "like" δεν μπορω να βλέπω το φήμη 66 αυτο το νουμερο εγώ δεν το γραφω
 10. ενοείται πως τα νερά της βροχής δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν σε ένα τέτοιο σύστημα που περιγράφεται, μιλάμε για απλές κατασκευές και οχι για σύστημα απολύμανσης ακαθάρτων να ξαναχρησιμοποιηθούν._ .,
 11. θα επιμεινω λιγο σε αυτο που λεω. Μοιαζει να υπαρχει οροφος, οποτε η γνωμη μου, καταργησε ντουλαπα ή ντουλαπι. Ακομα και αν μονο σε δωματιο μεσα εχεις ντουλαπα μονο, σε συμφερει να σπασεις τοιχο. Και να δημιουργησεις ντουλαπι απο πλευρα διαδρομου ή μπανιου να βάλεις το πλυντηριο. Ακομα ψαξε, το 2000 ημουν Αμερικη και στο σπιτι ενος φιλου ειδα συσκευη: πληντυριο κατω και πανω του το στεγνωτηριο, οποτε σε ενα πλατος 60ποντους και υψος περι τα 2 μ το θυμαμαι τωρα, ειχε 2 συσκευες, οποτε σε συμφερει καλυτερα στο διαδρομο να κανεις ενα ντουλαπι 65 - 70 ποντους να χωραει τις συσκευες οπως σου προαναφερω.
 12. Συνάδελφε, που ρώτησες προ 2 δημοσιευσεις, εγώ ούτε τη μελέτη ασανσερ θα έκανα, την πρόβλεψη του χώρου θα έκανα και την μελέτη όταν θα επρόκειτο να μπει το ασανσερ.
 13. δεν το ξέρω, θεωρώ όμως ότι με τον τρόπο που ρώτησα δόθηκαν οι πληροφορίες..ωστε να βοηθηθούν οι Συναδέλφοι που ξέρουν περισσότερα να απαντήσουν καλύτερα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις Arche
 14. και γω οτι καιγόταν μόνωση πίστευα, θες να μας πεις, σε ποιό όροφο βρίσκεται το τζάκι σου? Και η απόληξη της καπνοδόχου πόσα μέτρα/ πόσους ορόφους πιο ψηλά βρίσκεται?
 15. σωλήνα πρέπει να διέρχεται από κάποιο τοίχο σου και να σε ενοχλέι η ροή νερού, δες σημειακά αν ακούγεται κάπου και αν μετακινήσεις το κρεβάτι και/ή συνενοηθείς με τους γείτονες κάποιες ώρες να μην ανοίγουν κάποιες βρύσες αν το πρόβλημα λυθει. .
 16. δεν ξέρω υπό ποιές συνθήκες, στα εκτός σχεδιου νομίζω και όταν το επιβάλλει η κλίση οικοπέδου, ισως να επιτρέπεται. Ομως θα πρέπει από ένα Μηχανικό από το γραφείο του να περάσεις να μάθεις καλύτερα. συμπλήρωση: γνωρίζω ότι με τον Νόμο παλιότερα επιτρεπόταν περίφραξη να γίνει συμπαγές τμήμα 1μ και πλέγμα άνω ως 1,5μ .Πλεον πρεπει να ισχύει νεότερη νομοθεσία και όπως είπα πριν, πρέπει να εξεταστεί η συγκεκριμένη περίπτωση να φανεί αν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο, (ανάλογα όρους δόμησης, κλίσης οικοπέδου).
 17. παρότι σχετικά άσχετος με το θέμα είμαι, θα ήθελα να ξέρω. Που βλέπεις τη φωτιά, εσωτερικά στο πάνω μέρος εσωτερικά του τζακιού, στην καπνοδόχο εξωτερικά, στο πάνω μέρος , που?
 18. Συνάδελφε Αρχιτέκτονα που πρόσθεσες τον ΚΑΔ ώστε το όχημα σου να θεωρηθεί επαγγελματικό, μπορείς να με ενημερώσεις αν έχει έξοδα αυτή η προσθήκη και κάθε πότε πόσα?
 19. να προσθεσω οσο αφορα το τελευταίο, ότι, πρωτα πρεπει να γινει μονωση. Το σπιτι σου μαλλον δεν εχει, το θεωρω παρα πολυ πιθανο. Οποτε ξεκινα να συζητας πως θα κανεις εσυ στο διαμερισμα σου ή οτι πρεπει να κανετε, αλλοιως δωρο αδωρο (η α/θ)..
 20. Arche

  Διαχωρισμος κατοικιας

  εγω δεν το καταλαβα με το οριζοντια οικοδομη με τρεις εισοδους δεν καταλαβα τιποτα.
 21. Arche

  Παρανομία εργολάβου

  δεν τα ειχα δει, στον υπολογιστη συμβολαια δεν μπορω να διαβασω. Οποτε περιγραφεται, και αναφερεται οτι διδεται στον εργολαβο?
 22. ακομα κατι που βλέπω, είναι ότι η κατασκευή θα έπρεπε να δεθεί καλύτερα. Δηλαδή νομίζω, ότι τώρα μιλάμε για τρομακτικό βάρος και το οποίο με κραδασμό ώς τον τοίχο με το διπλό τοίχο μπορεί να σου σπάσει. Ενα βλέπω, ότι στην πλευρά που στηρίζεις τον ένα κοιλοδοκό, με μήκος 1,40 ' θα πρέπει, μαλλον, να βάλεις χάλυβα σχημα "Π" να ακουμπα η "πλατη". και καλο βιδωμα θα θέλει και κολονα ισως. Νομίζω όμως η σκάλα θα είναι στενή, οπότε κολόνες...δεν βλεπω να σηκωνει ευκολα. Με τα οσα ξερω ως τωρα.. Ζητα καποιου Πολ Μηχ να σου υπολογισει τα σιδερα να δεις.. Μερικές φορές... μερικές φορές, το πλυντήριο, χορεύει Εχει τυχει να το δω σε μπανιο να μετακινειται 20 ποντους, οταν χτυπαει τα ρουχα καποιες φορες. Μεγάλο βάρος... δεν ξέρω αν είχες υπολογίσει την επιβάρυνση όταν "κινουνται" .. Πλυντηριο και στεγνωτηριο μαζι οταν θα δουλευουν, μπορει να τα σπασουν ολα, να σκοτώσουν άνθρωπο να σπάσουν και την ίδια τη σκάλα. Οπότε, οπότε ξανασκέψου, εγώ εγω θα έλεγα ακουμπησε σε πλακα τις συσκευες και κατάργησε από τον όροφο ντουλάπα να τη βάλεις τα ντουλάπια πάνω στο παταρί και τα πλυντήρια κάτω.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.