Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

LB

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by LB

  1. Υπέρ ευχαριστώ για την απάντηση και ειδικά για την απόφαση αυτή. Στην περίπτωση 2, τα επιπλέον 3 τετραγωνικά είναι τμήμα κοινοχρήστων που έχουν οικειοποιηθεί όλα τα διαμερίσματα όλων των ορόφων. Άρα νομίζω πως είμαι εδώ, πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 1 της απόφασης και του ΓΟΚ που αναφέρεις, κι επιπρόσθετα ισχύουν και το Άρθρο 23, υφιστάμενα κτίρια, παρ. ε και κηρυγμένα διατηρητέα παρ.δ) κι επομένως και στα 2 θέματα στη βεβαίωση πρέπει να γραφεί οτι δεν υπάρχει αυθαιρεσία και υφίστανται νομίμως. Αν κάτι αλλάξει ως αύριο, που θα προσπαθήσω να κάνω ένα ερώτημα πριν εκδόσω τη μια βεβαίωση (την περίπτωση 2 που συζητάμε), θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ θερμά όλους.
  2. Συμφωνώ με όλα αυτά άλλα επιλέγοντας τη δεύτερη περίπτωση μήπως παραδέχομαι οτι έχει αυθαιρεσίες; Ή την επιλέγω καθαρά ως προ του 55; Άσχετα που αναφέρει ότι : ''οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν.4178/13 και δεν υπάγονται σε καμιά άλλη από τις απαγορεύσεις του άρθρου 2 του Ν.4178/2013''. Γιατί διαφορετικά δε θα έβγαινε για προ υφιστάμενα του 55 και διατηρητέα (που υφίστανται νομίμως) βεβαίωση μεταβίβασης.
  3. Σωστά. Κι εγώ αυτό επέλεξα αλλά δεν τη συνέχισα τη διαδικασία γιατί το λεκτικό που είναι δεδομένο, αναφέρει και οτι δεν εμπίπτει σε καμιά άλλη από τις απαγορεύσεις του άρθρου 2 του Ν. 4178/13. Το άρθρο 2 είναι μάλλον που με μπερδεύει. Μήπως οι εξαιρέσεις του είναι μόνο για όσα δηλώθηκαν στο 4014;
  4. Καταρχήν συγγνώμη για τη λάθος ενότητα... Για 4178/13 ήταν το θέμα μου. Στην περίπτωση 1 έχω όντως ταύτιση σχεδίων. Στην περίπτωση 2 έχω ταύτιση σχεδίων εκτος από ένα τμήμα που έχει γίνει η αυθαιρεσία, εντός του όγκου της οικοδομής και σε όλη την οικοδομή και είναι ξεκάθαρο ότι έγινε από την κατασκευή της. Το ερώτημα απλά τίθεται γιατί σύμφωνα με το ΝΟΚ νομίμως υφιστάμενο είναι τα προ του 55 και τα διατηρητέα όπως κηρύχθηκαν. (ΝΟΚ, Άρθρο 23, υφιστάμενα κτίρια, παρ. ε) Επίσης στη βεβαίωση πώς επιλέγουμε τη δεύτερη περίπτωση (δηλ. οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές... εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις της παρ. 2 του έρθρου 1 του Ν.4178.2013 και δεν υπάγονται σε καμιά άλλη από τις απαγορεύσεις του άρθρου 2 του Ν.4178/2013), όταν στο άρθρο 2 ιδ αναφέρεται διατηρητέο κτίσμα; Κάτι με μπερδεύει. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
  5. Καλησπέρα σας. Έχω 2 περιπτώσεις που με προβληματίζουν και θα ήθελα την άποψή σας. 1. Σε διαμέρισμα οικοδομής με οικοδομική άδεια προ του 55 και κηρυγμένο αργότερα και ως διατηρητέο χωρίς αυθαιρεσίες η βεβαίωση μηχανικού είναι η πρώτη ή η δεύτερη περίπτωση (από το σύστημα του ΤΕΕ), δηλ. 1. ότι δεν έχει εγκατασταθεί καμία αυθαίρετη χρήση και αυτό υφίσταται νομίμως ή 2. ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές... εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις της παρ. 2 του έρθρου 1 του Ν.4178.2013 και δεν υπάγονται σε καμιά άλλη από τις απαγορεύσεις του άρθρου 2 του Ν.4178/2013. 2. Σε διαμέρισμα οικοδομής με οικοδομική άδεια προ του 55 και κηρυγμένο αργότερα και ως διατηρητέο με μια μικρή αυθαιρεσία εντός κελύφους (δόμηση, κάλυψη και όγκο της οικοδομής), περίπου 3 τμ από την κατασκευή της οικοδομής (προ του 55) πρέπει να το δω με το άρθρο 14 του Ν.4178/2013, ή βεβαιώνω απευθείας ότι ότι δεν έχει εγκατασταθεί καμία αυθαίρετη χρήση και αυτό υφίσταται νομίμως σύμφωνα άλλωστε και με τον ΝΟΚ, άρθρο 23, παρ. 1 δ και ε; Ευχαριστώ θερμά
  6. Ευχαριστώ. Μόνο μια ερώτηση: Έχει διευκρινιστεί εαν ισχύει στις πολεοδομίες; Γιατί στις περισσότερες απαιτούνται οι νέες τιμές του παραρτήματος Β΄κτλ. Αν γνωρίζεις κάτι συνάδελφε, ή κάποιος άλλος συνάδελφος, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να το μάθω. Ευχαριστώ και πάλι.
  7. Πάντως αν επιμένει κάτι να είναι από Δημόσια Αρχή, μπορείτε να καλέσετε το ΙΚΑ, το οποίο κάνει όντως αυτοψία για το αν είναι το κτίσμα ή όχι ημιτελές (ανάλογα με τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί). Αρκεί ο ιδιοκτήτης να είναι εντάξει απέναντι στο ΙΚΑ... για να μην αρχίσουν άλλα.
  8. Καλησπέρα, Σε αγροτική αποθήκη ορθογώνια 12 χ 8, με οικοδομική άδεια, έχω να ρυθμίσω: 1. Αλλαγή θέσης του κτίσματος σε σχέση με αυτήν της αδείας (σε σύννομη θέση) 2. Ένα στέγαστρο μέσα στο Δ παράλληλο στη μεγάλη πλευρά της αποθήκης που όμως ενώνεται (διαγωνίως) και με στέγαστρο παράλληλο στη μικρή πλευρά της αποθήκης. Αυτά τα στέγαστρα (λαμαρίνες) στηρίζονται από τη μία πλευρά σε κάθετα ξύλινα υποστυλώματα σε επαφή με την εξωτερική τοιχοποιία της αποθήκης και από την άλλη πλευρά στην περίφραξη του αγροτεμαχίου. Η αλλαγή θέσης θα υπολογισθεί σύμφωνα με την Κατηγορία 3. Η περίφραξη που όπως καταλαβαίνεται είναι ψηλή, στα 2.50 μ. ύψος, θα υπολογισθεί με αναλυτικό. Και το στέγαστρο (το γωνιακό) το οποίο είναι κλειστό από τις δυο πλευρές του, έχει συνολικό εμβαδόν στεγασμένου χώρου περίπου 100,00 τμ που είναι όμως όντως στέγαστρο για αποθήκευση άχυρων και τρακτέρ θα υπολογισθεί με αναλυτικό; Ή πρέπει κάτι να μετρήσει σε δόμηση και κάλυψη; Ευχαριστώ πολύ.
  9. Μια ερώτηση κι από μένα...Από πολεοδομία μου ζήτησαν και εμένα μελέτη προσβασιμότητας για Αμεα για... αγροτική αποθήκη 120 τμ σε χωράφι 6000 στρεμμάτων. Γνωρίζει κανείς αν όντως έχω αυτήν την υποχρέωση; Θα υποχρεώσω δηλαδή τον ιδιοκτήτη πέρα της ράμπας (την οποία να σχεδιάσω αν απιτείται) να μπει σε έξοδα γενικότερων διαμορφώσεων για δάπεδα, υλικά και ό,τι απαιτείται για τα ΑΜΕΑ; Σίγουρα χρειάζεται μια αγροτική αποθήκη κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ.
  10. κι αν μπήκε στο σχέδιο η περιοχή αλλά το οικόπεδο έχει πρωτόκολλο αδυνάτου, προχωράω για νομιμοποίηση, μπορώ; με 3η φάση ή με 4014 ; Ευχαριστώ
  11. κοντά στο παραπάνω να ρωτήσω κι εγώ: για νομο 4014 και ύπαρξη φωτοβολταϊκών ξέρει κανείς; πρέπει να γίνει κάποια διαδικασία;
  12. κι εγώ είμαι προβληματισμένη για τέτοιες υποθέσεις όπου δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής. Πώς τα αντιμετωπίζουμε; Αλλά και στην περίπτωση που έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής, αλλά δεν έχουν οριστεί τιμές για τα επικείμενα τι κάνεις; Δηλ. σε περιοχή όπου το κτίσμα προϋπήρχε πριν μπει η περιοχή στο σχέδιο αλλά δεν μπορούσε να τακτοποιηθεί (εκκρεμμούσε διάνοιξη τμήματος δρόμου μπροστά στο οικόπεδο) προχωράς με το παράβολο του 4014 και σε οικοδομική άδεια χωρίς να πληρώσεις το πρόστημο που βγαίνει με τον 4014;
  13. Δηλαδή αν μέσα στον αντισεισισμικό αρμό τοποθετήσεις τη μόνωση των τοιχείων σου είναι σα να μην τα έχεις μονωμένα; Σίγουρο αυτό; Γιατί μια συζήτηση που είχα με συναδέρφους, μου είπαν πως μπορώ τα 7 cm μόνωσης τοιχείων που απαιτείται σε ζώνη Γ να τα έχω μέσα στον αντ. αρμό. Αν τα έχω και δεν υπολογίζονται τι να τα κάνω?
  14. ποιός γνωρίζει να μου πει για το ποιος μηχανικός υπολογίζει τους ψήφους σε έναν πίνακα διαπανών και ψήφων; Και γιατί και αυτό (αν έχει αυτόνομη θέρμανση αερίου) πρέπει να το κάνει ο αρχιτέκτονας; Και πώς;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.