Jump to content

nikostzar

Core Members
 • Content Count

  250
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nikostzar last won the day on June 17 2015

nikostzar had the most liked content!

Community Reputation

137 Καλή

1 Follower

About nikostzar

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,120 profile views
 1. @dib αντιγράφω από το ποστ του georgegaleos που παρέθεσα πιο πάνω: δ) το Ε3 στους πίνακες Δ' και Ζ' περιέχει την λογιστική βάση, η οποία μέσω των πινάκων Ε' (=προσωρινές διαφορές λογιστικής & φορολογικής βάσης) και Φορολογικής Αναμόρφωσης (=μόνιμες διαφορές λογιστικής & φορολογικής βάσης), δίνει τον πίνακα ΣΤ' που έχει την φορολογική βάση (φορολογητέα κέρδη) υγ. πολύ χοντρικά, λογιστική βάση=ειδοποιητήρια, φορολογική βάση=πληρωμές
 2. Αυτό ακριβώς λέω, ότι η VIVA θεωρεί μόνο τη "χρέωση κάρτας" ως POS και για αυτό δεν στέλνει πλέον στοιχεία POS. Είναι τουλάχιστον συνεπείς σε αυτό το κομμάτι. Για αυτό ρωτάω για το myPOS. Εφόσον θεωρούν ότι μας καλύπτει νομικά θα πρέπει κανονικά να στέλνουν και τον αριθμό POS στο taxis.
 3. @sandra3 δίκιο έχεις αλλά, κατά την άποψή μου, το θέμα είναι να μην μπλέξουμε καν σε πιθανό έλεγχο και όχι το πώς θα ξεμπλέξουμε. Εννοώ ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι δεν υπάρχει προσυμπληρωμένος αριθμός POS στο Ε3, το οποίο σημαίνει ότι οι τράπεζες στις οποίες διατηρούμε τους επαγγελματικούς μας λογαριασμούς θεωρούν ότι δεν έχουμε POS. (αλήθεια, η mypos που αναφέρεις στέλνει στο taxis αριθμό POS; ) Θεωρώ ότι για το 2019 είμαστε καλυμμένοι, καθώς τότε ήταν ενεργό το webPOS της VIVA. Για το 2020 προσωπικά προτιμώ να δώσω 24€ (για το virtual pos της Εθνικής) παρά να έχω το άγχος ότι μπορεί να φάω πρόστιμο (αν θυμάμαι καλά είναι και υψηλά τα πρόστιμα για τα pos) και να τρέχω στην εφορία να αποδείξω ότι με καλύπτει νομικά η ειδοποίηση πληρωμής της VIVA. Όσον αφορά τη VIVA, κανονικά θα έπρεπε να μαζευτούμε αρκετοί και να τους κυνηγήσουμε δικαστικά καθώς μας ακύρωσαν μία υπηρεσία χωρίς καν να μας ενημερώσουν, αλλά δεν έχω ελπίδες ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο...
 4. @st2 Όλα τα ποσά στο Ε3 είναι χωρίς ΦΠΑ υγ. χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε λογιστή καθώς υπάρχουν πολύ πιο περίπλοκα θέματα στη συμπλήρωση του Ε3 και είναι πολύ εύκολο να κάνεις κάπου λάθος. @curzondax Προτείνω αυτό το post του georgegaleos ο οποίος δίνει πάντα τεκμηριωμένες απαντήσεις.
 5. @dib εμένα ήταν προσυμπληρωμένο στην περσινή δήλωση οπότε το αντέγραψα από εκεί. (έχω το θέμα με την Viva που συζητάμε στο άλλο topic)
 6. @voxson το pos το προσθέτουμε στον πίνακα 040, στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό και μεταφέρεται στον 041.
 7. Ίδια απάντηση και σε εμένα από τη Viva: Παρόλα αυτά στο Ε3 έχω προσθέσει μόνος μου τον αριθμό του POS όπως εμφανιζόταν προσυμπληρωμένος πέρυσι και δεν έχει "κλοτσήσει" κάπου... Αν θυμάμαι καλά ο @georgegaleos είχε αναφέρει ότι εφόσον γίνει δεκτή η καταχώρηση pos στο Ε3 είμαστε καλυμμένοι. Υπάρχει κάποια επιβεβαίωση για αυτό; Ευχαριστώ
 8. Απαντώντας την 1η ερώτησή μου (για όποιον άλλο μπορεί να έχει την ίδια απορία) πιστεύω ότι τα ποσά των συμψηφισμών υπολογίζονται κανονικά ως καταβολές: https://www.taxheaven.gr/circulars/29913/pol-1219-2018 6. Ενόψει των ανωτέρω, η ταμειακή καταβολή ασφαλιστικών εισφορών σε φορολογικό έτος μεταγενέστερο από το έτος που αφορούν, συνεπεία της εκκαθάρισης, επηρεάζει τα φορολογικά αποτελέσματα του έτους μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα η καταβολή. Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στις περιπτώσεις συμψηφισμού πιστωτικού υπόλοιπου με ασφαλιστικές εισφορές επόμενου έτους καθόσον ο συμψηφισμός αυτός εξομοιώνεται με καταβολή, κατά το μέρος που εξοφλεί ασφαλιστικές εισφορές του έτους αυτού.
 9. @nelis ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση που έκανες. Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από την παρατήρηση 4. Η βεβαίωση του ΕΦΚΑ σε εμένα έχει μία διαφορά 17,17€ που δεν μπορώ να εντοπίσω από που προκύπτει... Σίγουρα δεν είναι το άθροισμα όλων των πληρωμών που έκανα μέσα στο 2019... Ερώτηση 1: Έχω υπολογίσει στην φορολογική βάση και την επιστροφή που είχα από την εκκαθάριση του 2018 για την οποία είχα ζητήσει συμψηφισμό (και ξεχρέωσε 1μισή δόση του 2019). Σωστό δεν είναι αυτό; Ερώτηση 2: Πώς θα συμπληρώσουμε τα ποσά της λογιστικής βάσης ΕΦΚΑ στο Ε3 εφόσον δεν έχει γίνει ακόμα η εκκαθάριση του 19; Θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή για την εκκαθάριση ή θα την αγνοήσουμε; Ευχαριστώ πολύ!
 10. @georgegaleos μήπως μπορείς να με βοηθήσεις με αυτή τη διαδικασία; Κάνοντας κλικ στον πίνακα 41 του Ε3 ανοίγει το παρακάτω pop-up το οποίο δεν έχει επιλογή για χειροκίνητη εισαγωγή στοιχείων pos. Ευχαριστώ εκ των προτέρων EDIT: Άκυρο το ερώτημα, πρέπει πρώτα να βάλουμε τον αριθμό POS στον πίνακα 040 και αφού εμφανιστεί στον 041 μπορούμε να προσθέσουμε την ημερομηνία σύμβασης.
 11. @katrmp πιστεύω ότι, όπως και με την προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, η ημερομηνία ισχύει για όλους. Για παράδειγμα, οι δικές μου οφειλές είχαν πάει ΚΕΑΟ ήδη από το Δεκέμβριο και δεν είχα κανένα πρόβλημα να ξεκινήσω τη ρύθμιση το Μάιο, οπότε θεωρώ ότι το ίδιο θα ισχύσει και τώρα με τη νέα ημερομηνία (30/9/2020). Προφανώς αυτή είναι η δική μου άποψη και δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου, προτείνω να δεις τις επόμενες μέρες τα links που πόσταρα παραπάνω με τον Ν.4611/2019, αφού ενημερωθεί με τη νέα παράταση και να ενεργήσεις με βάση τη δική σου ερμηνεία.
 12. @katrmp @maranti Σημερινή είδηση για παράταση: https://www.capital.gr/oikonomia/3454961/eos-tis-30-9-to-deutero-stadio-aitisis-gia-tis-120-doseis-gia-xrei-sta-tameia Έχετε το νου σας να δείτε αν όντως θα ψηφιστεί. (εγώ ξεκίνησα τη ρύθμιση σήμερα το πρωί...........)
 13. Δεν έχω δει ούτε εγώ κάτι σχετικό. Βρήκα εδώ και εδώ κωδικοποιημένο το Ν.4611/2019 και η ημερομηνία που μας αφορά είναι στην παρ.2 του άρθρου 13 και παραμένει η 31.5.2020
 14. Συμπληρωματικά στην τεκμηριωμένη απάντηση του georgegaleos, xρειάζεται απλώς προσοχή από όσους φορολογούνται ως μισθωτοί να ενημερώσουν τον φορέα ώστε να περαστεί η αμοιβή του σεμιναρίου στον σωστό κωδικό. Ορίστε και ένα παλιότερο θέμα που είχαμε κάποιοι: Επίσης δεν θυμάμαι αν είχαμε καταλήξει σχετικά με το αν μετράει ως εργοδότης ο φορέας των σεμιναρίων. Προσέξτε το όσοι έχετε ήδη 3 εργοδότες.
 15. @katrmp ο Ν.4647/19 άλλαξε απλώς την ημερομηνία της παρ.2, αρ.13, Ν.4611/19 από 31/12/2019 σε 31/5/2020. Ό,τι ίσχυε για 31/12 πάει για 31/5.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.