Jump to content

nikostzar

Core Members
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nikostzar last won the day on June 17 2015

nikostzar had the most liked content!

Community Reputation

134 Καλή

1 Follower

About nikostzar

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,052 profile views
 1. Συμπληρωματικά στην τεκμηριωμένη απάντηση του georgegaleos, xρειάζεται απλώς προσοχή από όσους φορολογούνται ως μισθωτοί να ενημερώσουν τον φορέα ώστε να περαστεί η αμοιβή του σεμιναρίου στον σωστό κωδικό. Ορίστε και ένα παλιότερο θέμα που είχαμε κάποιοι: Επίσης δεν θυμάμαι αν είχαμε καταλήξει σχετικά με το αν μετράει ως εργοδότης ο φορέας των σεμιναρίων. Προσέξτε το όσοι έχετε ήδη 3 εργοδότες.
 2. @katrmp ο Ν.4647/19 άλλαξε απλώς την ημερομηνία της παρ.2, αρ.13, Ν.4611/19 από 31/12/2019 σε 31/5/2020. Ό,τι ίσχυε για 31/12 πάει για 31/5.
 3. Έλεγξα μόλις κι εγώ τη σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ και όντως οι δόσεις των αναδρομικών έχουν εξαφανιστεί από τος οικονομικές εκκρεμότητες. Θα δούμε μετά την επόμενη πληρωμή αν τα 21,49(χ2) θα εξοφλήσουν τις δόσεις ή θα φανούν ως πιστωτικό υπόλοιπο...
 4. Νομίζω ότι η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ είναι σαφής: BΗΜΑ 1: είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή , επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου /συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών. ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ 30/9/2019 ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Σωστά. Συνήθως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη σελίδα του ΕΦΚΑ, παίρνει μερικές μέρες μέχρι να γίνει δυνατή η πιστοποίηση χρήστη στο ΚΕΑΟ. kmimi αν χρωστάς τα πρώτα έτη μετά την εγγραφή σου στο ΤΣΜΕΔΕ τότε είναι λογικό καθώς οι εισφορές ΤΣΜΕΔΕ για τα πρώτα 5 έτη ήταν μικρότερες από τις ελάχιστες εισφορές ΕΦΚΑ.
 5. Ν.4611/2019 Αρ.10, Παρ. 2. Αν μετά από έλεγχο προκύψει οφειλή αναγόμενη σε χρονική περίοδο της ρύθμισης, είναι δυνατή είτε η εφάπαξ εξόφλησή της είτε η ένταξή της στη ρύθμιση με ανακαθορισμό των ποσών της ρύθμισης. Γενικά, αν δεν περιμένετε κάποια τροποποίηση των οφειλών στη σελίδα του ΕΦΚΑ (πχ. αναδρομική διαγραφή από ΕΦΚΑ ή καθυστέρηση ενημέρωσης από ΤΣΜΕΔΕ) δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσετε την αίτηση (επιλογή επανυπολογισμού ή μη).
 6. Εφόσον έχετε μπει στη σελίδα του ΕΦΚΑ και έχετε δει τις οφειλές σας (όπως η εικόνα στο post του Geopas ) μέχρι 30/09, τότε έχετε περιθώριο ως το τέλος του έτους για τα υπόλοιπα βήματα (επιλογή επανυπολογισμού - εγγραφή στο ΚΕΑΟ - επιλογή δόσεων - πληρωμή 1ης δόσης) edit: με πρόλαβε ο HQ7
 7. @banskoboy Για 36 μήνες κανονικά θα έπρεπε και οι δύο να έχετε βασική οφειλή με επανυπολογισμό: Σύνταξη: 20%*586,08*36=117,22*36=4219,92 Ασθένεια: 6,95%*586,08*36=40,73*36=1466,28 ΟΑΕΔ: 10*36=360 Σύνολο: 6046,20 Άρα φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στον δικό σου επανυπολογισμό. Έχεις τσεκάρει τους μήνες Οφειλής στη σελίδα της ρύθμισης; Λέει και εκεί 36 ή περισσότερους; (το δικό σου ποσό αντιστοιχεί σε 60 μήνες περίπου)
 8. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν συμπεριλαμβάνονται και αυτό είναι θέμα γιατί κανονικά θα έπρεπε να "διαγράφονται" κι αυτά μαζί με τις οφειλές των αντίστοιχων εξαμήνων όταν επιλέξει κανείς διακανονισμό. Προσωπικά σκέφτομαι να επικοινωνήσω με το ΤΣΜΕΔΕ για να δω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπουν. Αν έχω νέα θα ενημερώσω εδώ.
 9. georgegaleos για ακόμα μία φορά σε ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση! Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό που λέει η ΠΟΛ είναι ότι πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα εκπίπτουν από το έτος στο οποίο πληρώθηκαν ανεξαρτήτως αν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα. Ή μήπως αυτό το "ταμειακά" σημαίνει κάτι διαφορετικό από το "πληρώθηκαν"; Το "εκτός από τα ποσά προσαυξήσεων, προστίμων, κλπ" που αναφέρει στην παράγραφο 4 τι ακριβώς σημαίνει; Αυτά τα ποσά δεν εκπίπτουν ή αντιμετωπίζονται κάπως διαφορετικά;
 10. Με πιστωτική; Μήπως εννοείς με e-banking; Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα .Οι συναλλαγές όταν γίνονται το απόγευμα μίας μέρας εμφανίζονται την επόμενη, οπότε και πάλι εντός προθεσμίας θα είναι.
 11. @domerg87 Έχω κι εγώ μία δήλωση με πληρωμή παραβόλου αρχές Οκτώβρη και -αν έχω καταλάβει σωστά- η προθεσμία για την εφάπαξ καταβολή (και έκπτωση) είναι η τελευταία εργάσιμη του Νοέμβρη, δηλαδή η Παρασκευή 30/11/2018. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Αυτή είναι η προθεσμία της εφάπαξ πληρωμής, όχι της υποβολής της δήλωσης. Βγάλε και μερικές μέρες για e-banking, ενημέρωση συστήματος ΤΕΕ κλπ για να είσαι σίγουρος. επεξεργασία: στον 4178, εφόσον είχες κάνει αρχική πληρωμή εφάπαξ, μπορούσες αργότερα να αλλάξεις τα στοιχεία της δήλωσης και το επιπλέον πρόστιμο υπολογιζόταν κι αυτό με έκπτωση, προφανώς λόγω ελλιπούς προγραμματισμού του συστήματος του ΤΕΕ. Δεν ξέρω αν υπάρχει και στον 4495 αυτό το παραθυράκι...
 12. dimitris GM στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται τακτοποίηση (οι διαφορές στις διαστάσεις είναι ανάμεσα στο 2 και στο 5%). Ως προς το δεύτερο σημείο της απάντησής σου, πιστεύω ότι δεν αναφέρεται μόνο στις περιπτώσεις α,β,γ της παρ.2 του άρθ.89 αλλά και σε αυτές. Θα ήταν, πιστεύω, παράλογο να υπάρχει κατηγορία αυθαιρεσιών μόνο για τις περιπτώσεις που απαγορεύεται η ρύθμισή τους. Ανεξάρτητα όμως από το ποιες περιπτώσεις αφορά, το ερώτημα που παραμένει είναι: πρέπει να υπολογιστούν τα τετραγωνικά που προκύπτουν από αυτή την κατηγορία αυθαιρεσιών και να δηλωθούν στο Ε9; υγ. συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά τώρα είδα την τελευταία σου απάντηση
 13. dimitris GM σε ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση. Το θέμα με τη συγκεκριμένη παράβαση είναι ακριβώς ότι δεν αναφέρονται πουθενά στη δήλωση τα τ.μ. της. Είναι ουσιαστικά "ξεχειλωμένες" ανοχές στην κατασκευή του κτιρίου. Για αυτό ρωτάω μήπως δεν πρέπει να αναφερθούν στο Ε9. και πάλι ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.