Jump to content

gantzol

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About gantzol

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

660 profile views
 1. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε ένα κτίριο υπάρχει η αρχική άδεια του 2003 με την οποία κατασκευάστηκε ένα ισόγειο κατάστημα Η αναθεώρηση του 2008 αφορά στην προσθήκη κατ'επέκταση και καθ ύψος. Η προσθήκη καθ ύψος έχει γίνει όσον αφορά τον φέροντα οργανισμό μόνο, δεν έχουν κλείσει οι όψεις. Η προσθήκη κατ' επέκταση δεν έγινε. ΓΙ'αυτή την αναθεώρηση άδειας του 2008 ισχύουν οι διατάξεις περί παρατάσεων αδειών που λήγουν το 2020? Εφόσον δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός, ούτε οι όψεις του κτιρίου?: Θα ήθελα πολύ τη βοήθειά σας γιατί πραγματικά έχω μπλέξει και από την πολεοδομία δεν βοηθάνε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η ανάρτηση ίδιου μηνύματος σε διαφορετικές θέσεις απαγορεύεται. Η άλλη ίδια ανάρτηση έχει διαγραφεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
 2. Σε οικοδομικη αδεια του 2008 που είναι εν ισχυ με άλλον μελετητή και επιβλέποντα μπορω να κανω ενημέρωση φακελου για εσωτερικες διαρυθμισεις? Ρωταω γιατι ο Ν 4495/17 Αρ. 42 δεν διευκρινιζει ποιος κανει την ενημερωση φακέλου και ουτε ξερουν και στο ΤΕΕ.
 3. Μετακινηση πολυκατοικιας χωρις να παραβιάζεται Δ και προκηπιο κατα 2μ .Σε οριζοντια ιδιοκτησια με μονη αυθαιρεσια κλειστο Η/Χ πως αντιμετωπιζεται η μετακινηση του κτιριου?Χρεωνουμε στην οριζοντια και Κατ 3 η Χρεωνουμε ΥΔ+ΥΚ στο περιγραμμα που ειναι εκτος της αδειας? ή δεν χρεωνουμε την μετακίνηση διοτι ειναι αυθαιρεσια κοινοχρηστων (φερων οργανισμός) και πρεπει να τακτοποιηθει με κοινη δηλωση ολων των ιδιοκτητων?
 4. Καλησπέρα Έχω μία περίπτωση καταστήματος (πρώην τράπεζα) που θα μισθωθεί για πολυιατρείο. Θα πάω στην πολεοδομία να ελέγξω σπουδαιότητα και φορτίο που λύθηκε το κατάστημα, έτσι ώστε να δω αν χρειάζεται ΜΣΕ. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής 1) Εφόσον η υφιστάμενη χρήση είναι κατάστημα θα πρέπει να περιμένω ότι έχει λυθεί με σπουδαιότητα Σ2 και κινητό 5.0 ΚΝ/m2 . Σωστά? 2) Για αλλαγή χρήσης σε πολυιατρείο η σπουδαιότητα είναι επίσης Σ2? 3) Για αλλαγή χρήσης σε πολυιατρείο τι κινητό φορτίο θα παίρνατε? Ευχαριστώ πολύ.
 5. Περίπτωση Η/Χ που έχει τακτοποιηθεί με τον Ν 3843/10. Ο τοίχος και το κούφωμα πάνε με αναλυτικό ;
 6. Φίλε και συνάδελφε είδα το post σου και σε ενημερώνω ότι ολοκλήρωσα την πρώτη μου ολοκληρωμένη ψηφιακή υπογραφή στο εκχα, αν μπορώ να σε βοηθήσω μου λες είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά, 6943740020

  1. gantzol

   gantzol

   Σου έστειλα π.μ.

 7. Το dxf αυτό το έχουμε όλοι. Η ερώτησή μου ήταν αν κάποιος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχει υποβάλλει τοπογραφικο σε μορφή dxf και pdf να μας έδειχνε έστω σε μορφή jpeg τι περιέχει το dxf και τι το pdf. Αν αυτό θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας τότε συγνώμη. Ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις ακόμα και αν δεν λύνουν τα προβλήματα.
 8. Συνάδελφε, εννοείς το dxf που έχει μέσα όλα τα layers. Αυτό σίγουρα βοηθάει γιατί σε γλιτώνει απο τον κόπο να τα δημιουργήσεις. Απλά εγώ θέλω να καταλάβω πως ειναι τελικά ενα σχέδιο υποβολής, τι περιέχει το dxf και τι το PDF. Θα έπρεπε να υπάρχει ενα υπόδειγμα όπως έχει το ΥΠΕΚΑ υποδείγματα τοπογραφικών για εκτος., εντός σχεδίου. Γενικα χρειάζεται ενα video απο το Κτηματολόγιο για την όλη διαδικασία. Αφου δεν υπάρχει ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
 9. Μήπως είναι εύκολο αν κάποιος συνάδελφος έχει ανεβάσει ηλεκτρονικά τοπογραφικό να μας στείλει έστω σε μορφή εικόνας τι περιέχει το αρχείο dxf και τι το pdf?
 10. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής 1) Έχω μία περίπτωση κτιρίου από φέρουσα τοιχοποιία, το μισό από τσιμεντόλιθους πάχους τοίχου 20 εκ. και το μισό από τουβλίνες πάχους τοίχου 15 εκ. Δεν έχω καμία άλλη πληροφορία ούτε για το κονίαμα, ούτε για τον τύπο λιθοσώματος. Τι θα βάλω για θλιπτική αντοχή λιθοσώματος, κονιάματος? Γενικά που μπορώ να βρώ κάποιες εμπειρικές τιμές για κάθε τύπο τοιχοποιίας? Ξέρω και έχω διαβάσει τον Ευρωκώδικα ότι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους αλλά αφού δεν γνωρίζω την πραγματική κατάσταση είναι δυνατόν να έχουν συγκεντρωθεί κάπου κάποια πειραματικά στοιχεία για κάθε τοιχοποιία? 2) Έχω μία άλλη περίπτωση κτιρίου με άδεια από Ω.Σ. που η άδεια δεν εφαρμόσθηκε και σε ένα μεγάλο μέρος περιμετρικά έχει φερουσα τοιχοποιιία, το υπόλοιπο είναι από Ω.Σ. Το κτίριο είχε μελετηθεί με q=3.5. Ο ευρωκώδικας, όπως και ο ΕΑΚ πάει τη φέρουσα τοιχοποιία με q=1.5. Τελικά εγώ με τι θα το λύσω, μπορώ μήπως να πάω στον έλεγχο υπάρχοντος με q=3.50?
 11. σε μονοκατοικια με οικοδομικη άδεια, θέση σταθμευσης στο υπόγειο έντος νομιμου περιγράμματος εχει μετατραπει σε χωρο Κ.Χ κατοικια.Εκτός απο την Υ.Δ μπάινει και αλλαγη χρήσης? ευχαριστω εκ των προτερων
 12. Σε μονοκατοικια με Ο.Α 1988 εχουν τηρηθεί τα 2,5μ με βαση το τοπογραφικο της αδειας.Μετά κυρωθηκε πράξη εφαρμογής που μείωσε το εμβαδον κατά 6μ2 και κατα συνεπεια μειωθηκε και η προσοψή του κατα 10 πόντους σχεδόν και με βαση το νεο οικοπεδο της πράξης έχει η οικοδομή μια παραβίαση των 2,5μ κατά 12 ποντους δηλ βγαινει 2,38.Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?Ειναι παραβίαση πλαγιας απόστασης? ευχαριστω εκ των προτερων
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.