Jump to content

JimPele

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JimPele

 1. Καλημέρα, σε περίπτωση πρατηρίου βενζίνης στο οποίο έχουν καταργηθεί αντλίες,δεξαμενές,στέγαστρα κλπ και έχει μείνει μόνο το κεντρικό κτίσμα, τι γίνεται στην περίπτωση που χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη χονδρικού εμπορίου; Το ακίνητο είναι καθ'όλα νόμιμο, σε ότι αφορά τα πολεοδομικά μεγέθη,διαστάσεις και επιτρεπόμενη χρήση από την περιοχή.
 2. Πώς αποδεικνύεται η παλαιότητα σε επέκταση νόμιμου παταριού; Με το Ε9; Και χρονικό διάστημα μετά το 2004;
 3. Αυτό καταλαβαίνω κι εγώ, δηλαδή να γίνεται μια σωστή επόπτευση όλου του χώρου αλλά η υπηρεσία μου απαντά πως οι παρεκκλίσεις αναφέρονται μόνο στην παράγραφο του αερισμού κι ότι όλες οι άλλες διαστάσεις είναι υποχρεωτικές, ανεξαρτήτως ισχύος.
 4. Καλημέρα, έχει καταλήξει κάποιος με την Πολεοδομία, τι δέχεται στην περίπτωση που το μέγεθος του λέβητα είναι μικρό, πχ 22 kW; Δηλαδή ότι αφορά τις διαστάσεις του χώρου μέσα στον οποίο θα στεγαστεί, τις αποστάσεις από τους τοίχους, αερισμό κλπ. Γιατί ο Κτιριοδομικός είναι λίγο ασαφής, άλλωστε ο όρος "λεβητοστάσιο" πρέπει να χρησιμοποιείται για ισχείς πάνω από 40 kW. Η πυροπροστασία εννοείται είναι αδιαπραγμάτευτη.
 5. Γιατι το συνολικο ποσο επιχορηγησης για ολα αυτα ειναι 992 ευρω οποτε προσαρμοζονται αναλογα μαλλον.
 6. Άλλη χαζομάρα αυτή,υποτίθεται όταν μπαίνεις με κωδικούς taxis, συμπληρώνονται όλα τα προσωπικά στοιχεία αυτόματα, τουλάχιστον σε άλλες εφαρμογές. Ναι, αλλά στην αρχή, με εκατοντάδες refresh και πολύ ιδρώτα.
 7. Με τόσα υπομενού που έχει στην οθόνη καταχώρησης στοιχείων,είναι αδύνατο να προχωρήσει, κάνει loading σε κάθε επιλογή. Η φωτο είναι απ'τις 8:20, δεν κατάφερα κάτι άλλο.
 8. Τι προβλέπεται στον καινούριο νόμο για την έκδοση αδειών δόμησης σε αυθαίρετες κατασκευές; (συγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη)
 9. Φυσικά και με έστειλε ο υπάλληλος στο μεταφορών, γιατί ξεψάχνισε το φάκελο του προηγούμενου και είδε ότι δεν έχει βεβαίωση κυκλοφοριακής σύνδεσης. Πρωτοβουλίες δεν παίρνουμε ποτέ..
 10. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση συνεργείου(φανοποιείου) με πρόσωπο σε εθνικό οδικό δίκτυο. Ρώτησα στη ΔΕΣΕ και μου έδωσαν μια λίστα με δικαιολογητικά για έγκριση εισόδου-εξόδου. Επειδή έχω μπερδευτεί, η είσοδος-έξοδος τι εργασίες περιλαμβάνει; Υ.Γ. Το συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί ως φανοποιείο εδώ και 35 χρόνια, αλλά ούτε στη ΔΕΣΕ ξέρουν γιατί δεν έχει φάκελο.
 11. Καλημέρα,στη δεύτερη ενεργ.επιθεώρηση για το εξοικονόμηση κατ'οίκον με τοποθέτηση αντλίας θερμότητας αλλάζει η κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς. Στο έντυπο που συμπληρώνουμε και αναφέρουμε το ποσοστό μείωσης κατανάλωσης σε σχέση με το κτίριο αναφοράς, ποια τιμή θα βάλω; Την κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς απ'την πρώτη επιθεώρηση ή τη δεύτερη;
 12. Καλησπέρα,αν ο τελικός επιλέξιμος προυπολογισμός με βάση τα τιμολόγια είναι μικρότερος από τον αρχικό εγκεκριμένο τι γίνεται με το δάνειο και την προκαταβολή; Αναπροσαρμόζεται;
 13. Καλημέρα, πού θα μπορούσα να βρω τεχν.περιγραφή γενικού διακόπτη φορτίου για γραμμή μετρητή-πίνακα πχ.63Α; Με βάση ποια πρότυπα θα επιλεχθεί κλπ; Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα, τα ρολά αλουμινίου πώς τα βάζω στο πρόγραμμα; Σαν ανοιγόμενη πρόσοψη;
 15. Καλησπέρα, έχω μια απορία. Σε πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα κατοικούνται τα 3.(δύο στο υπόγειο κι ένα στον όροφο). Το ισόγειο είναι σοβατισμένο και έχει κουφώματα, χωρίς πατώματα κλπ. Η παρέμβαση που θα γίνει θα είναι θερμομόνωση κελύφους η οποία θα καλύψει και μέρος του ισογείου εξωτερικά. Η ερώτησή μου είναι σε πόσα απ'τα διαμερίσματα μπορεί να μπει ο σύμβουλος έργου; Ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος σε όλα τα διαμερίσματα.
 16. Σωστά, εγώ μπερδευόμουν με το 1,2,3, νόμιζα ότι ήταν οι βελτιώσεις αλλά τελικά είναι τα σενάρια.
 17. Καλημέρα, έχω 1 απορία για το πρόγραμμα του ΤΕΕ. Στο σενάριο βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στην περιγραφή που αναφέρουμε τις βελτιώσεις πώς γίνεται να βγαίνουν το ένα κάτω απ'το άλλο; Στην τελική μορφή του ΠΕΑ μου βγαίνουν πάντα σε μία γραμμή...τι κάνω λάθος;
 18. Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι...τα εξωτερικά συστήματα σκίασης της κατηγορίας 1Δ στο πρώτο ΠΕΑ πού φαίνονται; Το κόστος τους εννοώ...
 19. Όταν λέμε "αυτοτελής ιδιοκτησία" εννοούμε πριν την αυθαιρεσία ή μετά; Δηλαδή έχουμε έναν χώρο που μετατράπηκε σε 3 ανεξάρτητα διαμερίσματα. Πόσα φύλλα καταγραφής δημιουργούμε, 1 ή 3;
 20. Τελικά επικοινώνησα με ΕΥΕΠΕΝ και μου έστειλαν απαντήσεις του υπ. Οικονομικών προς ΔΟΥ ότι η αρμοδιότητά τους είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν είναι στα καθήκοντά τους να διασταυρώνουν στοιχεία.
 21. Στην περίπτωσή μου όμως ο πελάτης δεν έχει πρόβλημα, απλά δε συμφωνεί το μισθωτήριο με το ΠΕΑ, κολλάει δηλαδή στη διαδικασία.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.