Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giopr

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giopr

  1. Bosch GLM 120C Εγώ αυτό πήρα και έχω πάθει την πλάκα μου. Μόνο που φορτίζεις τη μπαταρία και 3 μήνες δεν το έχω φορτίσει ξανά θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο. Βγαίνει κ με τριποδίσκο αλλά εγώ πήρα μόνο το αποστασιόμετρο
  2. μαλλον εγινε μονο κ μονο για να φανει η χάρη της ψηφιοποιησης ή καλυτερα η γεωαναφορα σημειων!
  3. Σεβαστές όλες οι απόψεις και δέχομαι τις περισσότερες απ΄αυτές. Απλά αντιμετωπίζουμε τα πάντα μονομερώς. Εγώ είμαι νέος μηχανικός και θα διατυπώσω μια άποψη όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα που συμβαίνουν από τη στιγμή που μου λέγανε ότι μπήκα σε μια σχολή όπου η ανεργία στον κλάδο μου σημειώνει αρνητικούς δείκτες . Η ΕΡΤ αναμφίβολα διατηρεί μια ποιότητα στον χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Φυσικά και θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός μέσα σε μια νύκτα να παύουν απ τις θέσεις τους 2600 εργαζόμενους. Όμως ότι γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια γίνεται με λάθος τρόπο. Στην ΕΡΤ όπως και σε οποιοδήποτε φορέα έχουν ''μπει'' ανάξια άτομα και χαραμοφάηδες. Γνωρίζω άτομο το οποίο πληρωνόταν πάνω από 1500 ευρώ το μήνα χωρίς να πατάει το πόδι της στην τοπική ΕΡΤ. Σίγουρα δεν ήταν το μόνο άτομο και υπάρχουν πολλοί παρόμοιοι σε κάθε δημόσιο φορέα. Αλλά τι κάνεις σ αυτή την περίπτωση ? Τους ξηλώνεις όλους και κάνεις πάλι προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ από Σεπτέμβρη? Διαβάζοντας διάφορα άρθρα κάπου έπεσε το μάτι στην αποζημίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ.Κάπου μιλούσαν για αποζημίωση 10.000 ευρώ και από Σεπτέμβρη δέχονται ξανά αιτήσεις μέσω του ''αντικειμενικότατου'' διαγωνισμού του ΑΣΕΠ . Όσοι δεν χωράνε στην ΕΡΤ θα μετακινηθούν σε ΄άλλους δημόσιους φορείς (ΚΕΠ κτλ) που θα υπάρχει ανάγκη για προσωπικό. Δηλαδή ξεχνάμε ξαφνικά πάλι ότι το δημόσιο είναι υπερπλήρες? Σίγουρα βέβαια θα υπάρχει ανάγκη από άτομα σύμφωνα με το μυαλό τους, γιατί αποτελείται και από άχρηστο προσωπικό. Με τα παραπάνω δεν θέλω να χαιδέψω τα αυτιά της κυβέρνησης για την επιλογή της , όμως οι ίδιοι είναι που τους διορίσανε τόσα χρόνια με προεκλογικά ρουσφέτια! Τους ξέρουνε και θα μπορούσαν να ξυλώσουν μόνο το άχρηστο προσωπικό. Δυστυχώς έχω και συνομήλικους μου που καθήσανε σε παρόμοιες θέσεις και δεχτήκανε αυτά που κατηγορούσαμε όσο είμασταν φοιτητές. Για να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση θα ήταν να μην καρατομήσει ολόκληρο φορέα και απλά να διώξει αυτούς που δεν αξίζανε τη θέση τους. Τώρα αν ισχύουν αυτά για τις αποζημιώσεις τότε 2600 εργαζόμενοι θα κάνουν τέλειες διακοπές το καλοκαίρι και θα περιμένουν απλά από Σεπτέμβρη την επαναπρόσληψη τους...με αγωνια!
  4. Αυτό δε το γνωρίζω. Θα ρωτήσω το λογιστή μου. Απλά ξέρω ότι οι εργοδοτικές εισφορές είναι μεγαλύτερες απ' αυτές του μισθωτού και γι' αυτό πρέπει οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να γνωρίζουν καλά όλες τις προεκτάσεις.
  5. Συγγνώμη που καθύστερησα να απαντήσω, αλλά τώρα πρόσεξα το κείμενο σου. Ναι μ αυτο το πρόγραμμα έχω κάνει την πρόσληψη. Εκτός απ το Τσμέδε υπάρχει όντως κ το ΙΚΑ και μάλλον γίνεται αυτό γιατί μας προετοιμάζουν (τους μηχανικους) για το ταμείο ανεργίας . Έχω υπογράψει σύμβαση εργασίας που οι απολαβες ειναι ελαφρως χαμηλοτερες απ τα 625 του ΟΑΕΔ ωστε να καλυπτονται καποιες απ τις ασφαλιστικες εισφορες. Κατι παραπανω ειναι αδυνατο να δωσει οποιοσδηποτε μηχανικος σε υπαλληλους κ αν δεν υπηρχε το προγραμμα αμφιβάλλω αν θα μου ειχε γινει η προσληψη, Παντως προτεινω να μελετησετε καλα ολες τις παραμετρους σε συνδυασμο και με καποιο λογιστη , γιατί ειναι καπως περιπλοκα.
  6. http://www.tsmede.gr... Καλησπέρα. Κ εγώ έκανα κάτι παρόμοιο με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κ οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ είναι αυτά τα ποσοστά * τον μισθό σου από τη σύμβαση εργασίας που θα υπογράψετε. Θα έχετε κ κάποια εισφορά στο ΙΚΑ από όσο γνωρίζω. Όσον αφορά τις αμοιβές των μηχανικών μέχρι το καλοκαίρι υπήρχαν κατώτατες αμοιβές για μισθωτούς μηχανικούς, όμως πλέον μετά από καταγγελία γίνονται ελεύθερες συμβάσεις εργασίας
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Με αφορμή την πρόσληψη μου σαν μισθωτός μηχανικός σε τεχνικό γραφείο μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, διαπίστωσα ότι πλέον ο κάθε ασφαλισμένος συνεισφέρει επιπλέον 10ευρώ για τον ''Νέο κλάδο Ανεργίας ΟΑΕΔ''. Η αλήθεια είναι ότι δε περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον συγκινήθηκαν οι αρμόδιοι από τις 100άδες διαγραφές από το ΤΣΜΕΔΕ. Θα θελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι αλλάζει πλέον μ' αυτό το καινούργιο δεδομένο. Π.χ θα δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας όσο δεν έχουμε κάνει έναρξη στην εφορία ή σε περίπτωση που δηλώνουμε μηδενικά έσοδα στην εφορία. Κ επιπλέον αν αυτό αφορά μόνο τους μισθωτούς μηχανικούς που έχουν εργαστεί για περισσότερα από 2 χρόνια σε κάποια τεχνική εταιρία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.