Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

visiong

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Ν. Ηρακλειο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

visiong's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα/καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πελάτης θέλει να κάνει ένσταση στο κτηματολόγιο σχετικά με τα όρια του οικοπέδου το οποίο βρίσκεται εντός σχεδίου, αλλά σύμφωνα με το συμβόλαιο του (προ '70) τα όρια-πλευρές και εμβαδόν του δημιουργούν ένα πολύγωνο το οποίο βρίσκεται μερικώς εντός του Ο.Τ. και μερικώς εκτός του Ο.Τ., δηλαδή περιλαμβάνει και τμήμα του δρόμου (π.χ. βλ. εικόνα). Πράξη αναλογισμού δεν έχει γίνει για το συγκεκριμένο οικόπεδο!!! Το κτηματολόγιο του έχει δείξει όριο οικοπέδου έως την ρυμοτομική γραμμή. Αυτός θέλει να του κάνω τοπογραφικό, μπορώ να δείξω τα όρια του και μέσα στο δρόμο (σύμφωνα με το συμβόλαιο) και να γράψω στη δήλωση ότι χρήζει τακτοποίηση; Υ.Γ. Τον έχω ενημερώσει ότι το κτηματολόγιο δεν μπορεί να κάνει δεκτό το τμήμα που βρίσκεται μέσα στο δρόμο, θα το απορρίψουν. New Picture.bmp
  2. nbr το ξερω έχεις δίκιο, η εισφορά δεν ειναι στο 10% προφανως ειχε και αλλου ο πωλήτής και βγαινει τόσο, (αν και θα επρεπε να το γραφει σε παρενθεση ο μελετητης), η πράξη κυρωθηκε πριν 5-6 χρονια και δεν τον ενοιαξε, τωρα που εχει αναγκη για λεφτα ψάχνεται, δεν προκειται να μπει σε διαδικασία διορθωτικής όσο οσο για να πάρει οτι ειναι να πάρει αλλά όταν έχεις να κάνεις με πελάτες που δεν έχουν ιδέα με αυτά, δε σε βοηθουν με το ιστορικό του ακινήτου και τους λες "ρε αδερφε υπάρχει πρόβλημα εδώ και θέλει λίγο ψάξιμο" δυσανασχαιτούν και σε λένε άσχετο! αυτά τελος πάντων δεν με νοίαζει τι θα κάνει, που θα το κάνει και πως θα το κάνει, εμενα μου ζήτησε ενα τοπογραφικό και ενα σωστο τοπογραφικο θα πρέπει να του δώσω.
  3. Απόσπασμα απο το πίνακα και συμβολαιο! για ριξτε μια ματια όποιος μπορεί και θέλει! contract.pdf
  4. Αγαπητε nbr, μπορει καποιοι συμπεριλαμβανομένου και εμενα σε αυτο το foroum να ειμαστε ερασιτέχνες, οπότε ψάχνουμε απαντήσεις για διαφορα τεχνικα ή και νομικα ζητηματα εδω, από έμπειρους μηχανικους ή νομικους! Καμια φορά βγαζουμε συμπεράσματα χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες, όπως το γιατί το αγόρασε αφου ειναι ΚΧ! Πράγματι δε ξερω γιατί το αγόρασε ουτε και με αφορά, η τιμή που λέει στο συμβόλαιο ειναι 8.500 δρχ. (δλδ. καπου στα 25€ σήμερα) Οσον αφορά αν ειναι διανομή ή όχι θα σου γραψω όπως το λέει στο συμβολαιο του και αν δεν ειναι, εχει καλώς! Υπόψη πωλητής το 2000 ειναι ενας οικοδομικός συνεταιρισμός! "...η ως ανω έκταση ειναι χωρισμένη σε τετράγωνα και αυτά στη συνέχεια σε μικροτερα τεμάχια τα οποία φαίνονται στο σχεδιαγραμμα του πολ μηχ/κου... απο ../../1957, από τα πιο πάνω τεμάχια το υπ'αριθμον (11) του τετραγώνου 20 εμφαινομενο στο πιο πάνω διάγραμμα έχει έκταση 228.00 τ.μ., και συνορεύει βόρεια επι πλευράς 19.00 μ. με το υπ' αριθμόν (4) δυτικά 12.00 και συνορεύει με το υπ'αριθμον (10) ....... " Οι Π.Ε. εφαρμογής δεν δημοσιοποιουνται με την κύρωση, τουλαχιστον απο όσο ξέρω παιρνεις οικοδομησιμότητα πριν την κύρωση και οφείλεις εισφορα σε γη και χρήμα σύμφωνα με τους πίνακες του μελετητη. όσον αφορά για τα νουμερα 224,31 τ.μ και εισφορα σε γη 69 δεν εχω καποιο βίτσιο να τα βγάλω από το μυαλό μου.
  5. Αγαπητε DIMITRIS80, έγω βρήκα ανυλοποίητα όρια, πριν καμια εβδομαδα, στη πράξη εφαρμογης δείχνει συρματοπερίφραξη, ο ιδιοκτητης μου είπε πως οταν το αγορασε ειχε περίφραξη, μετα δεν ξερει και αυτος τι έγινε γιατι δεν το παρακολουθουσε! ναι εχει γίνει δήλωση ιδιοκτησίας με το εμβαδόν 228, απλα φαντάζομαι δεν το έλαβε καθόλου υπόψη του ο μελετητης ( ουτε τη διανομη φαντάζομαι) και έβαλε όσο μέτρησε! όντως με το ν. 4315 δεν χρειαζεται όλη αυτη η διαδικασία, απλα ο πελάτης δεν το θελει το οικόπεδο, θέλει να παρει τα χρήματα, τα εχει αναγκη μου ειπε (Αν και νομίζω αν τα πάρει τα χρήματα, το μεγαλύτερο ποσό θα πάει στο δικηγόρο κάτι ψιλά εγώ και κανα "ψίχουλο" αυτος! Υ.Γ. Η περιοχή έχει πολύ χαμηλή αξία!
  6. Αγαπητέ dsworks, τι εννοείς μη συντάξεις τοπογραφικό; όχι δεν δίνει νέο οικόπεδο, το μόνο που έχει ο πίνακας είναι εισφορά γης 69 και αποζημίωση 155 τ.μ είτε ανήκει στο πελάτη μου είτε ανήκει στο δήμο δεν έχει σημασία, δεν έχει αποζημιωθεί ο πελάτης και θέλει ένα τοπογραφικό ο δικηγόρος του για το δικαστήριο! Εγώ οφείλω να συντάξω ένα τοπογραφικό και δεδομένου ότι έχει κυρωθεί η Π.Ε. και ο πελάτης τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκε, θα βάλω το εμβαδόν της ΠΕ (έτσι και αλλιώς σύμφωνα με αυτό βγαίνουν και οι εισφορές, όχι με του συμβολαίου) απλά λέω να αναφέρω ότι κατά το τίτλο αγοράς από το συνεταιρισμό ήταν 228 τ.μ.
  7. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας, αλλά έχω καταλήξει να βάλω το εμβαδόν της Π.Ε., δεδομένου ότι έχει κυρωθεί με το εμβαδόν της αρχικής ιδιοκτησίας του μελετητή (ήτοι 224,5 τ.μ) και όχι του συμβολαίου (228 τ.μ.) Το συμβόλαιο είναι αγοραπωλησία από Συνεταιρισμό το 2000.Στο τοπογραφικό που συνοδεύει το συμβόλαιο, γράφει ο συνάδελφος στη δήλωση του: Π.Ε. μη κυρωμένη, άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω χρήσης ΚΧ. και εμβαδόν 228 τ.μ. (δηλ. της διανομής) (το πίνακα κτηματογράφησης δεν το κοίταξε;!!!). Οι πελάτες δεν ήξεραν που είναι το οικόπεδο τους καλά καλά θα κάνανε διορθωτική!!! Από το πίνακα κτηματογράφησης που έχω γράφει αναλυτικά: Αρχική ιδιοκτησία: 224,31 Ποσοστό ιδιοκτησίας: 100% Εισφορά γης:69,5 επιφάνεια μετά την εισφορά: 155 Αποζημίωση: 155 Αυτοί θέλουν το τοπογραφικό, για το δικηγόρο τους, για να πάνε δικαστικά διότι έχουν περάσει χρόνια και δεν τους έχει αποζημιώσει ο Δήμος, δεν τους νοιάζουν τα 3,5 τ.μ. Εμένα ενδιαφέρει πιο εμβαδόν πρέπει να βάλω.
  8. Αγαπητέ Dimitris G, ίσως έχεις δίκιο και δεν το έθεσα σωστά. Η τελική ιδιοκτησία είναι αυτή που συνεννώνει τα 4 πρώην Ο.Τ και τα κάνει ένα ΚΧ. Ο πελάτης μου δεν παιρνει αλλού, απλά ήταν να αποζημιωθει και δεν. Τώρα θέλει να το πάει δικαστικά! Το πρόβλημα είναι ότι εμβαδόν, σχήμα και διαστάσεις του οικοπέδου της Π.Ε. δεν συμφωνούν με αυτές του συμβολαίου! και βέβαια ο πελάτης δεν το πήρε "γραμμή" όταν του έγινε γνωστοποίηση και το άφησε έτσι! Τώρα ζητάει τοπογραφικό του ανυλοποίητου οικοπέδου του, με όρια και πλευρές και συντεταγμένες! Ποιο δείχνουμε της πράξης ή του συμβολαίου; Υ.Γ. Κλίνω το να βάλω αυτά τις Π.Ε. διότι ο πελάτης δεν ενήργησε για διορθωτική όταν έγινε η Π.Ε, οπότε θα αποζημειωθεί για το εμβαδόν της πράξης που είναι 3 1/2 τ.μ. μικρότερο από αυτό του συμβολαίου.
  9. Γεια σας, χρειάζομαι λίγο τη βοήθεια σας σχετικά με ένα τοπογραφικό που συντάσσω σε περιοχή με Πράξη Εφαρμογής. Το οικόπεδο προέρχεται από διανομή του 1956 με καμιά 30 Ο.Τ. διανομής και έχει διαστάσεις 19*12, ήτοι 228 τ.μ (από συμβόλαιο) καθώς και όλα τα όμορα. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν υλοποιημένα όρια (καθώς και το δικό μου), μερικά όμως έχουν και με βοήθησαν να κάνω σχεδιαστική εφαρμογή της διανομής και έχω διαφορές τις τάξης 4-7 εκ., ως εδώ καλά. Στη περιοχή το 1998 έγινε Πράξη Εφαρμογής, όπου το 2010 κυρώθηκε. Σύμφωνα με το πίνακα κτηματογράφησης το αρχικό εμβαδό είναι 224,31 τ.μ.!!! Είδα ότι και στα όμορα και πιο πέρα κανένα στο πίνακα δεν έχει εμβαδόν 228 τ.μ. (π.χ. 222-231 τ.μ.) επίσης στο σχέδιο της Π.Ε. οι διευθύνσεις των πλευρών ενώ έπρεπε να είναι συνευθειακές/παράλληλες (κάτι που μπορεί να προκύψει αν θέλαμε να χαράξουμε τη διανομή) είναι λίγο παράγωνα,τραπέζια κλπ. δε καταλαβαίνω πως το έκανε αυτό ο μελετητής!!! το ερώτημα είναι ποια όρια και πίνακα συντεταγμένων θα δείξω για το ανυλοποίητο γεωτεμάχιο, της Πράξης Εφαρμογής ή του συμβολαίου; Υ.Γ. δεν υπάρχουν τελικές ιδιοκτησίες μετά από ρυμοτόμηση/προσκύρωση διότι 4 Ο.Τ. της διανομής γίνονται 1 ως ΚΧ, σε ένα από αυτά τα ΟΤ ειναι και το δικό μου, στην ουσία είναι τυφλό, άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο.
  10. DIMITRIS80 & gvarth σας ευχαριστω πολύ, για την αμεση απάντηση σας, αυτοί δεν μου ειπαν για Δ.Ε. γιατι και εγω αυτό ξερω ( οτι πλεον δεν γινονται Τ.Ε), απλά μου ειπαν Τ.Ε. και οχι Δ.Ε. και απόρρησα, όπως και να χει πρεπει να ξαναπάω με το τοπογραφικο εκτυπωμενο να δω τι θα μου πουν! Η βλακεία ειναι ότι ειναι μακριά και άντε τρεχα και ξανατρεχα εκει οπως και να χει σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!
  11. Ελλάς το μεγαλείο σου! Μου ζήτησαν να κάνω ενα τοπογραφικό στο Κρανίδι για μεταβίβαση ακινήτου (προ 75)! αφού τα βρηκαμε με τη τιμή με το πελάτη, ξεκινησα να μετράω και να το συντάσσω! όταν πήγα στη πολεοδομία και ζήτησα ορους δόμησης - απόσπασμα ρυμοτομικου - Τ.Ε. ή Δ.Ε., μου είπαν πως το συγκεκριμένο ΟΤ δεν έχει Τ.Ε. και πρέπει να τη συντάξω εγώ για όλο το Ο.Τ. (ειναι πολύ μικρό και το χω αποτυπώσει όλο) με ότι συνεπάγεται (αμοιβες μηχανικου κτλ) και να απευθυνθω σε εναν παλιο τοπογράφο να μου πει πως γίνεται, αφου ενημερωσα τον ιδιοκτήτη και ξενερωσε, μου ειπε να το προχωρήσω και ότι κοστισει θα πληρωσει (!!!), το θέμα ειναι πως δεν έχω ξανασυντάσσει Τ.Ε. ουτε γνωρίζω καποιον που να ξερει, όπως και δεν βρίσκω οδηγίες! υπάρχει κάποια οδηγία από κάποιον να με βοηθήσει; Σας ευχαριστω
  12. Το συμβολαιο ειναι αποδοχή κληρονομιας που εγινε το 2004, δεν γραφει ποσοστα λέει ότι από τα 3200 αφηνω το χωραφι με τις 30 ελιες ήτοι περιπου 2900 τ.μ. στη κορη μου και το τμημα με τις λεμονιες στο υιο μου ήτοι περιπου 300 τ.μ., ετσι ακριβως. Τοπογραφικο δεν εχει.
  13. Σε ευχαριστώ θα το διαβάσω καλύτερα. έστω ότι ειναι εξ αδιαιρετου, με το γεγονός ότι το "κοβει" το όριο του οικισμού και έχω πρόσωπο 8 μ. και εμβαδόν 900 τ.μ. είναι άρτιο και οικοδομήσμο (Η αρτιότητα κατά κανόνα είναι 600 τ.μ. και πρόσωπο 13 μ., παρρέκλιση το ΦΕΚ γράφει με οποιο εμβαδόν είχαν προ του 1985).
  14. Γεια σας, έχω μια περίπτωση κατά την οποία το 2004 έχει γίνει μια γονική παροχή ενός οικοπέδου με εμβαδόν 3200 τ.μ. Στο συμβόλαιο γράφει ότι η μητέρα της πελάτισσας μου, αφήνει τα 2900 σε αυτήν και τα 300 τ.μ. στον αδερφό της. Κατά την αποτύπωση η ιδιοκτητρια μου υπέδειξε τα 2900 τ.μ. και τα 300 τ.μ. του αδερφού της τα οποια ξεχωρίζουν από παλιά ξερολιθιά μεταξυ τους. Η ερώτηση μου είναι αν είναι το οικόπεδο αυτό (2900 τ.μ.) είναι νέο οικόπεδο ή όχι. Επίσης το γεωτεμάχιο αυτό το χωρίζει το όριο του οικισμού κατα το οποίο τα 900 τ.μ. από τα 2900 τ.μ. είναι εντός οικισμού (κατα προσσέγγιση από αεροφωτογραφία του 1988)! Η αρτιότητα κατά κανόνα είναι 600 τ.μ. και πρόσωπο 13 μ. ναι μεν έχω το εμβαδόν δεν έχω όμως το πρόσωπο στα 900 τ.μ. αλλά το έχω στα 2900 τ.μ., κατα παρρέκλιση το ΦΕΚ γράφει με οποιο εμβαδόν είχαν προ του 1985, τελικά εμπίπτει στη παρέκκλιση ή όχι! Σας ευχαριστω
  15. Στο χάρτη ΓΥΣ φαίνεται και το ρέμα και ο δρόμος και πιθανόν να προυπηρχε το ρέμα έναντι του δρόμου, ο δρόμος συνδέει 2 οικισμούς ένα προ 23 με ένα <2000. Είναι κατα παρέκκλιση άρτιο αφού είναι προ 1950
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.