Μετάβαση στο περιεχόμενο

pavo

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νικαια
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

pavo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά έβγαλα 17695 μόρια. Είμαι και σε κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων(ο αδερφός μου σπουδάζει εκτός αθήνας) οπότε υπάρχει περίπτωση να πιάνω οποιαδήποτε σχολή. Το κακό είναι ότι ακόμα ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ. Μαζεύω εδώ και 2 εβδομάδες στοιχεία για διάφορες σχολές και έχω ακόμα 1,5 εβδομάδα για να συμπληρώσω μηχανογραφικό. Παρά την πληθώρα των απόψεων πιστεύω οτι άξιζε τον κόπο να απευθυνθώ σε εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Θα πω μόνο οτι δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος για την αφοσίωση που απαιτεί η δουλειά του μηχανικού, μιας και ομόφωνα αποκλείσατε τις παράλληλες σπουδές. Επίσης δεν ξέρω αν θα το μάθω μέσα σε αυτή τη 1.5 εβδομάδα. Το να ακολουθήσω τυφλά το χόμπυ μου με φοβίζει. Δεν είχα πάρει ΑΟΘ άρα δεν ανοίγω 5ο πεδίο (οικονομικά, διοίκηση). Όμως υπάρχει ένα τμήμα στην ΑΣΣΟΕ, το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ που μπαίνεις και από 4ο πεδίο. Μου προτάθηκε από το σχολείο μου, είναι στα 17602 και αρχικά τουλάχιστον άκουσα καλά λόγια. Αν υπάρχει μια ολοκληρωμένη γνώμη για τη σχολή θα με βοηθούσε. Σκέφτομαι οτι αφού αφορά διοίκηση, μπορεί να στηριξεί την επιλογή της γαστρονομίας.Δεν είμαι καθόλου σίγουρος όμως αν αφορά περισσότερο πληροφορική ή διοίκηση. Επίσης, δεν ακούω καλά λόγια για την ίδια την ΑΣΣΟΕ.(πχ καταλήψεις κλπ) Δεν ξέρω αν έχω βγει εκτός θέματος, μιας και βρίσκομαι σε site μηχανικών, αλλά χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια. Αυτά για την ώρα. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.
  2. Το να ξέρεις στα 18 τι πραγματικά σου αρέσει χωρίς να έχεις δοκιμάσει τίποτα νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο πράγμα και λίγοι έχουν επιλέξει από την αρχή σωστά. Από όσο ξέρω ελάχιστοι άνθρωποι ασκούν επαγγελματικά αυτό που σπούδασαν. Αυτό είναι το τωρινό μου πλάνο και στη διαδρομή μπορώ να επιλέξω τι ειναι αυτο που πραγματικά με κάνει ευτυχισμένο. Αλλά, άμα δεν τα δοκιμάσω όλα, πώς θα συγκρίνω?? Από τη δική σας εμπειρία, γνωρίζατε από το λύκειο τι σας γεμίζει ?? Γιατί δεν ξέρω αν είμαι εξαίρεση, αλλά αυτή τη στιγμή για την απάντηση αυτής της ερώτησης επικρατεί μέσα μου το απόλυτο κενό..
  3. Καταρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Για να πω το παράπονο μου δεν έχω πάρει ακόμα μια δομημένη απάντηση σχετικά με τα ερωτήματα μου. Ορίστε κάποια άλλα στοιχεία για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε καλύτερα : 1) Έχω μεγάλη οικογένεια στην Αυστραλία και πέρσι πήρα και την υπηκοότητα Αυστραλού πολίτη. Οπότε έχω μια διέξοδο εκεί πέρα. 2) Έχω σκοπό να κάνω το προπτυχιακό Ελλάδα και το μεταπτυχιακό έξω. 3) Δεν θέλω να κλειστώ σε μία επιλογή και για αυτό στο δεύτερο έτος θα ξεκινήσω παράλληλες σπουδές σε IEK στη γαστρονομία. Το ξέρω ότι είναι αρκετά κουλό αλλά είναι το πάθος μου. Οπότε ωμά αν το πάρω, μία πιο ''εύκολη σχολή'' αν είναι δόκιμος αυτός ο όρος, θα με βόλευε. ( Είδα τους οδηγούς σπουδών και σε μερικά εξάμηνα το σύνολο ωρών ανά εβδομάδα ανάμεσα στις δύο σχολές διαφέρουν κατά 6-9 ώρες με λιγότερες προφανώς στην ΑΤΜ) Και ορίστε το ερώτημα μου : Ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά θα μπορούσε να έχει διπλή εφαρμογή για μένα?? Μάλλον είμαι ιδιάζουσα περίπτωση και για αυτό χρειάζομαι ακόμα περισσότερο τος συμβουλές σας Αλλά λίγο έλεος, αρκετή τρομοκρατία υπάρχει διάχυτη, μη με απογοητεύετε άλλο. Το ξέρω ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Φιλικά, Παναγιώτης
  4. Γεια σας! Μόλις έδωσα πανελλαδικές και έχω βγάλει γύρω στα 18000 μόρια. Ενδιαφέρομαι για τοπογράφων ή μηχανολόγων. Νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο η ΑΤΜ λόγω αντικειμένου, αλλά λόγω της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα και της ανόδου των τεχνολογιών σχετικών με ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές κλπ) τα επόμενα χρόνια, σκέφτομαι και για μηχανολόγος. Καταρχάς ισχύουν αυτές οι εκτιμήσεις? Έπειτα, υπάρχει άνοιγμα και από την ΑΤΜ για παρόμοιες εφαρμογές? Τέλος, όλοι οι τομείς της ΑΤΜ αφορούν την κατασκευαστική ή μερικοί τομείς αγγίζουν και άλλα πεδία εφαρμογών? Θα εκτιμούσα μία γρήγορη απάντηση γιατί πρέπει να συμπληρώσω μηχανογραφικό μέχρι τις 5 Ιουλίου. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Υ.Γ : Έχει γίνει εκπληκτική δουλειά στο site. Συγχαρητήρια. Με εκτίμηση, Παναγιώτης
  5. προκαταβολικά να πω οτι είμαι μαθητής γ λυκείου και οτι το συγκεκριμενο site με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε επιπεδο ενημέρωσης. συγχαρητήρια για την καλή δουλειά! σκέφτομαι για το τοπογράφων, εμπ, και θα ήθελα μερικές πληροφορίες. 1) σχετικά με τις ροές και ποιους διαφορετικούς κλάδους επαγγελμάτων πιάνουν αυτές.(νομίζω πιο πολύ με ένδιαφερει η πρώτη αλλά μια γενικότερη ενημέρωση θα ήταν ευπρόσδεκτη) 2) θα ήθελα να ρωτήσω τι σχέση έχουν οι τομείς που αναφέρει το site του ατμ στην αρχική σελιδα με τις ροες. 3) τι προοπτικές υπάρχουν για τους τοπογράφους σε σχέση με άλλες σχολές του εμπ. τι λέγεται τουλάχιστον.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.