Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

johnkost

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

863 profile views

johnkost's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ απορώ, δεν έχει χορτάσει ταλαιπωρία το πετσί μας από όλα τα προηγούμενα παράλογα του εξοικονομώ?? Πρέπει να το κάνουμε δύσκολο και μόνοι μας???
  2. Ο μάστορας πως πληρώθηκε; Τι τιμολόγιο έχει κόψει; Αν έχει πληρωθεί σεντόνι και συμβαδίζει με την επιμετρηση μου το αφήνω. Αν έχει τιμολογήσει αφαιρώντας τα ανοίγματα βάζω αυτό. Πολλά συνεργεία δουλεύουν σεντόνι, ειδικά τα μικρά ανοίγματα. Γιατί να ζημιωσω τον οφελουμενο όταν έχει πληρώσει με αυτόν τον τρόπο;;
  3. Κανείς ότι αλλαγές θέλεις με τρεις προϋποθέσεις 1. Μέχρι τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό 2. Με την μέγιστη τιμή και ποσότητα του προγράμματος 3. Να επιτυγχάνεται (στο περίπου) η εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας. Σε δικό μου πρόγραμμα, αφαιρώ εντελως τα κουφώματα που είχαμε αιτηθεί (θα τα κάνει εκτός εξοικονομώ) και θα μεταφέρουμε το ποσό αυτό αλλού (αντλία, θερμομόνωση κλπ)
  4. Συμφωνώ εν πολλοίς και προσθέτω 1. Για την αυτονόμηση απαιτείται συναίνεση ή η διαδικασία του αρθ. 127 (αυτονομείσαι ακόμα και χωρίς συναινέσεις κλπ) 2. Η ενεργειακή αναβάθμιση προκύπτει με έκδοση ΠΕΑ όπου στο σενάριο φαίνεται η αναβάθμιση με το νέο σύστημα θέρμανσης. Γι αυτό εξάλλου στην ΕΕΔΜΚ ζητάει ΠΕΑ 3. Η ΕΕΔΜΚ ζητάει μελέτη κατανομής δαπανών, ΕΦΟΣΟΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Άρα, αν δεν υπάρχει μελέτη --> ενημερωτικό σημείωμα. Αν υπάρχει -->επιμερισμός στα υπόλοιπα διαμερίσματα (θεωρώντας ότι τα υπόλοιπα διαμερίσματα συμφωνούν με τη σύσταση...). Δεν υποχρεούσαι να ελέγξεις όλες τις οριζόντιες βέβαια. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να διευκρινιστεί κάτι. Να αλλάξει, μπορεί...
  5. Όταν το σύστημα θέρμανσης που τροφοδοτεί τις ιδιοκτησίες (πάνω από μια) είναι κοινό, ακόμα και αν το ανάβεις αυτόνομα, θες ΕΕΔΜΚ και συναινέσεις για να αυτονομηθεις. Δεν χρειάζεται όταν έχεις για παράδειγμα ατομικούς λέβητες σε διαμερίσματα πολυκατοικίας. Και πάντα αυτό που προτείνεις καλύτερο από αυτό που έχεις. Πχ δε μπορείς να πεις έχω κεντρικό λέβητα και αυτονομουμαι με τζάκι
  6. Ανέκαθεν αυτό ίσχυε. Άλλο η διαδικασία της αυτονόμησης αυτής καθ αυτής και ο τρόπος που επιτυγχάνεται (συναινέσεις συνιδιοκτητών, αιτιολόγηση της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα θέρμανσης, τροποποίηση μελέτης κατανομής δαπανών κλπ), όπου απαιτούνται για οποιοδήποτε νέο αυτόνομο σύστημα θέρμανσης, και άλλο οι εργασίες για την ''ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενα κτίρια, σύμφωνα με την παρ. 10 του αρθ. 16 του Ν. 4067/2012''. Αν έχεις ήδη αυτόνομο διαμέρισμα ή μονοκατοικία βάζεις λέβητα αερίου χωρίς ΕΕΔΜΚ και βάσει του αρθ. 30.
  7. Σε διαμέρισμα με κεντρικό σύστημα θέρμανσης, για να αυτονομηθεί, απαιτείται ΕΕΔΜΚ, ανεξάρτητα με τι νεο σύστημα θα εγκαταστήσει. Αρκεί βέβαια να προκύπτει αναβάθμιση, κατά τα οριζόμενα στα δικαιολογητικά της μικρής κλίμακας. Αυτό που δεν απαιτεί άδεια είναι η τοποθέτηση επιτοιχιου λέβητα (και λοιπών διατάξεων), σύμφωνα με το άρθρο 30.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Ιδιοκτήτης οικοπέδου (εντός οριοθετημένου οικισμού) έχει αγοράσει το 1985 ''17 στρ.(!!) ή όσο είναι'', με σκαρίφημα του 1978 (άγνωστο που βρίσκεται). Στο οικόπεδο αυτό έχουν ανεγερθεί δύο ισόγειες κατοικίες με οικοδομική άδεια, κατά ισχυρισμό του ιδιοκτήτη (άδεια δεν έχω αναζητήσει ακόμα). Το θέμα είναι ότι με νεότερη καταμέτρηση βρέθηκε 13.700 περίπου (και στην προανάρτηση του κτηματολογίου). Προφανώς εκτός αποκλίσεων... Διόρθωση ή τροποποίηση συμβολαίου δε δύναται να γίνει. Πώς εκδίδουμε οικοδομική άδεια?
  9. Παράταση πιστεύω θα δοθεί. Λόγω και εκτάκτων συνθηκών. Με επιδότηση 40% μην ασχολείσαι...
  10. Μη λέμε τα ίδια. Η ΤΟΤΕΕ αναφέρει 3 περιπτώσεις για πλήρως αεριζόμενο διάκενο. Επαφή με εσωτερικό περιβάλλον, επαφή με εξωτερικό περιβάλλον και συνδυασμό των παραπάνω. Εσείς δέχεστε μόνο τη δεύτερη περίπτωση. Δεκτό. Το γιατί μόνο αυτή δε μας εξηγειτε.
  11. Προφανώς συνεχίζετε να επιμένετε ότι η επαφή γίνεται μόνο με το εξωτερικό περιβάλλον (ποτέ με το εσωτερικό), σε κάθε περίπτωση δικελυφης τοιχοποιίας και για κάθε είδος χωνευτου κουφώματος, μη δεχόμενος τις άλλες περιπτώσεις που η ΤΟΤΕΕ αναφέρει. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι μπορεί να συμβαίνουν και οι τρεις περιπτώσεις, ανάλογα την περίπτωση. Ποτέ δε θα έλεγα ότι 1000% δε θα λάβω υπόψη μου εξωτερική θερμομόνωση σε δικελυφη τοιχοποιίας με χωνευτο κούφωμα. Αυτό θα κληθείτε να δικαιολογήσετε ( και να ποσοτικοποιήσετε βάσει ΤΟΤΕΕ) εσείς σε ενδεχόμενο ορισμό σας σε Β ΠΕΑ. Καλό ΣΚ και καλή συνέχεια
  12. Μόνο με το εξωτερικό περιβάλλον και όχι με το εσωτερικό; Άρα δε βγαίνει ΠΕΑ; Και τι σημαίνει "κλασσικά κουφώματα";
  13. Είστε σίγουρη ότι μπορείτε να ισχυριστείτε με απόλυτη βεβαιότητα ότι το διάκενο αέρα της δικέλυφης τοιχοποιίας επικοινωνεί ΜΟΝΟ με το εξωτερικό περιβάλλον και όχι με εσωτερικό? Γιατί αγνοείται τις υπόλοιπες 2 περιπτώσεις της ΤΟΤΕΕ? Ο συνάδελφος παρέθεσε τα αποσπάσματα της ΤΟΤΕΕ που αναφέρει 3 περιπτώσεις. Κι εσείς αυθαίρετα, για κάποιο λόγο, αποδέχεστε μόνο τη μία και καταργείται τις άλλες δύο. Μπορείτε να μας το αιτιολογήσετε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.