Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμολέων

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.204 profile views

Τιμολέων's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

67

Φήμη στην κοινότητα

  1. dim10 +1 Κι εγώ δεν είπα ότι το επικροτώ. Θέλω να καταλήξω ΚΑΙ 5 χρόνια δύσκολες σπουδές ΚΑΙ συνεχείς πιστοποιήσεις πάνε πολύ Το 50-60% των εγκύκλιων γνώσεων που παίρνεις (ειδικά από τα πανεπιστήμια) είναι άχρηστες.
  2. Αφού λοιπόν σε κάποιους εδώ μέσα αρέσει η ιδέα των "συνεχών πιστοποιήσεων/εξετάσεων" τι θα λέγατε για: 2-3 έτη σπουδών μέχρι να πάρει κανείς το βασικό πτυχίο μηχανικού (μόνο 2 κατευθύνσεις, ΗΜ-ΜΜ και ΠΜ-ΤΜ) και από κει και έπειτα συνεχή σεμινάρια/εξετάσεις/πιστοποιήσεις για να αποκτάς/ανανεώνεις την άδεια άσκησης επαγγέματος σε κάποιο αντικείμενο (ΠΕΑ, Στατικά, Τοπογραφικά κτλ). 5 έτη για να μαθαίνω πράγματα εντελώς ξεπερασμένα πλέον είναι πολλά. Δεν είμαι τεμπέλης, εντελώς το αντίθετο, γιατί να σπουδάζεις ενώ θα ήταν καλύτερα να δουλεύεις; Τι λέτε; Δεν είναι κι άσχημα.
  3. Ίκαρε αν αναλογιστείς ότι περίπου κανένας δεν θα πληρώνει φόρους ή ασφ. εισφορές (σε ευρώ τουλάχιστον), 10 € θα είναι καλούτσικα (αυτοψία θα πας με την βοϊδάμαξα).
  4. Συνελόντι ειπείν, σήμερα 1η Ιουλίου, επίσημη πρώτη της χρεοκοπίας της Ελλάδας και ΟΛΑ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντική άνοδο!!! Τώρα: DAX (Γερμανία) +2,22% CAC (Γαλλία) +2,58% UK 100 +1,30%
  5. project.breeze, έχεις δίκιο. Υπάρχουν όμως ακόμη άτομα που κουτσά-στραβά, με βοήθεια από γονείς, τη βγάζουν. Τουλάχιστον, αν έχεις κάποια ίχνη αλτρουισμού, μην πας να ψηφίσεις. Τώρα αν είσαι του στυλ "αφού το έπαθα εγώ ας το πάθουν κι άλλοι", ψήφισε ΟΧΙ.
  6. "Τροφή υπάρχει, δε θα πεθάνουμε..." Άλλος ένας μύθος. Η "τροφή" έγινε από τρακτέρ John Deere, που κινούνταν με πετρέλαιο Σαουδικής Αραβίας.... Και η Ελλάδα εισάγει σιτηρά και όσπρια, από αρχαίων χρόνων. Δεύτερος μύθος: Οι "τοκογλύφοι" δανειστές. Δανείζουν με απίστευτα χαμηλό επιτόκιο (1-2%, ίσως και μηδενικό). Από ιδιώτες η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με επιτόκιο 15-20%, στην πράξη απαγορευτικό. Τώρα αν συνεχίζει να νομίζει κάποιος ότι θα βρεθεί κράτος ανά την υφήλιο που θα δεχθεί να δανείσει την Ελλάδα χωρίς βαρύτατους όρους, πρέπει να κολυμπάει στη δεξαμενή ψεκαστικού υγρού.
  7. Πολλοί λένε "δεν έχω λεφτά στην τράπεζα, ούτε στο στρώμα και είμαι άνεργος. Άρα τι έχω να χάσω ψηφίζοντας ΟΧΙ;" Για σκέψου τι έχει να γίνει αν: -δεν πληρωθούν οι αστυνομικοί και τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη -καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΠΥ -από 50% πιθανότητες να βρεις δουλειά γίνει 0% -πιθανό όριο μετρητών ΚΑΙ σε φυσικά πρόσωπα που βγαίνουν στο εξωτερικό. Άρα και η μετανάστευση θα γίνει δύσκολη -Τα παιδιά σου σε ποιο σχολείο θα πάνε; Βέβαια για όσους έβγαλαν λεφτά, πάντα θα υπάρχει το ιδιωτικό. -το χωραφάκι σου με τις ελιές στη Χαλκιδική έχει αξία απλά 0 (μηδέν) Για όσους νομίζουν -ακόμη- ότι κινδυνολογούμε για κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο τι συμβαίνει από το 2001 και εντεύθεν στην Αργεντινή.
  8. Επιχειρηματίας (έστω και ατομικός) υπό αριστερή κυβέρνηση. Σαν να λέμε Εβραίος επί Χίτλερ, Πόντιος επί Κεμάλ, ή μαύρος στο άπαρτχαϊντ.
  9. Άλλο ένα "πιασάρικο" άρθρο. Η τακτική είναι διαδεδομένη σε πολλούς και όχι μόνο στους "κακούς" με τις βίλες (καλά σήμερα μπορεί να είσαι και άνεργος με βίλλα).
  10. Συνάδελφοι, η πικρή, βαθιά αλήθεια είναι ότι αυτή η χώρα δεν ενδιαφέρεται για τους μηχανικούς. Δεν πιστεύει σ' αυτους. Δεν έχει ένα όραμα να γίνει ένα έστω μικρό Ντουμπάι. Σαν "πλάνο" έχει κάποια κέρδη από τον τουρισμό και τα rooms to let. Δεν τα βάζω με τους πολιτικούς. Βαρύτατη η ευθύνη και της κοινωνίας.
  11. Dio,λάθος. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τα χειρότερα κομμάτια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Απλά κόψε φάτσες και συμπεριφορές.
  12. Νομίζω τέλος Ιουλίου λήγει το "μίνι μνημόνιο". Τότε το ελληνικό κράτος θα έχει να πληρώσει ΠΟΛΛΑ λεφτά σε κατόχους ομολόγων εξωτερικού.
  13. Δυστυχώς υπάρχει γνωστό μέλος του φόρουμ, μέγας και τρανός ηθικολόγος του οποίου σχεδόν όλα τα μηνύματα (αν βγάλεις τους τόνους ιδεολογικής σάλτσας) πάνε κάπως έτσι: <<Εγώ δεν έφυγα εξωτερικό σαν κάτι "κότες" αλλά έμεινα εδώ, πληρώνω στο ακέραιο τους φόρους μου και τις ασφαλιστικές μου εισφορές, πάντα κόβω πλήρη απόδειξη και δουλειές άλλων μηχανικών που έπεσαν στα χέρια μου ήταν για κλάματα. Κάντε κι εσείς το ίδιο γιατί ο θεός μου, το Κράτος, έχει ανάγκη>> Φυσικά οι απόψεις οποιουδήποτε είναι σεβαστές, με τον συγκεκριμένο όμως συνάδελφο έχω μια αίσθηση ότι θα με καρφώσει έτσι και με συναντήσει - αν εννοεί αυτά που λέει. Ευτυχώς που μένει μακριά από την πόλη μου...
  14. Μιας και είναι η 25η Μαρτίου... Να υπενθυμίσω το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους [μηχανικούς θα λέγαμε σήμερα]" του Κολοκοτρώνη.
  15. Συνάδελφε Littledragon σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Το ζήτημα όμως δεν είναι να "βελτιωθεί" το ΤΣΕΜΕΔΕ (οι σταύλοι του Αυγεία δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν πλέον) αλλά η πλήρης αποσύνδεση της ιδιότητας του μηχανικού από την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ - ένας στόχος και πιο εφικτός και ηθικά πιο σωστός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.