Jump to content

themoiko

Members
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Καλή

About themoiko

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

820 profile views
 1. Αφορά σε ενημέρωση οικοδομικής άδειας κατ.3 μόνο για μελέτες πυροπροστασίας. Στην ομάδα έργου να αφήσω τα στοιχεία όπως στην οικ.άδειας κατηγορίας 3 ή να τροποποιήσω αφήνοντας μόνο μηχανολόγο-αρχιτέκτονα για τις μελέτες που αλλάζουν?
 2. @arietiemp Μήπως εμπίπτει στο <5% της ΚΑΤ.3 σύμφωνα με τις διαστάσεις και το εμβαδόν?
 3. Έχει να κάνει με κάποιο crop που πιθανώς να έχει γίνει στο pdf μετά την παραγωγή απο το σχεδιαστικό σου πρόγραμμα. Είχα επικοινωνήσει σε ανάλογη περίπτωση με το ΤΕΕ και εάν προσέξεις έχουν βάλει σχετική ανακοίνωση στο πεδίου του upload. Κάνεις download το αρχείο και σε αυτό το pdf κάνεις αντιστροφή του crop με το πρόγραμμα που το είχες κάνει. Εγώ το είχα κάνει με pdf και απλά ανοίγεις το αρχείο και χωρίς άλλη ενέργεια κάνεις crop σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια και έξω απο το σχέδιο (να περιλαμβάνει το σημείο που θα ήταν η σφραγίδα) και το επαναφέρεις στο αρχικό. Μόλις γίνει αυτό θα δείς ότι εμφανίζεται η σφραγίδα με το ηλ.κλείδι που υπάρχει στο αρχείο αλλά δεν είναι ορατή. Αυτό το αντίγραφο μπορείς να το δώσεις στο πελάτη για κάθε χρήση και το κρατάς και εσύ στο αρχείο σου. Αν κάποιος πάει να το κατεβάσει με το ηλ.κλείδι θα πρέπει και αυτός να κάνει ξανά την ίδια διαδικασία για να φανεί, αλλά εφόσον το κατεβάζει απο την πλατφόρμα του ΤΕΕ δεν υπάρχει θέμα εγκυρότητας.
 4. @pirsogiannisκαι επιπλέον του τρόπου πληρωμής που παρέθεσε ο συνάδερφος @papathvas υπάρχει και εφαρμογή κινητού για on the go χρήση με 20 δωρεάν συναλλαγές. Η χρήση της online εφαρμογής στη σελίδα της viva είναι σε κάθε περίπτωση δωρεάν. Εκεί που υπάρχει προμήθεια είναι για την μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμό σου σε άλλη τράπεζα ωστόσο μέσω viva έχεις την δυνατότητα για αρκετές πληρωμές δικτύων κοινής ωφέλειας, κινητής, αγορών εισητηρίων, ηλεκτρονικών αγορών κλπ οπότε μπορείς να την αποφύγης σε έναν βαθμό την μεταφορά σε άλλη τράπεζα. Θυμάμαι τότε που ψάχναμε με είχαν βοηθήσει αρκετά τα σχετικά post του συνάδερφου @georgegaleos που παρέθετε κάθε λεπτομέρεια. Αν σε ενδιαφέρει και ανατρέξεις θα σε βοηθήσουν.
 5. @fr_sk Αν δεις το ΦΕΚ 4520/Β/16-10-2018 με τα αναλυτικά δικαιολογητικά για τις ΕΕΔΜΚ, αναφέρει ότι για την περίπτωση της θερμομόνωσης, όψεις κατατίθενται μόνο για περιοχές εντός παραδοσιακών οικισμών,φυσικού κάλλους κλπ (όπου και απαιτείται επιπλέον έγκριση). Οπότε εφόσον δεν είσαι σε περιοχή τέτοιου χαρακτήρα μπορείς να ανεβάσεις ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Όπως αναφέρει και ο συνάδερφος Fade2Black απαιτείται επιπλέον και οι βεβαίωση περι μη αλοίωσης των όψεων και τήρησης πολεοδομικών διατάξεων.
 6. @elanadeis Όπως λέει ο συνάδερφος μία επικοινωνία με το ΤΕΕ μήπως προβλέπεται κάτι πιο άμεσο για την παρίσταση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνεις την διαδικασία της ενημέρωσης αμέσως μόλις κλείσει ο έλεγχος των φορολογικών. Σε 2-3 περιπτώσεις στις πολεοδομίες που έχω καταθέσει ο έλεγχος φορολογικών δεν καθυστέρησε πάνω απο 3-4 μέρες.
 7. @ΚANA Προυπόθεση της γνωστοποίησης είναι να υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης της άδειας, οπότε ειδικά για τις παλιές Ο.Α να είναι σε ισχύ. Στη φάση της γνωστοποίησης δεν βλέπω να προκύπτει υποχρέωση να ανεβάσεις σκαναρισμένα αρχεία. Τα αρχεία αυτά όμως θα τα ανεβάσεις σίγουρα κατα την αναθεώρηση που θα ακολουθήσει (εντός 4μηνών) απο την γνωστοποίηση και πριν απο τον έλεγχο δόμησης.
 8. @athanasanas Στη γνωστοποίηση θα συμπλήρωνα τα της Αναθεώρησης με σχετική σημείωση στο πεδίο Στοιχεία περιβάλλοντος χώρου/Παρατηρήσεις. ; Τα στοιχεία αυτά άλλωστε θα περιλαμβάνονται και την Τ.Ε που υποβάλλεις.Τα στοιχεία της Α.Δ έχοντας το ΑΔΑ (που καλό είναι πάντα να το αναφέρουμε) μπορεί κανείς να τα εντοπίσει άμεσα.
 9. Σε περίπτωση Β' ΠΕΑ / ΕΚΟ ΙΙ που δεν το κάνει ο ίδιος μηχανικός, ποια στοιχεία μπορούν να αντληθούν κατα το πέρασμα (xml,σκαριφημα κλπ) ;
 10. Απο την ΥΔΟΜ θέλουν να ανεβάσεις το σχετικό έντυπο που υπάρχει στη σελίδα του ΤΕΕ στο πεδίο των ηλεκτρονικών άδειών απ'ότι θυμάμαι πριν απο τις 04/03/2019. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/adeies/usefull_docs Στις περιπτώσεις της βεβαίωσης όρων δόμησης συμπληρώνει η ΥΔΟΜ και ανεβάζει στο σύστημα ως έντυπο πράξης αυτό το έντυπο. Σου ζήτησαν να τους βγάλεις απο τον ''κόπο'' συμπληρώνοντας τα στοιχεία... Στο σχόλιο περί διαφορετικής αντιμετώπισης ακόμα και με το ηλεκτρονικό σύστημα έχεις απόλυτο δίκιο και δυστυχώς θα μείνει διαχρονικό όσα συστήματα και να αλλάξουν...
 11. venezia Έτσι ξεκίνησα επιλέγοντας πράξη σε συνέχεια ηλεκτρονικής απλά πάντα το πρώτο βήμα πάντα στη πλατφόρμα είναι νέα αίτηση και απο εκεί προχωράς στην επιλογή ανα περίπτωση. Επικοινώνησα νωρίτερα το πρωί με το ΤΕΕ και μου διευκρίνησαν το λάθος. Εγώ εισήγαγα τον αριθμό πράξης της Ο.Α ώστε να το συσχετίσω. Ωστόσο η τελευταία χρονικά πράξη είναι ο μεταγενέστερος φορολογικός έλεγχος που έχει άλλον κωδικό πράξης. Η συσχέτιση πρέπει να γίνει με αυτόν τον κωδικό. Το προχώρησα έτσι και μπορούσα να επιλέξω τις διαθέσιμες πράξεις: ενημέρωση,αναθεώρηση,γνωστοποίηση.
 12. Θέλω να προχωρήσω σε ενημέρωση Ο.Α κατηγοριας 3 που εκδόθηκε ηλεκτρονικα πριν από περίπου 10 μέρες. Σημειώνω ότι έχει ολοκληρωθεί και έχει κλείσει ο μεταγενέστερος έλεγχος φορολογικών την προηγούμενη εβδομάδα. Προχωράω επιλέγοντας Εισαγωγή νέας αίτησης και Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής και εισάγω τον αριθμό της πράξης της Ο.Α που έχει εκδοθεί ώστε να την συχετίσω. Μετά την αναζήτηση τα στοιχεία της πράξης εμφανίζονται κανονικά και στη συνέχεια όταν πάω να προχωρήσω στο επόμενο βήμα και την ολοκλήρωση της συσχέτισης (εισαγωγή νέας αίτησης για πράξη σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής) μου εμφανίζει μνμ σφάλματος -H έκδοση έχει συσχετίσεις σε εκκρεμότητα ή ολοκληρωμένες. με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχωρήσω.Δεν πρόλαβα σήμερα να επικοινωνήσω με το HelpDesk.Κάνω κάποιο λάθος στη διαδικασία; Έχει παρατηρήσεις κάποιος κάτι ανάλογο;
 13. @saleptsis Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Οπότε ερώτηση στην ΥΔΟΜ και νέα άδεια.
 14. Στο e-adeies βλέπω ότι η αναθεώρηση μικρής κλίμακας προβλέπεται μόνο όταν υπάρχει προγενέστερη ηλεκτρονική πράξη.Υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης με έντυπη διαδικασία ΕΕΜΚ (προ ηλεκτρονικής πολεοδομίας) της οποίας λήγει η χρονική ισχύς του ενός έτους και υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης για επιπλέον 6 μήνες (και όχι 12 όπως είχε στη συνέχεια μεταβληθεί)?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.