Jump to content

themoiko

Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

1,319 profile views

themoiko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

41

Reputation

 1. @gountas Ναι έτσι όπως λες, θα πάς για βεβαίωση όρων δόμησης και σε συνέχεια αυτής θα προχωρήσεις στην αναθεώρησης έντυπης άδειας. Αρκεί να μην είσαι στις περιπτώσεις της κατηγορίας 2 οπότε τότε θα πρέπει να προηγηθεί προέγκριση και μετά αναθεώρηση.
 2. @GEO-engineer Όχι δεν υπάρχει κανένα κόλημα.Θα του δώσεις την ΗΤΚ όπως συμφωνήσατε και ολοκλήρωσες.Η παράταση αφορά την ισχύ των βεβαιώσεων.Μπορει όμως όποιος επιθυμεί να εκδόσει κανονικά ΗΤΚ και δεν βλεπω λόγο ο συμβολαιογράφος να μην την χρησιμοποιήσει. Ίσα-ίσα κάνει ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο συμβόλαιο για τον πελάτη του.Ελπίζω να μην αναζητήσουν τπτ παζάρια στην αμοιβή σου επειδη δήθεν δεν είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή η ΗΤΚ στο συμβόλαιο, γιατί στην ελληνική παράνοια όλα τα έχουμε δει.
 3. @vagom Η εγκύκλιος αναφέρεται αποκλειστικά και ειδικά για αποπεράτωση ημητελούς αυθαίρετης κατασκευής και όχι γενικά σε οποιουδήποτε τύπου αδειοδότηση. Θεωρώ ότι εφόσον έχουν ολοκληρωθεί η Α' & Β' φάση μπορείς να εκδόσεις ΕΕΔΜΚ σε αποπερατωμένη κατασκευή για τις εργασίες του εξοικονομώ. Όπως ισχύει και στην περίπτωση βεβαίωσης μηχανικού, με ολοκληρωμένη Α' & Β' φάση σε αποπερατωμένο μπορεί να εκδοθεί εφόσον δεν υπάρχουν μεταγενέστερες του 1337 αυθαιρεσίες και η τότε δήλωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (πράγμα σπάνιο βέβαια).
 4. Αν έχεις αποδεικτικό ως προ του 1975, το βάζεις όλο αυθαίρετο κατηγορίας 1 (δεν παει κατηγορία 5), και ξεμπερδεύεις όπως λέει και ο Tetris
 5. ''θα δοκιμάσει να ξεκινήσει νέα άδεια Κατ3, σε συνέχεια προγενέστερης πράξης σ.α.. οτι να'ναι δηλαδή.'' Ναι ότι νά'ναι, δεν υπάρχει στο σύστημα δυνατότητα υποβολής πράξης σε συνέχεια προγενέστερης πράξης ΣΑ.Το τσέκαρα πριν λίγο.
 6. Όπως το λέει ο kan62,άλλωστε στη φάση τις προέγκρισεις δεν είναι απαιτούμενες οι εγκρίσεις απλά ''τσεκάρωνται'' ποιες εγκρίσεις χρειάζονται και έχουμε την υποχρέωση να τις υποβάλλουμε στο επόμενο στάδιο,όταν εκδίδεται η άδεια.
 7. Μήπως θα μπορούσες να το εντάξεις στην παράγραφο για τροποποίηση των όψεων που περιλαμβάνεται στην ΕΕΔΜΚ? Πάντα με συναίνεση συνιδιοκτητών και προσοχή σε τυχόν γειτνιάσεις με διατηρητέο κλπ εγκρίσεις.
 8. Όχι, εκτός αν είσαι σε περιοχή παραδοσιακού οικισμού ή ειδικών όρων δόμησης όπου οποιαδήποτε εργασία σε όψη θέλει θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
 9. @chris ''όταν βγάζω και μικρής κλίμακας και έχω και εργασίες άρθρου 30 αυτές μπορώ να τις συμπεριλάβω μέσα στη μικρής κλίμακας με τεχνική έκθεση ή θέλει δύο ξεχωριστές πράξεις από e-adeies;'' Ναι θα βγάλεις μια ΕΕΔΜΚ όπου στην Τ.Ε θα αναφέρθεις και στις εργασίες του αρθ.30 που θα εκτελεσθούν. Στον προϋπολογισμό που απαιτείται για την ΕΕΔΜΚ μπορείς να μην συμπεριλάβεις τις εργασίες αυτές καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ζητείται αλλά κατα την απογραφή στο ΙΚΑ εννοείται θα τα συμπεριλάβεις όλα στον πιν.3. Πρόσεξε το ενδεχόμενο να απαιτούνται κάποιου τύπου εγκρίσεις για αυτές του αρθ.30.
 10. Η παράγραφος κη του άρθρου 29 έχει πλέον καταργηθεί, η κατασκευή wc εντάσσεται στις εργασίες εσωτερικων διαρρυθμίσεων της παραγράφου ιζ. Ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες προς τακτοποίηση, προσωπικά θα τα έκανα όλα μέσω άδειας μικρής κλίμακας.
 11. Καλησπέρα, Οι εισφορές προς ΔΟΥ πληρώνονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, αυτό γνωρίζω και εγώ και το έχουμε εφαρμόσει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα. Τώρα σε μεταγενέστερο φορολογικό έλεγχο άδειας κατηγ.3, ο υπάλληλος ζητάει αιτιολόγηση για την πληρωμή των εισφορών σε άλλη ΔΟΥ απο την ΔΟΥ του έργου. Η απάντηση είναι προφανώς ότι οι κωδικοί των συγκεκριμένων εισφορών είναι ενιαίοι για όλη την επικράτεια. Υπάρχει κάπου στη νομοθεσία αυτό να το παραθέσω. Ευχαριστώ
 12. @kostavros Αν δεν κάνω λάθος έχει ενημερωθεί η διαδικασία πιστοποίησης χρήστη. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.efka.gov.gr/el/pistopoiese-ergodoton Πλέον απαιτείται είσοδος με κωδικούς taxisnet στην αρχή. Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά έχει σχετικό pdf με οδηγίες.
 13. Καλημερα, Υπάρχει μήπως κάποιο ελάχιστο όριο αποβλήτων, κάτω απο το οποίο να υπάρχει εξαίρεση για υποχρέωση διαχείρισης. Αφορά περίπτωση εσωτ.διαρρυθμίσεων με ΕΕΔΜΚ που υπολογίζω τα απόβλητα σε περίπου 0,75tn. Δεν βρήκα κάτι στη νομοθεσία για εξαίρεση (λογικό) αλλά μήπως μου ξεφεύγει κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 14. https://apps.tee.gr/adeiapublic/faces Καλησπέρα, Έχωντας το έντυπο της πράξης (e-αδειες) όπου αναφέρεται εκτός απο το Α/Α Πράξης και Αίτησης και το Ηλ.Κλείδί αίτησης, προσπαθώ με αυτό να αναζητήσω το έντυπο της αίτησης όπου περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων τα ηλ.κλειδιά για κάθε αρχείο που έχει γίνει upload στην άδεια.Ψάχνω στο παραπάνω link αλλά δεν καταφερα να το βρώ. Δεν είναι προσβάσιμο αυτό το αρχείο? Ο ιδιοκτήτης δεν το έχει στη διάθεση του. Ευχαριστώ
 15. @chr1st0s Ναι, για να εκδόσεις την προέγκριση επιλέγεις: Εισαγωγή νέας πράξης->Εγκρίσεις->Προέγκριση Αφού εκδοθεί η προέγκριση επιλέγεις: Εισαγωγή σε συνέχεια προγενέστερης πράξης (δεξιά στήλη) ->χρησιμοποιέις το Α/Α αίτηση ή πράξης της προέγκρισης για να την συνδέσεις και εκεί σου βγάζει τις διαθέσιμες επιλογές μέσα στις οποίες είναι και η Οικοδομική αδεια Κατηγορίας 3 με προέγκριση. Εγώ σχετικά με την προέγκριση ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος το έχει ξεκαθαρήσει. Με την αναθεώρηση του Δεκεμβρίου/2020 στα άρθρα 35-36 του 4495 η προέκγριση ορίζεται ως υποχρεωτική για τις κατηγορίες αδειών 1 και 2. Στο σύστημα του e-adeies συνεχίζει να υπάρχει η επιλογή χωρις προέγκριση π.χ Οικοδομική άδεια Κατηγορίας 1 χωρίς προέγκριση Αυτό είναι μόνο για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παρ.4 του άρθρου 35 ''Δεν απαιτείται προέγκριση για τις Στρατηγικές Επενδύσεις που έχουν υπαχθεί ή υπάγονται στον ν.3894/2010 (Α204) ή στον ν.4608/2019 (Α66), καθώς και για τις επενδύσεις του ν.3986/2011 (Α152).'' ή υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις σε άλλα άρθρα ή μεταβατικές διατάξεις που δεν έχω εντοπίσει και συνεπώς μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε σε άδεια κατηγορίας 1 χωρίς προέγκριση?? Ευχαριστώ Μόλις μου απάντησαν τηλεφωνικά απο το e-adeies σχετικά με το παραπάνω ερώτημα για το οποίο τους είχα στείλει email. Η απάντηση ήταν ότι παρα την ενημέρωση των σχετικών άρθρων αυτά θα τεθούν σε ισχύ μετά απο 4 μήνες που θα ενημερωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα και για αυτό θα λάβουμε ενημέρωση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.