Jump to content

themoiko

Members
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

1,411 profile views

themoiko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

45

Reputation

 1. Καλημέρα @χαιδω Η κατεδάφιση αυθαιρέτου θέλει Έκγριση Εκτέλεσης Εργασιών (όχι μικρής κλιμακας) και τελικό ελεγκτή. Οι τυπικές κατεδαφίσεις πρέπει να είναι ξεχωριστές πράξεις αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον υπάρχει ήδη ανοικτή άδεια για το ακίνητο νομίζω γίνεται σε μία ενιαία Αναθεώρηση. Θα συμβουλευόμουν και την αρμόδια πολεοδομία ως προς αυτό.
 2. @derdim Η αλλαγή στην εσωτ.διαρρύθμιση γίνεται σίγουρα με ενημέρωση. Για τις αλλαγές στα ανοίγματα ασφαλέστερη είναι η υπαγωγή σε κατηγ.3. Οπότε συνολικά θα έκανα μια υπαγωγή και στη συνέχεια βάσει αυτής την Ηλ.ταυτότητα. Η χρονολογία είναι βασικό πρόβλημα αν έχεις βάσιμες ενδείξεις ότι οι αλλαγές στα ανοίγματα είναι πρόσφατες. Άλλη λύση σε περίπτωση πρόσφατων διαφοροποιήσεων απο την άδεια είναι η έκδοση Μικρής Κλίμακας προς νομιμοποίηση αφού προηγηθεί χρηματικός κατάλογος απο πολεοδομία.
 3. @KOKARADI Μπορείς να κόψεις ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ τιμολόγιο (αφού δημιουργήσεις σχετική καταχώρηση για πιστωτικά) με το ίδιο ποσό και μπορείς να το συνδέσεις με το λάθος παραστατικό που έκοψες. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το πιστωτικό πρέπει να κοπεί την ίδια ημερομηνία με το παραστατικό που ''διορθώνει''. Στη συνέχεια κόβεις ξανά το αρχικό παραστατικό με τα ορθά στοιχεία Πελάτη/ΑΦΜ.
 4. @persepolis88 Αν θυμάμαι καλά (έχει περάσει καιρός) και δεν έχει αλλάξει κάτι, κάνει έλεγχο και δεν το δέχεται αν δεν είναι εντός της κατηγορίας που μπορείς να υπογράψεις. Κάνε ένα test αυξάνοντας την επιφάνεια σε κάποιο άλλο xml και φόρτωσε το στο buildingcert για να το διαπιστώσεις.
 5. @ilias Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η ηλεκτρονική διαδικασία για το κλείσιμο (τελική θεώρηση) των οικ.άδεων (αρθ.44,ν.4495/17). Θα το κάνεις με έντυπες αιτήσεις στην πολεοδομία. Εφόσον έχεις εργασίες μετά το 2012 θα έχεις και ελεγκτή δόμησης.Αρχικά θα εκδοθεί ΠΕΚ (ελεγκτής,ΠΕΑ,βεβ. ΣΔΑ) και στη συνέχεια η τελική θεώρηση με τον έλεγχο των αμοιβών και περαίωσης ΕΦΚΑ/ΙΚΑ.
 6. @JTB & tetris Ναι πολύ σωστά μου είχε διαφύγει! Άρα πρέπει να γίνεται εξαγορά σε αυτές τις περιπτώσεις?
 7. @JTB ''4. ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΗΗΗΗΣΣ!!! Τί κάνεις με αυτό; Ηλικία σπιτιού; Δες αν είναι προ 79'' Μια διευκρίνηση: Ο έλεγχος των απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης γίνεται με το συνολικό εμβαδόν (1 θέση / Χτμ ανάλογα με την χρήση) και όχι με τον αριθμό των διαμερισμάτων. Οπότε, αν δεν αλλάζει χρήση σε κάποια δυσμενέστερη της κατοικίας (ως προς τον υπολογισμό των θέσεων στάθμευσης) ή δεν προστίθεται δόμηση στο κτίριο δεν υπάρχει θέμα τέτοιου ελέγχου.
 8. Επίσης παραμένει σταθερός ο εγκεκριμένος επιλέξιμος προυπολογισμός και οποιαδήποτε υπέρβαση του πληρώνεται αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια.
 9. @gountas Ναι έτσι όπως λες, θα πάς για βεβαίωση όρων δόμησης και σε συνέχεια αυτής θα προχωρήσεις στην αναθεώρησης έντυπης άδειας. Αρκεί να μην είσαι στις περιπτώσεις της κατηγορίας 2 οπότε τότε θα πρέπει να προηγηθεί προέγκριση και μετά αναθεώρηση.
 10. @GEO-engineer Όχι δεν υπάρχει κανένα κόλημα.Θα του δώσεις την ΗΤΚ όπως συμφωνήσατε και ολοκλήρωσες.Η παράταση αφορά την ισχύ των βεβαιώσεων.Μπορει όμως όποιος επιθυμεί να εκδόσει κανονικά ΗΤΚ και δεν βλεπω λόγο ο συμβολαιογράφος να μην την χρησιμοποιήσει. Ίσα-ίσα κάνει ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο συμβόλαιο για τον πελάτη του.Ελπίζω να μην αναζητήσουν τπτ παζάρια στην αμοιβή σου επειδη δήθεν δεν είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή η ΗΤΚ στο συμβόλαιο, γιατί στην ελληνική παράνοια όλα τα έχουμε δει.
 11. @vagom Η εγκύκλιος αναφέρεται αποκλειστικά και ειδικά για αποπεράτωση ημητελούς αυθαίρετης κατασκευής και όχι γενικά σε οποιουδήποτε τύπου αδειοδότηση. Θεωρώ ότι εφόσον έχουν ολοκληρωθεί η Α' & Β' φάση μπορείς να εκδόσεις ΕΕΔΜΚ σε αποπερατωμένη κατασκευή για τις εργασίες του εξοικονομώ. Όπως ισχύει και στην περίπτωση βεβαίωσης μηχανικού, με ολοκληρωμένη Α' & Β' φάση σε αποπερατωμένο μπορεί να εκδοθεί εφόσον δεν υπάρχουν μεταγενέστερες του 1337 αυθαιρεσίες και η τότε δήλωση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (πράγμα σπάνιο βέβαια).
 12. Αν έχεις αποδεικτικό ως προ του 1975, το βάζεις όλο αυθαίρετο κατηγορίας 1 (δεν παει κατηγορία 5), και ξεμπερδεύεις όπως λέει και ο Tetris
 13. ''θα δοκιμάσει να ξεκινήσει νέα άδεια Κατ3, σε συνέχεια προγενέστερης πράξης σ.α.. οτι να'ναι δηλαδή.'' Ναι ότι νά'ναι, δεν υπάρχει στο σύστημα δυνατότητα υποβολής πράξης σε συνέχεια προγενέστερης πράξης ΣΑ.Το τσέκαρα πριν λίγο.
 14. Όπως το λέει ο kan62,άλλωστε στη φάση τις προέγκρισεις δεν είναι απαιτούμενες οι εγκρίσεις απλά ''τσεκάρωνται'' ποιες εγκρίσεις χρειάζονται και έχουμε την υποχρέωση να τις υποβάλλουμε στο επόμενο στάδιο,όταν εκδίδεται η άδεια.
 15. Μήπως θα μπορούσες να το εντάξεις στην παράγραφο για τροποποίηση των όψεων που περιλαμβάνεται στην ΕΕΔΜΚ? Πάντα με συναίνεση συνιδιοκτητών και προσοχή σε τυχόν γειτνιάσεις με διατηρητέο κλπ εγκρίσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.