Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

IAN

Members under management
  • Περιεχόμενα

    212
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    19

Φήμη στην κοινότητα

213 Πολύ καλή

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.023 profile views
  1. Καλημέρα σε όλους . Ένας π.χ σωστός smod ενός φόρουμ ποτέ δεν ασχολείται με το εάν κάποιο μέλος έχει παρόμοιο avatar με το δικό του . Διαφορετικά δείχνει έλλειψη σοβαρότητας .

  2. Ένας λόγος που είναι τυχεροί οι Αθηναίοι είναι που έχουν σχολές όπως αυτήν : http://www.sholi.gr/

  3. Αν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο το επάγγελμα δεν χρειάζεται η δύο ετών προϋπηρεσία αλλά μόνο η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που παίρνει κάποιος από το αντίστοιχο επιμελητήριο της χώρας προέλευσης προκειμένου να την προσκομίσει στα δικαιολογητικά . Αν δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο το επάγγελμα στην χώρα προέλευσης τότε η δύο ετών προϋπηρεσία που προαπαιτείται αποδεικνύεται μέσα από ασφαλιστικά έντυπα που επίσης θα πρέπει να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος που επιζητά την αναγνώριση στην χώρα του .
  4. Να παραβλέψω για άλλη μια φορά το σχόλιο σου περί τρολ διότι σου έχει γίνει ποίημα να τους χαρακτηρίζεις έτσι όσους διαφωνούν μαζί σου και για άλλη μια φορά θα σου πω πως τα όσα λες δεν ενδιαφέρουν το πελάτη . Αν εσύ δεν τα βγάζεις πέρα και πας για κλείσιμο δεν υπάρχει περίπτωση να συγκινηθεί ο πελάτης διότι και εκείνος κοιτάει την τσέπη του . Όπως είπα ο ακριβώς τοπογράφος έχει χασούρα και αυτή η χασούρα δεν πρόκειται να του εξασφαλίσει τα έξοδα του .
  5. Γιάννη πιστεύω ότι ξεφεύγεις . Παλιά πως μετρούσαν με κορδέλα και τα έκαναν μια χαρά και περνούσαν και γινόντουσαν οι δουλειές ? Και εκεί τότε κομπογιαννίτες ήταν όλοι ? Είχανε παλιά ηλεκτρονικούς θεοδόλιχους και τα GPS ? Μη λέμε και ότι θέλουμε . Όπως περνούσανε παλιά έτσι περνάνε και σήμερα .
  6. Πάλι σωστά γίνεται η δουλειά του . Το φθηνό τοπογράφο μηχανικό τον ενδιαφέρει η φήμη για αυτό και είναι και φθηνός . Αν δεν γινόταν σωστά η δουλειά του πελάτη του δεν θα υπήρχε λόγος να ρίξει την τιμή του διότι και με χαμηλή τιμή κανένας δεν θα πλησίαζε λόγο της δυσφήμισης και όλοι θα πήγαιναν στον αμέσως επόμενο φθηνό τοπογράφο του τηλεφωνικού καταλόγου . Σε αυτήν την περίπτωση ο ακριβώς τοπογράφος βγαίνει χαμένος . Ο πελάτης σίγουρα θα βρει κάποιον άλλο που ασφαλώς θα πάρει την δουλειά με χαμηλότερη τιμή .
  7. Και τι τον ενδιαφέρει τον πελάτη το ποιός θα πληρώσει την απόσβεση του εξοπλισμού του ? Ο καθένας το βλέπει από την δική του μεριά . Δηλαδή για την κάθε ανανέωση του εξοπλισμού του θα πρέπει να πληρώνει ο πελάτης ? !!! Τι δουλειά έχει ? Η δουλειά του τοπογράφου όπως και του κάθε μηχανικού δεν είναι να εκμεταλλεύεται κάθε φορά τον πελάτη για το οτιδήποτε παίρνει και αγοράζει στο γραφείο του . Ο πελάτης οφείλει να πληρώσει τα τυπικά . Το τοπογραφικό , το ΦΠΑ και τα τυχών μεταφορικά έξοδα . Από εκεί και πέρα για το εάν ο μηχανικός θα πάει να μετρήσει με κορδέλα , με θεοδόλιχο ή με GPS αυτό δεν ενδιαφέρει τον πελάτη . Ο πελάτης θέλει να γίνει η δουλειά του με το ποιό χαμηλό κόστος . Εκεί μπαίνει και ο αθέμιτος ανταγωνισμός προκειμένου ο ένας να κερδίσει τον πελάτη από τον άλλο . Ποτέ ένας μηχανικός δεν κοιτάει το κέρδος από ένα πελάτη αλλά από την φήμη που θα πάρει και από την οικονομική εξυπηρέτηση απέναντι στον πελάτη του προκειμένου να τον διαφημίσει για να πάνε και άλλοι γνωστοί του . Αν είσαι ακριβώς δεν σε προτιμάνε . Εάν δεν τα βγάζεις πέρα δεν τους ενδιαφέρει . Άλλωστε και με 600 και 700 να ζητήσεις δεν πρόκειται να σου τα δώσουν αν βρουν άλλον με ποιο χαμηλή τιμή . Οπότε και αυτός που θα ζητήσει 600 και 700 πάλι μηδέν κέρδος θα έχει από την στιγμή που θα του έχει φύγει ο πελάτης . Το φθηνό τοπογραφικό μπορεί να γίνει και στο Pythagora . Δεν υποχρεώνει κανένας τον τοπογράφο να το κάνει σε Autocad . Τα τυπικά να έχει επάνω προκειμένου να γίνει η δουλειά του πελάτη . Το φθηνό τοπογραφικό περιέχει και ελέγχους ορίων και κορυφών .
  8. Αν όχι όλοι σίγουρα οι περισσότεροι αυτό που αναφέρεις κάνουν .Ορθά ο Hans από την μεριά του μηχανικού τα εξετάζει όλα όσον αφορά την κοστολόγηση αλλά και ο πελάτης πιστεύω δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και για την απόσβεση του gps του ή τον εξοπλισμό του γραφείου του . Από εκεί και πέρα για το εάν ένας τοπογράφος μηχανικός τα βγάζει πέρα ή όχι με τα έξοδα του αυτό αφήνει παγερά αδιάφορο τον πελάτη . Όσον αφορά για τα λάθη που ενδεχομένως να κάνει στο τοπογραφικό ένας μηχανικός που κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό και αυτά πλέον απουσιάζουν λόγο της δυσφήμισης που ενδεχομένως να έχει σε μια τέτοια περίπτωση τοπογραφικού . Με απλά λόγια και τον φθηνό τον τοπογράφο που θα κάνει π.χ με 350 ευρώ το τοπογραφικό για 40 τ.μ δεν τον συμφέρει να κάνει τοπογραφικό με λάθη . Όσον αφορά την ποιότητα θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει ποιά η διαφορά που ενδεχομένως να έχει ένα τοπογραφικό των 700 ευρώ με ένα τοπογραφικό των 350 ευρώ για τα ίδια τ.μ ?
  9. Για να αποδείξει κάποιος ότι το επάγγελμα του μηχανικού στην Γερμανία ανήκει στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα θα πρέπει να προσκομίσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού όπως ορίζουν τα δικαιολογητικά του ΣΑΕΠ . Όλα αυτά που αναφέρουμε δεν έχουν να κάνουν με την αυτόματη αναγνώριση στην Ελλάδα αλλά με την εξασφάλιση της κατοχύρωσης του επαγγελματικού δικαιώματος που θα πρέπει να έχει ο αιτών της αιτήσεως στην Ελλάδα από την ίδια την χώρα προέλευσης προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση του στην χώρα υποδοχής. Εάν δεν έχει εξασφαλίση ήδη αυτό το δικαίωμα από το ξένο κράτος με βάση τα όσα προβλέπουν τα δικαιολογητικά στην Ελλάδα , τότε η αίτηση της αναγνώρισης του απορρίπτεται και δεν προχωράει στις επιτροπές .
  10. Υπάρχει πλέον άρση της συγκεκριμένης απόφασης και αναγνωρίζεται πλέον κανονικά το συγκεκριμένο ίδρυμα . Αυτό σημαίνει πως όσοι θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό π.χ πολιτικοί μηχανικοί , αρχιτέκτονες ή τοπογράφοι μηχανικοί μπορούν και έχουν και την επιλογή της Βουλγαρίας .
  11. Τα δικαιολογητικά θα τα βρεις στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας . Εκεί μέσα αναφέρει πως στις χώρες που το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα . Δηλαδή ανήκει στα μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα προαπαιτείται η 2 ετών προϋπηρεσία προκειμένου ο αιτών της αίτησης να έχει το δικαίωμα να κάνει την αίτηση αναγνώρισης στο ΣΑΕΠ . Η συγκεκριμένη προϋπηρεσία προβλέπεται μόνο για τα μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα . Όλα αυτά αναφέρονται μέσα στα δικαιολογητικά στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας . Για την Αγγλία η εξαίρεση της έγκειται μόνο εάν έχεις τον τίτλο CEng . Εκτός και εάν το επάγγελμα του μηχανικού στην Αγγλία ανήκει στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα . Επειδή στο φόρουμ υπάρχουν αναφορές από άτομα που σπούδασαν στην Αγγλία και που μαρτυρούν ότι το επάγγελμα του μηχανικού στην Αγγλία ανήκει στα μη νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα αυτό παραπέμπει και στην υποχρεωτική 2 ετών προϋπηρεσία ή στην προσκόμιση του τίτλου CEng . Διαφορετικά θα πρέπει να προσκομίσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του μηχανικού από το επιμελητήριο μηχανικών της Αγγλίας προκειμένου να τους πείσεις ότι το επάγγελμα ανήκει στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα στην Αγγλία . Κάτι το οποίο επίσης προβλέπεται και απαιτείται από τα δικαιολογητικά του ΣΑΕΠ για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα . Για περισσότερες πληροφορίες και για εξακριβώσεις μπορείς να τηλεφωνήσεις στο ΣΑΕΠ και τα τηλέφωνα επίσης θα τα βρεις από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας .
  12. Ο υδραυλικός έτσι όπως στα σύνδεσε και όπως τα βλέπουμε στην διάταξη σωστά σου είπε να κατεβάσεις την βάνα από τον κάθετο σωλήνα προκειμένου όλο το ζεστό νερό να πάει κατευθείαν στο μπόιλερ και από εκεί να το στέλνει το μπόιλερ στα δωμάτια . Αλλά από την στιγμή που τα Ηλιακά έχουν δικές τους δεξαμενές θα έπρεπε να στέλνουν το ζεστό νερό κατευθείαν στα δωμάτια χωρίς να περνάει από το μπόιλερ . Αυτό θεωρώ πως έπρεπε να το λάβει υπόψη ο υδραυλικός πριν προχωρήσει στην σύνδεση κατά τον τρόπο που βλέπουμε στην διάταξη . Ξανά λέω ότι δεν είμαι υδραυλικός αλλά καλά είναι να φωνάξεις έναν υδραυλικό προκειμένου να εξετάσει το πρόβλημα που έχεις από κοντά.
  13. Παρόλο που δεν είμαι υδραυλικός το πρόβλημα που έχεις πιστεύω ότι εστιάζεται στην λάθος τοποθέτηση της δεύτερης βάνας . Όταν δουλεύουν τα Ηλιακά δεν πρέπει να δουλεύει ταυτόχρονα το μπόιλερ για αυτό και υπάρχουν οι βάνες . Η δεύτερη βάνα θα έπρεπε να είναι τοποθετημένη μπροστά από το μπόιλερ και δεν θα έπρεπε η ροή του ζεστού νερού από τα Ηλιακά να έχει σημείο επαφής προς την κατεύθυνση του μπόιλερ . Θα έπρεπε τα Ηλιακά να δίνουν απευθείας προς τα δωμάτια το ζεστό νερό από τις δεξαμενές που έχουν και όχι να τροφοδοτούν με το ζεστό νερό το μπόιλερ . Καμία δουλειά από ότι ξέρω δεν έχει το ζεστό νερό από τα Ηλιακά να πηγαίνει στο μπόιλερ για αυτό και υπάρχουν οι βάνες . Δεν μπορείς ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς και τα Ηλιακά και το μπόιλερ . Ένα από τα δύο θα δίνει ζεστό νερό στα δωμάτια .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.