Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

babisxania

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

babisxania's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατ' αρχήν όπως ειπώθηκε παραπάνω, το triplex δεν προσφέρει θερμομόνωση παρά μόνο κάποια ασφάλεια. Επίσης σχετικά με τη θέση του ενεργειακού υαλοπίνακα, αυτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο γυαλί που θα επιλέξετε και τη θέση που ορίζει ο κατασκευαστής του. Γενικά μπορώ να αναφέρω ότι αν είναι ένα καθαρό θερμομονωτικό γυαλί (επίστρωση low-e) τότε συνήθως μπαίνει μέσα. Αν όμως έχει εκτός από θερμομονωτική επίστρωση και επίστρωση ηλιακού ελέγχου (επίστρωση low-e και επίστρωση solar control) τότε μπαίνει έξω. Ελπίζω να βοήθησα.
  2. Κύριε Ροδόπουλε επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την αναπλήρωση του αερίου με βάση βέβαια τί κυκλοφορεί στην δική μας αγορά σε αναλώσιμα και τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει το αέριο εντός του θαλάμου των διπλών γυαλών. Για να αναπλήρωνα εγώ το αέριο από έναν διπλό υαλοπίνακα που έχω τοποθετήσει σε κούφωμα πριν από τρία χρόνια, θα έπρεπε να βγάλω το διπλό από το κούφωμα, να αφαιρέσω το σφραγιστικό υλικό (hot-melt ή thiokol) στις δύο διαγώνιες γωνίες και μετά να βρω τρόπο να αφαιρέσω τις τάπες με τις οποίες είχα κλείσει την τρύπα από την οποία έβαλα το αέριο εντός του θαλάμου πριν την τελική του σφράγιση. Αφού τα κάνω όλα αυτά να βάλω ξανά το αέριο, να ξαναταπώσω τις τρύπες, να ξανασφραγίσω και τέλος να βάλω πάλι το γυαλί μέσα στο κούφωμα. Πιστέψτε με δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπω σε τέτοια διαδικασία, είναι παντελώς ασύμφωρο τόσο ως προς το χρόνο ώς και προς το κόστος. Σκέφτομαι ότι για να μπορούσε να γίνει αυτό, θα έπρεπε ευθύς εξαρχής να έχουν τοποθετηθεί ειδικές βαλβίδες που βγαίνουν έξω από την σφράγιση του διπλού γυαλιού. Επειδή όμως βλέπω και είστε πολύ σίγουρος, κρατάω και μία πισινή και περιμένω από εσάς περισσότερη ενημέρωση... Υ.Γ. Τί εννοείτε όταν λέτε "και σου έδωσα και πόντο";
  3. Έχετε δίκιο που συνδεέτε τον SF με την φωτεινότητα αφού αυτοί οι δύο δείκτες είναι αλληλοεξαρτόμενοι με δεδομένο ότι μέσω του ορατού φωτός εισέρχεται το 50% της ηλιακής ενέργειας οπότε μείωση του SF ισοδυναμεί με μείωση της φωτεινότητας. Προσέξτε όμως, η αλληλεπίδραση αυτή των δύο δεικτών δεν είναι αναλογική , δηλαδή μία μείωση της φωτεινότητας σε ένα Ά ποσοστό δεν ισοδυναμεί με μείωση του SF κατά το ίδιο ποσοστό. Αυτό εξαρτάται από τον κάθε ειδικό υαλοπίνακα και την αποδοτικότητα της επίστρωσής του. Προκειμένου να υπάρξει αυτή ακριβώς η σύγκριση, έχει κυκλοφορήσει τελευταία ο δείκτης της επιλεκτικότητας ο οποίος δεν είναι άλλος από το πηλίκο της φωτεινότητας με το SF και μπορεί να πάρει τιμές από το 0 έως το 2 (τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν παλιότερα). Όσο πιο κοντά στο 2 είναι ο παραπάνω δείκτης τόσο πιο επιλεκτικός (άρα και ανώτερος) είναι ο συγκεκριμένος υαλοπίνακας Με λίγα λόγια κάνουμε την εξής υποθετική ερώτηση: "Είμαστε διατεθιμένοι να δεχτούμε μείωση στη φωτεινότητά μας προκειμένου να έχουμε πολύ μεγαλύτερη μείωση στην εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια;" Αν θέλετε μπορώ να πάω και σε παραδείγματα: Αν εξετάσουμε ένα διπλό με φιμέ όπως αναφέρετε παραπάνω (φιμέ-16-4), παρατηρούμε ότι έχει φωτεινότητα 45% και SF 52% άρα επιλεκτικότητα 0,87 Αν εξετάσουμε ένα διπλό με θερμομονωτικό υαλοπίνακα ηλιακού ελέγχου sunergy σκληρής επίστρωσης, βλέπουμε ότι έχει φωτεινότητα 61% και SF 52%, άρα επιλεκτικότητα 1,17 Αν εξετάσουμε ένα διπλό με θερμομονωτικό υαλοπίνακα ηλιακού ελέγχου energyN μαλακής επίστρωσης, βλέπουμε ότι έχει φωτεινότητα 70% και SF 40%, άρα επιλεκτικότητα 1,71 Τέλος, αν πάμε σε θερμομονωτικό υαλοπίνακα ηλιακού ελέγχου μαλακής επίστρωσης και πολύ υψηλής απόδοσης stopray ultravision50 έχουμε φωτεινότητα 49%, SF 24%! και συνεπώς επιλεκτικότητα 2,04!! Τα παραπάνω πιστεύω ότι αποδεικνύουν ότι δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε φιμέ γυαλιά προκειμένου να περιορίσουμε την εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια. Εγώ προσωπικά το SF 24%, δηλαδή το να μειώσω την εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια στο 1/4 το θεωρώ απίστευτη απόδοση. Έχετε πάντως δίκιο όταν ξεχωρίζετε την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία στο καλοκαίρι (που δεν την θέλουμε) και το χειμώνα (που τη θέλουμε). Φαντάζομαι όμως πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα αλλά στο τέλος θα πρέπει να επιλέξουμε και αυτό έχει να κάνει και με το ιδιαίτερο κλίμα της κάθε περιοχής. Εγώ στην Κρήτη που έχουμε 8 μήνες ήλιο θέλω και προτείνω χαμηλό SF. Ελπίζω να βοήθησα και να μην σας κούρασα! Υ.Γ. Το αέριο όντως φεύγει σε 5-6 χρόνια και βέβαια δεν αναπληρώνεται ούτε υπάρχει βαλβίδα αναπλήρωσης!!
  4. Δυστυχώς υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τους ειδικούς υαλοπίνακες. Λέμε "ενεργειακούς" και τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και θα ήθελα να γίνει κατανοητό αυτό. Είναι διαφορετικό πράγμα η θερμομόνωση και διαφορετικό πράγμα ο έλεγχος της ηλιακής ακτινοβολίας. Η θερμομόνωση ελέγχεται με επιστρώσεις low-e και ο έλεγχος της ηλιακής ακτινοβολίας ελέγχεται με επιστρώσεις solar control Συγκρίνουμε θερμομονωτικά τα διάφορα γυαλιά, ειδικά και μή, με τον συντελεστή θερμοπερατότητας Ug, ενώ συγκρίνουμε τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας με τον ηλιακό συντέλεστή SF(solar factor) Οπότε δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο το Ug των υαλοπινάκων αλλά εξίσου ή και περισσότερο καμιά φορά πρέπει να μας απασχολεί και το SF των γυαλιών. Σήμερα υπάρχουν γυαλιά που συνδυάζουν τη θερμομόνωση με τον ηλιακό έλεγχο σε μία επίστρωση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.