Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

eploump

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

eploump's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Στην περίπτωση που είμαι ήδη μισθωτή και κάνω τώρα έναρξη επαγγέλματος, θα φορολογηθώ με βάση το άθροισμα του καθαρού εισοδήματος που προκύπτει και από τις δύο δραστηριότητες? Επίσης, το φορολογητέο ποσό που αντιστοιχεί στην απασχόλησή μου ως ελεύθερη επαγγελματίας, προκύπτει από τα έσοδα μείον τα έξοδα?
  2. Το ρωτάω αυτό επειδή έχω δει σε μισθολογικές καταστάσεις,να φαίνονται ξεχωριστά οι εισφορές για τον εργαζόμενο και οι εργοδοτικές, και σαν πληρωτέο ποσό αμοιβής το μεικτό μείον μόνο τις εισφορές εργοδότη για τον εργαζόμενο..
  3. Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω, ο καθαρός μισθός υπολογίζεται από τον ακαθάριστο μείον τις εισφορές που πληρώνει ο εργοδότης για τον εργαζόμενο μόνο ή αφαιρούνται και οι εργοδοτικές εισφορές?
  4. Δεν το ανέφερα, θα με πληρώνει και κατά την εκπαίδευση, αλλά λιγότερα..Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας, σίγουρα πρέπει να ζητήσω διευκρινίσεις από τον ίδιο.Πλέον έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και επειδή μιλάω και με παλιούς συμφοιτητές μου φοβόμαστε να βγάλουμε άδεια άσκησης, καθώς πλέον δεν ξέρουμε αν μπορούμε να πληρώσουμε την ασφάλεια.
  5. Ουσιαστικά εγώ θα δουλεύω με ωράριο σε ένα από τα γραφεία της εταιρίας. Εγώ για μισθωτή κατάλαβα,υπάρχει περίπτωση ενώ θα δουλεύω κανονικά στο γραφείο του, να είμαι και ταυτόχρονα σαν ελεύθερη επαγγελματίας;Δεν θα ήθελα να μπλέξω με τέτοια από τώρα που είναι αρχή..
  6. Καλησπέρα σας! Είμαι νέα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Πρόσφατα με πήραν να πάω για συνέντευξη από μια εταιρία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και καθώς δεν έχω εμπειρία και προϋπηρεσία, μου είπαν ότι θα κάνω για 4 μήνες εκπαίδευση και εφόσον πάνε όλα καλά θα με προσλάβουν με αρχικό μισθό 1000 + ΦΠΑ. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το +ΦΠΑ τι σημαίνει και δεν ανέφερε αν το ποσό αναφέρεται σε καθαρά ή μικτά. Υπάρχει περίπτωση να εργάζομαι σαν μηχανικός στην εταιρία αυτή και να πληρώνω την ασφάλεια στο ΤΣΜΕΔΕ εγώ μόνη μου;Και αν ναι, που μπορώ να μάθω τι ποσό είναι η ασφάλεια αυτή; Επίσης, μου ανέφερε κάτι ότι θα πρέπει να βγάλω άδεια ασκήσεως, γιατί θα πρέπει να ανοίξω βιβλία..Ξέρω ότι θα έπρεπε να τα διευκρινίσω εκείνη την ώρα αυτά τα θέματα, αλλά ουσιαστικά ήταν η πρώτη μου σοβαρή συνέντευξη και κόλλησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.