Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

d2m

Members
  • Περιεχόμενα

    176
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.819 profile views

d2m's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είχα ξεχάσει και εγκαταλείψει το θέμα ώσπου εχτές πέτυχα αυτή την είδηση... http://www.nooz.gr/economy/paremvasi-tou-sunigorou-tou-politi-gia-epidoma-toketoi Έχει κανείς τίποτα νεότερο στο θέμα?
  2. Τις αποδείξεις δεν κοίταξαν SOTHRIS, και αμφιβάλλω αν θα ασχοληθούν ποτέ, τα δικαιολογητικά τα ξεψάχνισαν.
  3. Ναι πριν από 3 εβδομάδες περίπου. Δικαιολογητικά και αποδείξεις τις οποίες δεν κοίταξαν αλλά απλά τις κράτησαν. Αν δεν σε έχουν καλέσει πήγαινε εθελοντικά μόνος σου.
  4. Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Δεν εννοούσα τίποτα τόσο περίπλοκο όσο φάνηκε ίσως. Το έθεσα λάθος τώρα που πιο ξεθολωμένη το διαβάζω και έχετε δίκιο να μην καταλαβαίνεται τι ήθελα να πω.... Η ερώτηση μου περισσότερο ήθελε να ξεκαθαρίσει διαδικαστικά θέματα. Οι κανόνες δεοντολογίας πρέπει να τηρούνται αλλά εδώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δεν με αλλάζει κανείς και δεν μπαίνω αλλαγή εγώ. Αν έπρεπε να αλλάξω κάποιον φυσικά και το σωστό θα ήταν να μιλήσω πρώτα και μαζί του. Για να κατατεθεί ο φάκελος στην πολεοδομία χρειάζεται κατάθεση μελέτης αρχιτεκτονικών, παθητικής και αμοιβών αρχιτεκτονικών και παθητικής, δεν μιλάμε όμως για αυτά. Έστω ότι ο μηχανικός που ανέλαβε να κάνει τα Η/Μ για δικούς του προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας δεν μπορούσε, δεν πρόλαβε ή ότι άλλο και πρέπει να αναλάβει κατά την διάρκεια της έκδοσης άλλος. Κάπως έτσι το εννοούσα. Ευχαριστώ ξανά πάντως, με καλύψατε πλήρως. Ελπίζω να μην γράφω πάλι λάθος, είναι μια ώρα δύσκολη. Didonis το θόλωμα ήταν του αυτό του μυαλού μου από τη δουλειά, εισαγωγική πρόταση και παρεπιπτόντως ... η συνάδελφος d2m.
  5. Έψαξα αλλά δεν το βρήκα... ίσως επειδή έχω θολώσει λιγάκι, συγχωρήστε με αν τυχών έχει απαντηθεί. Πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας, τι χρειάζεται για να αλλάξει ο μελετητής ή ο επιβλέπων μηχανικός... χωρίς να έχει πληρωθεί και χωρίς να έχει κάνει και την μελέτη... έστω πως τράκαρε και είναι στο νοσοκομείο ή ότι άλλο "καλοπροαίρετο". Για να το θέσω λίγο "μπακάλικα"... για να αλλάξουν ονόματα και υπογραφές στο "σεντόνι".
  6. Εγώ τον Αμαζόνιο λυπάμαι που καταστρέφεται για να καταθέτουμε χαρτιά εις διπλούν και εις τετραπλούν. Κάποτε όλα αυτά θα γίνονται ηλεκτρονικά (σαν προφητεία ακούγεται και νομίζω άκουσα και μια αστραπή στο μπακραουντ!). Ο Αμαζόνιος δεν ξέρω αν θα υπάρχει. Και ένα άλλο που με τρελαίνει είναι το τρελό πήγαινε και έλα για να πας στη μια υπηρεσία έναν φάκελο ΝΑ (μετα συγχωρήσεως) να πάρεις ένα χαρτάκι, να πας στην άλλη υπηρεσία με αυτό το χαρτάκι και έναν φάκελο πάλι ΝΑ (ξανά μετα συγχωρήσεως) για να πάρεις ένα άλλο χαρτί που θα το βάλεις σε έναν φάκελο ΝΑ (τρις μετα συγχωρήσεως) για να πάρεις την άδεια να χτίσεις ένα κεραμίδι που θα το χρωστάς στην τράπεζα και θα τρέμεις ανά πάσα στιγμή μην στο πάρει. Να μην ξεχάσω και την άλλη υπηρεσία που πρέπει να πας με ένα φάκελο ΝΑ (είμαι ασυγχώρητη πια το ξέρω) για να πάρεις ένα χαρτάκι να το βάλεις σε έναν από τους προαναφερθέντες φακέλους και σε όλα αυτά να μεσολαβεί κανα δεκαπενθήμερο ΑΝ τα έχεις όλα στην τρίχα και δεν σου έχει ξεφύγει καμιά τελεία.... οπότε και θα χρειαστεί μήνας και αυτό να γίνεται κάθε φορά που κάποιος έρχεται και σου λέει "γεια σας θέλω να γκρεμίσω το καλύβι του παππού μου και να χτίσω". Τέσπα παρασύρθηκα και πολυλογώ, παρακαλώ διαγράψτε το μόλις ξεσπαθώσετε κι εσείς.
  7. Άδεια κατεδάφισης Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κηφισιάς Τώρα αν στο επόμενο τόνο ζητήσουν ΚΑΙ κάτι άλλο θα ενημερώσω το νήμα
  8. Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής δικαιολογητικά για κατεδάφιση κτηρίων νεώτερων των 100 ετών.(Πολύ πρόσφατα- ολόφρεσκα!) Προσοχή στο 2, "να δηλώνεται ο τυχών άλλος χαρακτηρισμός....." σημαίνει υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι το κτήριο δεν έχει χαρακτηρισθεί από άλλη αρχή και δεν υπάρχουν στην περιοχή (όμορα?) άλλα αξιόλογα κτήρια. Προσοχή και στο τοπογραφικό να αναγράφονται στο πινακάκι τα πλήρη στοιχεία του οικοπέδου (επί της οδού τάδε, αριθμός τάδε. ιδιοκτησίας τάδε) στο οποίο βρίσκεται το κτίσμα και το όνομα του ιδιοκτήτη στο σχέδιο επί του οικόπεδου.
  9. Τι εννοείς για την πρώτη άδεια myri? Πχ αν θέλεις να βγάλειςι άδεια για τη αποκατάστασή του και μετά απο 5 χρόνια θέλεις να βγάλεις άδεια για προσθήκη, η πρώτη με συμβατικό, η δεύτερη με αναλυτικό? Οσο για την κατηγορία μελετών στην οποία ανήκει είναι πράγματι η V ΑΡΘΡΟ 82 (Π.Δ. 696/74 ως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 515/89) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1. Έκαστη των εν άρθρω 80 αναφερόμενων επί μέρους μελετών κτιριακού έργου αναλόγως των απαιτήσεων, του αντικειμένου και της δυσχέρειας αυτού υπάγεται εις μίαν των κατά τας επόμενους παραγράφους κατηγοριών. Δι' έν και το αυτό έργον αι επί μέρους μελέται δύνανται να υπάγωνται εις διαφόρους κατηγορίας. 2. Κατηγορίες Αρχιτεκτονικών Μελετών. Οι κατηγορίες αρχιτεκτονικών μελετών κτιριακών έργων είναι οι ακόλουθες: α) Κατηγορία Ι Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενο κτίρια μονόροφα με στοιχειώδη εσωτερική διάταξη και απλούστατη διαμόρφωση του όγκου τους, όπως αποθήκες και υπόστεγα αγροτικής χρήσης, δεξαμενές υπόγειες, μικρού μεγέθους σταύλοι, μεμονωμένα κτίρια χώρων στάθμευσης ενός ή δύο μικρών αυτοκινήτων. β) Κατηγορία ΙΙ Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενο κτίρια με απλή λειτουργία, εσωτερική διάταξη και διαμόρφωση του όγκου τους, όπως βιομηχανικές και εμπορικές αποθήκες, δεξαμενές υπέργειες, κτίρια στάθμευσης αυτοκινήτων, βιοτεχνικά κτίρια με απλή λειτουργική διάταξη. γ) Κατηγορία ΙΙΙ Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενα κτίρια με αυξημένες απαιτήσεις λειτουργίας, εσωτερικής διάταξης και διαμόρφωσης του όγκου τους, όπως κτίρια κατοικιών, κτίρια γραφείων, καταστήματα, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολικά κτίρια στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, σιδηροδρομικοί σταθμοί, σταθμοί λεωφορείων, βιομηχανικά κτίρια, υδατόπυργοι, τουριστικές εγκαταστάσεις μέχρι και Β' τάξης, κινηματογράφοι, ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, μικρής κλίμακας κτίρια προνοιακού χαρακτήρα, και γενικά κάθε φύσεως έργα που δεν εμπίπτουν στις άλλες κατηγορίες. δ) Κατηγορία IV Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενο κτίριο με σύνθετη λειτουργία και αυξημένες τεχνικές ή αισθητικές απαιτήσεις, όπως κτίρια ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης, θέατρα, εκκλησίες, νοσοκομεία, διοικητικά κτίρια, μουσεία, βιβλιοθήκες, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εμπορικά κέντρα, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, αεροσταθμοί, τουριστικές εγκαταστάσεις τάξης ανώτερης της Β'. ε) Κατηγορία V Αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν ως αντικείμενο έργο ή τμήμα έργων των οποίων οι αυξημένες λειτουργικές, αισθητικές ή τεχνικές απαιτήσεις επιβάλλουν αναζήτηση και μελέτη δυσανάλογη προς την δαπάνη εκτέλεσης, όπως εντάξεις μνημείων εν γένει, διαμορφώσεις ελεύθερων χώρων και τοπίου (πλατειών, κήπων, πάρκων, περιβάλλοντος χώρου κτιρίου), περίπτερα εκθέσεων, επίπλωση και εξοπλισμό χώρων, εσωτερικές διακοσμήσεις, εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης ή επέμβασης σε κτίρια χαρακτηρισμένα σαν μνημεία, διατηρητέα ή παραδοσιακά.
  10. Όπως λέει κι ένας φίλος... Χρόνια καλά γιατί τα πολλά είναι δουλειά κάποιου άλλου! Υγεία, υπομονή, δύναμη και πάνω απ' όλα χαμογελάστε είναι μεταδοτικό!!!
  11. Ότι θυμάμαι χαίρομαι.... αλλά έτυχε να ρωτήσω πρόσφατα σχετικά στο ΤΕΕ για τον υπολογισμό αμοιβής διατηρητέου (ιδιωτικού) και η απάντηση ήταν πως μπορεί να γίνει και με συμβατικό προϋπολογισμό... και είπα να ενημερώσω το νήμα. Καλή Χρονιά!
  12. Εγώ έκανα κάτι πολύ απλό επικοινώνησα με τα κεντρικά της ΕΤΕ διότι στο υποκατάστημα που πήγα ΔΕΝ ήξεραν τι λογαριασμός είναι αυτός. Ευγενέστατα και άμεσα μου απάντησαν: " Από: [email protected] Αποστολή: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 12:54 μμ Προς: ------ Θέμα: RE: Δικαιολογητικά για λογαριασμό μηχανικού Αξιότιμη κα. ------, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για το άνοιγμα ενός λογαριασμού «Αμοιβών Μηχανικού» είναι: -Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ. -Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης. -Φορολογική Ενημερότητα. -Επαγγελματική Ταυτότητα ή Πιστοποιητικό Έναρξης Επαγγέλματος στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Με εκτίμηση, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Εργασιών & Εναλλακτικών Δικτύων (021) Θεσσαλονίκης 125, 18346, Μοσχάτο e-mail: [email protected] Τηλ. επικοινωνίας : 181818, +30 210 48 48 484 Φαξ :+30 2104806653 "" Δεν είχα ρωτήσει μόνο για δικαιολογητικά αλλά και για όρους και προϋποθέσεις. Το έδειξα στον υπάλληλο και όλα κύλησαν ομαλά Αν αντιμετωπίζετε λοιπόν προβλήματα με ότι τους καπνίσει στο κεφάλι κάθε φορά στείλτε ένα mailακι στα κεντρικά, σώζει ζωές!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.