Μετάβαση στο περιεχόμενο

roudipapado

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

roudipapado's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα αναβληθεί και πάλι διότι εδώ δεν έχει να κάνει ποιος είναι ο ταχύτερος αλλά ο ποιο κωλόφαρδος από τα συστήματα τις ΑΑΔΕ
  2. Και βεβαια μπορεις φτανει να τηρουνται ομως ολα οσα αναφερει στο αρθρο 11 του 4067, πρεπει να προσεχεις γιατι ισως αφαιροντας τους κοινοχρηστους χωρους να θεωρεις οτι κλεινεις τις υπερβασεις σου αλλα τελικα σε αλλα σημεια οπως για ημιηπαιθριους χωρους να μην εισαι ΟΚ. Οι επιφάνειες των μη θερμαινόμενων στεγασμένων χώρων που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο του οικοπέδου ή του κτιρίου και το μήκος του ανοίγματος είναι μικρότερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του χώρου αυτού.(ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ Σ.Δ.)
  3. Στην ίδια πάντα αίτηση εάν πληρώσω το 30% σε ένα φύλλο καταγραφής (προς τακτοποίηση) , μετά μπορώ να το γυρίσω προς έκδοση αδείας στο ίδιο φύλλο καταγραφής με αίτηση, χωρίς όμως να χρειαστεί να πληρώσω τις υπόλοιπες δόσεις που απομένουν μετά το 30% , γνωρίζει κανείς να μου απάντησή. Αυτό γίνεται γιατί εάν δεν κάνω πρώτα την τακτοποίηση( παίρνω το συμβόλαιο και προχωράω προς έκδοση οικ. αδείας) δεν μπορώ να προχωρήσω στην νομιμοποίηση. Πρόκειται για όμορες ιδιοκτησίες με ένα κτίσμα και στα δυο με διαφορετικούς ιδιοκτήτες , τακτοποιώ την μια μεριά του κτίσματος παίρνω συμβόλαιο με τον ίδιο ιδιοκτήτη που έχω και στο άλλο και προχωράω για άδεια νομιμοποίησης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδκότητά σας στο προφίλ σας. yian
  4. Στην νέα δήλωση που θα ανοίξω για να πάρω την βεβαίωση τύπου 2 θα σημειώσω και τετραγωνικά σε φύλλο καταγραφής η όχι? (αυτά που έχω δήλωσή στην πρώτη) Ευχαριστώ εκ των προτέρων φίλε Μίλτο.
  5. Θέλω την βεβαίωση για συμβολαιογραφική χρήση και δεν μου την δίνει το σύστημα αφού έχω πλήρωση το 30% (σε δόσεις) τι γίνεται? μήπως δεν έχει εισαχθεί ακόμη στο σύστημα του Τ.Ε.Ε τι κάνω τώρα γιατί την χρειάζομαι την βεβαίωση για να συνεχίσω προς έκδοση οικοδομικής αδείας στην ίδια αίτηση.
  6. Φίλε μου μεγάλο ρόλο παίζει εαν η κατεδάφιση έγινε εώς τις 28/7/11 εάν ναι τότε μπορείς να την βάλεις στον νόμο (πλάκα κάνω βρες και καμιά αεροφωτογραφία) χα χα)εάν όχι δεν μπορείς αυτό εξάλλου είναι γνωστό, από κει και πέρα είναι δουλειά τις ΥΔΟΜ το τι θα κάνει ας βάλει τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον νόμο δηλαδή μηδέν αφού ακίνητο δεν υπάρχει. Πρώτη φορά το ακούω αυτό σε ποιό άρθρο το προβλέπει ο 4014 (πουθενά).Εγώ λέω κιόλας μην πας την αιθαίρετη κατεδάφιση προς τακτοποίηση αλλά προς νομιμοποίηση να είσαι νόμιμος για πάντα χαχαχαχαχα.
  7. Τελικά η λύση παιδιά ειναι η εξής:Ανοίγω ενα φύλλο καταγραφής μόνο για το τμήμα (πατέρα μάνα) που σ' αυτό το κομμάτι υπάρχει και η οικοδομική άδεια πληρώνει όλες τις παραβάσεις ως προς τακτοποίηση , δημιουργείτε συμβόλαιο (πατέρα μάνα γιός) αναφέρεται στην τεχνική έκθεση και συνεχίσω σε άλλο φύλλο καταγραφής προς έκδοση οικοδομικής αδείας για όλο το κτίριο αφού τώρα έχω και στα δύο τα ίδια ποσοστά έτσι όπως τα θέλει και η πολεοδομία για να μπορώ να συνεχίσω.Άρα έλυσα το πρόβλημα μου με την δημιουργία του νέου συμβολαίου(στο πρώτο φύλλο καταγραφής) και προχωρό προς οικ. άδεια για όλο το κτίριο σε δεύτερο φύλλο καταγραφής στην ίδια αίτηση.
  8. Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας , αλλά θέλω να σας επισημάνω τα εξής:το κύριο μέλημα μου είναι να προβώ σε νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών ,(κόστος παραβόλου 2.000€) , αντί της τακτοποίησης που έχει δυσμενέστερο κόστος (περίπου 26.000€) . Όσο αφορά την κατά παρέκκλιση αρτιότητα , ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου διαμήνυσε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην έκδοση οικοδομικής αδείας με την συνένωση των δυο αγροτεμαχίων εφόσον ήταν οι ίδιοι συνιδιοκτήτες υποδεικνύοντας μου το εξής Εγγρ-31052/5908/7-6-83 το οποίο βελτιώνει την κατά παρέκκλιση αρτιότητα.Το κώλυμα του υπαλλήλου είναι η διαφορετικότητα των ιδιοκτητών και μόνο αυτό σε όλα τα άλλα είμαι Ο.Κ. Εγώ τώρα διερωτώμαι αφού στο Ν.4014/11 με υπεύθυνη δήλωση του ενός από τους συνιδιοκτήτες μπορεί να γίνει υπαγωγή (είτε προς τακτοποίηση είτε προς νομιμοποίηση) ενός ακινήτου, μήπως με την υπεύθυνη δήλωση του γιου ότι συναινεί στην ένταξη (αφού το δικό του ποσοστό συνιδιοκτησίας θίγεται από την καταπάτηση του αυθαιρέτου) μπορεί να γίνει αυτοδίκαιη συνένωση (όπως αναφέρει ο Pavlos33) των δυο ακινήτων και να προχωρήσει η υπόθεση. 'Όπως βλέπεται το θέμα είναι κυρίως νομικό διότι για να προχωρήσω στην νομιμοποίηση, η πολεοδομία μου ζητάει ίδια ποσοστά συνιδιοκτητών στα γήπεδα, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση σε τον Ν.4014 αφού για την έκδοση βεβαίωσης (στην περίπτωση νομιμοποίησης) αυτή εκδίδεται μόνον όταν εκδοθεί η άδεια!!!!!!!!!! (κενό νόμου για τέτοιες περιπτώσεις). Άλλος μου είπε να το πάω προς τακτοποίηση, να πληρώσει ο πελάτης το 30% του συνολικού προστίμου ώστε να εκδοθεί η βεβαίωση, στη συνέχεια να προβεί στη σύνταξη νέων συμβολαίων με ίδια ποσοστά και μετά να αλλάξω με αίτηση στο σύστημα την δήλωση από τακτοποίηση σε νομιμοποίηση. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Γεια σας συνάδελφοι,έχω το εξής θέμα: Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εμβαδού 750,00 τ.μ. έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια Εμπορικής Αποθήκης διαστάσεων (12.00 Χ 8.00)=96,00 τ.μ., τηρώντας τις πλάγιες αποστάσεις και τις αποστάσεις από τον άξονα τις οδού ιδιοκτησίας (Πατέρας και Μάνα). Εντούτοις το κτίριο από (12.00 Χ 8.00) γίνεται (12.00 Χ 25.00) επεκτάθηκε σε όμορο αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εμβαδού 1680,00 τ.μ. ιδιοκτησίας (Πατέρας Μάνα και γιος). Το κτίριο συνεχίζει και τηρεί πλάγιες αποστάσεις , απόσταση από επαρχιακό δίκτυο Ο.Κ., δεν έχει υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης , ύψος κ.τ.λ., από τα επιτρεπόμενα μεγέθη των όρων δόμησης για τα εκτός σχεδίου δόμησης για εμπορικές αποθήκες, εννοείται ότι το μετράω ως ενιαίο αγροτεμάχιο και ισχύουν όλα αυτά. Όλα αυτά τα έχω συζήτηση και με την πολεοδομία και Ο.Κ. Εντούτοις θα μπορούσα να προχωρήσω σε έκδοση οικοδομικής αδείας μιας και δεν έχω πολεοδομικές παραβάσεις από τα επιτρεπόμενα μεγέθη, αλλά έχω να κάνω με δυο διαφορετικές ιδιοκτησίες μια είναι (Πατέρας και Μάνα) και η άλλη (Πατέρας Μάνα και γιος). Αν ήταν (Πατέρας και Μάνα ή και γιος) και αντίστοιχα (Πατέρας και Μάνα ή και γιος) δεν θα είχα πρόβλημα θα μετριόταν σαν μια ιδιοκτησία. Αυτό είναι το πρόβλημα μου. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι από την στιγμή που το κτίριο τοποθετήθηκε και στα δυο αγροτεμάχια αυτομάτως ενοποιήθηκε , έτσι κι αλλιώς σ' αυτό συμφωνούν και οι ιδιοκτήτες.Την άποψη σας θα ήθελα πάνω στο θέμα αυτό, ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.