Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βασιλης Γ.

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Βασιλης Γ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά είναι όντως μεσοτοιχία αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλές του zavi και θα προσπαθήσω να ρίξω ένα μικρό κομμάτι με αξίνα και μετά gunite. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Αν δεν σου κάνει κόπο θα μπορούσες να στείλεις τις φωτογραφίες? στη διεύθηνση [email protected] Και πάλι ευχαριστώ!
  2. Από ότι βλέπω θα έχουμε μπερδέματα! Tο διπλανό σπίτι ειναι ένα παλιό ισόγειο χτισμένο στα μέσα του 60 με αρχές του 70, και είναι κατοικήσιμο. Οποτε σίγουρα θα χρειαστώ την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη για οποιαδήποτε απόπειρα να πειράξω τη μεσοτοιχία. Πόσο επικίνδυνο εγχείρημα όμως είναι να επιχειρήσω να κάνω ένα μικρό άνοιγμα για να βάλω μια κολώνα? Εάν ταυτόχρονα με την αφαίρεση τσιμέντωνα το άνοιγμα για να μην αποκολληθούν οι υπόλοιπες πέτρες από την λιθοδομή?
  3. Σε οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί καινούργιο τετραώροφο κτίριο, υπήρχε παλιό πέτρινο σπίτι το οποίο εχει κατεδαφιστεί και εχει απομείνει η μεσοτοιχία. Σε περιπτωση που είναι επικίνδυνο να πειράξω την μεσοτοιχία μπορώ να επέμβω και να αφαιρέσω μικρά τμήματα (έστω 60εκ.) για να κολλήσω στο όριο με τον γείτονα τις κολώνες μου? Έχω πρόβλημα με τα αρχιτεκτονικά και υπάρχει μεγάλη πίεση να μπουν οι κολώνες στο όριο.
  4. Angior σε ευχαριστώ. Στην περίπτωση σύστασης δουλείας τι πρέπει να κάνω?
  5. Θέτω ένα πρόβλημα. Έχω μια άδεια στην οποία το ισόγειο του κτιρίου φαίνεται ως φούρνος. Ο ιδιοκτήτης όμως αντί για φούρνο έκανε διαμέρισμα. Η έκδοση της άδειας έγινε το 2001 και τώρα για δικούς του λόγους θέλει να δείξει την αλλαγή χρήσης. Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? και πως υπολογίζεται η αμοιβή?
  6. Για να κανω μετακινηση του δρόμου τι διαδικασία χρειάζεται να κάνω? Ο δρόμος αυτός φαίνεται αποτυπομένος σε χάρτες και στο google αλλά δεν προυφίσταται του 1923. Για να κάνω όμως την όποια μετακίνηση υποθέτω οτι χρειάζομαι πρώτα την έγκριση του Δήμου ή της Νομαρχίας σωστά?
  7. Σε ευχαριστώ ss-kk, μπερδεύτηκα όμως διαβάζοντας τον ΓΟΚ και συγκεκριμένα το άρθρο 16 1β, το οποίο λέει οτι: απολήξεις κλιμακοστάσιων και φρεάτων ανελκυστήρων με τις ελαχιστες αναγκαίες διαστάσεις και μέγιστο εξωτερικό ύψος 2.40 μ. από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου μετά την εξάντληση του συντελεστη δόμησης του οικοπέδου επιτρέπονται πάνω από το μέγιστο ύψος της περιοχής. Στην συγκεκριμένη περιπτωση αν κατάλαβα καλά το δωμα επιτρέπεται, δεν προσμετράτε στην δόμηση αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη στο Δ?
  8. Έχω μια περιπτωση γηπέδου εκτός σχεδίου με εμβαδόν 4.1 στρέμματα το οποίο ομως το χωρίζει χωμάτινος αγροτικός δρόμος πλάτους 3.5μ. σε δυο κομμάτια, (το μεγάλο 3.6 στρέμματα και το μικρό 0.5 στρέμματα). Το συμβόλαιο του οικοπέδου ειναι πολύ παλιό (δεκαετία 70) και εκει το γήπεδο φαίνεται ενιαίο. Τα δυο αυτα τμήματα λογίζονται ως ένα οικόπεδο ή όχι? Μπορώ να δώσω αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε αυτη την περίπτωση? Σας ευχαριστώ!
  9. Συνάδελφοι καλημέρα, είμαι νέος στο φόρουμ και νέος στο επάγγελμα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον υπολογισμό του Δ και είμαι λίγο μπερδεμένος. Έχω να υπολογίσω το Δ σε οικόπεδο εντός σχεδίου για μια πολυκατοικία όπου έχω εξαντλήσει την δόμηση αλλά έχω ακόμη περιθώρια για το ύψος. Σε αυτη την περιπτωση απο οτι γνωρίζω το δώμα στην ταράτσα δεν προσμετράτε στην δόμηση. Τι γίνεται ομως σχετικά με το Δ? Πρέπει να συνυπολογίσω το δώμα στο ύψος που λαμβάνεται υπόψη για το Δ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.