Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Charkiolakis Kostas

Members
  • Περιεχόμενα

    108
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Charkiolakis Kostas

  1. Για ανεστραμμένο δώμα με τελική επιφάνεια τις πλάκες που αναφέρατε ή χαλίκι, χρειαζόμαστε min 2% κλίσεις. Με τοπικές μόνο επεμβάσεις κλίσεων είναι βέβαιο ότι θα έχετε προβλήματα.
  2. Από 1gr/l και κάτω είστε εντάξει. Καλό θα είναι βέβαια να μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 1 βδομάδας μέχρι να μπει το παιδί μέσα.
  3. κ. @vaioslar ok, αυτό που περιγράφετε είναι εσωτερική θερμομόνωση. Δυστυχώς θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη ότι "φτηνότερο & καλύτερο" στην μόνωση δεν υπάρχει. Το είδος της υγρομόνωσης εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το κλίμα της περιοχής σας και από τα διαθέσιμα συνεργεία. Μία μόνωση που για εμένα στο Ηράκλειο μπορεί να είναι άψογη, για εσάς πχ.στην Δράμα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Χρειάζεται τουλ. επίλυση glazer και μετά βλέπουμε.
  4. Καλησπέρα κ. @vaioslar. Για πιο λόγο δεν είναι δυνατόν να γίνει συμβατική μόνωση; Κατά τ´αλλα σωστή μόνωση είναι αυτή που κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και επιπλέον δεν συμπυκνώνει πουθενά. Γενική απάντηση είναι δύσκολο να δωθεί μιας και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες (το κλίμα της περιοχής σας, τα διαθέσιμα συνεργεία & το βάθος της τσέπης του ιδιοκτήτη).
  5. Οι Π.Ο.Ε. αναγράφονται υποχρεωτικά στο τεχνικό φυλλάδιο των προϊόντων. Ομοίως εκεί θα βρείτε και την χρήση που προορίζεται.
  6. Για νεογέννητο δεν ψάχνετε απλά για «οικολογικό», αλλά για χρώμα με 0 Π.Ο.Ε. Συνήθως οι εταιρίες τα αναφέρουν ως κατάλληλα για παιδικά δωμάτια.
  7. @Everget οι λεκέδες στους αρμούς οφείλονται στο οτι η τελευταία τσιμεντοκονία είναι χωρίς υγρομόνωση και υπόκειται σε κύκλους κορεσμένης σε νερό / ξηρής. @ΝίκοςΜς την υφιστάμενη μόνωση θα πρέπει να την ξηλώσετε για να ελέγξετε αν υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης στην πλάκα σας. Στην 2η λύση εννοώ συμβατικό δώμα (που φυσικά περιλαμβάνει θερμομόνωση) με υγρομόνωση με ελαστικό τσιμεντοειδές. Θέλει δουλειά & μελέτη για να γίνει σωστά, αλλά είναι εφικτή. Στην 3η λύση υπάρχουν στην αγορά έτοιμες πλάκες θερμομόνωσης με πλακάκι (κανονικό εξωτερικού χώρου).
  8. Οι λεκέδες στους αρμούς των πλακιδίων του δώματος είναι φυσιολογικοί και αναμενόμενοι. Οι λεκέδες εσωτερικά στο σπίτι, δεν είναι φυσιολογικοί και δυστυχώς χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος.
  9. 1η λύση: βρίσκετε τρόπο για να εξασφαλίσετε το απαιτούμενο για την δεύτερη τσιμεντοκονία ύψος. 2η λύση: με προσεκτική επιλογή του υλικού των κλίσεων και κατόπιν μελέτης αρμών, μπορείτε να υγρομονώσετε με οπλισμένο ελαστικό τσιμεντοειδές και να κολλήσετε πλακάκι. 3η λύση: ανεστραμμένο δώμα με τελική επιφάνεια θερμομόνωση με κολλημένο πάνω της πλακάκι. Λύσεις πάντα υπάρχουν και ο πιο εύκολος δρόμος για να τις βρείτε είναι να συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας.
  10. Δεν παύουν όμως να ισχύουν κάποιες βασικές αρχές, όπως το οτι η στρώση των κλίσεων προηγείται της στρώσης της υγρομόνωσης.
  11. Και αυτό που έχετε και αυτό που σας πρότειναν, είναι λάθος, ψάξτε και άλλο.
  12. Η χρόνο επάρκεια των ανοδίων ορίζεται στη μελέτη και εξαρτάται από την ποσότητα που θα βάλουμε. Υπολογίστε και αυτό που σας έγραψε και ο κ.Ροδοπουλος οτι τα ανόδια θα ενεργοποιηθούν όταν αρχίσει η διάβρωση. Ειδικά εφόσον μιλάμε για κουμπωτά σε καινούργια κατασκευή, δεν χρειάζεται εξειδικευμένο συνεργείο για την τοποθέτηση. Διαβασμένο μηχανικό χρειάζονται.
  13. κ. @panagiotis.t αρχικά θα πρέπει να ελέγξετε και να βεβαιώσετε οτι το διαμέρισμα σας μπορεί να απομονωθεί από το υπόλοιπο δώμα και να μονώθει χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στις διπλανές ιδιοκτησίες. Κατόπιν θα πρέπει να έχετε την σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων ιδιοκτητών. Μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα.
  14. 1) Τρύπα στο νερό... 2) Με το επισκευαστικό θα πρέπει να καλυφθεί πλήρως η πέτρα. Αντί για ελαστικό τσιμεντοειδές προτιμήστε απλό. Εάν μπει ελαστικό τσιμεντοειδές πρέπει να είναι κατάλληλο για αρνητικές πιέσεις. Για να «δουλέψει» θα πρέπει να αποφύγετε το να μπει επίχρισμα. Φινίρισμα στο τσιμεντοειδές με σπάτουλα και βάψιμο με βαφή υψηλής διαπνοής. 3) Οι σοβάδες αυτοί λέγονται αφυγραντικοί και βγάζουν οι περισσότερες εταιρίες. Προσοχή χρειάζεται στο το τι βαφή θα μπει μετά. Δοκιμασμένη & σίγουρη λύση. 4) Χημικό ή κρυσταλλικό φράγμα στην βάση της τοιχοποιίας.
  15. Κατασκευαστικά σωστή λύση σε υφιστάμενο, δεν υπάρχει. Υπάρχουν μόνο λύσεις που θα απαιτούν συντήρηση, την οποία κανείς δεν πρόκειται να κάνει εκτός και αν μιλάμε για διαμέρισμα ισογείου ή 1ου ορόφου.
  16. Όπως και να το κάνεις, λύση & μόνωση σε άνω δόντι που να μην χρειάζεται παρέμβαση-συντήρηση σε βάθος χρόνου τουλ. 20ετίας δεν υπάρχει. Στην καλύτερη πάμε για έλεγχο-συντήρηση 5 ετίας που εφόσον μιλάμε για τυφλές όψεις αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Άνω δόντι, αν δεν μπορείς να το συντηρήσεις δεν κάνεις.
  17. Επίσης μιας και το άνω δόντι θα ανοίξει και θα παίρνει νερό, πριν φύγει όλη η θερμοπρόσοψη κάτω θα διαλύσει και οτι υπάρχει σε κολώνα, δοκάρι κτλ.
  18. κ. pirsogiannis +1 από εμένα. Σας ευχαριστώ για την παρέμβαση, γιατί με αυτά που διαβάζω θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω.
  19. Επαλειφόμενο σε δώμα που είναι όπως το περιγράφεται, δεν μπορεί να μπεί. Όσο «ισχυρό» και αν είναι, θα αστοχήσει και σε 5 χρόνια θα είστε πάλι εδώ. Για αρχή θα πρέπει να ελέγξετε και να αντιμετωπίσετε την διάβρωση που θα υπάρχει ήδη στα σίδερα της πλάκας σας. Αν σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε την περιουσία σας μην το αμελήσετε, 4 χρόνια με υγρομόνωση που έχει αστοχήσει δεν είναι λίγα. Θα χρειαστείτε μηχανικό για να κάνει μετρήσεις & μελέτη και πιθανά ο ίδιος θα σας καθοδηγήσει και ως προς την μόνωση.
  20. Καλησπέρα, Για αρχή να ζητήσω συγνώμη αν ήμουν "απότομος". Σκοπός μου δεν είναι ούτε η αντιπαράθεση ούτε η προώθηση, αλλά η "επιστημονική περιέργεια". Αν προσέξετε λίγο τα άρθρα που ανεβάσατε θα δείτε ότι ουσιαστικά δεν είναι εξωτερική θερμομόνωση, αλλά θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων με θερμομόνωση εσωτερικά (δικέλυφη δηλαδή, αλλά με χρήση OSB και γυψοσανίδας αντί για τούβλα). Στον αφρό δηλαδή δεν σοβατίζουν πάνω, αλλά φτιάχνουν τελάρα από ξυλεία/ξηρά δόμηση και γεμίζουν εσωτερικά με αφρό. Σαν λύση είναι αρκετά διαδεδομένη, κυρίως στην Αμερική. Εδώ μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί αν το σπίτι είναι προκατασκευή ή μεταλλικό, σε ΦΟ από οπλισμένο σκυρόδεμα ουσιαστικά το ξεχνάμε μιας και το κόστος θα εκτοξευτεί. Για να γίνει εφαρμογή θερμοπρόσοψης όπως την σκέφτεστε (αφρός - πλέγμα - επίχρισμα) θα πρέπει να βρείτε ολοκληρωμένο σύστημα ETICS με ΕΤΑ σύμφωνα με ETAG004 (πιστοποίηση δηλαδή ότι κόλλα-θερμομονωτικό-επίχρισμα & παρελκόμενα είναι κατάλληλα για ETICS, αλλά και ότι συνεργάζονται μεταξύ τους). Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ξέρετε ότι ως μηχανικός & υπεύθυνος του έργου, σε περίπτωση αστοχίας θα έχετε ευθύνη. Με βάση τα παραπάνω συνεχίζω να προτείνω οποιοδήποτε σύστημα, αρκεί να είναι πιστοποιημένο για αυτή την χρήση. Η επιλογή του θερμομονωτικού εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε έργου ξεχωριστά και από την "τσέπη" του ιδιοκτήτη. Το πάχος όπως σας είπε και ο συνάδελφος εξαρτάται από την μελέτη θερμομόνωσης. Μην ξεχνάτε ότι από την μελέτη βγαίνει το ελάχιστο πάχος θερμομόνωσης και όχι το βέλτιστο που θα πετύχουμε "τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση-ψυξη", όπως ζητήσατε. Σε κάθε περίπτωση τα 3cm σίγουρα δεν επαρκούν. ΥΓ: η θερμοπρόσοψη είναι εργασία στην οποία κανονικά θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μηχανολόγου / πολιτικού & αρχιτέκτονα.
  21. κ. thantsar επειδή η χρήση αφρού ως ETICS δεν είναι και πολύ διαδεδομένη, αν έχετε άρθρα πιστεύω θα ήταν χρήσιμο να τα δούμε. Επίσης αν υπάρχει σύστημα με ΕΤΑ ως ETICS με χρήση αφρού πολυουρεθάνης εγώ θα ήθελα να το δω, μιας και δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου. ΥΓ: οτιδήποτε είναι σε επαφή με τον ΦΟ ενός κτιρίου είναι αν μη τι άλλο και δική μας αρμοδιότητα
  22. Εγώ αγαπητέ συνάδελφε θα ήθελα να μας παρουσιάσετε τις μελέτες που έχετε κάνει για θερμοπροσοψη με αφρό. Ως προς την τελευταία σας ερώτηση, βέλτιστο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης, για αρχή, είναι όποιο έχει πιστοποίηση ETA.
  23. Ένα μπανάκι μπορεί να τελειώσει με τρεις επισκέψεις, μπορεί να τελειώσει με δέκα επισκέψεις. Ένα σακί πατητής μπορεί να κοστίζει από 10€ μέχρι και 100+€. Toyota είναι το Yaris, Toyota είναι και GT86...
  24. @Sw0rdf1sh νομίζω ο ιδιώτης είναι ξεκάθαρος. Επίσης δεν υπάρχει ασφαλτόπανο που να πληρεί ΕΝ1504:2.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.