Μετάβαση στο περιεχόμενο

elinathe1

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

elinathe1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατ' αποκοπή, είδε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει και είπε μία τιμή. Τα πήρε κι έφυγε όταν "τελείωσε" και τώρα ο ιδιοκτήτης τρέχει. Γίνεται κάτι; Τι διαφορά θα υπήρχε αν πληρωνόταν με επιμέτρηση; Πάλι η ζημιά θα είχε γίνει!
  2. Θα πρέπει δηλαδή να κάνει μήνυση στο μάστορα; Θα χρειαστεί βεβαίωση μηχανικού; Και αν ναι, δε θα έχει πρόβλημα (ο μηχανικός ή ο ιδιοκτήτης) επειδή έκανε εργασίες χωρίς άδεια;
  3. Το ξέρω ότι έπρεπε να έχει ελέγξει τι παραλαμβάνει αλλά δεν το είδε είπε! Τώρα έγινε η ζημιά και τρέχει! Το θέμα είναι ότι ο μάστορας πέρασε ολόκληρο σχεδόν το σπίτι με ξύλο και πήρε 10.000ευρώ! Και φυσικά τώρα δεν επιστρέφει να φτιάξει κάτι που είναι λεπτομέρεια και θα του πάρει ίσως και μία μέρα χωρίς να πληρωθεί. Μπορεί να γίνει κάτι;
  4. Καλησπέρα σας, όποιος μπορεί να με διαφωτίσει με την παρακάτω προβληματική κατάσταση: Το επάνω διαμέρισμα ενός διώροφου σπιτιού είχε αφεθεί από κατασκευής του με τα μπετά και τα εξωτερικά κουφώματα (καμία εργασία δεν είχε γίνει στο εσωτερικό). Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης θέλησε να κάνει και τις εσωτερικές εργασίες, δεν έβγαλε άδεια μικρής κλίμακας ούτε υπήρχε μηχανικός επί τόπου. Βρήκε τα συνεργεία μόνος του και έκανε τις εργασίες. Ο μάστορας που επένδυσε το δάπεδο με ξύλο έκανε ένα λάθος και άφησε ένα πολύ μικρό τμήμα της σκάλας ακάλυπτο (προφανώς δεν του έφτασε το κομμάτι ξύλου και βαρέθηκε να κόψει άλλο). Όταν ο ιδιοκτήτης είδε το λάθος ήταν αργά, ο μάστορας είχε πληρωθεί και αρνήθηκε να επιδιορθώσει το λάθος. Ο μάστορας έχει κόψει τιμολόγιο για τις εργασίες του στον ιδιοκτήτη. Θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να "κυνηγήσει" τον μάστορα; Μπορεί να κινδυνεύσει αυτός επειδή δεν έχει άδεια; Με μία βεβαίωση μηχανικού θα μπορούσε να κάνει κάτι; Ένας άλλος μάστορας ζητάει 400ευρώ για να διορθώσει τη ζημιά, η οποία είναι πολύ μικρή αλλά είναι λεπτομέρεια και οι λεπτομέρειες πληρώνονται! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.