Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

MakrisJo

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MakrisJo

  1. Συνάδελφοι , έχουμε 2 όμορα ακίνητα εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, 700 τ.μ. και 900 τ.μ. με ίδιο ιδιοκτήτη από διαφορετικό τίτλο το καθένα. Θέλει να οικοδομήσει και στα δύο για το κάθε παιδί του. Για να είναι δίκαιος θέλει να τα κάνει ίσα σε μέγεθος. Μπορεί να μεταβιβάσει τμήμα 100 τ.μ. το ένα στο άλλο. Θα υπάρχει θέμα αρτιότητας; Πρόσωπο έχουν 20 μέτρα μαζί.
  2. Εφόσον η αποθήκη είναι λιθόκτιση , η τοιχοιποία "μετράει" στη δόμηση ή όχι; Σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ.6-κβ "Η επιφάνεια που καταλαμβάνει η περιμετρική φέρουσα τοιχοποιία ή ο περιμετρικός φέρων οργανισμός και οι τοίχοι πλήρωσής του από φυσικά ανακυκλώσιμα πρωτογενή υλικά, όπως πέτρα, ξύλο, λάσπη, κλπ."
  3. Αναρωτιέμαι τι παράπονο έχουν οι μηχανικοί ΤΕΙ για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τη στιγμή που στην αγορά υπογράφουν όλοι ανεξαρτήτως ειδικότητας για όλα. Αφού δε υπάρχει κανένας έλεγχος τι σημασία έχει. Και επιπλέον γιατί να τρωγόμαστε αφού σήμερα και για καμία 30ρια χρόνια ακόμα θα βαράμε μύγες. Γραφτείτε όλοι στο ΤΕΕ πάρτε ότι δικαιώματα θέλετε και ελάτε να καθόμαστε όλοι μαζί να κάνουμε τους μηχανικούς και με χαρτούρα (ΠΕΑ, Βεβαιώσεις κ.τ.λ.) να προσπαθούμε να πληρώνουμε τα 167 ευρώ το μήνα στον ΕΦΚΑ. Με λίγα λόγια ΑΕΙ, ΤΕΙ όλοι στα ίδια χάλια καταλήγουμε.
  4. Σιγουρα δεν ειναι το πρωτο γιατι στη κρητη εχει φτιαχτει ηδη καποιο και εγω προσωπικα εχω δουλεψει σε αλλο που η αδεια του βγηκε περυσι.
  5. Κύριοι μιλάμε για κατασκευές όχι για μελέτες, ποια υπογραφή; Αν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε τη συμμετοχή του Π.Μ. σε κατασκευές. Να μη μπω στη διαδικασία να αναφέρω και ποιοι άλλοι κατασκευάζουν.
  6. Συζητάμε για αυξήσεις ενώ έπρεπε να συζητάμε για μειώσεις. Τα έσοδα και οι μισθοί έχουν μειωθεί , γιατί κρατάμε τις ασφαλιστικές εισφορές στα ίδια επίπεδα;. Πρέπει να πέσουν. Το κόλπο είναι ότι σε τρομοκρατούν με αυξήσεις ώστε να δεχτείς τη διατήρηση των ασφαλιστικών εισφορών.
  7. Γιατί στο σύστημα του ΤΕΕ όταν φτιάξουμε ένα φύλλο καταγραφής και επιλέξουμε για αυτό το φύλλο είδος χρήσης Κύρια και Μοναδική κατοικία εμφανίζει το σύστημα το 80% και όχι το 40% του προστίμου που θα προέκυπτε αν επιλέγαμε Άλλη Κατοικία;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.