Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

saradis1

Members
  • Περιεχόμενα

    131
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by saradis1

  1. Πιστεύετε ότι μια λύση θα ήταν να θεωρηθεί ο σκελετός της γυψοσανίδας (περίπου 7,5cm) ως διάκενο με θερμική αντίσταση μη αεριζόμενου στρώματος αέρα (σε κατάσταση ηρεμίας) με οριζόντια ροή και συντελεστή R=0,13m2k/w εφόσον άλλωστε είναι σαν κενό ανάμεσα σε δύο δομικά υλικά (τούβλο-γυψοσανίδα) ?? Φαντάζομαι ότι σας έχει τύχει τοίχος με γυψοσανίδα μετά από τούβλο. Πως περιγράψατε το κομμάτι του σκελετού?
  2. Καλησπέρα σας. Έχω έναν τοίχο που μια από τις στρώσεις του είναι ο σκελετός για γυψοσανίδα και μετά μπαίνει φυσικά η γυψοσανίδα. Συγκεκριμένα για εξωτερική τοιχοποιία έχω τοίχο-διάκενο-σκελετό γυψοσανίδας-γυψοσανίδα. Η ερώτηση μου είναι πώς θα περιγράψω στις στρώσεις του δομικού υλικού τον σκελετό της γυψοσανίδας και το πιο σημαντικό τι λ θα χρησιμοποιήσω ώστε να υπολογιστεί το R συναρτήσει του πάχους???? Ευχαριστώ
  3. Καλή ιδέα Βαγγέλη. Εκτός όμως από τα κτιριοδομικά και τις απαιτήσεις του ΕΟΠΠΕΠ, φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και οδηγίες από νόμους-νομοθεσίες για τα σχολικά κτίρια γιατί το κτίριο είναι υφιστάμενο και ανήκει στο δημόσιο. Δεν είναι ιδιωτικό για να πάρει από ΕΟΠΠΕΠ άδεια, κλπ. Θα ξεκινήσω από ΕΟΠΠΕΠ και βλέπουμε τι θα βρω εκει. Ότι άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη.
  4. Καλημέρα σας. Έχω ξεκινήσει μια έρευνα περί υγιεινής και ασφάλειας για χώρο νηπιαγωγείου. Δε ξέρω από που πρέπει να αρχίσω. Θα μπορούσατε παρακαλώ να με βοηθήσετε ως το ποια είναι τα πρότυπα-οδηγίες-κανονισμοί-νόμοι για τήρηση των κανόνων ασφάλειας-υγιεινής που θα έπρεπε να λάβει υπόψιν του ο τεχνικός ασφαλείας για ένα νηπιαγωγείο? Ευχαριστώ πολύ.
  5. Δε βλέπω πρόβλημα όταν έχεις πιστοποιητικό για το U-Value του Ytong και γνωρίζεις τα πάχη των τοίχων, ώστε να υπολογίσεις το Uτοιχοποιίας. Είσαι καλυμμένος. Δεν πήρες τα λ από το πουθενά αλλά από κάτι επίσημο.
  6. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Λέει την ουσία ότι αν είναι πάνω από 45Kw πρέπει να είναι σε ξεχωριστό χώρο κλπ κλπ. Άρα εξυπακούεται ότι αν είναι λιγότερο δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση. Αυτό που διάβασα είναι του 1997. Φαντάζομαι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.
  7. Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι αλλά από θέματα ενεργητικής πυρασφάλειας θα πρέπει να ισχύουν οι προδιαγραφές? Ή δεν θα έχει καμία προδιαγραφή, π.χ πυροσβεστήρα οροφής κλπ. Που το γράφει φίλε μου αυτό στο κτιριολογικό κανονισμό?
  8. Καλησπέρα σε όλους. Με ρώτησε ένας φίλος αν μπορεί να μπει λέβητας πέλλετ μέσα σε διαμέρισμα και αν επιτρέπεται αν είναι από κάποια ισχύ και πέρα. Η απάντηση μου ήταν ότι δεν νομίζω ότι επιτρέπεται και ότι οι λέβητες πρέπει να είναι σε λεβητοστάσια που πληρούν τις προδιαγραφές παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. Σκέφτηκα όμως να κάνω και μια ερώτηση εδώ αν γνωρίζετε κάτι διαφορετικό. Υπάρχει κάποια οδηγία σχετικά με το που μπορούν να τοποθετηθούν λέβητες ανάλογα το καύσιμο τους? Ευχαριστώ πολύ.
  9. ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να βγάλω μια άκρη. Δεν είναι τόσο εύκολο γιατί υπάρχουν πολλές παραπομπές. Θα ήταν ωραίο ίσως να συζητούσαμε εδω μια check list ίσως τα πιο κοινά και χαρακτηριστικά.
  10. Χαιρετώ όλους τους συναδέλφους. Δεν ξέρω αν πρέπει να το βάλω σε αυτή την κατηγορία καθώς η ερώτηση δεν είναι καθαρα μηχανολογική αλλά ουτε και καθαρά ηλεκτρολογική. Μου ζητήθηκε μια βεβαίωση ηλεκτρομηχανολογικής επάρκειας και συγκεκριμένα ότι "η κολυμβητική δεξαμενή είναι κατασκευασμένη κατά τρόπο άρτιο και σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ηλεκτρομηχανολογικής επάρκειας" για ένα τουριστικό κατάλυμα για να περάσει από ΕΟΤ. Έστω λοιπόν ότι θα πάω να κάνω έναν έλεγχο. Ήθελα να συζητήσουμε ένα check list για να κοιτάξω σε αυτή την πισίνα ώστε να πληρεί αυτές τις προδιαγραφές (που δεν ορίζει ποιες ακριβώς...." και να έχω και εγώ όσο γίνεται το κεφάλι μου ήσυχο. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.... Το πρώτο εγώ που σκέφτηκα είναι ο hd384 μέρος 7. Κάτι άλλο? Ευχαριστώ.
  11. πάντως και εγώ θεωρώ οτι οι θερμικές απώλειες πρέπει να υπολογίζονται σύμφωνα με την ΕΝ12831 ειδικότερα όταν το κτίριο συνδέεται και με ενεργειακή μελέτη. Αλλιώς το din77 θα μπορούσες να το κάνεις για πιο γρήγορα αποτελέσματα και όσο δυνατόν ακριβής υπολογισμούς χωρίς όμως να λαμβάνεις υπ'όψιν θερμογέφυρες. Π.χ στο περίπου για μια γνώμη.
  12. Κοίταξε συνάδελφε κάτι που έχω βρει και το ακολουθώ. Είναι από το ΤΕΕ νομίζω Λάρισας (δε θυμάμαι 100%). epaggelmatika_dikaiomata.pdf
  13. Καλησπέρα και από εμένα. Προσπαθώ να καταλάβω το άρθρο 14 περι πυραντίστασης δομικών υλικών αλλά.... Δηλαδή αν έχω για τοιχοποιία λιθοδομή τι δείκτη πυραντίστασης βάζουμε? Για πλάκα προς όροφο 20πόντοι τι δείκτη βάζουμε?
  14. Καλησπέρα σε όλους. Δεν είμαι ειδικότητας αρχιτεκτονικής και ίσως ρωτήσω κάτι πολύ εύκολο για εσάς. Θέλω να μάθω αν έχουμε ένα εξ ολοκλήρου μεταλλικό σπίτι με τοιχοποιία 25cm, ποιες είναι οι συνηθισμένες στρώσεις δομικών υλικών για να επιτευχθεί αυτό, με δεδομένο ότι υπολογίζω 7cm μόνωση εξωτερική. Ο λόγος της ερώτησης είναι για να περάσει η τοιχοποιία από τον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας με τις απαιτήσεις του κενακ για Β κλιματική ζώνη-> U=0.5w/m2K
  15. ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά κατάλαβα πολλά πράγματα. Αυτό που κατέληξα είναι μια αντλία θερμότητας αέρα αέρα με μικρά στόμια ανα χώρο που φυσικά θα λειτουργούν όλα ή σε θέρμανση ή σε ψύξη και ανεξάρτητη Α/Θ ανά όροφο (από τις τιμές συμπέρανα ότι έρχεται πιο οικονομικά από μια ενιαία). Άλλωστε προτίμησα να έχει ανεξάρτητη Α/Θ μιας και ποιος ξέρει...μπορεί στο μέλλον να είναι σε άλλον ιδιοκτήτη ο όροφος....Είναι απρόβλεπτα χρόνια τώρα... Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.
  16. Ναι αέρα-αέρα εννοούσα Οκ. Αν θέλεις όμως να έχεις δύο ορόφους θα πρέπει να έχεις ξεχωριστή αντλία θερμότητας ανά όροφο? Αν θέλεις να έχεις μια αντλία θερμότητας αλλά πολλά ανεξάρτητα στόμια σε δίκτυο 2 ορόφων, πρέπει να έχεις σύστημα vrf. Πώς συνδέονται οι αντλίες θερμότητας multi vrf με τους αεραγωγούς?
  17. Καλημέρα σε όλους. Έχω να κάνω μια μελέτη θέρμανσης/ψύξης που θα λειτουργεί με Αντλία θερμότητας. Υπολόγισα τις θερμικές απώλειες και τα ψυκτικά φορτία τα οποία είναι μεγαλύτερα οπότε θα πάω σύμφωνα με αυτά. Γίνεται η αντλία θερμότητας να συνδεθεί απευθείας με αεραγωγούς και να δίνει στα στόμια προσαγωγής και να επιστρέφουν τα στόμια επιστροφής στην ίδια αντλία θερμότητας? Φυσικά και θα χρειαστώ και ανάκτηση θερμότητας τουλάχιστον 50%. Η αντλία θερμότητας θα πρέπει να είναι αέρα νερού? Πρόκειται για καφε μπαρ. Έχετε να μου προτείνετε στόμια περσίδες αεραγωγών? Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της 4Μ και η βιβλιοθήκη μου προτείνει του φυρογένη αλλά νομίζω αυτό δεν έχει κλείσει? Η αντλία θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια και για αερισμό? Πολλα ερωτήματα.....
  18. ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι. Κάτι τελευταίο. Αυτά τα νούμερα stef4 είναι κατά την εμπειρία σου ή προκύπτουν από κάποια οδηγία?
  19. Καλημέρα σε όλους. Μήπως συνάδελφοι γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο όριο στην απόσταση σύνδεσης των χαλκοσωλήνων μεταξύ εσωτερικής μονάδας και εξωτερικής σε σύστημα split unit κλιματιστικού? Γενικά υπάρχει κάποιο όριο σε κάτι μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της εσωτερικής? Ευχαριστώ πολύ.
  20. Μάλλον το θέμα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο. Έλπιζα να ξέρει κάποιος εδώ συνάδελφος.
  21. Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει δικαίωμα στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς Τ.Ε για εγκατάσταση/επίβλεψη υδραυλικών εγκαταστάσεων. Στη πολεοδομία ποτέ δεν είχα θέμα υπογραφής για τις μελέτες ύδρευσης/αποχέτευσης αλλά θέλω να ξέρω σχετικά με την εγκατάσταση τι γίνεται. Ευχαριστώ.
  22. απίστευτο..... καταρχάς στη περιγραφή της ΤΟΤΕΕ για ποιά κτίρια απαιτείται μελέτη κενακ γράφει ξεκάθαρα οτι είναι για κτίρια >50 μ2. Κατα δεύτερον, να στο απαντήσουν γραπτά και να αναφέρουν τον λόγο που σου ζητάνε αυτή τη μπούρδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.