Μετάβαση στο περιεχόμενο

zisos golopas

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

zisos golopas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! όσον αφορά για την καθυστέρηση το πρωί έχει χρονομετρηθεί οτι είναι 10 λεπτά παραπάνω για να πιάσουμε τα 5bar που χρειάζεται για τη λειτουργία! επίσης οι κρούσεις οι οποίες αναφέρω είναι απο τη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ατμού και δικτύου...πολλές διαστολές δηλαδή. Τα συμπυκνώματα αδιάζουν απο τα ελεύθερα τα οποία ανοίγουμε για όλο το βράδυ οπότε δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση! Επίσης απο τις πολλές διαστολές χαλάνε συνέχεια οι περμανίτες με αποτέλεσμα να έχουμε διαρροές ατμού απο τις σωληνώσεις. Όσο για τα άλατα στο καζάνι πέφτει αποσκληρημένο νερό και όχι απευθείας απο την Δευαπ και εννοείται μαζί με χημικά.
  2. Καλησπέρα κύριοι συνάδελφοι! θέλω τη γνώμη σας πάνω σε ένα θέμα! Δουλεύω στο λεβητοστάσιο ενός νοσοκομείου το οποίο χρησιμοποιεί ατμολέβητες αερίου για την παραγωγή και χρήση ατμού! Τα καλοκαίρια επειδή η ζήτηση ατμού είναι σχεδόν μηδαμινή δεν έχουμε βραδινή βάρδια οπότε και κλείνουμε την παραγωγή ατμού για ένα 8ωρο! Οι μόνιμοι ''θερμαστες'' του δημοσίου επιμένουν να κλείνουμε τους ατμοφράχτες παροχής ατμού για να κρατάει πίεση το καζάνι για να την έχουμε για το πρωί να ξεκινάμε πιο ''γρήγορα''....Εγώ σαν μηχανολόγος ΤΕΙ που τελείωσα τους συμβούλεψα να μην κλείνουμε τους ατμοφράχτες παροχής ατμού και να αφήνουμε την πίεση να μηδενίσει μαζί με το δίκτυο έτσι ώστε το πρωί που θα ξεκινήσουμε τους καυστήρες το καζάνι και το δίκτυο να ζεσταθούν ομοιόμορφα χωρίς να έχουμε κρούσεις λόγο διαστολών. Επίσης κάτι ακόμα, όταν ξεκινάμε οπως είπα με ανοιχτούς τους ατμοφράχτες υπάρχει κάποιο ''στρεσάρισμα'' στα καζάνια;; Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους που θα μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.