Jump to content

KaizerSoze

Members
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

1 Follower

About KaizerSoze

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

655 profile views
 1. Καλησπέρα.Στους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων ,για γήπεδα μικρότερα των 700Τ.Μ. ,επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίου οποιασδήποτε χρήσης (κύριας και βοηθητικής)μέγιστης συνολικής επιφάνειας ορόφων 240Τ.Μ. και επιπλέον της επιφάνειας αυτής ,η κατασκευή παταριού ξηράς δόμησης επιφάνειας έως 40Τ.Μ. Η σοφίτα σύμφωνα με τον ΝΟΚ ,δεν αποτελεί όροφο .Μπορούμε δηλαδή επιπλέον των τετραγωνικών αυτών που αναφέρει το ΦΕΚ των οικισμών ,να κατασκευάσουμε και σοφίτα ?
 2. Καλησπέρα.Σε περίπτωση κατεδάφισης αυθαίρετου κτιρίου με Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών ,κάποιος προανέφερε πως δεν χρειάζεται ελεγκτής δόμησης (το ηλ.σύστημα αδειών τουλάχιστον δεν έχει τέτοια επιλογή). Εφόσον το κτίσμα έχει πέσει ,και θελήσουμε να το διαγράψουμε στην εφορία ,ποια διαδικασία ακολουθούμε ? ( όταν κάτι έχει πέσει με άδεια κατεδάφισης ,δίνουμε το πόρισμα του ελεγκτή δόμησης ).Επίσης για μεταβίβαση εκδίδουμε πλέον βεβαίωση αδόμητου να φανταστώ ?
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι.Έχω την εξής περίπτωση :ισόγεια κεραμοσκεπής κατοικία (σημερινού εμβαδού 105 τ.μ. μετά από αποτύπωση ) ,είχε δηλωθεί στον Ν.720/77 με εμβαδό κάλυψης 95Τ.Μ. για τα οποία μέτρα πήρε και τίτλο οριστικής μη κατεδάφισης (ο μηχανικός υπολόγισε στην κάλυψη και την βεράντα ) ,με το εμβαδό της οικίας τότε ,σύμφωνα με τα σχέδια ,να ανέρχεται σε 70Τ.Μ.Το ακίνητο πουλήθηκε το 1990 ,με εμβαδό οικίας 95 Τ.Μ. παρόλο που στο τοπογραφικό που συνόδευε το συμβόλαιο ,οι εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου είναι όμοιες με τις σημερινές.Τώρα ο πελάτης θέλει να πουλήσει ,χωρίς ο αγοραστής να ενδιαφέρεται για το κτίσμα ,αλλά μόνο για το οικόπεδο.Πρέπει να προχωρήσω σε τακτοποίηση για να κατεδαφιστεί το κτίριο.Το θέμα είναι το εξής :μπορώ να τακτοποιήσω τα 10 τ.μ που ποτέ δεν "αγοράσαμε " ( και αν χρειάζεται και τα 25τ.μ του κτιρίου που ποτέ δεν υπήρξαν στα αρχικά σχέδια ) ,με το άρθρο 106 ώστε να πληρωθεί μόνο το παράβολο και έπειτα να βγάλω κανονική άδεια κατεδάφισης για το σύνολο των 105 τ.μ. , ή θα πρέπει τα μέτρα που θα τακτοποιήσω να κατεδαφιστούν με έγκριση εργασιών κατεδάφισης και τα υπόλοιπα με κανονική άδεια? (στη μια κατεδάφιση ή άλλη δώρο).
 4. Καλησπέρα.Μια τεχνική ερώτηση.Σε τοπογραφικό διάγραμμα που πρέπει να υποβάλλω,η μια πλευρά του οικοπέδου (και η ρυμοτομική δηλαδή) είναι καμπύλη.Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να το ανεβάσω,αλλά δεν τα έχω καταφέρει.Με arc δεν επιτρέπει ,και ας την περνάω ολόκληρη σε polyline.Έπειτα δοκίμασα να σπάσω την arc σε πολλά μικρά σημεία και να τα μετατρέψω σε lines ,και έπειτα να τα ενώσω σε polyline.Έχει αντιμετωπίσει καποιος συνάδερφος το ίδιο πρόβλημα?Τι έχετε να προτείνετε σε τέτοια περίπτωση?Πώς πρέπει να σχεδιαστεί αυτή η καμπύλη ?Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη ,γιατί έχω χάσει 5 ώρες και δε βγάζω άκρη...Ευχαριστώ.
 5. Καλησπέρα.Σε περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου για το οποίο υπάρχει πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού έχω το εξής θέμα :αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του 360 τμ ,από τα οποία τα 310 τμ θέλει να μεταβιβάσει (είναι το κομμάτι που δημιουργούσε η πράξη +έχει αγοράσει ότι του αναλογούσε).Τα υπόλοιπα 50 ,που πρέπει να προσκυρωθούν σε όμορη ιδιοκτησία ,προς το παρόν θα μείνουν στην ιδιοκτησία του.Θα ήθελα να δω εάν το σκέφτομαι σωστά ,όσον αφορά τα layers που θα χρησιμοποιήσω για να περιγράψω την κατάσταση. 1.Ολόκληρο το οικόπεδο (εμβαδό 360 τμ ) BOUND_IMPL και TOPO_PROP 2.Το τμήμα των 310 τμ που θα μεταβιβαστεί τώρα -->TOPO_PROP_NEW και DBOUND_PROP 3.Το τμήμα των 50τμ που θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του πελάτη -->TOPO_PROP_NEW (Στην περιοχή δεν υπάρχουν ΚΑΕΚ ,τώρα ξεκίνησε η διαδικασία για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ)
 6. Καλησπέρα.Ο 4495_17 αναφέρει: "2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες :α) δοκιμαστικές τομές του εδάφους και εκσκαφή ύστερα από έγγραφο της αρχαιολογικής υπηρεσίας.Η έγκριση δεν απαιτείται όταν οι δοκιμαστικές περιοχές του εδάφους διενεργούνται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,". Με λίγα λόγια ,πρέπει η υπηρεσία να κανονίσει για κονδύλια και να πραγματοποιήσει αυτή τις δοκιμαστικές τομές ?Εφόσον τα έξοδα αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης ,είναι υποχρεωμένος να προβεί και σε έκδοση ΕΕΔΜΚ ,παρά την παρουσία του υπαλλήλου της αρχαιολογίας?
 7. Καλησπέρα,και εμένα το ίδιο μου βγάζει.Δηλαδή έχω ανεβάσει το τοπογραφικό-pdf με ψηψιακή υπογραφή και το δέχεται ,αλλά κατά την φόρτωση του zip(dxf και pdf με hashcode) μου βγάζει DXF / ZIP: Σφάλμα στην ψηφιακή υπογραφή - Μη αποδεκτός τύπος αρχείου έλεγχου πιστοποιητικο. Και το θέμα είναι πως τώρα δεν ξέρω τι απ`ολα μπορεί να φταίει ,μιας και πατώντας μετά και στον έλεγχο του dxf μου βγάζει πως δεν είναι δυνατή η φόρτωση του διαγράμματος.Δηλαδη αν έχω θέμα στο πιστοποιητικό ή στο dxf ,η σε κάποια παραμετροποίηση....
 8. Καλησπέρα.Υπόγεια αποθήκη κατά την άδεια ,σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο ,χωρίστηκε σε δύο τμήματα,το κάθε τμήμα έχει την δικιά του είσοδο.Το ένα τμήμα μετατράπηκε σε διαμέρισμα και ο ιδιοκτήτης θέλει να το τακτοποιήσει,το άλλο τμήμα παραμένει αποθήκη.Η αλλαγή χρήσης του υπογείου χρεώνεται με ΥΔΚΧ με μειωτικό συντελεστή.Επιπλέον έχω και μια λοιπή παράβαση λόγω κάποιων στεγάστρων. Το ότι έχω πλέον δύο χώρους που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους ,θα χρεωθεί σαν διαμερισμάτωση σε διαφορετικό φύλλο καταγραφής ή το αγνοώ αφού έχω τακτοποιήσει το "διαμέρισμα"???
 9. Καλησπέρα.Αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης οικισμού) μετρημένο σήμερα ,βρέθηκε να έχει εμβαδό Ε=2167τμ .Στο εν λόγω αγροτεμάχιο υπάρχει ισόγεια υπερυψωμένη κατοικία με υπόγειο ,τμήμα του οποίου έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα.Η άδεια του 1989 ,όσο και το συμβόλαιο αγοράς του ιδίου έτους ,αναφέρουν εμβαδό Ε=2355τ.μ. (και για να συμπληρώσω τα του συμβολαίου ,αναφέρει πως στον αρχικό κάτοχο προήλθε μέσω έκτακτης χρησικτησίας από το 1946) .Ευτυχώς η διαφορά που προκύπτει είναι μικρότερη του 10% οπότε δεν χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας και τροποποίηση-διόρθωση των τίτλων κτήσης. Το θέμα που προκύπτει είναι πως με τη "σμίκρυνση" του αγροτεμαχίου και μια διαφοροποίηση στο σχήμα του (λόγω κάποιου τμήματος που άφησε για τον δρόμο ο ιδιοκτήτης ,+ κάποιες επεκτατικές βλέψεις γειτόνων ,κουλτούρας `` εδώ ήταν το όριο`` ,"όχι εδώ ήταν το όριο " και "λάθη" κατά την περίφραξη ,και πάει λέγοντας ,σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μιλάμε για τοπογραφικό διάγραμμα του 1989 με κορδέλες ) υπάρχει πλέον παραβίαση πλάγιων αποστάσεων . Το θέμα είναι πως εγώ τώρα ελέγχω με βάση τις "εγκεκριμένες" αποστάσεις που έχω πάνω στο τοπογραφικό της αδείας σε σχέση με τα σημερινά όρια του οικοπέδου ?(για τις οποίες αποστάσεις έχω και μερικές απορίες (πώς π.χ. επιβάλλουν απόσταση 15 από το πλαϊνό όριο αλλά στο πίσω όριο επιτρέπουν 14.5 ) ?? Η περίπτωση κατηγορίας 3 για αλλαγή θέσης (σε συνδυασμό με μικρές αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις) ακυρώνεται λόγω της "μη σύννομης θέσης " ή αν θα μπορούσε να έχει διαφορετικές αποστάσεις από τα όρια ,θα μπορούσα να προχωρήσω τελικά με ΚΑΤ3 (Από προηγούμενες συζητήσεις πάντως ,βλέπω πώς υπάρχει η τάση να δηλώνονται τα τετραγωνικά που παραβιάζουν το Δ με ΥΔ και παραβίαση Δ ,αλλά με την ΥΚ να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο)
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε οικόπεδο εντός οικισμού 2000 χιλιάδων κατοίκων ,υπάρχει διώροφη λιθόκτιστη οικία ,κατασκευής προ του 1955 (διακρίνεται σε αεροφωτογραφία του 1945 ,στο Ε9 αναγράφεται ως έτος κατασκευής το 1930 ) όπως επίσης και λιθόκτιστη αποθήκη ,κατασκευής 1991 ,η οποία και χρειάζεται τακτοποίηση. Μέχρι εδώ όλα καλά…. Από ανάγνωση παλιών συμβολαίων του 1977(του πρώτου αγοραστή) ,καταλαβαίνω πως η σημερινή κατοικία έχει προκύψει από συνένωση δύο όμορων κατοικιών, με γκρέμισμα πλινθόκτιστου μεσότοιχου ). Παράλληλα ,και στα συμβόλαια του 1979 (για κάθε κατοικία ξεχωριστά ),όπως και στο τελευταίο συμβόλαιο του 1989 ,με τις ενωμένες πλέον κατοικίες ,το ισόγειο περιγράφεται ως ``αποθήκη``( κλασικό κατώι παλιού σπιτιού στο χωριό), ενώ στο Ε9 δηλώνεται σαν κατοικία. Επίσης στο συμβόλαιο του 1989 αναφέρουν πως έχει «ανακαινισθεί» ,διότι στα συμβόλαια του 1979 ,οι κατοικίες αναφέρθηκαν ως ετοιμόρροπες(προφανώς για φορολογικούς λόγους). Μια τέτοια περίπτωση πώς αντιμετωπίζεται ?Έχουμε λειτουργική συνένωση κατοικιών ,οπότε έχουμε μια λοιπή παράβαση με αναλυτικό ,στην οποία προσθέτουμε το κόστος των εργασιών ¨ανακαίνισης" και ταυτόχρονα ,επειδή η "αποθήκη" έγινε "κατοικία'',συνεχίζω με αναλυτικό στο ίδιο ΦΚ ή ΄λόγω αλλαγής χρονολογίας πρέπει να δημιουργήσω νέο ΦΚ ,εφόσον δεν έχω ξεπεράσει τον προυπολογισμό των 15000?(Μιας και δεν προκύπτει αύξηση των τετραγωνικών λόγω αλλαγής χρήσης ). Η αποθήκη κανονικά με Σ.Δ. και κάλυψη,κατηγορία 4 .
 11. Καλησπέρα.Σε ισόγειο κατάστημα με υπόγειο,υπάρχει διαφορά ως προς την θέση του wc ( μεταφέρθηκε από το ισόγειο στο υπόγειο και ταυτόχρονα κατασκευάστηκε και ένα κουζινάκι για τους εργαζόμενους). Ταυτόχρονα,ενώ το υπόγειο στα σχέδια της άδεια φαινόταν ένας ενιαίος χώρος ,τώρα έχει χωριστεί σε τρία μικρότερα δωμάτια (διαφορετική διαρρύθμιση ). Επιπλέον υπάρχει η σκάλα κατάβασης στο υπόγειο έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο και έχει αλλάξει και μορφή(από έναν κλάδο σε Π). Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στον όγκο ,στην δόμηση ή την κάλυψη .Βεβαίωση σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να δοθεί χωρίς τακτοποίηση ,απλά με αναφορά στην τεχνική έκθεση και διορθωμένα σχέδια στη συμβολαιογράφο?
 12. Καλημέρα .Υπάρχει κάποια διευκρίνιση τελικά για τους ''ειδικούς όρους δόμησης''?
 13. Καλησπέρα.Εφόσον όμως εμείς σαν μηχανικοί για την ΕΕΜΚ καταθέτουμε και τεχνική έκθεση που περιγράφονται οι εργασίες(για το πώς θα γίνει η περίφραξη με το ελαφρύ υλικό πχ έμπηξη σιδηροπασσάλων κλπ...) ,και στην οποία δεν μπορούμε να αναφέρουμε την ύπαρξη σκυροδέματος(αυτό έχω καταλάβει από παλαιότερες αναρτήσεις) διότι τότε προκύπτει η υποχρέωση για κανονική άδεια ,δεν είναι λίγο περίεργο μετά να καταθέτουμε Πινακα 3 στον οποίο κάνουμε αναφορά σε gross beton?
 14. Ευχαριστώ πολύ. Όσο για το ''3.Ουδέν σχόλιο `` ,γελάω λίγο , απλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τον internet explorer και δεν έχω ιδέα ,βασανίστηκα κάπως ,και τρέμω στην ιδέα να χρειαστεί κάτι ακόμα...
 15. Τα κατάφερα τελικά ,στον ΕΡΜΗ φαίνονται 2 πιστοποιητικά ( 1.Αυθεντικοποίηση / Ψηφιακή υπογραφή (Πιστοποιητικό σκληρής αποθήκευσης), 2. Κρυπτογράφησης (Πιστοποιητικό σκληρής αποθήκευσης) ,στο φλασάκι επίσης φαίνονται δυο πιστοποιητικά (οριακά κινέζικες όλες οι διαδικασίες ) Και προκύπτουν διάφορα ερωτήματα 1)Στην σελίδα του ΕΡΜΗ πατώντας ``ΠΡΟΒΟΛΗ`` στα δύο πιστοποιητικά ,τα μπορείς να τα δείς -σώσεις.Σαν μέγεθος ,είναι διαφορετικά από αυτά που υπάρχουν στο φλασάκι.Ειναι λογικό αυτό? 2)Ανέβασα στο ΤΕΕ το ένα ψηφιακό,από το φλασάκι (χρειάζεται και το δεύτερο?) 3)Ο INTERNET EXPLORER για όλη την διαδικασία επέστρεψε σε ΙΕ10.Αν κάνω τώρα αναβάθμιση σε ΙΕ11 θα προκύψει κάποιο πρόβλημα? 4)Για τη διαδικασία χρησιμοποίσα desktop με Windows 7.Για να υπογράψω τώρα σε διαφορετικό υπολογιστή (το laptop μου δηλαδή ,με WINDOWS 10 ) πρέπει να εγκαταστήσω φαντάζομαι και εκεί τoν driver του usb και το εργαλείο διαχείρισης ?Χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία? 5)Επίσης κατάφερε κανείς να μπει στην εφαρμογή του κτηματολογίου τώρα τελευταία?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.