Μετάβαση στο περιεχόμενο

haircut

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

haircut's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ενα διαμέρισμα στο οποιο θα γινουν εσωτερικές εργασίες που εμπίπτουν είτε στην περίπτωση ΕΕΜΚ είτε στη 48 ωρη γνωστοποίηση, θέλουμε να βάλουμε θέρμανση. το διαμέρισμα δεν είχε, ήταν με θερμοσυσσωρευτές. Θα μπει φυσικο αεριο. Ηθελα να μου πείτε αν για τις εσωτερικές σωληνώσεις (αφου δεν υπηρχαν) θα μου ζητήσουν αδεια δομησης ή αν μπορεί με κάποιο τρόπο αυτό να γίνει με ΕΕΜΚ Ευχαριστώ πολύ
  2. εγω αναρωτιέμαι το εξής: αν έχεις οριζόντια ιδιοκτησία όντως προ του 1983, αλλά εσωτερικά εχουν γκρεμιστεί τοιχοι, δάπεδα κλπ μεταγεν'εστερα, τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? Ναι μεν οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν θεωρούνται αυθαιρετες κατασκευες για τον συγκεκριμένο νόμο 4178 όπως και ούτε για τον 4014 αλλά αν υπάρχουν εκθέσεις αυτοψιας που τις εχουν καταγράψει τότε δεν μπορείς να τις αγνοήσεις. Αυτές λοιπόν που είναι εσωτερικές μεταγεστερες κατασκευές είναι ικανές να μην μπορέσει να μπει η οριζοντια ιδιοκτησία στην κατηγορία 2? τι νομίζετε?
  3. σε περίπτωση που έχει κατατεθεί ο φάκελος για έκδοση άδειας νομιμοποίησης με το αρ. 26παρ2 του Ν4014, αλλά δεν έχει ακόμα εκδοθεί αυτή τι θα πρέπει να γίνει πιστευετε?
  4. Δεν είναι για το παρόν θέμα, αλλα μιας και αναφερατε το άρθρο αυτό, ετσι όπως το διαβάζω είναι σαν να επιτρεπονται τελικά και ΕΕΜΚ και 48ωρες για τα υποβληθέντα στους νομους αυθαιρετων πραγμα που ειχε απαγορευτει με ενα εγγραφο της ΔΟΚΚ που αργοτερα ανακληθηκε(?) σιωπηρως....
  5. καταλαβαινω καλά οτι επιτρεπεται τελικα ΕΕΜΚ και 48ωρη σε περιπτώσεις που εχουν υπαχθει στο Ν.4014??? δηλ. το αντιθετο απο οτι υποστηριζε το εγγραφο που ανακληθηκε σιωπηρά? Η καπου κανω λάθος?
  6. με αυτο το θεμα εχω πραγματικα μπερδευτεί. Δηλ., υπάρχει απο τη μια το παραπανω αρθρο 50 Ν 4042 ου δεν θεωρει αυθαιρετη κατασκευη την αλλαγη εσωτερικής διαρρυθμισης αλλά από την άλλη αν θελεις να προβείς σε αλλαγη διαρρυθμισης σε οικια ιδίως αν υπαρχει αλλαγή θέσης κουζινας, μπανιου, χρειάζεσαι άδεια , ΕΕΜΚ η ενημέρωση (ανάλογα το μέγεθος) και αν δεν την έχεις πάρει τότε υπάρχει αυθαιρετη κατασκευη κατά το ΝΟΚ . Οπότε??? τελικά τι ισχύει?
  7. δεν υπάρχει λογικη να υπάρξει προβλημα με οσα πήγαν με άρθρο 26. Ανεκαθεν, και με το προ 4014 καθεστως τα συμφωνα με τις τοτε η τωρα διαταξεις εξαιρουνταν απο κατεδαφιση και εβγαινε αδεια νομιμοποησης.. ο Ν. 4014 απλά αντικατέστησε τη διαδικασια της εκδοσης πραξης εξαιρεσης απο κατεδαφιση πρωτα. Δεν μπορει να έχουν προβλημα αυτα, αυτα μάλιστα ειναι τα μονα που θεωρω και βρισκω λογικο να μην επηρεαστουν απο οποιαδηποτε εξέλιξη.
  8. για κάποιο λόγο τα σχόλια δεν περνάνε.... ενώ υποτιθεται καταχωρούνται δεν εμφανιζονται στη διαβουλευση..
  9. δεν καταλαβαινω τι εννοει για τα προ του 83 οτι δεν μπορουν να ενταχθουν στην κατηγορια αυτα οπου εχουν υπαρξει μεταγεστερα αυθαιρετες κατασκευες...δηλ, σε ενα διαμερισμα προ του 83 αν εχουν γινει μεταγενεστερα αποξηλωσεις δαπεδων και τοιχων πχ, και υπαρχει εκθεση αυτοψιας δεν μπορουν οι προ ρ=του 83 παραβασεις να εξαιρεθουν της κατεδαφισης? ειναι λογικο αυτο? και γιατι δεν ισχυει το ιδιο και για τα προ του 75?
  10. κατα τη γνώμη μου, σε ιδιοκτησιες που εχουν χώρους νομιμοποποιημένους με το αρθρο 26 αλλά και χώρους που πήγαν με το αρθρο 24 μπορουν να βγάλουν εεμκ η 48ωρη για το τμημα που ειναι νομιμως υφισταμενο. ΠΧ, μια οριζοντια ιδιοκτησια που εχει βγαλει ΟΑ νομιμοποιησης με το αρθρο 26 αλλά εχει εναν εξωστη απλά τακτοποιημένο και οχι νομιμοποιημένο γιατι πχ είναι λίγο εντος Δ, μπορεί να κάνει εργασιες με ΕΕΜΚ η γνωστοποίηση αρκει αυτές να μην αφορούν στον εξώστη αλλά στο υπόλοιπο, το νομίμως υφιστάμενο τμήμα της.
  11. υπηρχε θεμα καταγγελιων και κακης γειτνιασης και επρεπε να προσεχουμε και τον ποντο....αλλά τώρα πραγματικά το βρίσκω υπερβολικό ..η αποσταση εννοειται από το δομικό στοιχειο, μπορω να θεωρησω τη διαφορα εξαιτίας σοβα..
  12. πλευρα κτιριου που σε ενα τμημα της παραβιάζει την πλάγια απόσταση της αδείας κατά 0,03μ θα την τακτοποιουσατε? ρωταω επειδη οι αποκλισεις δεν εφαρμοζονται στις πλάγιες αποστάσεις ...αλλά είναι ελάχιστη...και ειναι και ο σοβας...
  13. Χρειάζομαι βοήθεια... Ισχυει ακόμα το οτι δεν εκδιδεται βεβαιωση μεταβίβασης για δηλώσεις που πάνε κ αι με το άρθρο 26 για νομιμοποίηση?? εχω περίπτωση δηλωσης που τα περισσοτερα έχουν περαστει με το αρθρο 24 και έχει πλήρως εξοφληθεί το πρόστιμο αλλα την ανοίξαμε πάλι για να προσθέσουμε κάποια πραγματα με επιλογή "προς έκδοση αδείας". Αυτά δεν επηρεαζουν ογκο, υψος δομηση κλπ, ειναι εσωτερικες διαρρυθμισεις, ανοιγματα παραθυρων κλπ που ηθελε ο πελατης να περάσει. Πρέπει ομως να προχωρησει σε μεταβιβαση άμεσα και δεν μπορεί να περιμένει την αδεια νομιμοποιησης...
  14. σε ευχαριστώ για την απαντηση σου. Επανέρχομαι κάποιο χρόνο μετά γιατί περί μπουριου με διακενο αερα δεν το εχει πει κα΄ποιος υδραυλικος, αλλά προβλέπεται από την κατασκευαστρια εταιρια του τζακιου που σκεφτεται να βάλει. Εχει κοιτάξει τα bellfires τα dru και τα barbas και έρχονται έτσι από τον κατσκευαστη.... Υπάρχουν και άλλου ειδους?
  15. παντως επιτέλους κατάλαβαν οτι δεν μπορεί να εξαρταται ο ιδιοκτητης αυτοτελους ιδιοκτησιας σε μια πολυκατοικία, από την νομιμότητα ολοκληρης της πολυκατοικιας και να γίνεται ερμαιο συνιδιοκτητων οι οποιοι αυθαιρετησαν στα δικα τους διαμερισματα με παραβάσεις ακόμα και ανούσιες (πχ απλά μη ενημερωση για τις εργασίες) την πολυκατοικία και δεν μπορουν οι υπόλοιποι να κάνουν καμία εργασία..... Τρέχω 6 χρόνια με τέτοια υπόθεση....Κάλλιο αργα άρά ποτέ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.