Jump to content

steiner

Members
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

steiner last won the day on April 2 2013

steiner had the most liked content!

Community Reputation

77 Καλή

About steiner

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλα κανουνε οι συνταξιούχοι, θελει αγωγή και απο εμάς τους εν ενεργεια μηχανικούς για το βασανιστήριο που υφιστάμεθα απο το Τσμεδε σε χίλια δυο θέματα!
 2. Αν γινει αυτο,9% από το πρωτο ευρώ εως 10.000 και μετά για ανωτερα εισοδήματα 22% ή άλλος συντελεστής,τότε όχι απλά δεν θα εχουμε μειωση φόρου οι μισθωτοί,θα έχουμε και επιβάρυνση από πανω!Μας δουλευουν ψιλό γαζί!
 3. Μου ήρθε και εμένα αυτό το χαρτί διαγραφής από τον ΕΦΚΑ(ΤΣΜΕΔΕ), όπως πιστεύω θα έρθει σε όλους ἠταν ελεύθεροι επαγγελματίες έως 1-1-2017 και μετά ήταν μισθωτοί. Τραγικά γραμμένο, ούτε να γράψουν σαφώς το μη μισθωτών δεν μπορούν.Αν είναι όντως έτσι. Τώρα που η νέα κυβέρνηση λέει θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου νομίζω πως θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα εμείς η συγκεκριμένη κατηγορία που μας έχουν έρθει αυτά τα χαρτιά, που εμφανιζόμαστε ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ αλλά και διαγραμμένοι από τον ΕΦΚΑ ΤΣΜΕΔΕ, προβλέπω νέα μπλεξίματα στο μέλλον.Ίδωμεν.
 4. Δεν πρέπει να πληρώσεις κάτι. Αφού έχεις διακόψει ΔΟΥ από το 2015, όλα πληρώνονται από τη μισθωτή απασχόληση. Το ΕΤΕΑΕΠ πήρε τη γεμάτη λάθη βάση δεδομένων του ΕΦΚΑ και χρέωσε αναλόγως. Πολύς κόσμος βασανίστηκε στο ΤΣΜΕΔΕ για να τον διαγράψουν από τη λίστα αυτοαπασχολουμένων, είναι αδιανόητο να παλεύει κόσμος επί χρόνια(!), για να τους περάσει κάποιος υπάλληλος ότι δεν είναι πια αυτοαπασχολούμενος.Στο ΤΣΜΕΔΕ βλέπουν τις αιτήσεις όσο πιο αργά γίνεται, γιατί ελπίζει ότι με μια δίκη που αναμένεται θα γυρίσει στο παλιό καθεστώς και θα είναι πάλι αυτόνομος φορέας, εκτός ΕΦΚΑ.
 5. Αυτό το πεδίο "Μισθωτός-Παράλληλα αυτοαπασχολούμενος" εν τω μεταξύ για μισθωτό μηχανικό είναι ΛΑΘΟΣ εν τη γενέσει του μετά την αποσύνδεση ασφάλισης από ιδιότητα. Ο μισθωτός είναι μόνο μισθωτός, πάει και τελείωσε, εκτός αν ανοίξει βιβλία στην ΔΟΥ. Σε όσους το έχουν περάσει σωστά λέει "Μισθ. ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ-Ιδιότητα".
 6. Συμφωνώ απόλυτα. Το ασφαλιστικό και η επαφή με το ΤΣΜΕΔΕ(που ΣΠΑΝΙΑ εξυπηρετείσαι, και σε ξεφορτώνονται με μισόλογα,ανακρίβειες και υπεκφυγές!) έχει καταντήσει αηδία.
 7. Ασφαλιστική ικανότητα πιστεύω με κάποιο τρόπο θα σου δώσουνε από αύριο αν πας εκεί με τις αποδείξεις πληρωμής εισφορών. Αλλά είναι εξοργιστική η αχρηστία-ανοργανωσιά-ανικανότητα εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ, καταλαβαίνω πως υπάρχει δραματική υποστελέχωση στην υπηρεσία από υπαλλήλους, αλλά κάπως πρέπει να βρούνε λύση, δεν υπάρχει μηχανικός που να μην έχει κάποιο πρόβλημα τώρα που έγινε τάχα ΕΦΚΑ. Να γίνει η διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων κάποια στιγμή με το καλό, να εξυπηρετούμαστε από πρώην ΙΚΑ, να μην τους βλέπουμε.
 8. Ότι οι κρατήσεις στον κλάδο πρόνοιας(εφάπαξ), θα υπολογίζονται σε ποσοστό 4% επί του κατώτατου μισθού και όχι επί του συνολικού μισθού όπως ήταν ως τώρα. Άρθρο 5 του 4578/18.
 9. Κανείς δεν έχει πάρει ακόμα, περιμένουν να δούνε μήπως βρεθούν θύματα να δηλώσουν συμψηφισμό με μελλοντικές οφειλές μέχρι 31 Δεκέμβρη και από Γενάρη μπας και βάλουν τις επιστροφές..
 10. Απλά πρέπει να πηγαίνουμε πλέον από εκεί και μας βγάζουν βεβαιώσεις κανονικά, στο ισόγειο του ΤΣΜΕΔΕ στις εισφορές.
 11. Όσοι είχαμε κάνει εκείνη την αίτηση διαγραφής από ελεύθερο επαγγελματία και να μας περάσουν στο σύστημα ως μισθωτούς (με το χαρτί της διακοπής από τη ΔΟΥ), μας έχουνε διαγράψει ουσιαστικά από το ΤΣΜΕΔΕ μη μισθωτών, (διακοπή κύρια σύνταξη και υγεία) είμαστε μόνο ΕΦΚΑ. Αλλά αυτή η αίτηση δεν έχει επεξεργαστεί ακόμα για όλους. Για επικουρικό-εφάπαξ επίσης να απευθυνόμαστε πια στο ΕΤΕΑΕΠ στη Φιλελλήνων είπανε! Σε όσους ήταν από παλιά μισθωτοί πριν την 1/1/2017 φαίνονται στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ ακόμα ως ελεύθεροι επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενοι (στου ΕΦΚΑ είναι σωστά ως μισθωτοί), φαντάζομαι κάποια στιγμή θα περάσουν και αυτοί στο ίδιο καθεστώς.
 12. Το μπάχαλο στο σύστημα το ΤΣΜΕΔΕ είναι άνευ προηγουμένου, ρώτησα και κανά-δυο συναδέλφους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο, άλλα αντ άλλων λέει στον καθένα στην καρτέλα του, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Θα μας χτικιάσουνε μέχρι να φανούν όλα σωστά για όλους.
 13. Ουσιαστικά ίδια είναι ναι, είμαι μισθωτός από το 2016 προ ΕΦΚΑ και αναφέρει " από 2016 έως σήμερα", ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης.
 14. Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ σήμερα το πρωί για το θέμα αυτό. Στα γκισέ μου εξέδωσαν βεβαίωση προϋπηρεσίας και μου είπαν ότι καλώς έχει γίνει διακοπή στον κλάδο κύριας σύνταξης και υγείας στην καρτέλα μου επειδή είμαι μισθωτός, και οι εισφορές πάνε πλέον στον ΕΦΚΑ μισθωτών-ΙΚΑ. Γιατί το επικουρικό, εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ) παραμένει στην καρτέλα δεν είχαν απάντηση, ημιμάθεια όπως πάντα. Βέβαια εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν πάρουμε ασφαλιστική ικανότητα το Μάρτιο έτσι που φαίνεται η καρτελα, οπότε φαντάζομαι θα έχουμε συνέχεια..Η διασύνδεση του συστήματος του ΤΣΜΕΔΕ με τον ΕΦΚΑ θέλει πολύ καιρό ακόμα για να γίνει. Πάντως πλέον θα πρέπει να πηγαίνουμε από εκεί για οποιαδήποτε βεβαίωση οι μισθωτοί. Βεβαίωση ασφάλισης μηχανικού πρέπει να κάνεις αίτηση πια στο πρωτόκολλο(ημιόροφος) γιατί δεν σου βγάζει από το σύστημα, ενώ ασφαλιστική ενημερότητα στους μισθωτούς δεν δίνουν καν αφού φαινόμαστε ανενεργοί στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ, μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε όσους δεν έχει ενημερωθεί η καρτέλα τους ακόμα δίνουν. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν αντέχεται πια γενικώς πάντως.
 15. Το συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο για να τους κράξω, αλλά στα σχόλια στο τέλος δεν με αφήνει να γράψω πάνω από 2 προτάσεις, με πετάει πάλι στην αρχή. Δεν μου δίνουν τη δυνατότητα ούτε να τους κράξω να βγάλω το άχτι μου!! Ερωτηματολόγιο για γέλια, για να τα"αρπάξει"κάποια ετειρία πληροφορικής φανντάζομαι χωρίς καμία ουσία. Αντί να ντρέπονται για τα φοβερά και ανεπίλυτα θέματα που έχουν δημιουργήσει σε κάθε ασφαλισμένο (ΤΣΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ μας έχουν τρελάνει πραγματικά!), δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του αναλώνονται σε ερωτηματολόγια και ιστορίες για αγρίους.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.