Jump to content

steiner

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

steiner last won the day on April 1 2020

steiner had the most liked content!

Community Reputation

91 Καλή

About steiner

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γύρω στο 2010 λόγω της κρίσης και "αναδιοργάνωσης"(!) του δημοσίου έκλεισαν ένα σωρό περιφερειακά τμήματα του ΤΣΜΕΔΕ, το ίδιο και στην Αττική. Και όλες οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην κεντρική υπηρεσία στην Κλαυθμώνος. Ουσιαστικά καμιά τριανταριά υπάλληλοι πρέπει να εξυπηρετήσουν χιλιάδες μηχανικούς, οι οποίοι και έχουν φοβερά προβλήματα λόγω των αλλαγών της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ενοποίηση σε ΈΦΚΑ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν έχουν κόσμο, είναι πολύ λίγοι οι υπάλληλοι, στο δημόσιο οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι μεγάλης ηλικίας και θα συνταξιοδοτηθούν σύντομα και αυτοί και προ
 2. Καλώς ήρθες στο χειρότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας. Όλα τα κάνουν από τα κεντρικά και οι περιφερειακές υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες, τηλέφωνα δεν σηκώνουν ούτε για αστείο, δυστυχώς όταν έρθεις Αθήνα πρέπει να πας από εκεί, αλλά και τότε πρέπει να κάνεις πολλές γύρες στους ορόφους για να βγάλεις άκρη. Πρέπει δυστυχώς να οπλιστείς με υπομονή όπως όλοι όταν συναλασσόμαστε με το ΤΣΜΕΔΕ πια. Τώρα μετακομίζουν κιόλας η ασφάλιση πάει στην Κολοκοτρώνη στο παλιό κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ, η σύνταξη στην Αχαρνών, η υγεία κάπου αλλού, και το κτίριο στην Κλαυθμώνος μένει στο ΤΜΕΔΕ μόνο για εγγυητικέ
 3. H εγκύκλιος που παρέθεσες αφορά πράγματι δημ.υπαλλήλους και μόνο όσον αφορά το επικουρικό(έχει βγει άλλη εγκύκλιος για τις εισφορές κύριας σύνταξης). Η εγκύκλιος που αφορά μηχανικούς στον ιδιωτικό τομέα έχει βγει από το 2017 https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2018-05/EGK_6_14-02-2017.pdf
 4. Κανένας κοινός θνητός δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ... Δυστυχώς από ότι ξέρω δεν υπάρχει ακόμα ηλεκτρονικός τρόπος για βεβαίωση ασφάλισης, πρέπει να από εκεί και να κάνεις αίτηση στον ημιόροφο στο πρωτόκολλο, αλλά και πάλι είναι άγνωστο πότε θα σου έρθει η βεβαίωση ταχυδρομικώς.
 5. Δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους το νομοσχέδιο περί φηφιακής διακυβέρνησης...μέχρι τότε η αθάνατη τηλεμοιοτυπία ζει και βασιλεύει!
 6. Όπου ακούμε λόγια ΤΣΜΕΔΕ κρατάμε και μικρό καλάθι. Εμένα από το 2017 μου λέγανε "εντός εξαμήνου" θα γίνει ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων για κατι θέματα που είχα και έχει φτάσει 2020. Ένας υπάλληλος έλεγε έχουνε δώσει τη διασύνδεση των συστημάτων σε εταιρεία έξω, άλλος υπάλληλός μου έλεγε αυτό είναι δουλειά της ΗΔΙΚΑ, άλλος "δεν ξέρω, ρώτα στον ΕΦΚΑ", το χάος το ίδιο. Μακάρι να γίνει αυτή τη φορά σύντομα, εγώ περιμένω να γίνει ενιαίος ΕΦΚΑ και στην ουσία όπως είχανε πει. Να μπορώ δηλαδή να εξυπηρετούμαι για όλα τα θέματα και από το ΙΚΑ της γειτονιάς μου και να μην χρειάζεται να
 7. To εχουμε ξαναπεί. ΤΣΜΕΔΕ, από τίς κακές δημόσιες υπηρεσίες...Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.
 8. Εξαιτίας του Βρούτση πληρώνουμε ακόμα αναδρομικά όπως όλοι ξέρουμε για τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ από 2011-2015, τον Ιούνιο πληρώνουμε την τελευταία δόση. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ περάσανε και ακόμα πληρώνω κερατιάτικες εισφορές! Αυτός ο άνθρωπος μας έχει κοστίσει χιλιάδες ευρώ, όχι μόνο με τις εισφορές και με άλλα, μην το ξεχνάμε. Και όμως είναι πάλι υπουργός και συνεχίζει να ασελγεί στο κουφάρι των μηχανικών και των επιστημόνων αυτοαπασχολούμενων γενικότερα.
 9. Καλα κανουνε οι συνταξιούχοι, θελει αγωγή και απο εμάς τους εν ενεργεια μηχανικούς για το βασανιστήριο που υφιστάμεθα απο το Τσμεδε σε χίλια δυο θέματα!
 10. Αν γινει αυτο,9% από το πρωτο ευρώ εως 10.000 και μετά για ανωτερα εισοδήματα 22% ή άλλος συντελεστής,τότε όχι απλά δεν θα εχουμε μειωση φόρου οι μισθωτοί,θα έχουμε και επιβάρυνση από πανω!Μας δουλευουν ψιλό γαζί!
 11. Μου ήρθε και εμένα αυτό το χαρτί διαγραφής από τον ΕΦΚΑ(ΤΣΜΕΔΕ), όπως πιστεύω θα έρθει σε όλους ἠταν ελεύθεροι επαγγελματίες έως 1-1-2017 και μετά ήταν μισθωτοί. Τραγικά γραμμένο, ούτε να γράψουν σαφώς το μη μισθωτών δεν μπορούν.Αν είναι όντως έτσι. Τώρα που η νέα κυβέρνηση λέει θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου νομίζω πως θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα εμείς η συγκεκριμένη κατηγορία που μας έχουν έρθει αυτά τα χαρτιά, που εμφανιζόμαστε ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ αλλά και διαγραμμένοι από τον ΕΦΚΑ ΤΣΜΕΔΕ, προβλέπω νέα μπλεξίματα στο μέλλον.Ίδωμεν.
 12. Δεν πρέπει να πληρώσεις κάτι. Αφού έχεις διακόψει ΔΟΥ από το 2015, όλα πληρώνονται από τη μισθωτή απασχόληση. Το ΕΤΕΑΕΠ πήρε τη γεμάτη λάθη βάση δεδομένων του ΕΦΚΑ και χρέωσε αναλόγως. Πολύς κόσμος βασανίστηκε στο ΤΣΜΕΔΕ για να τον διαγράψουν από τη λίστα αυτοαπασχολουμένων, είναι αδιανόητο να παλεύει κόσμος επί χρόνια(!), για να τους περάσει κάποιος υπάλληλος ότι δεν είναι πια αυτοαπασχολούμενος.Στο ΤΣΜΕΔΕ βλέπουν τις αιτήσεις όσο πιο αργά γίνεται, γιατί ελπίζει ότι με μια δίκη που αναμένεται θα γυρίσει στο παλιό καθεστώς και θα είναι πάλι αυτόνομος φορέας, εκτός ΕΦΚΑ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.