Μετάβαση στο περιεχόμενο

steiner

Members
 • Περιεχόμενα

  72
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

steiner last won the day on Απρίλιος 2 2013

steiner had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

76 Πολύ καλή

Σχετικά steiner

 • Κατάταξη:
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. steiner

  ΕΦΚΑ και εισφορές

  Ότι οι κρατήσεις στον κλάδο πρόνοιας(εφάπαξ), θα υπολογίζονται σε ποσοστό 4% επί του κατώτατου μισθού και όχι επί του συνολικού μισθού όπως ήταν ως τώρα. Άρθρο 5 του 4578/18.
 2. Κανείς δεν έχει πάρει ακόμα, περιμένουν να δούνε μήπως βρεθούν θύματα να δηλώσουν συμψηφισμό με μελλοντικές οφειλές μέχρι 31 Δεκέμβρη και από Γενάρη μπας και βάλουν τις επιστροφές..
 3. Απλά πρέπει να πηγαίνουμε πλέον από εκεί και μας βγάζουν βεβαιώσεις κανονικά, στο ισόγειο του ΤΣΜΕΔΕ στις εισφορές.
 4. Όσοι είχαμε κάνει εκείνη την αίτηση διαγραφής από ελεύθερο επαγγελματία και να μας περάσουν στο σύστημα ως μισθωτούς (με το χαρτί της διακοπής από τη ΔΟΥ), μας έχουνε διαγράψει ουσιαστικά από το ΤΣΜΕΔΕ μη μισθωτών, (διακοπή κύρια σύνταξη και υγεία) είμαστε μόνο ΕΦΚΑ. Αλλά αυτή η αίτηση δεν έχει επεξεργαστεί ακόμα για όλους. Για επικουρικό-εφάπαξ επίσης να απευθυνόμαστε πια στο ΕΤΕΑΕΠ στη Φιλελλήνων είπανε! Σε όσους ήταν από παλιά μισθωτοί πριν την 1/1/2017 φαίνονται στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ ακόμα ως ελεύθεροι επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενοι (στου ΕΦΚΑ είναι σωστά ως μισθωτοί), φαντάζομαι κάποια στιγμή θα περάσουν και αυτοί στο ίδιο καθεστώς.
 5. Το μπάχαλο στο σύστημα το ΤΣΜΕΔΕ είναι άνευ προηγουμένου, ρώτησα και κανά-δυο συναδέλφους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο, άλλα αντ άλλων λέει στον καθένα στην καρτέλα του, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Θα μας χτικιάσουνε μέχρι να φανούν όλα σωστά για όλους.
 6. Ουσιαστικά ίδια είναι ναι, είμαι μισθωτός από το 2016 προ ΕΦΚΑ και αναφέρει " από 2016 έως σήμερα", ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης.
 7. Πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ σήμερα το πρωί για το θέμα αυτό. Στα γκισέ μου εξέδωσαν βεβαίωση προϋπηρεσίας και μου είπαν ότι καλώς έχει γίνει διακοπή στον κλάδο κύριας σύνταξης και υγείας στην καρτέλα μου επειδή είμαι μισθωτός, και οι εισφορές πάνε πλέον στον ΕΦΚΑ μισθωτών-ΙΚΑ. Γιατί το επικουρικό, εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ) παραμένει στην καρτέλα δεν είχαν απάντηση, ημιμάθεια όπως πάντα. Βέβαια εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν πάρουμε ασφαλιστική ικανότητα το Μάρτιο έτσι που φαίνεται η καρτελα, οπότε φαντάζομαι θα έχουμε συνέχεια..Η διασύνδεση του συστήματος του ΤΣΜΕΔΕ με τον ΕΦΚΑ θέλει πολύ καιρό ακόμα για να γίνει. Πάντως πλέον θα πρέπει να πηγαίνουμε από εκεί για οποιαδήποτε βεβαίωση οι μισθωτοί. Βεβαίωση ασφάλισης μηχανικού πρέπει να κάνεις αίτηση πια στο πρωτόκολλο(ημιόροφος) γιατί δεν σου βγάζει από το σύστημα, ενώ ασφαλιστική ενημερότητα στους μισθωτούς δεν δίνουν καν αφού φαινόμαστε ανενεργοί στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ, μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε όσους δεν έχει ενημερωθεί η καρτέλα τους ακόμα δίνουν. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν αντέχεται πια γενικώς πάντως.
 8. Το συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο για να τους κράξω, αλλά στα σχόλια στο τέλος δεν με αφήνει να γράψω πάνω από 2 προτάσεις, με πετάει πάλι στην αρχή. Δεν μου δίνουν τη δυνατότητα ούτε να τους κράξω να βγάλω το άχτι μου!! Ερωτηματολόγιο για γέλια, για να τα"αρπάξει"κάποια ετειρία πληροφορικής φανντάζομαι χωρίς καμία ουσία. Αντί να ντρέπονται για τα φοβερά και ανεπίλυτα θέματα που έχουν δημιουργήσει σε κάθε ασφαλισμένο (ΤΣΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ μας έχουν τρελάνει πραγματικά!), δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του αναλώνονται σε ερωτηματολόγια και ιστορίες για αγρίους.
 9. Και στα κεντρικά στα γκισέ να πάμε θα μας δείνχνει ανασφάλιστους δηλαδή?Από πού θα εξυπηρετούμαστε τώρα, από τον ΕΦΚΑ στη Σατωβριάνδου για τους μισθωτούς? Ως συνήθως μπάχαλο χωρίς καμία ενημέρωση. Ας μας πει και κάποιος άλλος συνάδελφος τί βλέπει στη σελίδα του στο τσμεδε..
 10. Συνεχίζει και σήμερα, κάτι δεν πάει καλά. Η σελίδα του e-tsmede μας δείχνει ανασφάλιστους όταν πας να τυπώσεις προϋπηρεσία ή βεβαίωση για την εφορία π.χ. Στην καρτέλα μου γράφει πλέον στον Κλάδο κύριας σύνταξης και στο ΚΥΤ "Διακοπή 1-1-2017". Ενώ στον πίνακα οφειλών έχει μόνο εφάπαξ και επικουρικό. Τί κάνανε, την αχρηστέψανε την καρτέλα για τους μισθωτούς?Γιατί φίλος αυτοαπασχολούμενος μπήκε κανονικά.
 11. steiner

  Αναδρομικά τσμεδε

  348,42 σε μένα. Με τις υγείες μας.
 12. Ίδια κατάσταση και σε μένα συνάδελφε.Απορρίπτει το αίτημα ενώ είμαι μισθωτός και ασφαλισμένος κανονικα. Στην καρτέλα στο ΤΣΜΕΔΕ δεν εμφανίζει κύρια συνταξη και ΚΥΤ καν. Κάτι αλχημείες θα κάνουνε.
 13. Δεν είναι ξεκάθαρο. Αφορά όλα τα τοπογραφικά για συμβόλαιο ανεξαιρέτως ή μόνο αυτά που προσαρτώνται στα κτηματολογικά βιβλία??
 14. steiner

  Αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ Α 2012

  Όχι χωρίς ρύθμιση. Ποιος ξέρει τί αλχημείες κάνουνε πάλι!
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.