Μετάβαση στο περιεχόμενο

fandridis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

fandridis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, είχα γράψει και πριν μερικούς μήνες ότι πάλευα να περάσω σε μια σχολή ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος, αφενός για έχω τα επαγγελματικά δικαιώματα μιας και ο πατέρας μου είναι ηλεκτρολόγος-εγκαταστάτης και πολύ πιθανό να είναι αυτή η μόνιμη μελλοντική δουλειά μου και αφετέρου επειδή έχω μια αγάπη προς τα ενεργειακά-μηχανολογικά. Αρχικά σκόπευα για ΤΕΙ ηλεκτρολογίας, αλλά με τόσους προβληματισμούς για τα επαγγελματικά δικαιώματα και αφού έγραψα αρκετά καλά για να περάσω σε άλλες σχολές, κοιτάω λίγο πιο "ψηλά". Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών του ΜΠΔ στα Χανιά και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, επιπλέον λέγεται ότι είναι αρκετά καλή σχολή, με ανακαινισμένα και αξιοζήλευτα εργαστήρια. Όσο για τα Χανιά... σε ποιον δεν αρέσουν? Έχει βέβαια και αυτή η σχολή μερικά προβλήματα με τον τίτλο του πτυχίου της, αλλά από ότι κατάλαβα, τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν διαφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα με ενός μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου μηχανικού, σωστά? Θα ήταν έγκλημα να δηλώσω πρώτη αυτή τη σχολή στο μηχανογραφικό (περνάω σίγουρα) ή να προσθέσω και τις σχολές μηχανολόγων μηχανικών στη Πάτρα και στο Βόλο πριν? (κάποιες πιθανότητες να περάσω) Γιατί πολλοί μου λένε "αν μπορείς να περάσεις ως καθαρός μηχανολόγος μηχανικός, προσπάθησε το." Και δεύτερη ερώτηση, έστω ότι αποφασίζω αυτό, κάποιες διαφορές μεταξύ μηχανολόγων Πάτρας και Βόλου για το ποια θα ήταν προτιμότερη να επιλέξω? Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!
  2. Καλησπέρα παιδιά, Αφού διάβασα μερικές 100άδες σελιδών στο φόρουμ, μάχες μεταξύ δικαιωμάτων διαφόρων πανεπιστημίων, είπα να εγγραφώ και να γράψω τις απορίες μου, μήπως και κάποιος μπορεί να βοηθήσει. Λίγα για την ιστορία μου, είμαι 25 χρονών, απόφοιτος ΤΕΙ Πληροφορικής Αθήνας. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε βέβαια, αποδείχτηκε ορθότερο να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου, ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη με 3 δεκαετίες προυπηρεσία. Έτσι, αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο να πάρω και ένα πτυχίο ηλεκτρολογίας, λίγο για τις γνώσεις, λίγο για να μην εξαρτούμε από υπογραφές τρίτων όταν ο πατέρας μου βγει στη σύνταξη. Φέτος θα δώσω πανελλήνιες, όπου σίγουρα μπορώ να περάσω ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Πειραία. Το ερώτημα είναι... αξίζει? Διάβασα ΤΟΣΑ πέρει έλλειψη δικαιωμάτων και τα λοιπά. Επίπεδο σπουδών δεν με ενδιαφέρει και τόσο πολύ, στην ηλικία μου γνωρίζω ότι 90% σημασία παίζει αν το άτομο έχει θέληση να μάθει και όχι μόνο πόσα περισσότερα μαθήματα / βαρβάτους καθηγητές έχει η κάθε σχολή. Ο άλλος δρόμος είναι ΑΕΙ (Ηλεκτρολογος Μηχανικός ή Μηχανολόγος Μηχανικός, αν άκουσα καλά και οι δεύτεροι έχουν το απεριόριστο στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) μια πρώτη προσπάθεια μέσω πανελληνίων, και δέυτερη με κατατακτήριες. Δύσκολο βέβαια, πανελλήνιες με κόβω γύρω στο 16-17.5, και κατατακτήριες έχω ακούσει είναι δύσκολες επίσης. Η αλήθεια είναι ότι τείνω προς το ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, μιας κι εκει θα μπορώ πιο εύκολο ταυτόχρονα να δουλεύω ενώ αν στο ΑΕΙ θα πρέπει να αφιερώσω όλο τον χρόνο μου σαν φοιτητής. (ειδικά αν περάσω εκτός αθήνας) Και... to sum up: 1. To δίπλωμα απο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας πιστεύετε θα μου είναι αρκετό στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως ελ.επαγγελματίας εγκαταστάτης? 2. Ισχύει ότι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί έχουν ίδια δικαιώματα με του ηλεκτρολόγους? Κάθε σκέψη καλοδεχούμενη! Υ.Γ: Δεν ξέρω πόσο απλά μπαίνει μια "υπογραφή", αλλά έχω έναν πολύ καλό φίλο/ξάδερφο που τελειώνει Η/Μ ΕΜΠ. Υποθέτω ότι αυτός θα μπορούσε να με βοηθούσε σε έργα πέρα των δυνατοτήτων μου? Y.Γ2: Πες ότι τελείωνω ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, υπάρχει κάποιος γρήγορος τρόπος (+1 χρόνος) να δυναμώσω το πτυχίο μου? Μεταπτυχιακό ή κάτι? Αν βέβαια υπάρχει διάθεση τότε...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.