Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Sk Evi

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Sk Evi

  1. καλησπερα, κανονικα ναι. ομως επειδη ειναι προχειρες ξυλινες, οπως οριζει, μπαινουν στον ακαλυπτο χωρο και σε μη αρτια οικοπεδα??
  2. Καλησπερα, σε αδεια ΕΕΔΜΚ θελει να κατασκευασει ο ιδιοκτητης βοηθητικο χωρο <8 τμ διπλα στο σπιτι του. Το συστημα μου ζητα τεχνικη εκθεση- βεβαιωση στατικης επαρκειας- οτι πληροι τις προδιαγραφες η κατασκευη αυτη. Τι να γραψω εκτος απο περιγραφη διαστασεων, υλικων, ???
  3. καλησπερα, εχω α οροφο κατοικια και ανοιχτη pilotis ημιυπογεια σε επικλινες αγροτεμαχιο δηλωμενα με το νμο 1337/83 κανονικα σε εκτος σχεδιου περιοχη. Οι ιδιοκτητες "εκλεισαν" την piloti κι εγινε διαμερισμα απ το 2004. το δηλωνω ως αλλαγη χρησης ή Υ.Δ. κυριων χωρων?
  4. Καλημερα, απαντω στα #3038, #3039: εχετε δικιο οτι επρεπε νακανω δυο δηλωσεις υπαγωγης στο νομο 4178/13. Προφανως μπερδευτηκα επειδη ειναι κοινος ο ιδιοκτητης σε δυο ομορα οικοπεδα. Παρολα αυτα σημερα που εχει γινει περαιωση της υπαγωγης, θα εκδωσω δυο βεβαιωσεις, μια για καθε οικοπεδο, καθως ολες οι ιδιοκτησιες που περιλαμβανονται σε καθε οικοπεδο εμπιπτουν σε μια απ τις εξαιρεσεις της παρ. 2 του αρθρου 1 υου νομου 4178/13
  5. Στον 1337 ειχε περαστει το ενα οικοπεδο με την κατοικια μονο. Εχει κανει μεχρι τη Β φαση. Ειναι εντος σχεδιου περιοχη χωρις πραξη εφαρμογης ομως. Στο κτηματολογιο εχει δυο ΚΑΕΚ, ενα για καθε οικοπεδο. Οποτε? Μετα την τακτοποιηση σε ενα φακελο πρεπει να εκδωσω 2 βεβαιωσεις?
  6. καλησπερα, αδεια οικοδομης δεν υπαρχει. υπαρχει υπαγωγη στο νομο 1337/83 για το ισογειο και στο 4178/13 για τα υπολοιπα. Η κατοικια βρισκεται στο ενα οικοπεδο αλλα στο δευτερο οικοπεδο υπαρχει αποθηκη. Επισης πολεοδομικη παραβαση εβαλα για ενιαια περιτοιχιση ολου του οικοπεδου. το τοπογραφικο το εκανα ως ενιαια ιδιοκτησια...
  7. Καλησπερα, εχω περιπτωση τακτοποιησης αυθαιρετων κατασκευων- δυοροφη κατοικια- σε δυο ομορα εντος σχεδιου οικοπεδα με τον ιδιο ιδιοκτητη. Εκανα εναν φακελο τακτοποιησης για ολες τις αυθαιρεσιες κ στα 2 οικοπεδα. τωρα θελει να κανει συσταση οριζοντιου και να μεταβιβασει σε δυο παιδια απο 1 οριζοντια ιδιοκτησια. Τι βεβαιωσεις βγαζω σημερα που εχω εναν ιδιοκτητη σε ενιαιο ακομα κτισμα αλλα 2 οικοπεδα?
  8. καλημερα, ευχαριστω πολυ. τουλαχιστον ξεκιναω απο καπου
  9. ευχαριστω. Α πλα αν μου ελεγαν καποιο φεκ ελεγα να το εψαχνα στο ενδιαμεσο...
  10. καλημερα και χρονια πολλα σε ολους! μηπως γνωριζει καποιος συναδελφος ορους δομησης για αγροτεμαχια εκτος σχεδιου σε δημο Λουτρακιου- Αγ. θεοδωρων? Δ.Ε. Αγιων Θεοδωρων ενδιαφερομαι. δεν σηκωνει κανεις το τηλ στην πολεοδομια του οικειου δημου...
  11. καλησπερα, εχω στην τακτοποιηση αρχικο προστιμο 18000 ευρω. εβαλα πληρωμη με εφαπαξ εξοφληση. πληρωθηκε το παραβολο 2000 ευρω και μετα εβαλα εισαγωγη ποσων αναβαθμισης 8000 που μου προσκομισε ο ιδιοκτητης. Οποτε μου εβγαλε υπολοιπο προς πληρωμη ενα εφαπαξ ποσο 4400.
  12. καλησπερα, μολις εκανα συμψηφισμο προστιμου σε φακελο με εφαπαξ εξοφληση. Ολα οκ, απλα η εφαπαξ πληρωμη εγινε ληξιπροθεσμα λογω του οτι επρεπε να γινουν πρωτα οι εργασιες ενεργ, αναβαθμισης και μετα να υπολογισθει η εφαπαξ πληρωμη του ποσου.
  13. καταρχας ευχαριστω για την απαντηση. Επειδη ο πελατης εχει θεμα.. με την τακτοποιηση θα κανω μια δηλωση. τα υπογεια προβλεπονταν στην αδεια. απλως εχω υπρβαση υψους λογω ξεμπαζωματος του υπογειου Α. Κι επειδη δεν θελω να εκτιναχθει το κοστος λεω να περιορισω τις λοιπες παραβασεις σε μια ανα οριζοντια ιδιοκτησια
  14. Καλησπερα, εχω ακινητο εκτος σχεδιου, με οικοδομικη αδεια για ισογειο 100 μ2 με δυο υπογεια και παταρι. Το υπογειο Α ξεμπαζωθηκε, ειναι κατοικια και υπαχθηκε στον 3843/2010 για αλλαγη απο αποθηκη σε κατοικια. οι αυθαιρεσιες ειναι: ξεμπαζωμα υπογειου, οι εξωστες του υπογειου Α που δεν υπαρχουν στη αδεια, επιπλεον προσθηκη 26 μ2 επεκταση κατοικιας, το ισογειο εχει υπερβαση υψους, αλλαγη στη διαρυθμιση και στη θεση των ανοιγματων, επιπλεον εξωστες απο αυτους της αδειας > 10%. Το παταρι ενωνεται οντως με ξυλινη εσωτερικη σκαλα με το ισογειο αλλα εχει βατο εξωστη που δεν υπαρχει στην αδεια. Στο ακινητο εγινε συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων το 2011 πριν τον 4014/11 σε 2 ιδιοκτησιες, το υπογειο Α και το ισογειο με μισο υπογειο Β για αποθηκες σε καθεμια. Ο ιδιοκτητς ειναι ενας και θελει να το μεταβιβασει. Ποσες λοιπες παραβασεις να του χρεωσω? αγχωθηκα με ολα αυτα.....
  15. Ξεχασα να αναφερω οτι σε ενα δωματιο του Α οροφου υπαρχει παραθυρο σε τοιχο που βρισκεται στο οριο του οικοπεδου, το οποιο φυσικα δεν υπαρχει στην αδεια. Αυτο πως μπορει να υπαχθει?
  16. Ναι, η μετατοπιση του τοιχου κ το wc εχουν γινει εντος των εγκεκριμενων κατοψεων. Λοιπη παραβαση - κατηγορια 3 εννοω... Ευχαριστω!
  17. καλημερα, πελατης εχει μια τριοροφη οικοδομη 100% δικη του και χωρις ΟΙ . ειναι τρια οροφοδιαμερισματα χτισμενα απο το 1967 το ισογειο, εως το 1972 ο Β οροφος. ολα εχουν οικοδομικη αδεια. Στην αυτοψια βρηκα: επεκταση εξωστη στο ισογειο, αλλαγη θεσης Wc και κουζινας στο ισογειο, μετατοπιση τοιχου ενος δωματιου στον Α οροφο και κατασκευη ενος Wc σε δωματιο στον Β οροφο. Επειδη δεν υπαρχει οριζοντια συσταση, μπορουν ολα αυτα να μπουν ως μια ΠΠ στο 4178?
  18. Sk Evi

    Περί ΕΕΜΚ

    ευχαριστουμε!!!!!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.