Μετάβαση στο περιεχόμενο

andronikos

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

andronikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ ωραίο το κείμενο που επισυνάπτεις αλλα πρέπει να σε πληροφορήσω οτι οι " τυποποιημένοι πίνακες που αναφέρεις" είναι αποτελέσματα εργαστηριακών δοκιμών διεθνώς αναγνωρισμένων εργαστηρίων που αφορούν κάθε προϊόν ξεχωριστά και την επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται. Σε παραπέμππω στο http://www.mace.manchester.ac.uk/project/research/structures/strucfire/DataBase/References/ASPE%20publications/ASFP04_Fire%20protection%20for%20structural%20steel%20in%20buildings%20%28Yellow%20book%29.pdf από Association for Specialist Fire Protection Steel Construction Institute. Οι μελέτες που παραδίδονται στην Ευρώπη και ειδικά σε Γερμανία και Ολλανδία που οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί είναι βασισμένοι σε υπολογισμούς που γίνονται με τη μέθοδο που περιγράφει το κείμενο.
  2. Για πυράντοχη επεξεργασία ξύλου ώστε η κατασκευή να έχει δείκτη πυραντίστασης υπάρχουν προϊόντα όπως πυροδιγκούμενα επιχρίσματα και πυράντοχα βερνίκια. Τη συμπεριφορά των υλικών ανα είδος ξύλου την ορίζει το πρότυπο Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 13823 και ανάλογα με το υλικό και την στρώση που θα εφαρμόσουμε προκύπτει και ο Δ.Π.
  3. Θα ήθελα να πω λόγω ενασχόλησης μου με τον τομέα της παθητικής πυροπροστασίας και συγκεκριμένα στο κομμάτι του δομικού χάλυβα ότι : Ο κατάλογος της πυροσβεστικής για τα υλικά δεν ισχύει πια, απλά παραδίδονται τα certificates και οι δοκιμές των προϊόντων απο τους οίκους που έχουν γίνει οι εν λόγω δοκιμές και αν είναι αναγνωρισμένα απο τον ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) τότε το προϊόν θεωρείται εγκεκριμένο. Η πυράντοχη βαφή έχει πολύ αισθητικό αποτέλεσμα αλλά περιορισμένο δείκτη πυραντίστασης ( εώς 90min), για μεγαλύτερους δείκτες πυραντίστασης (έως 240min) θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κονίαμα βάσης βερμικουλίτη του οποίου το αποτέλεσμα είναι αυτό που λέγεται παραπάνω "τριμμένος σοβάς". Ο τρόπος υπολογισμού είναι σχετικά απλός απλά χρειάζεται να έχουμε ακριβώς τις διατομές και τους τύπους των μεταλλικών στοιχείων, τα loading tables της βαφής ανάλογα με αυτά τα στοιχεία και τους πίνακες αναγωγής του πάχους ξηρού υμένα σε kg βαφής. Υπάρχει η επιλογή της επένδυσης με πυράντοχη δομοσανίδα βάσης πυρτιτικού ασβεστίου ή πάλι βερμικουλίτη (δ.π εώς 5 ώρες) Για παραπάνω λεπτομέρειες στείλτε pm
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Επειδή έχω ασχοληθεί με πυροπροστασία σε data center εκτενώς νομίζω οτι ένα συστημα πυροπροστασίας με αερολυμα "aersosol" είναι μονόδρομος, Το FM200 είναι απαγορευτικό γιατί αφήνει συμπηκνώματα παγωμένου αερίου στον εξοπλισμό οπότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο διαβρωσης,το inergen ειναι κατά πολυ ξεπερασμένο και πανάκριβο, για να μην μιλήσω για ευκολία εγκατάστασης (έλειψη σωληνώσεων) σε τέτοιους δύσκολους χώρους . Όσο για τα περιστατικά (φωτιές και λοιπά),που αναφέρονται παραπάνω είναι πολυ επισφαλή τα συμπεράσματα. Έχουν γίνει χιλιάδες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα χωρίς κανένα θέμα απολύτως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.