Μετάβαση στο περιεχόμενο

dion32

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

dion32's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φίλε energeia για αυτήν την λίστα με τις βιομηχανίες που αναφέρθηκε παραπάνω αν θες την έχω έτοιμη & συγκεκριμένα για Πάτρα.& Εγώ περιμένοντας να δώσω στο ΤΕΕ είχα πνιγεί από το άγχος. Θέλει υπομονή & επιμονή. & μην ντρέπεσαι. Θα σου πρότεινα από το να στείλεις το βιογραφικό σου να το πας μόνος σου. Πιθανόν σε κάποιους να φανεί "κάπως" αλλά δεν έχεις να χάσεις τίποτα.& ακόμα & αν δεν βρεις κάτι που θα σου αρέσει πολύ , θα έχεις κάνει την αρχή, θα μπεις στην αγορά, θα κάνεις γνωριμίες & πιθανόν απο εκεί να έρθει και μια καλή επαγγελματική πρόταση. Α & πήγαινε μια βόλτα & από το πανεπιστήμιο, κάνε μια κουβέντα με καθηγητές (ακόμα και αν δεν πάταγες στο μάθημα!), μερικοί έχουν & την διάθεση & γνωριμίες για να βοηθήσουν αρκεί να τους πλησιάσεις.
  2. Με ένα καλό διάβασμα στην θεωρία & εξάσκηση (φαντάζεσαι & σχεδιάζεις μόνος σου & δεν το αντιγράφεις από συμφοιτητή που έκανε το ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πιάσε το μάθημα από την αρχή γιατί σίγουρα κάτι θα σου έχει ξεφύγει & ξανακάνε ή διόρθωσε ότι σχέδια έχεις ηδη κάνει, έτσι θα προλάβεις και την εξεταστική. Άσε που αν δεν μάθεις κάποια πράγματα τώρα σίγουρα θα ξαναγυρίσεις πίσω γιατί θα τα βρεις μπροστά σου & σαν φοιτητής & σαν επαγγελματίας.
  3. Να μπορεί να υπολογίσει πόσα μέτρα σίδερα θέλει όταν του λέει ο μάστορας - εργοδηγός ότι θέλουν να φτιάξουν μεταλλική σκάλα για να φτάσουν στα 4 μέτρα ύψος, δηλαδή να μπορεί να εφαρμόσει πυθαγόρειο.
  4. Φίλε μου καλώς ήρθες... Σαν νέα μηχανικός & εγώ κάνω λίγο από όλα... Μόνο καφέ δεν φτιάχνω γιατί είμαι σε εργοτάξιο & (ευτυχώς) κανείς δεν έχει σκεφθεί να φέρει ένα μπρίκι! Θα συμφωνήσω με τον Χάρη. Συνέχισε να ψάχνεις για δουλειά & κάνε γνωριμίες, μπορεί να σου προκύψει κάποια μελέτη από ιδιώτη και να βγάλεις κάποια έξτρα χρήματα. Όσο για το ότι δεν υπάρχει κάποιος να σου λύνει απορίες μην κολλάς. Ψάξε μόνος σου σε ίντερνετ, συμφοιτητές, & νομοθεσία (σε κάποια δημόσια υπηρεσία πιθανόν να βρεις και υπάλληλο με διάθεση να σε βοηθήσει!) Σε λίγους μήνες θα είσαι πολύ καλύτερα. Όταν θα είσαι σίγουρος ότι έχεις μάθει το αντικείμενο που σου έχουν αναθέσει διεκδίκησε και τα ανάλογα χρήματα.
  5. Επίσης καλό είναι η Στατική των Beer - Jonston & κυκλοφορεί & μεταφρασμένο. Ο Γκαρούτσος μπορεί να μην σε καλύψει πλήρως.
  6. Από την ημέρα που πέρασες τις εξετάσεις στο τεε είσαι ήδη ασφαλισμένος στο τσμεδε, οπότε τώρα μάλλον είσαι διπλοασφαλισμένος. Θα πρέπει να συνενοννηθείς με τον λογιστή της εταιρίας γιατί είσαι σαν μισθωτός υπάρχει πιθανότητα να μην χρειάζεται να διαγραφείς. Συνήθως στους μισθωτούς καλύπτεται ο κλάδος υγείας από το ένα ταμείο και ο κλάδος σύνταξης από το άλλο. Πάντως συναδελφος που είναι ελευθερος επαγγελματίας και τον ασφάλισαν και στο ικα στην εταιρία που δουλεύει έχει να πληρώσει ενα πρόστιμο γύρω στα 1500 ευρώ στο τσμεδε και το χειρότερο είναι το μπέρδεμα που έχει γίνει και κάνεις δεν μπορεί να του δώσει απάντηση.
  7. Στην δουλειά που είσαι τώρα σε έχουν ασφαλίσει στο ικα?
  8. Καλημέρα! Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνω αίτηση γι'αυτό το μεταπτυχιακό και ελπίζω φέτος να μπω. Ήθελα να ρωτήσω όσους είναι ήδη φοιτητές αν έχει βοηθήσει πρακτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Αυτά που μαθαίνεις είναι εφαρμόσιμα?
  9. Όχι μόνο δεν είναι μηχανικοί οι γονείς, ούτε μακρινός θείος δεν υπάρχει στο επάγγελμα για να βοηθήσει!& τώρα που είναι η αρχή ευτυχώς που υπάρχει το forum και λύνω βασικές απορίες! Πάντως αυτό που είχα δει & από τη σχολή όσα παιδιά είχαν γονείς μηχανικούς είχαν μπει πιο γρήγορα στο κλίμα & την νοοτροπία της δουλειάς. Στον εργασιακό χώρο, τώρα, είτε σε βοηθούν οι γονείς , είτε όχι, θα πρεπεί να αποδείξεις μόνος αν είσαι καλός ή όχι. Γιατί & πελατεία να βρεις έτοιμη, ποιος σου εγγυάται ότι θα παραμείνει αν δεν δουλεύεις σώστα?
  10. Το Τ.Ε.Ε. στην Πάτρα πέρσι είχε βγάλει τέλη Οκτωβρίου και μετά ξαναέβγαλε τον Μάρτιο, αν θυμάμαι καλά.
  11. Τι γίνεται όμως όταν ο μηχανικός προσπαθεί να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας και μόλις γυρνάει την πλάτη του ο εργολάβος κάνει τα δικά του? Πως μπορείς να αποδείξεις σε περίπτωση ατυχήματος ότι εσύ έκανες ότι προβλέπεται;
  12. Ευχαριστώ! Προς το παρόν ψάχνω να βρω ότι χαρτιά μπορώ γιατί η επιχείρηση τώρα ξεκίνησε και δεν υπήρχε κανείς να κρατάει κάποιου είδους αρχείο ούτε για την ασφάλιση του προσωπικού , ούτε τις άδειες των αλλοδαπών.
  13. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός και μόλις έπιασα δουλεία σαν επιβλέπουσα μηχανικός σε εργολάβο.Υποπτεύομαι πως κάποιοι από το προσωπικό δουλευούν χωρίς ασφάλιση στο ικα. Έχω ζητήσει να δω τα χαρτιά τους, αλλά ο εργολάβος μου λέει ότι υπάρχουν και κάποια στιγμή θα μου τα φέρει. Τι ευθύνες θα έχω σε περίπτωση που γίνει κάποιος έλεγχος και αποδειχθεί ότι όντως είναι ανασφάλιστοι;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.