Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GeorgeEnveng

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

729 profile views

GeorgeEnveng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι είμαι συμβασιούχος μηχανικός (ΙΔΟΧ) και ήταν ένα από τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν λόγω έλλειψης άλλων μηχανικών. Σε επικοινωνία μου με το Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ, μου είχαν πει πως δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα ως προς την ιδιότητά μου ως 8μηνος.
  2. Ήμουν ο Μηχανικός - Διαχειριστής αυτών των Αδειών Μικρής Κλίμακας και απλά πλήρωνα το παράβολο, δεν δήλωνα κάτι άλλο. Το ίδιο έκανε ο προηγούμενος συνάδελφος (Πολιτικός Μηχανικός) που έβγαζε αυτές τις άδειες για κοπή δέντρων. Στον δήμο μου διαχειρίζεται τις ΕΕΔΜΚ για κοπή δέντρων η Διεύθυνση Περ/ντος, όχι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
  3. Καλησπέρα σας, Όλα όσα αναφέρονται παραπάνω ισχύουν μόνο για ιδιωτικές ΕΕΔΜΚ και ΕΦΚΑ; Πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο και για ΕΕΔΜΚ από υπαλλήλους ενός Δήμου; Να πηγαίνουν στον ΕΦΚΑ της αντίστοιχης ΥΔΟΜ για να δηλώσουν τις άδειες μικρής κλίμακας (πχ για κοπή δέντρων σε κοινόχρηστο χώρο);
  4. @Overseer @Faethon11 Μετά από επικοινωνία μου με το Τμήμα Αδειών και το Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ, μου επιβεβαίωσαν ότι απαιτείται μόνο η σφραγίδα (μετά την ανάρτηση μου σκέφτηκα και εγώ ότι είναι λογικό, για έναρξη επαγγέλματος). Η ψηφιακή υπογραφή είναι προαιρετική. Θα την χρειαστώ αν θελήσω να εγγραφώ ως μελετητής.
  5. Καλημέρα σας. Ήμουν μισθωτός Μηχανικός σε ΟΤΑ και διαχειριζόμουν ΕΕΔΜΚ. Εάν θελήσω να συνεχίσω να το κάνω με μπλοκάκι, πρέπει να έχω πλέον και σφραγίδα ή ψηφιακή υπογραφή; Για την υπογραφή ΣΑΥ-ΦΑΥ, Τεχνικής Έκθεσης, Δήλωσης Ανάθεσης-Ανάληψης κλπ.
  6. Αν θες να ενημερώσεις - τροποποιήσεις μια εκδοθείσα άδεια, πληρώνεις εκ νέου το παράβολο στο τέλος;
  7. Καλή σας χρονιά! Η επιλογή ΣΔΑ - ΥΔ μηχανικού για μη ύπαρξη ΑΕΚΚ, σημαίνει ότι ο μηχανικός καλύπτεται με μια απλή ΥΔ όπως: Από τις εργασίες κοπής των δέντρων, δεν παράγονται ΑΕΚΚ, και σύμφωνα με την παράγραφο 4, του άρθρου 89, Ν. 4685/2020: "Για τις εργασίες που δεν συνεπάγονται την παραγωγή ΑΕΚΚ αντί του αντιγράφου της υπογεγραμμένης σύμβασης, απαιτείται σχετική ΥΔ μηχανικού.". Ή χρειάζεται και ένα ΣΔΑ. Τι μπορεί να δηλώσει ο μηχανικός για εκτίμηση παραγόμενης ποσότητας (σε τόνους), στο πρότυπο για ΣΔΑ του ΕΟΑΝ; Μιλάμε για κοπή δέντρων, άρα βιοαποικοδομήσιμα απόβλητα. Στις επεξηγήσεις του προτύπου ΣΔΑ, στη στήλη 3 (εκτίμηση της παραγόμενης ποσότητας (σε τόνους), καταγράφεται η ποσότητα ΑΕΚΚ (που δεν υπάρχουν στην κοπή δέντρων) σε τόνους που προβλέπεται να παραχθεί. Σας ευχαριστώ (παρακαλώ να μεταφερθεί στο θέμα "Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) ή όπου αλλού κρίνεται σχετικότερο, ώστε για κάθε απορία μου, να μην ξεκινάω καινούργιο θέμα) Μεταφέρθηκε στο παρόν - akis73
  8. Για να δω τι ισχύει σήμερα σχετικά με τις υπογραφές σε ΕΕΔΜΚ; Ή αν μπορώ να είμαι και με μπλοκάκι. Γιατί το 2ο απαντήθηκε και καταλαβαίνω πως δεν με συμφέρει να είμαι με μπλοκάκι. Στο παράδειγμα που μου έστειλες, κατάλαβα ότι αυτός που ήταν υπεύθυνος σε θέση για την "φροντίδα και υποστήριξη καθημερινής λειτουργείας Αθλητικών Εγκαταστάσεων", είχε προσληφθεί ταυτόχρονα και ως 8μηνος ΠΕ Φυσικής Αγωγής, για αυτό ο Επίτροπος αρνήθηκε να θεωρήσει το χρηματικό ένταλμα.
  9. Καλησπέρα σας, Είμαι Υπάλληλος με ΣΟΧ (8μηνο), σε ΟΤΑ. Έχω το δικαίωμα υπογραφής για ΕΕΔΜΚ (πχ Τεχνική Έκθεση Μηχανικού); Γενικά, μπορώ να βγάζω αυτές τις άδειες ή πρέπει να έχω κάνει και έναρξη επαγγέλματος στην εφορία; Δουλεύω ως μισθωτός μηχανικός. Από ότι καταλαβαίνω δεν μπορώ να είμαι και τα δύο (μισθωτός και με μπλοκάκι) Ορίστε αυτά που βρήκα: https://e-postirixis.gr/blog/law_explanation/δικαίωμα-υπογραφής-εγγράφων/ Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.