Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pkoumparelos

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

pkoumparelos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπράβο στο αρμόδιο υπουργείο , στο ΤΕΕ και λοιπούς φορείς. Νομίζω οτι τα 132 ονόματα θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες της χώρας μας για ενεργειακούς επιθεωρητές οι οποίοι πρέπει από εδώ και στο εξής να ονομάζονται : Υπερ-επιθεωρητές (εξού και υπερνομάρχης). Ας βγεί όμως και η λίστα με τους αποτυχόντες για να δούμε τα ποσοστά της αποτυχίας.
  2. Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο astrah.Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα σύστημα με μεγάλη αδράνεια.Το ανοίγουμε τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο (εξαρτάται την περιοχή, αν είμαστε ''κρυουλιάρηδες'') και το κλείνουμε τον Απρίλιο συνήθως. Κρατάμε συνήθως μια σταθερή θερμοκρασία στο χώρο και ποτέ δεν την κλείνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας επειδή θα λείπουμε από το σπίτι. Η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής είναι 45 βαθμούς C. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας αυτοματισμός που το ελάχιστο που θα κάνει είναι να ελέγχει την θερμοκρασία προσαγωγής με ένα εμβαπτιζόμενο αισθητήριο νερού και να ελέγχει αντίστοιχα την τρίοδη βαλβίδα νερού ώστε να προσάγεται στο σύστημα νερό θερμοκρασίας 45-46 C. Φυσικά αν υπάρχει σύστημα αντιστάθμισης θα είναι ότι το καλύτερο. Υπάρχουν οι λεγόμενοι ελεγκτές θέρμανσης που κάνουν αντιστάθμιση, ελέγχουν ηλιακά συστήματα και γενικώς κάνουν ''παπάδες''. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες στείλε μου PM γιατί δεν επιτρέπεται στο forum να αναφερθώ σε εταιρείες κ.λ.π.
  3. ''Επίσης, στην αίτηση αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης και η ημερομηνία λήξης της , ήτοι η ημερομινία μέχρι την οποία ο δικαιούχος οφείλει να αποκτήσεις την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες από την ημερομηνία αίτησης του δικαιούχου στο πρόγραμμα και δεν μπορεί να ξεπερνά την 30η ιουνίου του 2014΄΄ Τι θέλει να πεί ο ποιητής; Eννοεί ότι πρέπει να έχουμε επιτύχει στις εξετάσεις μέχρι της 30/06/14;
  4. Θα ηθελα να αναφερθω στο εξης: ολοι μας πλεον εχουμε παρακολουθησει τα σεμιναρια. Ερωτω λοιπον, οι εισηγητες που ηταν και ενεργειακοι επιθεωρητες ηταν πιστοποιημενοι και αν ναι απο ποιον φορεα; Οι συγκεκριμενοι εισηγητες θα δωσουν εξετασεις για να γραφουν στο μητρωο των μονιμων επιθεωρητων; Αν λοιπον πρεπει να δωσουν εξετασεις τι παραπανω γνωριζουν απο τους συναδελφους που ηταν προσωρινοι επιθεωρητες; Μηπως τα μαθηματα γινανε για τα αρπαξουν καποια ΚΕΚ; Πως μπορω να κανω ΜΕΑ και για κανω ΠΕΑ πρεπει να παπαγαλησω καποιες εκατονταδες σελιδες;
  5. Κάποιοι στο ΤΕΕ, στο ΥΠΕΚΑ και δεν ξερω και που αλλού, είναι στον κόσμο τους. Ξαφνικά ξυπνήσανε και είπανε, ''ρε σεις δεν κανουμε αυτές τις ρημάδες τις εξετάσεις'' ; Θα πληρωθούνε αδρά για τη στελέχωση των επιτροπών και εμείς, όσοι τελικά κατεβούμε στις εξετάσεις, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι ''δεν είμαστε ελέφαντες'' για να πάρουμε 50 και 60 ευρώ για ένα ΠΕΑ όποτε και όταν μας έρθει. Συγχαρητήρια στο ΥΠΕΚΑ (αλήθεια γνωρίζει κάποιος από αυτούς τους ''μολυβοσπρώχτες'' ότι πλέον δεν γίνεται ΠΕΑ για ενοικίαση) και special συγχαρητήρια στους άλλους ''μολυβοσπρώχτες'' τους ''συναδέλφους μας στο ΤΕΕ. Καληνύχτα μας.
  6. Κάλεσε τον συνάδελφο ηλεκτρολόγο που τοποθέτησε το ρελέ να σου δώσει εξήγηση για το τι συμβαίνει στην εγκατάσταση
  7. Βάζεις την ισχύ που έχεις υπολογίσει από τις εγκατεστημένες συσκευές της οικίας.
  8. Πρέπει να μάθεις την συμφωνημένη ισχύ. Αν είναι 8 KVA τότε πρέπει υποχρεωτικά να έχεις δεκάρα παροχή. Αλλιώς μιλα με το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ.
  9. Καλημέρα, Με φωνάζει ο πελάτης για επανέλεγχο και αλλαγή ονόματος. Τηλεφωνικά συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει ΔΔΕ. Του λέω ότι θα πρέπει πρώτα να δω την εγκατάσταση και μετα να του δώσω τιμη όπως και έγινε. Όντως δεν υπήρχε ΔΔΕ. ''Κύριε πελάτη θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ΔΔΕ διότι είναι υποχρεωτικό απο το νόμο αλλά και για τη δική σου ασφάλεια''. Τελικά το πιστοποιητικό το έκανε άλλος ''συνάδελφος'' με 70 ευρώ χωρίς τον ΔΔΕ φυσικά.
  10. Ρώτα στην νομαρχία της περιοχής σου για να σου πούνε ακριβώς τα δικαιολογητικά και τα παράβολα που απαιτούνται. Η άδεια για Η/Μ εγκαταστάσεις θα σου χρειαστεί από τη στιγμή που θα εργασθείς ως Ε.Ε.
  11. Τα κριτήρια είναι συνήθως λόγω ηλικίας (αν μιλάμε για συνταξιούχους) και φυσικά λόγω μικρής φορολογικής δήλωσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.