Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xrysa.xn

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

xrysa.xn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βασικα ειναι να γραφτω στις προσεχεις εξετασεις και εκει με τα χρονικα περιθωρια με "παιρνει", οτι δηλαδη ο αριθμος μητρωου θα 'βγει' σε καμια 40 μερες και τοτε θα κανουμε την προσληψη. Με θελει για να κανω τη μελετη και να τη σφραγισω σε πρωτη φαση .Δεν θελει να το κανω ως ελευθερος επαγγελματιας γιατι ειπαν οτι πρεπει η αμοιβη να ειναι ποσοστο του συνολικου προυπολογισμου και δεν τους συμφερει. Ο σταθμος ειναι μια μικρη βιομαζα βασικα που ατυπα για αλλη εταιρια εχω κανει.
  2. Νομιζω οτι καλυφθηκα απο τις απαντησεις και σας υπερευχαριστω! Με αριθμο μηρωου Τεε φυσικα για την προσωπικη σφραγιδα ρωτουσα και συμπεραινω οτι μπορω το θεμα μου δεν ηταν το Τεε αλλα η εφορια δηλαδη αν ο μηχανικος - 'μελετητης' εχει νοημα μονο ως ελευθερος επαγγελματιας και οχι ως μισθωτος. Και παλι σας ευχαριστω!
  3. Σφραγιδα δικια μου (με ονοματεπωνυμο αριθμος μητρωου Τεε) για μελετη συνδεσης προς τη ΔΕΗ.
  4. Χιλια συγνωμη αργησε να μου κανει ανανεωση και δεν ειδα τα υπολοιπα! Ως μηχανικος μελος ΤΕΕ ναι, αλλα οχι ελευθερος επαγγελματιας-οχι εναρξη και οχι μπλοκακι. Δεν ξερω αν εγινα σαφης. Με αριθμο μητρωου Τεε και τσμεδε ναι αλλα αν δεν κανω εναρξη και η κλασικη σφραγιδα διπλωματουχου να μπαινει μονο σε μελετες για λογαριασμο της εταιριας στην οποια θα εχω προσληφθει.
  5. Καταρχην σας ευχαριστω πολυ! Ειμαι νεα μηχανικος και σε συζητησεις με μια εταιρια. Η εταιρία αυτη δεν θελει να ειμαι με μπλοκακι αλλα θελει να υπογραψω μελετη συνδεσης σταθμου παραγωγης. Δεν θελει να ειμαι ελευθερος επαγγελματιας αλλα θελει να κανουμε προσληψη διοτι ισχυριζονται οτι ως ελευθερο επαγγελματια πρεπει να με πληρωσουν περισσοτερο. Και η απορια μου ειναι αν μπορω χωρις εναρξη επαγγελματος αλλα με προσληψη (λιγων μηνων κιολας) να υπογραφω μελετες -μονο για την εταιρια φυσικα.
  6. Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτησω κατι για επιβεβαιωση γιατι δυστυχως οι λογιστες που απευθυνθηκα και οι ανθρωποι του Τεε δεν με κατατοπισαν με σιγουρια αλλα στο στυλακι "μαλλον μπορεις". Μπορεις να εισαι μισθωτος λοιπον σε μια εταιρια, με προσληψη κανονικα, να μην εχεις κανει ποτε εναρξη επαγγελματος και να βαζεις σφραγιδα μονο για την εταιρια? Δηλαδη η σφραγιδα ειναι κανονικα εγκυρη και χωρις να εισαι ελευθερος επαγγελματιας απλα εφοσον δεν εισαι τη χρησιμοποιεις μονο για δουλειες τις εταιριας (μελετες κλπ). Σωστα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων
  7. Καλησπέρα! Θα ήθελα μια διευκρίνιση από συναδελφους που γνωρίζουν γιατι δυστυχώς δεν έχω βγάλει άκρη από τους αρμόδιους φορείς. Η σφραγίδα η κλασική που υπογράφουμε μελέτες κλπ είναι άμεσα συνυφασμένη με την έναρξη επαγγέλματος στην εφορία? Μπορεί κάποιος να είναι μισθωτός και να έχει δικαίωμα να υπογράφει μελέτες? (Λογικά οχι). Μια εταιρία που θέλει τη σφραγίδα (και τη μελέτη εννοείται ) θέλει να μου κάνει πρόσληψη κανονική και όχι σύμβαση έργου για ορισμένο διάστημα. Ο λόγος είναι το οικονομικό κομμάτι ,επειδή με τη σύμβαση έργου πρέπει να πληρώσουν περισσότερα λόγω προϋπολογισμού έργου. Ομως με την πρόσληψη δεν θα μπορω να υπογραφω σωστα? Υπαρχει καποιο παραθυρακι ωστε να καθορισει ο εργοδοτης το ποσο που θελει να δωσει χωρις να ειναι ποσοστο του προυπολογισμου και ετσι να κανουμε μια συμβαση και οχι προσληψη? Αν καποιος γνωριζει θα ημουν ευγνωμων!!
  8. Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι τους συναδελφους που εχουν την αδεια ασκησης. Μετα τις εξετασεις ποσος καιρος χρειαζεται για να μπορεσεις να εχεις καποιου ειδους βεβαιωση και να κανεις και εναρξη στην εφορια? Γνωριζει καποιος αν υπαρχει τροπος να επισπευσω τη διαδικασια και μετα τις εξετασεις για παραδειγμα να εχω κατι προσωρινο για την εναρξη στην εφορια? Δηλαδη χοντρικα απο τις εξετασεις ποσος καιρος απαιτειται για να εχω τη σφραγιδα στα χερια μου? Δε ρωταω απο ανυπομονησια αλλα για σοβαρο λογο. Ευχαριστω πολυ.
  9. Καλησπέρα, αναζητώ ΜΕΚ Β ηλεκτρολόγου/μηχανολόγου/πολιτικού μηχανικού (ενοικίαση). Κατά προτίμηση από Θεσσαλονίκη. Άν ενδιαφέρεται κάποιος ας μου στείλει μήνυμα για λεπτομέρειες. Ευχαριστώ πολύ.
  10. Monder εγω θελω να ρωτησω για PVsol! Πως βαζεις τους 2 προσανατολισμους σε 1 inverter? Δηλαδη αυτο το να μην τους 'βλεπει ξεχωριστα' και εφοσον εισαι μεσα στα ορια του να βαλεις ας πουμε εναν προσανατολισμο/εισοδο ..
  11. xrysa.xn

    PVsyst ερώτηση

    ναι ναι εκτος απο αυτο ? εκει που διαλεγουμε inverter και πανελ? δηλαδη τα κανω ακριβως οπως ειχα διαβασει και σε ενα αλλο topic τα sub-fields (και φαινεται και το λογικο) αλλα παλι εχω προβλημα, ενω εχω ελεγξει τεχνικα στοιχεια.
  12. xrysa.xn

    PVsyst ερώτηση

    Καλησπερα. Μπορει καποιος να μου πει συνοπτικα στο 'system' του PVsyst πως δινουμε τους 2 προσανατολισμους? ετσι οπως νομιζα σαν να μη δεχεται οτι εχω 1 inverter με 2 mppt αλλα 2 ξεχωριστους. Ευχαριστω!
  13. Καλησπέρα. Εμένα δεν μου κανει καν προσομοιωση! 2 προσανατολισμοι με inverter με 2mppt που υπολογισα τασεις κλπ στις εισοδους του να ειναι ενταξει το PVsyst δεν μου τα δεχεται. Σαν να μην "παιρνει" οτι ο inverter ειναι και για τους 2 προσανατολισμους. Εσυ μεχρι εκει δεν ειχες κανενα προβλημα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.