Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

doritta

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

doritta's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. να ρωτησω και κάτι ακόμα αν γνωρίζει κανείς? 1) η ταράτσα στον όροφο που θα χτιστεί, θα θεωρείται κοινόκτητη και κοινόχρηστη ή θα ανήκει πλέον αποκλειστικά στον κύριο του κτίσματος και μόνο αυτός θα μπορεί να την χρησιμοποιεί ? 2)αν στην ταράτσα χτίσει αντί για διαμέρισμα υπόστεγο με σκεπή (για να βάλει φωτοβολταϊκά), η σκεπή θα είναι δική του κατά κυριότητα, χρήση και κάρπωση ή και αυτή κοινόκτητη και κοινόχρηστη? και με την ταράτσα κάτω από το υπόστεγο τι γίνεται? και αυτή κοινόκτητη και κοινόχρηστη?
  2. Μετά από έρευνα κατέληξα στα εξής. Συμφωνείτε? Κάνω κάποιο λάθος? Η ταράτσα είναι κοινόχρηστη και αντικείμενο αναγκαίας συγκυριότητος για όλους του συνιδιοκτήτες της οικοδομής. Η αποκλειστική χρήση ταράτσας μπορεί να συμφωνηθεί από τη γενική συνέλευση. Σχετικά με τη σύσταση αποκλειστικής ιδιοκτησίας σε ταράτσα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αγοραστεί ο λεγόμενος «αέρας», άλλως το δικαίωμα υψούν, δηλ το δικαίωμα επέκτασης της οικοδομής προς τα άνω. Αυτό γίνεται με συμφωνία όλων των ιδιοκτητών και συμβολαιογραφικό έγγραφο. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να παραχωρηθεί σε έναν μόνο εκ των ιδιοκτητών και οτιδήποτε χτιστεί ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα του. Προσοχή όμως γιατί πρέπει να συμφωνηθεί ξεχωριστά η αποκλειστική χρήση του δώματος, γιατί το δώμα εξακολουθεί να είναι κοινόχρηστο.
  3. παρακαλώ, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι μάλλον απλό.... σε ταράτσα ενός οικογενειακού διορόφου, οι ιδιοκτήτες ενός από τα διαμερίσματα, μπορούν να αγοράσουν την ταράτσα και να χτίσουν σε αυτή? δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας. μόνο συμβόλαια... Μήπως μπορείτε να με παραπέμψετε σε σχετική νομοθεσία? ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.