Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

irini86

Core Members
  • Περιεχόμενα

    225
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by irini86

  1. καλησπερα σας να ρωτησω αν εχει τύχει σε κάποιον εκανα οριστική υποβολη πεα και ξεχασα να βαλω κοστος επεμβάσεων σεναριου ειναι λόγος ανάκλισης η το δίνω έτσι?
  2. Μα εχουν γινει οι πληρωμες του παλιου επιβλεποντος μεσα στο φακελο της αδειας υπαρχει χαρτι σφραγισμενο που λεει οτι ολοκληρωθηκαν οι οληρωμες επιβλεψης
  3. Καλησπέρα και απο μένα! Διαβάζοντας ολα τα παραπάνω , εχω και εγω μια παρομοια σε ορισμένα σημεία περίπτωση. Πρέπει να γίνει αλλαγή μηχανικόυ για να πάρει ρεύμα μια οικοδομή και επειδη δεν εχω ξανακάνει κατι τετοιο ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει τις διαδικασιες και για την αλλαγη και για τη ρευματοδοτηση, περισσοτερο για την αλλαγη, αν μπορειτε δοστε μου πληροφοριες για σχετικη νομοθεσια και εγγραφα που απαιτουνται και φυσικα κοστος για τον ιδιοκτητη, τη πληρωμες θελει να δει η πολεοδομια για το νεο μηχανικο? Ευχαριστω!
  4. ναι μου τα υπέγραψαν απλά αμέλησαν να [πληρώσουν το παράβολο ποιος να περίμενε κάτι τέτοιο?
  5. Εχω υπευθυνη δηλωση και αναθεση απλα αμελησαν να πληρωσουν το παραβολο τα εχω με ημερομηνια 15 μερες πριν το θανατο
  6. δεν υπαρχει καμια περιπτωση να διατηρουνται τα προστιμα με το μειωτικο συντελεστη εφοσον υπηρχαν κατα την ημερομηνια της αιτησης?
  7. Καλημερα σας! Εχω μια δηλωση σε αρχικη υπαγωγη κ περιμενω να πανε να πληρωσουν το παραβολο κ ξαφνικα πεθαινει ο ενας εκ των δυο συνιδιοκτητων που ειχε κ αναπηρια 83% τι κανω?
  8. ναι το ξέρω γιατί μου το επισημαίνετε αυτό? έχω χαρτί που πιστοποιεί ποσοστό αναπηρίας 83% και το έχω βάλει στα φύλλα καταγραφής, και έχει γίνει η σχετική έκπτωση και σε παράβαση για η/χ που κανονικά ήταν να είναι 500 ευρώ και με την αναπηρία μου βγάζει 75 ευ΄ρω! Αν βάλω το μπάνιο των 7,5 συγκεκριμένα τμ κατ. 5 τι επιπτώσεις θα έχω αργότερα?
  9. τι ακριβως να ψαξω? δεν ειναι αμεα, απλα εχει αναπηρια πανω απο 80% ο ιδιοκτήτης βασικα που εχει το 75% της ολης ιδιοκτησιας και ο γιος του το αλλο 25% εξ αδιαιρετου και εδω μου ειχαν πει τα χριστουγεννα στο helpdesk οτι απλα επιμεριζω τα τμ με τα ποσοστα στα φυλλα καταγραφης
  10. ειναι τουαλετα απαραιτητη για μελος της οικογενειας με αναπηρια δεν μπορει να κατεδαφιστει το φανταστικα για το hepl και τι κανουμε απο δω και περα? οτι μας φωτισει ο Θεός! τελοσπάντων ανεξαρτήτως των προ του 75, εκτιμάται ότι μπορώ να επιλέξω ναι στο αν υπάρχει οικοδομική άδεια και τα 9 τμ να μην τα βάλω κατ. 5 αλλά 4?
  11. για τις αποθηκες ειχα τηλεφωνησει στο helpdesk και μου ειπαν οτι αφου δεν χρησιμοποιειται κατι απο αυτεσ για εμπορικη χρηση τοτε μπορω να τις βαλω ολες ως βοηθητικους χωρους του σπιτιου και να παν κατηγορια 1 αν τα βαλω κατηγορια 2 , δεν μπορω να βαλω και τα 7 τμ του 2009 κατ. 4 ή 5 γιατι η 2 δεν συνδιαζεται με καμια αλλη πριν της 3 οσο για προ του 55 μπορω να θεωρησω οτι υπαρχει οικοδομικη αδεια ε? και τα υπολοιπα κατηγορια 4? αυτο αν ισχυει ειναι πολυ βολικο για τον πελατη γιατι υπολογιζεται μικροτερο το προστιμο δεν ξερω τι γινεται πλεον με το helpdesk παιρνω συνεχεια και δεν το σικωνουν ποτε αν ισχυουν τα 20%, 40%, αυτα όμως δεν τα συγκρινω με τα μεγεθη της υπάρχουσας οικοδομικής αδείας? τωρα που δεν εχω γιατι και αυτη του 70 δεν γραφει τιποτα , μονο το φυλλο αδειας εχω βρει και ειναι πολυ ασαφες δεν εξυπακουεται οτι πρεπει να παω κατηγορια 5?
  12. Καλησπέρα σας! Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής, σε ένα οικόπεδο έχουμε 140 τμ κατοικια του 1936 που εως το 75 προστέθηκαν άλλα 50 τμ. και αποθήκες 150 τμ του 1936 και εως το 75 προστέθηκαν άλλα 250 τμ. Υπάρχει μόνο μια οικ. άδεια του 70 για προσθήκη 24 τμ στην κατοικία που όμως πλέον δεν μπορει να φανεί ξεκάθαρα ποιό ήταν το κομμάτι της προσθήκης. Στις διευκρυνηστικες εγκυκλιους γραφει πως αν εχω κτηριο προ 55 θεωρειται οτι έχει οικοδομική άδεια. τώρα εγώ στα φύλλα καταγραφής θα βάλω με οικ. αδεια και θα γράψω προ 55 και της προσθήκης ή χωρίς οικοδομική άδεια? και θα δηλώσω το σύνολο των τμ σαν προ 75? Επίσης στα προ 75 κοιτάμε όρους δόμησης? υπέρβαση ύψους, πλάγιες αποστάσεις? ή νομιμοποιούνται όλα? Συγνώμη δεν σας ανέφερα ότι σε όλα αυτά υπάρχει και μια προσθήκη 7 τμ του 2009? Αυτή θα παει κατηγορία 4 ή 5? Υπέρβαση δόμησης και κάλυψης με βάση τους όρους δόμησης της περιοχής δεν υπάρχει.
  13. Καλημερα σας! εδω νομιζω πως το λεει ξεκαθαρα οσον αφορα τη σειρα των διαδικασιων ρωταω γιατι αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν θα βγαλω πρωτα αυτη την αδεια η αν θα κανω πρωτα τη δηλωση αυθαιρετυο Μήπως ΄κανω τη δήλωση βάζοντας κατ.1 ολα τα προ 75 ( το οτι υπαρχει αυτη η αδεια προσθηκης θα βαλω την επιλογη οτι εχει αδεια το ακινητο η θα την παραβλεψω και θα δηλωσω οτι δεν υπαρχει αδεια?) κατ.4 το μπανιο του 2009 και στην τεχνικη εκθεση γραφω και για το λεβητοστασιο οτι θα εκδοθει αδεια δομησης? μετα βγαζω την αδεια δομησης και ισως παω και προσθετω το φυλλο αδειας στη δηλωση? η αδεια δομησης ομως θα βγει προυποθετοντας οτι θα πληρωθουν τα προστιμα του αρθρου 26 του 4178?
  14. η μόνη άδεια που υπάρχει είναι μια του 70 για προσθήκη 24 τμ στην ήδη υπάρχουσα κατοικία κατα τα αλλα τιποτα η τουαλέτα δεν ειναι σε οροφο ειναι μια προεκταση στην κατοικια που εγινε μια τουαλετα και ενας η/χ , δηλαδη στεγαστηκε ο εξωστης σε συνεχεια της τουαλετας ποιο ειναι τωρα το προβλημα? ολα τα αρθρα που με παραπεμπετε δεν αναφερουν πουθενα την εκδοση αδειας δομησης για αυθαιρετο που δεν τακτοποιειται με τον 4178 ολα λενε για πληρωμη προστιμων και κατεδαφηση συγνωμη αν ρωταω χαζα πραγματα αλλα δεν εχω σχετικη εμπειρια με αυτα
  15. ναι δεν μπορεί να ενταχθει στον 4178 για αυτο εχω την απορια , ολα τα κτισματα τις ιδιοκτησιας θα υπαχθουν κανονικα εκτος απο το λεβητοστασιο οσο για το συστημα ναι να επιλεξω αντι ρυθμισης νομιμοποιηση με αρθρο 23 παρ 3 αλλα στην παλαιοτητα τι θα βαλω 2004 εως 2011? δεν υπαρχει επιλογη για τα μεταγενεστερα οποτε για να παρουμε τις διαδικασιες με τη σειρα, απο που πρεπει να ξεκινησω?
  16. το προστιμο αυτο θα υπολογιστει απο το συστημα του 4178 η με το χερι με βαση αυτα που λεει το αρθρο 26? και που θα πληρωθεί αυτό το πρόστιμο? προφανώς η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνει απο την υπηρεσια δομησης οχι απο το σύστημα?
  17. δεν το κατάλαβα αυτό τι θα αλλάξει αν τα κάνω μαζι? θα συμπεριλάβω το λεβητοστάσιο στην άδεια προσθήκης ενώ είναι ήδη κατασκευασμένο? όσο για το άρθρο 26 νομίζω πως εννοεί τα πρόστιμα για ένα τέτοιο χώρο με την προυπόθεση οτι θα κατεδαφιστεί, δεν προβλέπει να πληρωθούν τα πρόστιμα και να διατηρηθεί? Διορθώστε με αν καταλαβαίνω κάτι λάθος.
  18. Καλησπέρα σας! ίσως να υπάρχει κάτι ανάλογο αλλά με μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα κάποια απάντηση που να με καλύπτει. Σε ένα οικοπεδο έχουμε κατοικία προ του 1975, προσθήκη τουαλέτας και η/χ το 2009 και ένα λεβητοστάσιο το 2011 το φθηνόπωρο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Ίσως το σωστότερο είναι η κατεδάφηση του λεβητοστασίου, αν όμως ο ιδιοκ΄τητης δεν θέλει με τίποτα να το γκρεμήσει γιατι το του είναι απολύτως απαραίτητο και δεν είναι πρόχειρη κατασκεύη, τότε τι ακριβώς γίνεται? Κάνουμε τη δληλωση κανονικά αφήνοντας σε εκρεμότητα το λεβητοστάσιο για πάντα? Αυτό που βασικά θέλω να ρωτήσω είναι , αν υπάρχει κάποια περίπτωση καταβολής ενός μεγαλύτερου προστίμου για να διατηρηθεί και το λεβητοστάσιο, μιας και δεν υπερβαίνει ούτε τη δόμηση ούτε την κάλυψη? Φαντάζομαι ότι αρκετοί από εσας θα έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά με ποιο τρόπο? Αυτό είναι ένα από τα πολλά αδιέξοδα που μας βάζουν αυτές οι διαδικάσίες και επειδή οι πελάτες δεν καταλαβαίνουν πάντα τη δική μας θέση θέλουν απλά να τελειώνουν χωρίς όμως στην ουσία να έχουν καταφέρει τίποτα, αφού το λεβητοστάσιο θα μείνει σε εκρεμότητα και δεν θα μπορουν να εκδόσουν άδεια οικοδομής για κάτι νέο ή να πουλήσουν ή να μεταβιβάσουν. Κύριως στην συγκεκριμένη περίπτωη εμ ενδιαφέρει η άδεια οικοδομής γιατι μέτα την τακτοποίηση θέλει ο πελάτης να βγάλουμε άδεια για μια προσθήκη. Ευχαριστώ και συγνώμη για την πολυλογία.
  19. Συνάδελφοι καλημέρα σας , και καλή χρονιά! Διάβασα χτες την ανακοίνωση για την απαλλαγή του ΦΠΑ, όσοι θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία μπορούν εως τη δευτέρα να πάνε στη ΔΟΥ. Ήθελα απλά μια γνώμη για το αν το έψαξε κανείς περισσότερο και αν συμφαίρει ή όχι να το κάνουμε! Όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ή έχει κάποια άποψη επι του θέματος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ!
  20. Συνάδελφοι καλησπέρα! Η περίπτωση είναι σε ένα οικόπεδο με κατοικία και 3 συνεχόμενες αποθηκες όλα προ του 1955, η μια αποθήκη να γίνει κατάστημα σιδερικών. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωη και αν γίνεται? Θα πάρω πρώτα τις χρήσεις γης για την περιοχή και αν επιτρέπεται μετά ποια είναι η διαδικασία του μηχανικού για αυτό?
  21. Οποτε τι κάνω με το λεβητοστασιο? το γραφω καπου, στην τεχνικη εκθεση σαν απλη αναφορα οτι υπαρχει η δεν το αναφερω καν και μπαινει σε μεταγενεστερη δηλωση αν βγε νομος για τα μετα του 2011? οι αποθηκες ειναι προ του 75 με βαση τα λεγομενα του ιδιοκτητη ειναι οι μισες πλιθινες και οι αλλες μισες με τσιμεντολιθους μονο μια ειναι ανοικτη απο μπροστα και εχει μονο απο τρεις μεριες τοιχους, και δεν νομιζω οτι ειναι προχειρες κατασκευες θα βαλω δυο φυλλα καταγραφης ενα για αποθηκες και ενα για κατοικια η ολο μαζί κατοικια και ολα τα τμ?
  22. Ευχαριαστω για το αρχειο! να ρωτήσω και κάτι άλλο έκτος απο την κατοικία υπάρχουν και 250 περίπου τετραγωνικά παλιές αποθήκες γύρω γύρω που τις είχαν για ζώα και τώρα δεν χρησιμοποιούνται για τίποτα. Με βάση κάποιες απαντήσεις που διάβασα πιο πάνω προκύπτει ότι έιναι βοηθητικόι της κατοικίας και εν΄τασσονται στο 500αρικο της κατοικίας έιναι όμως όντως έτσι? και υπάρχει και ένα λεβητοστάσιο γύρω στα 10 τμ που έγινε το 2012, με αυτο τί γίνεται?
  23. Καλησπέρα σας! Μια κατοικία 200 τμ που κτιζοταν τμηματικα απο το 1930 μεχρι το 1970 εχει και πλιθινα δωματικα και απο τουβλο τα νεοτερα, παει ολο μαζι σαν κατηγορία ενα με 500 ευρω παράβολο. όμως δεν εχω καταλάβει καλά, λέει οτι θέλει τα δικαιολογητικα 1 εως 5 και 7 του αρθρου 11, δηλαδη δεν χρειάζεται δεδοτα και αρχιτεκτονικα σχέδια της κατοικίας παρα μόνο κατόψεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.