Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kioanakos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας

kioanakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ... σχεδόν 1.5cm υποχωρεί το γραφείο που έχω τώρα στη δουλειά (1.8m μήκος, 26mm πάχος) αν ακουμπήσω σχεδόν όλο μου το βάρος στο εμπρός άκρο (το οποίο δεν έχει ανάλογο δοκάρι μπροστά). Στοχεύω σε ανάλογο βέλος μόνο για τα δοκάρια το οποίο, μετά και από την προσθήκη της επιφάνειας εργασίας, θα βελτιωθεί επιπλέον.
  2. Ευχαριστώ για την απάντησή σου! Η τελική κατασκευή του πλαισίου θα πάει σε σιδερά, απλά ήθελα να είμαι και εγώ διαβασμένος διότι πρόσφατα που ασχολήθηκα με κάτι επισκευές δεν είχα καλές εμπειρίες με μαστόρια... η προχειροδουλειά έχει γίνει κανόνας για πολλούς. Και άμα ψάχνεις κάποιον να σου κάνει τη δουλειά χωρίς να έχεις προηγούμενα δείγματα εργασίας μπορεί να σε ξαφνιάσει το τελικό αποτέλεσμα (όσοι είστε στον κατασκευαστικό κλάδο θα το γνωρίζετε αυτό καλύτερα ) Τελικά ύστερα από διάβασμα και ψάξιμο βρήκα πως να υπολογίσω ροπή αδρανείας για δοκούς συγκεκριμένων διαστάσεων και στη συνέχεια την κάμψη τους με απλή στήριξη στα δύο άκρα.
  3. Καλησπέρα! Σχεδιάζω έναν πάγκο εργασίας/γραφείο για το εργαστηριό μου (ηλεκτρονικά) και θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τον υπολογισμό της κατάλληλης διατομής για τον μεταλλικό σκελετό του. Η επιφανεια εργασίας θα βρίσκεται στην άκρη του δωματίου με τις τρεις πλευρές του να είναι στερεωμένες στους αντίστοιχους τοίχους. Διαστάσεις πάγκους 3,1m x 0,7m (επειδή ο χώρος κάτω από τον πάγκο θα χρησιμοποιηθεί για μετακινούμενες συρταριέρες κλπ, δεν θα ήθελα να τον δεσμέυσω βάζοντας κατακόρυφα στηρίγματα στην μέση) Έχω σκεφτεί να κάνω με στραντζαριστά ένα μεταλλικό ορθογώνιο πλαίσιο, το οποίο στις 3 πλευρές του θα είναι βιδωμένο με στριφώνια στους τοίχους και πάνω σε αυτό να βιδωθεί η επιφάνεια εργασίας (μελαμίνη 16-25mm). Και εδώ προσπαθώ να βγάλω κάποια άκρη με την διαστασιολόγησή τους... Μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιον πίνακα ή τύπο που να υπολογίζει το μέγιστο φορτίο σε συνάρτηση με το μήκος, την διατομή και πάχος μιας κοιλοδοκού; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.