Μετάβαση στο περιεχόμενο

wannabearch

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

wannabearch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΙΑΣΟΝΑ ευχαριστώ για την απάντηση. Στην κατηγορία 3 όταν λες όλα μαζί εννοείς σε 1 ΦΚ; Γιατί αυτό το δοκίμασα και δεν το δέχτηκε (επειδή οι παραβάσεις ήταν παραπάνω από μία σε ένα ΦΚ;;. Το θέμα της αμοιβής το ρωτάω γιατί πρόκειται για περίπτωση στην οποία δε θέλω να επιβαρύνω με επιπλέον έξοδα τον πελάτη εκτός αν είναι υποχρεωτικό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας..
  2. Καλησπέρα, ‘Έχω περίπτωση 4014 σε ολοκληρωμένη υπαγωγή, εξοφλημένο ποσό εφάπαξ και ανεβασμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά πλην του ΔΕΔΟΤΑ και του Τοπογραφικού (υπάρχει το αρχείο εδώ και καιρό, έχει πληρωθεί ο τοπογράφος από τον πελάτη αλλά δεν δεχόταν το σύστημα το ανέβασμα του αρχείου λόγω τεχνικού θέματος με το οποίο έβγαλα άκρη δυστυχώς μετά το πέρας του 4014). Έκανα τη μετάβαση στον 4178 γιατί ο πελάτης δεν ήθελε βεβαίωση αλλά τώρα χρειάζεται, πληρώθηκε το ανταποδοτικό τέλος και τώρα επεξεργάζομαι ξανά τη δήλωση. Μου προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα: Το Τοπογραφικό θα χρειαστεί να ανασυνταχθεί – ενδεχομένως με νέα αμοιβή – εφόσον δεν ανέβηκε επί ισχύος του 4014; Το ακίνητο έχει διαφορές στην εσωτερική του διαρρύθμιση σε σχέση με την ΟΑ (καμία διαφορά σε Η/Μ ή στατικά, μόνο διαφορετικά δωμάτια). Απαιτείται νέο ΦΚ, σε ποια κατηγορία και προκύπτει επιπλέον πρόστιμο από αυτό; Στην αποτύπωση διαπίστωσα απόκλιση στο περίγραμμα <2%, την οποία περιέγραψα στην τεχνική μου έκθεση αλλά όχι ως παράβαση αφού ήταν εντός ορίων ανοχής. Τώρα είναι κατηγορία 3 με ό,τι συνεπάγεται αυτό (νέο ΦΚ, νέο πρόστιμο); Στη δήλωση του 4014 είχα 2 λοιπές παραβάσεις (BBQ και μη υλοποίηση επιχωμάτωσης 40εκ.) και έχει πληρωθεί πρόστιμο 1000 ευρώ. Τώρα για να τις δεχτεί ως κατηγορία 3 πρέπει να τις σπάσω σε 2 ΦΚ; Στη δήλωση του 4014 είχα ΥΔ και ΥΚ λόγω κατασκευής ΒΧ επιφάνειας 7τμ, ύψους 1,80μ, κάτω από εξωτερικό κλιμακοστάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει κατηγορία 3 ή πάω σε 4; Στη δήλωση του 4014 είχα υπέρβαση όγκου δηλωμένη ως υπέρβαση ύψους <20% (κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου). Αυτό σε ποια κατηγορία εντάσσεται; Αλλάζω την ημερομηνία τελευταίας αυτοψίας; Προκύπτει νέα αμοιβή μηχανικού ως υποχρεωτική για την ολοκλήρωση διαδικασίας μετάβασης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την ταχύτητα ΙΑΣΟΝΑ.. Έτσι ακριβώς το υπολόγιζα κι εγώ (χωρίς το Γ2) ώσπου μου τα μπέρδεψαν χτες λέγοντας μου - μετά από δική μου ερώτηση γιατί τα 'θελα κι εγώ - πως έχει υπέρβαση ύψους εσωτερικά και άρα το πρόστιμο βγαίνει αρκετά ψηλό οπότε ίσως να συνέφερε η νομιμοποίηση μιας και τα μεγέθη είναι στα νόμιμα πλαίσια. Τη διαδικασία της νομιμοποίησης δεν τη γνωρίζω καλά με αποτέλεσμα να μπερδευτώ ως προς το τι τελικά συμφέρει τον πελάτη οικονομικά αλλά και χρονικά (θα έχουμε αρχαιολογία και είναι βέβαιο πως θα μας καθυστερήσει, αν δε μας "κολλήσει" ασφαλώς). Τελικά, το ζήτημα είναι τι ισχύει κατά ΓΟΚ.. Δε μπορεί να σηκώνει διαφορετική ερμηνεία ανάλογα με τον υπάλληλο! Τέλος πάντων, νομίζω πως θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα διερευνήσω το θέμα νομιμοποίηση..
  4. Καλημέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω κι εγώ το πρόβλημα «όσοι γιατροί τόσες γνώμες» και θα ήθελα πραγματικά μια συμβουλή. Η περίπτωση είναι η εξής: Διώροφη Οικοδομή κατοικίας, σε οικόπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση/ Οικισμός Προϋφ. Του 1923, Ο.Α. 1983 η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε λόγω Ν Μερκούρη για αρχαιολογικές ζώνες (ζώνη Β), πέρασε συμβούλιο επικρατείας, δικαιώθηκε μια και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, έγινε άρση της ανάκλησης και σήμερα υφίσταται νομίμως. Μέχρι εδώ καλά. Καλούμαι τώρα να αποτυπώσω υφιστάμενη κατάσταση για μια ανακαίνιση και προκύπτουν οι παρακάτω παραβάσεις: Α) Υπαίθρια ψησταριά και φούρνος, Β) Κλεισμένος χώρος για λέβητα κάτω από το μοναδικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής, που είναι εξωτερικό και δεν υπολογιζόταν στην κάλυψη, Γ1) Τροποποίηση στέγης, χωρίς να υπερβαίνει εξωτερικά το Hmax της περιοχής (7.50m) και χωρίς υπέρβαση ύψους στις όψεις. Η απόκλιση από την Ο.Α. είναι το ότι κατασκευάστηκαν δύο δίρριχτα κλίτη και ένα επίπεδο τμήμα που τα συνδέει αντί να κατασκευαστούν τα τρία δίρριχτα κλίτη που προβλέπονταν. Γ2) Στην Ο.Α. εμφανίζεται επίπεδη πλάκα σκυροδέματος και από πάνω ξύλινη στέγη ενώ τελικά κατασκευάστηκε επικλινής πλάκα σκυροδέματος με επικεράμωση. Στο εσωτερικό δεν έχει κατασκευαστεί χώρος κάτω από τη στέγη, έχει όμως αλλάξει φυσικά το εσωτερικό ύψος ορόφου (βλ. σκαρίφημα) Η τακτοποίηση λοιπόν αφορά στα εξής: Α) Λοιπή Παράβαση με αναλυτικό: 500 Β) Υ.Δ. και Υ.Κ. σε βοηθητικό χώρο: Χ Γ1) Λοιπή Παράβαση με αναλυτικό: 500 Γ2) Υπέρβαση ύψους χωρίς Υ.Δ. για τα τετραγωνικά του ορόφου που έχουν μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος λόγω κλίσης: Υ Δλδ τελικά, πρόστιμο: 500 + Χ + 500 + Υ 500 + Χ + Υ 500 + Χ + 500 Έχω λάβει τρεις διαφορετικές απαντήσεις από το ίδιο το Υπουργείο σχετικά με τα Γ1, Γ2 και καμία βεβαίως δεν είναι ενυπόγραφη οπότε θέλω να κάνω το πιο ασφαλές χωρίς να ξηλωθεί ο πελάτης ασκόπως. Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.sp_fp_sec.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.