Jump to content

iks

Core Members
 • Posts

  469
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by iks

 1. Για νέα μίσθωση επαγγελματικού χώρου (ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας), απαιτείτα ΗΤΚ??
 2. https://exoikonomo2020.gov.gr/-/apaitoumene-diadikasia-se-periptose-ekprothesmes-eedmk
 3. DIB, θυμάσαι βάσει ποιας εγκυκλίου ή ΦΕΚ εάν έχει γίνει ενεργειακή παρέμβαση, μπορούμε να βγάλουμε καινούριο ΠΕΑ?
 4. Mάλλον το προβλημα είναι (όσο γνωρίζω) ότι δεν βρίσκεις λέβητα υγραερίου <20 kW. Βάλε την κατηγορία 2900 ευρώ. Διάβασε και την πρώτη παράγραφο στην σελ. 47 του Οδηγού.
 5. Συνάδελφοι, υπάρχει η δυνατότητα αιτήματος παράτασης στο Εξοικονομώ Αυτονομώ??(καταληκτική ημερομηνία αρχές Απριλίου 2022)
 6. Συνάδελφοι, το έσβησαν από τα μηνύματα στον ΕΦΚΑ το παραπάνω μήνυμα "οφειλόμενες εισφορές (2-5/2020) οι οποίες είχαν τεθεί σε αναστολή είσπραξης έως 31/12/2021, θα διαβιβασθούν στο ΚΕΑΟ εντός του Ιανουαρίου 2022 προκειμένου να τις εξοφλήσετε σε εώς 36 ή 72 δόσεις (ν.4821/2021), μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ”.? (Δεν έχω οφειλές)
 7. Συνάδελφοι, πληρώνει το Εξοικονομώ?? από 15/12/2021 είμαι κατάσταση 9α αλλά η ΕΘΝΙΚΗ βγάζει μυνήματα προβλημάτων. Σε επικοινωνία μαζύ τους μου λένει υπάρχει πρόβλημα και θα διορθωθεί. Κανείς άλλος με παρόμοια εμπειρία??????????
 8. Δεν βρήκα κάπου αλλού σχετικό θέμα. Για βεβαίωση πρώτης ρευματοδότησης από ΔΕΔΔΗΕ για διαμέρισμα στου Ζωγράφου (για 4495), υπάρχει κάποιο e-mail ΔΕΔΔΗΕ Αθήνας να στείλω το αίτημά μου? Τι συνημμένα πρέπει να βάλω στην αίτηση?
 9. Συνάδελφοι, για όλους τους εργολάβους έχω την κάτωθι παρατήρηση (ΦΠΑ κανονικά 24%) ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Παρακαλούμε αναρτήστε διευκρινήσεις αναφορικά με το ποσοστό ΦΠΑ του παραστατικού. Τι να αναρτήσω????????????
 10. Συνάδελφοι , σε περίπτωση που κατά την καταχώρηση της Αιτησης στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ- ΑΥΤΟΝΟΜΩ έγραψα κατά λάθος αντί Περικλέους 28 (πραγματική διεύθυνση) Περικλέους 26, έχει εγκριθεί και είμαστε σε φάση εργασιών , τι κάνω?? Εχει συμβεί αυτή η αβλεψία σε άλλο συνάδελφο?? Σε λάθος ενότητα το έβαλα.
 11. ΕΝΤΥΠΟ 1Α θ. ειδική αιτιολόγηση για την αντικατάσταση υφιστάμενων αντλιών θερμότητας αέρα– αέρα διαιρούμενου τύπου (split unit) για θέρμανση/ψύξη χώρου: Βεβαιώνεται ότι οι υφιστάμενες μονάδες ………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….. (αναγράφεται ο αριθμός, ο τύπος, τα ενεργειακά χαρακτηριστικά τους - COP) που θα αντικατασταθούν δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ Ερώτημα : η σύγκριση γίνεται με το Κτίριο Αναφοράς δηλ. SCOP = 3,2, SEER = 3,0 ??????????????????????
 12. ΟΑ 1979 πολυκατοικίας στο Γουδί, σε ποια πολεοδομία ψάχνω τα σχέδια της ΟΑ?? Ευχαριστώ
 13. moneftsis Γράφεις ημερομηνία>ποντίκι πάνω σε ένα άλλο κελί>αριστερο κλικ στο κελί>κράτησε την ημερομηνία.
 14. Τριόροφη πολυκατοικία οροφοδιαμερισμάτων (Ισ. +2 οροφοι) στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ του οικοπεδου δεν αναφέρει συμβόλαια σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, αλλά ότι δημιουργούνται τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες με απόφαση του προισταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου (ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ). Είναι αυτό σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών?? Στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ του 1ου ορόφου, αναφέρει μόνο το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου. Μπορώ να τακτοποιήσω με 4495 και να κάνω ΗΤΚ για το οροφοδιαμέρισμα του 1ου ορόφου???
 15. Οχι. Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου θα ζητήσουν στο τέλος στο Εξοικονομώ2021.
 16. Δεν θέλουν να πουλήσουν. Για εξοικονομώ γίνεται η όλη διαδικασία. Στην Αδεια έναι όσο και στην σύσταση δηλ. 92,5
 17. Σε διαμέρισμα 2ου ορόφου (προ του 1975, εκδόθηκε ΟΑ για 3ο όροφο το 1969) , η οριζόντια ιδιοκτησία του πελάτη μου έχει μεγαλώσει εις βάρος του όμορου διαμερίσματος κατά 0,5 μ (στο σχέδιο της ΟΑ 5, 3 μ, στην πραγματικότητα 5,8 μ) σε ένα μόνο δωμάτιο διαστάσεων 5,3μΧ3,7μ (η άλλη διάσταση είναι ΟΚ). Επίσης , ένα παράθυρο έγινε μπαλκονόπορτα. Με κάποιες μικροδιαφορές που υπάρχουν στις διαστάσεις (πχ μεγάλη πλευρά 13,7 αντί 13,65), σήμερα έχει εμβαδόν 94,5 μ2 αντί 92,5 στην σύσταση ΟΙ. Πως το δηλώνω? 1. Ένα ΦΚ ΚΑΤ1 και τικάρω διαμερισμάτωση. 2. Δύο ΦΚ . Ένα ΚΑΤ1 και τικάρω διαμερισμάτωση και ένα ΦΚ ΚΑΤ3 με ημερομηνία προ 1983 (νομίζω ότι δεν δέχεται ΚΑΤ3 και προ 1975) Χρειάζομαι συναινέσεις??
 18. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του 1977 στο οποίο καλούμε να δώσω βεβαίωση για μεταβίβαση, έχει τα εξής δύο προβλήματα σε σχέση με την κάτοψη της ΟΑ. 1. Το πίσω μπαλκόνι έχει πλάτος 1,2 μ αντί 1μ. 2. Ένα παράθυρο έχει πλάτος 1μ , αντί 0,7μ που γράφει το σχέδιο. Δίνω Βεβαίωση?????????? (Μάλιστα το διαμέρισμα έχει μικρότερη την μία διάσταση από την κάτοψη της ΟΑ κατά 15 εκ)
 19. Στην παρουσίαση του Ιουλίου για μεμονωμένα διαμερίσματα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν μόνο για ιδιοκατοίκηση . Με την προδημοσίευση του οδηγού μπορούν και να τα νοικιάζουν, αρκεί να έναι πρώτη κατοικία για τον ενοικιαστή (όπως τα προηγούμενα Εξοικονομώ). Μήπως κατάλαβα λάθος στην παρουσίαση της 29 Ιουλίου??????? Καταλαβαίνω κάτι λάθος???????????
 20. Συνάδελφοι, έχω καταχωρήσει προκαταβολές στις 12/8. Προκαταβολές όμως δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη (Δάνειο Εθνική). Συμβαίνει σε κάποιον συνάδελφο κάτι ανάλογο??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.