Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Gagarin

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Πιεστικά Δοχεία -Λέβητες Ατμού- Εναλλάκτες Θερμότητας
    Ναυτιλία
    Βανοειδή/ Κρουνοειδή
    Τεχνικός Ασφάλειας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.046 profile views

Gagarin's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, 1) Εννοώ ότι : η οφθαλμίατρος δεν μπόρεσε να καταχωρήσει την συνταγή γιατί δεν με έβρισκε με βάση το ΑΜΚΑ. 2) Εχει ξανασυνδεθεί Ιατρός στο παρελθόν για η-συνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ. 3) Οπως πληροφορήθηκα σήμερα, μάλλον ήταν προσωρινό πρόβλημα της πλατφόρμας. 4) Τσέκαρα αποψε αν μπορω να μπω στον ΦΑΥ του ΕΟΠΥΥ μεσω ΤΑΧΙSnet και συνδέθηκα επιτυχώς. ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα Ξερεις κανείς τι γινεται αν δε σε βρισκουν μεσω ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση γυαλιών ? Μηπως αρκεί το απλό χαρτί του οφθαλμίατρου ?
  3. Το έχω εξετάσει αυτό το ζήτημα (ας πούμε ) επαρκώς..Ελεγχξα την καμιναδα υψομετρικά και ειναι φαινομενικα ΟΚ. Όσο για το θόρυβο... πρέπει να βρω ΚΑΙ ντεσιμπελόμετρο, άσε που δε βρήκα κάποιες προδιαγραφές για ηχορύπανση στις υγειονομικές διατάξεις (μάλλον σε τίποτα πολεοδομικά πρέπει).
  4. Ναι, έχεις δίκιο συνάδελφε..αυτό κοιτάζω τώρα.. Ίδωμεν .. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!
  5. Χμ , σωστα ολα αυτα και κατανοητα.. Το ανεμομετρο που μπορω ομως να το βρω..? Διοτι για αγορά: ουτε λογος...
  6. Antloukidis, καλησπέρα H απαιτουμένη ογκομετρική παροχή που υπολογίζω (βάσει του χώρου της εστίας και των εναλλαγών ανά ώρα) μου βγαίνει - ας πούμε - από 350 έως 400 m3/h. Την παροχή του ανεμιστήρα πως θα τη βρω?? (δεν έχω κάποιο τεχνικό στοιχείο μπροστά μου)
  7. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια της εμπειρίας των συναδέλφων σχετικά με μια "Βεβαίωση καλής λειτουργίας απαγωγικού συστήματος από τον εγκαταστάτη μηχανολόγο μηχανικό", όπως ζήτησε η αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία κατόπιν ελέγχου σε οβελιστήριο. Τα προβλήματα είναι τα εξής: 1) Επειδή δεν μπορεί να βρεθεί ο εγκαταστάτης του συστήματος απαγωγής αερίων ή αλλιώς "φούσκα" (πόσο μάλιστα ο μελετητής μηχανικός), καλούμαι να δώσω μια βεβαίωση ως τρίτος Μηχανικός. 2) Δεν έχω στα χέρια μου καμία μελέτη ή έστω κάποιες τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος (μόνο αυτοψία/μέτρηση διαστάσεων και οπτικό έλεγχο μπορώ να κάνω). 3) Τι θα μπορούσα να δηλώσω ως "καλή λειτουργία" ? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  8. Καλησπέρα Indusys και σε όλους τους εμπλεκόμενους επι του θέματος Indusys σε ευχαριστώ πολυ! Πολύ πλούσιο και κατατοπιστικό το υλικό σου το όποιο δεν το δίνουν και εύκολα οι διάφοροι οργανισμοί πιστοποιήσεως. CostasV, ευχαριστώ πολύ επίσης!
  9. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας. Όλα όσα είπατε είναι σωστά. Ωστόσο, η Οδηγία ATEX 95 αναφέρεται (με πρόσφατη αναθεώρησή της όπως διάβασα) και σε μη-ηλεκτρικό εξοπλισμό. Το εν λόγω μηχάνημα που αναφέρω είναι δοχείο πίεσης με ηλεκτρικές αντιστάσεις για να σας δώσω να το καταλάβετε...όποτε τα 'χει λα... Pavlos η 2014/34/ΕU δεν έχει να ξεκινήσει να εφαρμόζεται ακόμα (από το 2016 αν θυμάμαι καλά). Πάντως σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου - έδωσες τροφή για σκέψη και διερεύνηση! Γενικά, πάσχω στην εξειδίκευση του θέματος , χρειάζομαι κώδικες ΕΝ που να υπάγονται σε αυτή την Οδηγία και να αναφέρονται σε αυτό που θέλω είτε περίπου είτε επακριβώς.
  10. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια συναδέλφων που μπορεί να γνωρίζουν κάτι σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης "συσκευής" από την αρχή μέχρι το τέλος: πρότυπα ΕΝ/προδιαγραφές, τεχνική τεκμηρίωση, εργαστηριακοί έλεγχοι, τελική σήμανση - και ειδικά για πιεστικά δοχεία που πρόκειται να εγκατασταθούν σε δυνητικά εκρηκτικά περιβάλλοντα (π.χ διυλιστήρια). Οποιαδήποτε πληροφορία είναι χρήσιμη και ευπρόσδεκτη και ειδικά αν υπάρχει κάποια συνοπτική λίστα με τεχνικές προδιαγραφές των αντιεκρηκτικών υλικών (materials) ή / και της διαδικασίας κατασκευής (fabrcation). Ευχαριστώ
  11. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει Ευρωπαϊκό Πρότυπο [κατά ΕΝ] που να αναφέρεται ξεχωριστά σε χαλύβδινους σωλήνες άνευ ραφής τύπου Pipe και τύπου Tubes, αντίστοιχα? Όπως δηλαδή συμβαίνει με το αμερικάνικο ANSI/ASTM. Για να γίνω πιο σαφής: υπάρχει ΕΝ πρότυπο για διαστάσεις των TUBES. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για PIPES?
  12. Κάτι τετοιο ειναι μάλλον. Και από ότι κατάλαβα δεν έχει κάποιο αυστηρό προσδιορισμό στη βιβλιογραφία κλπ.
  13. Καλησπέρα σας, Θα μπορούσε κανείς να βοηθήσει ως προς την ερμηνεία του όρου αυτού (έστω και με την ευρεία έννοια) ή/και με κάποιο παράδειγμα? Έχει ζητηθεί από φορέα του δημοσίου και υποθέτω ότι ζητάει μια λεπτομερή περιγραφή των προδιαγραφών του μηχ/κού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός προϊόντος. Καμία ιδέα..? ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  14. Πως εμφανίζεται η εικόνα με τα σύμβολα ρε παιδια..??
  15. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να μας ενημερώσει, όποιος/α γνωρίζει, σχετικά με σεμινάρια/ μαθήματα πανω στο SolidWorks (ή και AutoCad 3D) που να προσφέρονται οικονομικά και πρακτικά. (ενημερωτικά υπαρχει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αλλα αυτή την περιόδο δεν προσφέρει αυτό το πακέτο) ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.