Μετάβαση στο περιεχόμενο

lefgrter

Members
  • Περιεχόμενα

    89
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

lefgrter's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχουν και περιπτώσεις με πληρωμένο παράβολο που δεν μπορουν να προχωρήσουν σε προσωρινή υπαγωγή. Χρειάζεται να περάσουν αρχιτεκτονική επιτροπή πρώτα. (Παραδοσιακοί οικισμοί). Θα γίνει μπάχαλο πάλι.
  2. Δεν είναι τόσο απλό..... Η βεβαίωση εκδίδεται άσχετα αν τη δώσουμε ή όχι.... Μάλιστα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να την τυπώσει και μόνος του στο https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx Βάζοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό δήλωσης (που του τον έχουμε δώσει ώς απόδειξη της διαδικασίας που κάναμε) Η λύση είναι να βάλουμε παλαιότερη ημερομηνία αυτοψίας ή να περιμένουμε να κλείσει δίμηνο από αυτή ώστε η βεβαίωση να είναι ήδη άκυρη κατα την ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης μεταγενέστερα χρειαστεί νέα βεβαίωση μηχανικού και πάει σε άλλο συνάδελφο, τότε δεν θα μπορέσει να "ξανατακτοποιησει" την ιδιοκτησια του με ότι αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά αποφεύγω τέτοιες υποθέσεις μελλοντικά μπορεί να παρουσιαστεί εμπλοκή. Ειδικά τώρα που είναι στα σκαριά η ηλεκτρονική ταυτότητα, όλες οι μη τακτοποιημένες παραβάσεις είτε θα "χτυπήσουν" και θα φαίνονται ώς "μεταγενέστερες" αφου δεν συμπεριλαμβάνονται στην τακτοποίηση, είτε θα υπάρχει κόλλημα αν είναι "φως φανάρι" ότι κάναμε τα στραβά μάτια (πχ ύψος, υπόγεια, παράνομοι όροφοι κάτω απο τακτοποιημένους κλπ) και τότε καλά κρασιά. Σίγουρα μιά σωστή υπ δήλωση του ιδιοκτήτη ότι έλαβε γνώση είναι ένα βοήθημα, δεν στέκει όμως σε ένα δικαστήριο, αφού ο νόμος είναι σαφής και δε μας επιτρέπει την επιλεκτική τακτοποίηση. Όποιος νομίζει ότι αξίζει την ταλαιπωρία και το μπλέξιμο, ακόμη και εάν έχει πληρωθεί ΟΛΗ τη νόμιμι αμοιβή, μπορεί να προχωράει σε τέτοιες αλχημίες.
  3. Σε παρόμοια περίπτωση πήγα στη ΔΕΗ της περιοχής και βρήκα το φάκελο της παροχής του ακινήτου. Μέσα υπήρχε το πρωτότυπο της στέλεχος της αδείας!!!! του ιδιοκτήτη. Μετά 2 μήνες βρέθηκε και ο φάκελος από την πολεοδομία.
  4. Δεν προκήπτει πρόστιμο από αλλαγές της εσωτερικής διαρρύθμισης εκτός αν έχουν αλλάξει τα μηχανολογικά. (πχ προσθήκη wc κουζίνας κλπ). Το 500αρικάκι για διαμερισμάτωση μπαίνει αν έχεις πχ μία μεζονέτα και έχει διαμορφωθεί σε 2-3 διαμερίσματα ανεξάρτητα, ή αν έχεις σε ένα οροφο 2 διαμερίσματα και έχουν ενοποιηθεί κλπ. Αν θέλεις να εξυπηρετήσεις τον πελάτη σου σχεδιασεέ το σωστά αλλιώς κόκκινη γραμμούλα εξωτερικά και τέρμα. Τα πάντα εξαρτώνται από τη συμφωνία που έχεις και την αμοιβή σου.
  5. Βάλε 500άρικο, δήλωσε αλλάγη θέσης, περιέγραψέ το στην Τ. Εκθεση και είναι οκ. Τουλάχιστο έτσι το έχω αντιμετωπίσει εγώ σε 2 περιπτώσεις.
  6. Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου και στα περισσότερα από αυτά που γράφεις στο συγκεκριμμένο post σου, τουλάχιστον θεωρητικά. Το κακό είναι όμως, πως το πρόβλημα δεν λύνεται με υπερφορολόγηση ούτε περικοπές ούτε και με διαμάχες μεταξύ "συντεχνιών" (ΕΕ, ΔΥ, ΙΥ, Μηχανικοί , Δικηγόροι, Γιατροί .............). Ολό αυτό το σκηνικό είναι η τακτική του διαίρει και βασίλευε. Καθόμαστε εδώ και γράφουμε και "μαλώνουμε/διαφωνούμε" και δεν βλέπουμε ότι το σπίτι μας έχει πάρει φωτιά. Για να καταλάβω δηλαδή θα είμαι πατριώτης αν θυσιάσω την οικογένειά μου στο βωμό της κλεπτοκρατίας που μας κυβερνάει? Να στερήσω από την οικογένειά μου τα βασικά (προς το ζειν) για να πληρώσω τον κεφαλικό φόρο που μου επιβάλλουν? ΓΙΑΤΙ? Δεν σημαίνει ότι δεν είμαι πατριώτης ή δεν αγαπώ αυτό τον τόπο αν δεν κάνω αυτά που αναφέρεις, για τον πολύ απλό λόγο, ότι ακόμη και να πληρώσω και να στερηθώ, τα χρήματά μου θα πάνε στο βαρέλι δίχως πάτο...... 1. Ας με πείσει κάποιος ότι θα βγούμε από το αδιέξοδο αν πληρώσουμε όλοι και τότε το ξανασυζητάμε. 2. Ας πάει και κανένας άλλος να κάνει παρέα με τον Ακη και τότε το ξανασυζητάμε. (Πχ Ο "Στρατηγός" του κινέζου (με το ένα μύριο μάρκα της Siemens) αλήθεια, μετά τόσα χρόνια ακόμη βόλτες στο Κωλονάκι δεν κάνει? 3. Ας........ 4. Ας....... Μέχρι τότε το σύστημα θα καταρρέει. και κατι άλλο. Τα παραπάνω δεν είναι ηρωισμός, μην μπερδεύουμε τις έννοιες. Ηρωισμός θα είναι όταν κάποιος ή κάποιοι πατριώτες αποφασίσουν ότι για να προστετέψουν από τον τόπο κάνουν χρήση του αρ. 120 του Συντάγματος, και τότε ίσως κάτι να αλλάξει. Τουλάχιστον ιστορικά, οι μεγάλες κοινωνικές αλλάγες δεν γίνονται σκύβοντας πατριωτικά το κεφάλι αλλά με άλλους τρόπους. Τώρα η βία είναι κάτι το σχετικό ε? Λοιπόν αυτό τουλάχιστον ορίζει το σύνταγμά μας ώς πατριωτισμό. Ιδού η ρόδος λοιπόν ιδού και το πηδημα.
  7. Κάνε εσύ την αρχή και οσονούπω ακολουθούμε και εμείς. Σωστό αλλά πού τέτοια τύχη... Άδεια τέτοια εποχή? Ας είναι καλά ο Σηφουνάκης. Αφού ο Υφ ΥΠΕΚΑ δηλώνει ότι με κινητό και 100€ κάνεις τοπογραφικό γιατί ο πελάτης να θέλει να δώσει περισσότερα? 100€ λοιπόν και όλα καλά. Όχι τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας. Η άνοιξε το επάγγελμα ή όχι. Πολεοδομία????? Κάτι μου θυμίζει. Υπ. Δόμησης πλέον και τα πάντα γίνονται με ευθύνη του ιδιώτη μηχανικού με ελεύθερες αμοιβές. Σιγά σιγά θα δεις θα καταργηθεί και ο έλεγχος για τις αμοιβές αδειών. Ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος. ή Αν σου τύχει το κακό χαλάρωσε και απόλαυσέ το Εδώ πρέπει να πώ μπράβο, αλλά από εδώ και πέρα να υποθέσω ότι οι αναβαθμίσεις δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση..... Αφού δώσαμε δώσαμε..... Αν μείνει τίποτα και για αυτά τότε είμαστε άρχοντες.
  8. Συνάδελφοι τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχει νόημα να κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις.... Πρακτικά να το δούμε το θέμα. Μένω στο νοίκι, έχω δύο μικρά παιδιά (6 και 3,5 ετών ευτυχως χωρίς πολλά έξοδα ακόμη). Χρειάζομαι για να τη βγάλω κατ' ελάχιστον 2000€ κατά μέσο όρο το μήνα. Για μένα και να με συγχωρούν οι ηθικολόγοι και οι θεωρητικοί, δεν υπάρχει δίλλημα.... Από τα έσοδά μου θα ζήσω αξιοπρεπώς τα παιδιά μου και αν περισσέψει κάτι θα τους τα δώσω. Τόσο απλά. Αν θέλανε να πάρει έσοδα το κράτος θα μπορούσανε πχ να πούνε. Φόρος 35% ή 40 ή 50 όσο γουστάρουν... Αλλά επί του εισοδήματος που περισσέυει. Αν πχ χρειάζομαι Χ ευρά το χρόνο και βγάζω Χ+ν ευρά, να δεχόντουσαν ΟΛΑ μου τα έξοδα (Νοίκια, ΔΕΚΟ κινητά βενζίνες τέλη κυκλοφορίας ασφάλιστρα, φαγητό.... τα πάντα) και ότι περισσέυει (ν) να φορολογηθεί. Τί θα κερδίζαν οι Μ@@@@κες τότε? Απλά θα παίρναν ΦΠΑ επί του τζίρου μου γιατί δε θα είχα λόγο να μην κόβω παροχή και ταυτόχρονα θα με κάνανε κυνηγό αποδείξεων για να μαζεύω έξοδα για το αφορολόγητο ποσό μου. Μέχρι τότε στην κλίμακα της ηθικής μου θα βάζω πρώτα την οικογένειά μου και μετά τα κλεφτρόνια του ΥΠΟΙΚ.- (Τελεία κια παύλα) ΥΓ Τι θα μου κάνουν δηλαδή? α. Θα με συλλάβουν.... Ας το κάνουν να με ταίζουν κιόλας. β. Θα μου κατασχέσουν του λογαριασμούς μου (Ποιούς????? ΧΑΧΑ) Ότι βγαίνει μένει στο σπίτι και καταναλώνεται πάραυτα.... Τώρα θα βάλουμε και πετρέλαιο θέρμανσης γ. Θα με βγάλουν στα κανάλια ως μεγάλο φοροφυγά??? Θα μου κάνουν και διαφήμηση και μπορέι να τσιμπήσουμε και καμιά δουλίστα. Αι σιχτίρ
  9. Πήρα τηλέφωνο στο ΤΕΕ και μιά εξυπηρετικότατη κυρία!! μου είπε πως το πρόβλημα υπάρχει από χθές το βράδυ και προσπαθούν να το φτιάξουν.... Δεν έχουν εικόνα για το πότε θα είναι οκ.
  10. Εάν υπάρχει σύσταση οριζοντίου, μιλάμε για δύο αυτοτελείς ιδιοκτησίες. Αν γίνει μία δήλωση θα έχει έναν "μοναδικό" αριθμό δήλωσης. Σε περίπτωση μεταβίβασης του ενός από τα δύο διαμερίσματα, αν αναφερθεί ο αριθμός αυτός στο συμβόλαιο, τότε το έταιρο διαμέρισμα τι θα γίνει αν χρειαστεί βεβαίωση/μεταβίβαση μεταγενέστερα? Μήπως θα ήταν σωστότερο να γίνουν 2 δηλώσεις?
  11. Για το mirror και αλλαγή θέσης, παράβαση κατ13 (500€). Για τα τετραγωνικά μέσα σε πλάγιες αποστάσεις ανάλογα το πρόστιμο (φύλλο καταγραφής) τα υπόλοιπα μέτρα που βρίσκονται σε νόμιμη θέση δεν τα χρεώνεις. Τέλο εννοείται εννοείται πως το βάζεις ΜΕ άδεια.
  12. Ναί αλλά ώς τότε, οφείλουμε να εφαρμόζουμε το Νόμο..... που λέει ότι λέει, τουλάχιστον μέχρι αυτός να αλλάξει. Φυσικά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη (ΣΤΕ κλπ) και να γράψουμε στην τεχνική μας έκθεση όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη. Τέλος αν υπαρχει υπόνοια ότι το κτίριο είνα "φρέσκο πράγμα" λέμε στον "πελάτάκο" μας να πάει σε άλλο "συνάδελφο" να του συνάξει την ΤΕ και να τακτοποιήσει.
  13. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει αργότερα όπου άλλος συνάδελφος θα κληθεί να εκδώσει βεβαίωση..... και για το ύψος. Τί θα ελέγξει λοιπόν ο συνάδελφος???? Θα πάρει τα σχέδια της αδείας(Πολεοδομία), κάτοψη, τομές, ΔΚ, τοπογραφικό και την τεχνική έκθεση(από την τακτοποίηση). Αν οι παραβάσεις φαίνονται στα σχέδια/τεχνική έκθεση τότε ωραιότατα εκδίδει τη βεβαίωση, καθώς δε θα είναι αυτός αρμόδιος για τον έλεγχο της ορθότητας του υπολογισμού στα πρόστιμα, παρά μόνο για τις αυθαίρετες κατασκευές και ΥΔ, ΥΚ, ΥΥ, οι οποίες αναγράφονται με σαφήνεια στη δική μας εργασία (4014) Πρόβλημα θα προκύψειόχι μόνο για το ύψος άλλα και άλλες παραβάσεις (κυρίως λοιπές κατ13), όπου βλέπω ότι πολλοί "συνάδελφοι" υπολογίζουν τα πρόστιμα βάζοντας, πχ 10 παραβάσεις στο κουτάκι, και 3 -4 φύλλα καταγραφής με ότι υπολογισμούς θεωρούν σωστούς και αυτό ήταν. Σχέδια ελλειπή και τεχνική έκθεση 3ων γραμμων. Η λογική του είναι σιγά που θα με ελέγξουν κλπ Προσωπικά τέτοια προβλήματα τα αντιμετωπίζω κατά περίπτωση (ύψος) αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις, τότε το ύψος δεν το υπολογίζω, αν είναι κάτω από τα μέγιστα επιτρεπόμενα. Στην τεχνική έκθεση το αναφέρω ρητά (με απευθείας αναφορά στο νόμο), και θά το δείξω και στις τομές. Το ίδιο κάνω και με τις λοιπές παραβάσεις. Στα τοπογραφικά δείχνω τα ΠΑΝΤΑ, (πεζούλια, χτιστά δεξαμενές θαμμένες κλπ) και τα αναφέρω ΟΛΑ στην τεχνική μου έκθεση για να μπορέσει μελλοντικά άλλος συνάδελφος να εκδώσει βεβαιωση αφού θα ελέγξει ΜΟΝΟ τα ΔΙΚΑ μου σχέδια και έκθεση σε σχέση με της ΟΑ!! και όχι τους υπολογισμούς του προστίμου τους οποίους στην τελική, δεν πιστέυω ότι θα ελέγξει κανένας. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να περιγράφουμε στην ΤΕ τον τρόπο που χειριστήκαμε την υπόθεση ώστε να καθίσταται ΣΑΦΕΣ σε τυχόν έλεγχο το σκεπτικό μας. Αν το κάνουμε αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μας προσάψει δόλο (Ψευδής ή ανακριβής δήλωση), αρκεί να κινούμαστε στα παλίσια της λογικης και της επιστήμης μας.
  14. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, στις οδηγίες που έχει εκδώσει, θεωρεί τις κατόψεις και τις τομές υποχρεωτικες για την ολοκλήρωση της β' φάσης S;ymfvna
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.