Jump to content

fish

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About fish

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ...
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δεκτον!!!, ας το δουμε όμως και πρακτικα... Με την τακτοποιηση του 4495, ο ιδιοκτητης πλέον το δηλώνει στο ε9, οπότε φορολογικά είναι νόμιμος... Επίσης εξαιρείται και της κατεδάφισης λόγω κατηγορίας 4... ( Για αυτο και το άρθρο 98 άλλαξε ως έχει, ο νομοθέτης λέει ότι έφοσων εγίνε εκ της αρχικής κατασκευής-ανέργεσης όποια διαφώνια των μελλοντικών συνιδιοκτήτων θα μπορούσε να κοινοποιήθει τότε (δεν τους αναγκασε κανένας να αγορασουν ή να παραλάβουν το ποσοστό αντιπαροχής ( εαν είναι από αντιπαρόχη) και τέλος πάντων ήταν υπόχρεωση τους πριν την αγορά ή παραλάβη να ελεγξουν ότι γουστάρουν... ( σημείωση... είναι προφανές ότι και οι υπόλοιποι ίδιοκτήτες έχουν πολεοδόμικες παράβασεις (συνηθισμένο γαρ), όποτε κατά την αγορά παραλαβή δέχονται και αυτές που είναι προς το συμφέρον τους και αυτές που δεν είναι.......) Άρα γιατί να μην μπορεί να μεταβιβαστεί?????? ή ποιος λέει ότι πρέπει να πουλήθουν αυτά τα μέτρα.... Ο νόμος είναι ξεκάθαρος... έχουν εξαιρέθει της κατεδάφισης χώρις να χρείαζεται συναίνεση και προσμετρώνται στην φορολόγηση.... Η λεπτομέρεια ναι θα συμφώνησω είναι ένα είδος συγχωροχάρτιου αλλά δεν αλλάζει και τίποτα, ουτος η αλλως έχει γινει σιωπηρη αποδοχή όλων το εμπλεκόμενων μερών για πάνω από δέκα χρόνια, τι θα αλλάξει και τι πρόβλημα μπόρει να δημιουργηθεί στον νέο ιδιοκτήτη??????? Γκρίζα ζώνη συμβολαιογραφικά είναι τώρα ( μόνο συμβολαιογραφικά γιατί φορολογικα και πολεοδομικά είναι τακτοποιήμενο...) και έτσι θα παραμείνει, λογικό καθώς πως γίνεται να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ?? δηλαδή επειδή βγήκε ένας νόμος τακτοποιήσης πολεοδομικών παραβάσεων θα ακυρώσουμε συντελέστες δόμησης, κάλυψης και ύψους (μια βιβλιοθήκη ισχύουσα νομολόγια δηλάδη κατ'εξαιρεση και κατα περίπτωση??????) Το λέω γιατί δεν μπορούν τα τετρ μετρα της συστασης να ξεπέρνουν τα νομοθετημένα μέτρα εκμεταλευσίμης επιφάνειας ...... ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ... δηλαδή για να καλυφθεί ο συμβολαιογράφος από δέκα χιλιαδές μεριές, πρέπει να κατεβάσει τα παντελόνια ο μήχανικός υπογράφοντας ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ που ξεπερνουν τα μέτρα της ΝΟΜΙΜΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ????
 2. Η λογικη είναι οτι όχι ( σορυ που γραφω και εγω ), στα 5 τμ που αναφερεσαι δεν εχει πληρη νομη και κυριοτητα. Ναι ο συμβολαιογραφος που ΔΕΝ δεχεται να το κάνει με τον α παραπανω τροπο, επιμενει οτι πρεπει να γινει νεα συσταση και οχι μονομερη καθως δεν συντεχουν σωρευτικα οι δυο λογοι. Πριν κανα μηνα συνεταξε συμβολαιο με μονομερη αλλαγη συστασης καθως στην τοτε περιπτωση συντρεχανε και οι δυο λογοι.. Θα παω και απο τους δυο.... για των πρωτο να καταλαβω ακριβως πως το διατυπωνει και για τον δευτερο να δω μηπως μπορω να τον πεισω!! ( να δω και την μονομερη αλλαγη συστασης που εκανε...)
 3. Πολλές καλησπέρες, πάμε τώρα στο περίπλοκο άρθρο 98... Φαινομενικά απλή περίπτωση οι συμβολαιογράφοι μου τα μπερδέυουν.... Σε ένα όροφο υπάρχουν δύο ΟΙ με τα σχέδια της αδείας να δείχνουν δύο διηρημένες ιδιοκτησίες του ίδιο ιδιοκτήτη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα αυτοτελές διαμέρισμα, με καταπάτηση κοινόχρηστου διαδρόμου απο την αρχική κατασκευή της οικοδομής. (και το διαμέρισμα και η καταπάτηση) Α περιπτωση, λέει ο ένας συμβολαιογράφος (για την μεταβίβαση)... Τακτοποιώ κανονικά, και τα τετραγωνικά μέτρα της καταπάτησης απλώς αναφέρονται στο συμβόλαιο (ΔΕΝ ΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ?????) σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, η οριζόντια σύσταση δεν αλλάζει.... Β περιπτωση λέει ο άλλος, όχι πρέπει να γίνει νέα σύσταση και ως εκ τούτου νέος πίνακας οροφοκτησίας! Για την τακτοποίηση, πατάω στο αρθρο 34 του 4546/2018 που ξεκαθαρίζει ότι εφόσον οι αυθαιρεσίες γίνανε με την ανέγερση δεν χρειάζεται συναίνεση.. γνωμες?????
 4. για να δουμε, τα μαθα, οικοδομικο τετρ. 89 Καβαλα τ.ζ. 1020 σωστό??? (για 4495)
 5. Τελικά η μούχλα παρουσιάστηκε στις δίεδρες και τρίεδρες γωνίες των εξωτερικών τοίχων. Είναι φανερή η ύπαρξη θερμογέφυρων στα σήμεια αυτά που ευνόησαν την υγροποίηση όπως και η πλήρη έλλειψή εξαερισμού. Το δώμα λόγω του ότι είναι τσελνερ φαίνεται να έχει επαρκή μόνωση όσον αφορά την μούχλα τουλάχιστον. Από τι καταλαβαίνω, τα περισσότερα κτίρια που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να πληρούν τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ αφού γεωμετρικές αστοχίες στην θερμομόνωση των κτηρίων υπάρχουν σχεδόν παντού (όχι απαραίτητα εσκεμμένα). Εξάλλου έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο κατασκευής. Μου φαίνεται ότι στα λίγα κτίρια που η θερμομόνωση πληρεί τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ, είναι γιατί είχαν σωστά (ποιοτικά) αρχιτεκτονικά σχέδια και όχι λόγω της μελέτης θερμομόνωσης. Όσο για το πιστοποιητικό επικοινώνησα με την επιθεωρητή να μου στείλει τις παραδοχές και τους συντελεστές που χρησιμοποίησε αν και είναι ιδιαίτερα έμπειρη και τις έχω πλήρη εμπιστοσύνη (έχει η αλήθεια είναι φοβερό βιογραφικό σε μελέτες). Όπως και να χει σας ευχαριστώ γιατί ήταν ένα θέμα που δεν είχα ακουμπήσει έως τώρα, και μάλλον θα εμβαθύνω λίγο παραπάνω αν και όχι ακριβώς ο τομέας ενασχόλησης μου.
 6. Καλησπέρα, άλλο ένα διαμέρισμα με προβλήματα μούχλας. Η γνώμη των παρευρισκομένων θα ήταν πολύτιμη. Πρόκειται για ρετιρέ 5ου ορόφου σε ύψωμα στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή το διαμέρισμα είναι ανοικτό από παντού Το διαμέρισμα οσο δεν κατοικούνταν δεν είχε προβλήματα είτε μούχλας είτε υγρασίας εσωτερικά και εξωτερικά ( καμιά μπογιά η σοβάς δεν φούσκωσε τα τελευταία 4 χρόνια) . Το ρετιρέ μετά τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ είναι ενεργειακός κλάσης Γ. Επίσης δεν έχει εξωτερική μόνωση παρά μονό ανάμεσα στην διπλή τοιχοποιία 5εκ μπλε φελιζολ και επίσης τα τοιχεια-κολόνες και πλάκα (άνω και κάτω έχουν το ίδιο φελιζολ. Το πάνω μέρος της ταράτσας δεν είναι μονωμένο παρόλο που έχει μια στρώση από τσιμεντοκονία με τα κατάλληλα προσθετικά για υγρομονωση και τα λούκια που οδηγούν τα βρόχινα νερά, όλα σε αρίστη κατάσταση. Επίσης το σπίτι έχει επιδαπεδια θέρμανση η οποία διατηρεί την θερμοκρασία στους 20-21 βαθμούς, αυτήν την εποχή οπού η εξωτερική θερμοκρασία ειναι 0-5 βαθμους. Είναι ο πρώτος χειμώνας που κατοικείται το σπίτι και μολις σε δυο μήνες παρουσίασε εκτεταμένη μούχλα. Πέρα το ότι δεν αερίζεται σωστά τι άλλο μπορεί να φταίει??? Συγνώμη ξέχασα να πω οτι η μούχλα εμφανίζεται ψηλά στους τοίχους του διαμερίσματος χωρίς να γνωρίζω ακόμα σε ποιους ακριβώς ( εσωτερικούς μονούς, εξωτερικούς διπλούς με μόνωση ή τοιχεια και κολόνες. Επίσης τα κουφώματα είναι πλαστικά διπλά (γερμανικά). Σας ευχαριστώ
 7. Καταρχιν να σε ευχαριστησω chris anst ιδιαιτερα για την τελευταια προταση, ηξερα οτι επρεπε να κανω κατι παραπανω αλλα δεν ηξερα τι!!! Sir topo καπου προς τα εκει εκλεινα και εγω σε αυχαριστω για την ξεκαθαρη εικονα και επιβεβαιωση!! Καλη Χρονια
 8. Εεε, ιδου το πρόβλημα, μου ανατεθηκε να κανω ενα τοπογραφικο στο Παλιο της Καβαλας. Τα τριγωνομετρικα υπαρχουν κανενα προβλημα, ο αιγιαλος εβρεθηκε και το οικοπεδο μετρηθηκε και αποτυπωθηκε και σε ΗΑΤΤ και σε ΕΚΣΑ87. Ωραια, μεχρι που ηρθε η στιγμη να ενσματωθει στο σχεδιο πολεος, δυστηχως το σχεδιο πολεως δεν εχει αφαρμοσθει ακομα αποτε, η τριγυρω περιοχη ειναι ακομα χωραφια. Και ας να μην εφταναν αυτα ο Δημος Καβαλας μου εδωσε συντεταγμενες για τα παρακειμενα τριγωνομετρικα που δεν αντιοστοιχουν ουτε σε ΗΑΤΤ ουτε σε ΕΚΣΑ. Απο καπου ακουσα οτι ειναι τα παλαια ΓΥΣ αλλα δεν μπορο να βρω τιποτα παραπανω παρα μονο οτι ειναι πολυ μα παρα πολυ εκτος (εννοω η ακριβεια των συντεταγμενων των τριγνομετρικων σε αυτο το παλιο συστημα). Συγκεκριμενα ενω οι συντεταγμενες του Δημου Καβαλας ειναι της ταξεως του χ -700 y -5550 Στο hatt ειναι της ταξεως χ -9000 y 16750 Και στο ΕΚΣΑ Χ 530250 Y 4527593. Μπορει κανεις να συμβουλεψει για την πιο σωστη μεθοδολογια για μετατροπη απο το ενα στο αλλο. Υπ'οψιν οτι για τα τριγωνομετρικα του ΓΥΣ υ παρχουν συντετατγμενες σε ολα τα συστηματα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.